3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Kevés dologban állunk Európa élmezőnyében, ám az egyérintéses bankkártyák használatát illetően ez a helyzet - a MasterCard 2020-ra minden terminált átalakít a technológiára.

A MasterCard az egyérintéses fizetést Európa-szerte alapvető szabvánnyá akarja fejleszteni 2020-ra, ami azt jelenti, hogy legkésőbb a fenti időponttól valamennyi kereskedőnél, ahol lehet MasterCard® és Maestro® bankkártyával fizetni meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a vásárlók egyérintéses bankkártyával vagy NFC-képes mobiltelefonnal fizessenek.

A MasterCard a bankkártya-elfogadó terminálok lejáratához igazítva megfelelő átállási időt biztosít a kereskedőknek Európa-szerte. Ugyanakkor minden 2016. január 1-től felszerelt új POS terminálnak pedig már az üzembe helyezéskor alkalmasnak kell lennie az egyérintéses fizetésre.

“Az európai vásárlók már a kontinens 36 országában fizethetnek egyérintéses bankkártyával vagy mobiltelefonnal, a technológia gyors terjedése egyértelműen jelzi, mennyire népszerűek ezek az innovatív fizetési módok” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója

Az ügyfelek gyorsan megkedvelték ezt az új technológiát: a PRIME Research 2014 áprilisában befejezett kutatása, szerint Európában az egyérintéses fizetést leginkább az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Olaszországban, Magyarországon és Franciaországban kedvelték meg az ügyfelek, és vált a mindennapjaik részévé. Az Egyesült Királyságban a kártyabirtokosok számára alapvető szempont új bankkártya igénylésekor az egyérintéses fizetési funkció megléte. A moszkvai kártyabirtokosok túlnyomó többsége kedveli a MasterCard PayPass nyújtotta kényelmet a főváros metróhálózatában a jegyvásárlásnál.

Európában 2013-ban a MasterCard adatai szerint a MasterCard és Maestro kártyákon végzett egyérintéses fizetési műveletek száma megháromszorozódott, míg összegük megnégyszereződött. Magyarország Európai viszonylatban élen jár, ami az egyérintéses bankkártyák elterjedését és aktív használatát illetően. Hazánkban egy év alatt több mint 300 százalékkal nőtt az egyérintéses bankkártyát aktívan használók száma, és 2014 második negyedévében már az összes MasterCard és Maestro kártyás fizetés 15 százaléka egyérintéses módon, PayPass bankkártyával történt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbbi statisztikái szerint 2014 első negyedévében a 74 ezer elfogadóhelyen működő, több mint 90 ezer kártyaelfogadó terminál 39 százaléka volt már képes egyérintéses plasztikot fogadni, amelyek száma egy év alatt negyedével 2,2 millióra nőtt. (Érdekesség, hogy ez a szám lényegében csak és kizárólag a MasterCardnak tudható be, az egyérintéses plasztikok bevezetését követően 4 évvel a Visa még mindig csak a pilot-projektnél tart hazánkban.)

Ma már nemcsak a boltok pénztárainál, hanem egyre több helyen okos automatáknál is vásárolhatunk és fizethetünk egyérintéses bankkártyával vagy mobiltelefonnal - a Budapesti Közlekedési Központ vagy a MÁV Start jegyautomatái mellett egyre több intelligens italautomata is elfogadja a PayPass plasztikokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Gyorsan növekszik a lakáshitelek állománya Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. június 5. 18:07
Ütemesen növekszik a lakosság hitelfelvevő kedve a lakáspiacon. Szakértők szerint ez az év hátralévő részében még erősödhet.
Pénzügyi szektor 55 millióra bírságolták az Erste Bankot
Privátbankár.hu | 2021. június 4. 16:59
A pénzintézet nem tartotta be a többes biztosítási ügynöki előírásokat. 
Pénzügyi szektor Derűre ború - itt a friss, 2020-as bankrangsorunk!
Csabai Károly | 2021. június 4. 14:24
Kettős hatás érvényesült a hazai bankrendszerben tavaly. Míg a koronavírus-járvány miatt leült gazdaság ösztönzése érdekében rajtuk keresztül elérhetővé tett fiskális és monetáris pénzbőségnek köszönhetően jelentősen fokozták az aktivitásukat, addig egy másik állami Covid-intézkedés, a hitelmoratórium jócskán megnyirbálta az eredményeiket. Mindez a napokban közzétett 2020-as beszámolóikból immár számszerűen is visszaköszön. Hogy a különböző hatások – ahogy az lenni szokott – ezúttal is eltérően érintették az egyes bankokat, azt a lapcsoportunk által elkészített legfrissebb, 2020-as rangsor is tükrözi: érdekes átrendeződések következtek be 2019-hez képest.
Pénzügyi szektor Jól vette a világjárvány miatti akadályokat az Allianz
Privátbankár.hu | 2021. június 2. 14:23
A német biztosító erős első negyedévet zárt. A csoport 41,4 milliárd euró díjbevételt ért el, ami az előző évi szinthez képest változatlan eredmény.
Pénzügyi szektor Tovább terjeszkedik Szlovéniában az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. május 31. 17:53
Adásvételi megállapodást írtak alá az Apollo Global Management leányvállalatai által menedzselt befektetési alapok 80 százalékos és az EBRD 20 százalékos tulajdonában álló Nova KBM 100 százalékos részesedésének megvásárlásáról.
Pénzügyi szektor NHP Hajrá! Olcsó és kicsi az adminisztrációja
PR | 2021. május 21. 14:34
Nemcsak olcsósága, a legfeljebb 2,5 százalékos kamat tette népszerűvé az elmúlt egy évben az NHP Hajrá! forrású hiteltermékeket, hanem széleskörű felhasználhatóságuk, a hozzájuk kapcsolható garantőri programok, a kevés feltétel, valamint a kis adminisztrációs teher is. A kedvezményes hitelkonstrukciók sikere egy éve töretlen a Takarékbanknál is, és nagy szerepük van abban, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetben nem állt le a hitelezés, fennmaradt a gazdaság működőképessége.
Pénzügyi szektor Új szolgáltatással csökkenti a külföldi ügyletek kockázatát a CIB Bank
Privátbankár.hu | 2021. május 18. 15:19
Magyar leánybankján keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását.
Pénzügyi szektor Nyugdíjpénztárak: a válság ellenére sem menekültek a tagok
Király Béla | 2021. május 13. 13:24
Jól teljesítettek a tavalyi évben a pénztárak, a válság ellenére nőttek az önkéntes nyugdíj-, és egészségpénztári befizetések. A Pénztárszövetség sajtóeseményén arról beszéltek a szektor képviselői, hogy mintegy kétmillió hazai pénztári tag továbbra is fontosnak tartja az öngondoskodást, legyen szó a nyugdíjakról vagy az egészséges életmódról.
Pénzügyi szektor 11 milliárd forinttal kevesebb adót kell befizetni szerdán a járvány miatt
MTI | 2021. május 12. 09:15
Egyes katás vállalkozók és több mint 30 ezer cég mentesül a kötelezettség alól.
Pénzügyi szektor Az OTP-nél nem tartják indokoltnak a hitelmoratórium meghosszabbítását
Csabai Károly | 2021. május 7. 10:56
Magyarországon ugyanis a legmagasabb az oltottsági arány Európában, ennek köszönhetően nálunk indulhat be legelőször a dinamikus gazdasági növekedés – jelentette ki Bencsik László, a legnagyobb hazai hitelintézet vezérigazgató-helyettese az OTP első negyedéves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón. A bank egyébként éves szinten 5 százalékos GDP-növekedést vár.
Friss
hírlevél
depositphotos