<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az OTP vezető testületeit honorálják legjobban a hazai tőzsdecégek közül - adta hírül a Napi Gazdaság. A kisebb cégeknél több helyen nincs tiszteletdíj.

A tőzsdei cégek közül az OTP jutalmazza legbőkezűbben vezetőit – írja a Napi Gazdaság. A bank javadalmazási nyilatkozata szerint Csányi Sándor az igazgatóság elnökeként bruttó 9,6 millió forintot kapott 2013-ban, április végéig havi 780 ezer forint volt a juttatása, majd azt májustól 810 ezerre emelték. A havi apanázs igazán vonzó tétele az a havi ezer darab OTP-részvényből álló juttatás, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 4,5 millió forintot ér. Az igazgatóság alelnöke, Pongrácz Antal bruttó 9,3 millió forint éves fizetése mellé havi 900 darab részvényt kap az OTP-től, míg a további kilenc igazgatósági tag 8,24 millió forint éves fizetést és 800 darab részvényt kap. A részvényjuttatás egyetlen kikötése, hogy a kapott részvények felét mandátuma lejártáig nem adhatják el a vezetők.

Az OTP felügyelőbizottságában nincs részvényjuttatás, cserébe Tolnay Tibor fb-elnök 18,48 millió forint tiszteletdíjat kapott 2013-ban, az alelnök 16 millióval, a tagok pedig 12,32 millióval gazdagodtak.

A havi fix a TVK-nál a legmagasabb

Alapfizetésben hagyományosan a legerősebb a TVK – itt Mosonyi György elnök 75 ezer eurót (mintegy 22,5 millió forint) vett fel 2013-ban, a tagok pedig 50 ezer euróért végezték munkájukat. A felügyelőbizottságban 18 ezer euró az elnök javadalmazása, míg a tagoké 12 ezer.

A Mol éves jelentése szerint az igazgatóság elnöke és alelnöke 31 250 euró éves fizetést kapott tavaly, míg a tagok 25 ezer euróhoz jutottak. Az igazgatósági tagoknak 100, az igazgatóság elnökének további 25 részvény jár havonta – a cég tavaly összesen 13 500 darab részvényt osztott szét a vezetők között.

A Richternél az igazgatóság elnöke 8,125 millió forintot kapott fizetésként, míg a tagok 6,76 millió forinttal gazdagodtak. A felügyelőbizottság vezetője 5,52 milliót, tagjai pedig 4,5 milliót tehettek zsebre a javadalmazási nyilatkozat szerint. A Magyar Telekomnál az igazgatóság első embere bruttó 7,2 millió forintra volt jogosul tegnap.

A kicsiknél „ingyen” is dolgoznak

A kisebb cégek közül a Danubius Hotelsnél a teljes vezetőség lemondott a tiszteletdíjáról, de a Business Telecom (BTeI) és a Plotinus sem fizetett a cég vezető testületeinek. Az Appeninn Holding esetében jelképes – évi 300-400 ezer forintos - összegre számíthattak a tisztségviselők – írja a Napi Gazdaság.

Pénzügyi szektor Ellentmondást nem tűrően reagált a minisztérium a BAMOSZ aggodalmára
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:07
A gazdasági tárca szerint indokolatlan a szervezet aggodalma az új szabályok miatt.
Pénzügyi szektor Nagy Mártonékhoz fordult a BAMOSZ
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 15:37
2023. május 31-én több olyan kormányrendelet jelent meg, mely lényeges kihatással lehet a magyar megtakarítási piacra, s annak részeként a hazai befektetési alapok működésére. A BAMOSZ-nak volt mit hozzáfűznie. .
Pénzügyi szektor Érthetetlen, de még mindig vett valaki magyar állampapírt
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 11:51
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Jó hírt vitt a postás a K&H-nak
Privátbankár.hu | 2023. június 4. 10:33
Megkapta a fogyasztóbarát minősítést a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a K&H Biztosító Zrt. otthonbiztosítása.
Pénzügyi szektor Moody's: törlesztési csődre minősítette vissza Fehéroroszországot
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 09:01
A lehetséges legrosszabb, gyakorlatilag államcsődöt jelző besorolási szintre minősítette vissza Fehéroroszországot a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő elsősorban azzal indokolta a lépést, hogy Fehéroroszország egyoldalúan saját valutájára denominálta át devizakötelezettségeinek törlesztését, és a Moody's minősítési módszertana szerint ez törlesztési csődnek felel meg.
Pénzügyi szektor Fontos határidőre figyelmeztette az MNB a vállalkozásokat
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 10:22
A pénzügyi vállalkozásoknak idén december 31-ig, illetve 2026 december végéig – a biztonságos működés fenntartása érdekében – két lépésben jelentősen növelniük kell induló tőkéjüket. A tőke emelés és a tulajdonosi befolyásoló részesedés változása bejelentési vagy/és engedélyezési kötelezettségekkel jár az érintett piaci szereplőknek. Az MNB vezetői körlevéllel segíti a folyamatot, ám a tőkeemelést nem teljesítő piaci szereplők engedélyét vissza is vonhatja.
Pénzügyi szektor Az MNB után a bankok is elkezdték vagdosni a kamatokat
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 08:38
Az MNB májusban megindult kamatcsökkentésére máris reagáltak a bankok: kis lépésekkel, de többen is mérsékelték a személyi kölcsönök kamatait - derül ki a Bank360.hu összegzéséből. Ha a jegybank kitart, a hitelek is folyamatosan olcsóbbá válhatnak az elkövetkező hónapokban.
Pénzügyi szektor Stabil pénzügyi alapokon valósult meg a történelmi bankfúzió
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 16:08
Az MBH Bank legfrissebb pénzügyi jelentése alapján a pénzintézet 10 447 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és több mint 90 milliárd forint korrigált adózás utáni eredménnyel zárta 2023 első negyedévét. A saját tőke 831,7 milliárd forintra nőtt, míg tőkemegfelelési mutatója továbbra is erős maradt, így a változó piaci körülmények ellenére is rendkívüli stabilitás mellett valósulhatott meg a MKB Bank és Takarékbank április 30-i egyesülése.
Pénzügyi szektor Francia banki adás-vétel a magyar piacon
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 14:11
A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így a Magyar Cetelem Bank részvényei a Cofidis SA tulajdonába kerülnek.
Pénzügyi szektor 13,8 milliárdos eredmény: erős éve volt a Gránit Banknak
Privátbankár.hu | 2023. május 30. 18:07
Jól teljesített a pénzintézet.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG