Csányi Sándor
Közérdekű Tovább gyarapodott Mészáros Lőrinc - itt a 100 Leggazdagabb magyar idei kiadványa 
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 07:34
Minden eddigi csúcsot megdöntve összesen több mint 1400 milliárd forinttal nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona az elmúlt évben. Az idén immár 23. alkalommal megjelenő, A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint az összvagyon átlépte a 9000 milliárdos szintet – egészen pontosan 9063,9 milliárd forintra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Csúcsokat döntöget a BUX, közeledik a fontos határhoz a forint 
Eidenpenz József | 2024. április 30. 12:17
A BUX index új történelmi csúcsokra érkezett, az OTP a húzópapír, amelynek bankvásárlási terveiről is kiderültek részletek. A forint tovább erősödött, nagyot estek a nemesfémek. Fontos európai vállalatok jelentettek, esténként pedig Amerikában jönnek lényeges hírek három napon keresztül.
Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank 
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Csányi Sándor nagy tranzakciót bonyolított le 
Privátbankár.hu | 2023. december 7. 10:47
Kihasználta a kedvezményes részvényvásárlási programot.
Részvény / Deviza / Áru Újra átvette a vezetést az OTP Bank, pánikban a német kisbefektetők 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 22. 13:37
Ma a Mol helyett ismét az OTP Bank húzza a magyar tőzsdét, amely azonban kissé lemaradt Európához képest. Egy nyilatkozat mellett a bankpapírt céláremelés is segíthette. A forint a gáz drágulása ellenére erősödik. A Tesla és az Nvidia van fókuszban, miközben a stagnáló gazdaság réme fenyeget.
Részvény / Deviza / Áru Jelentős értéket tett szabaddá Csányi Sándor cége 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 09:14
A bankvezér közvetett tulajdonában lévő Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. 50 millió forint értékben szabadított fel zálogba adott OTP-részvényeket..
Agrár Bízik az uniós forrásokban Csányi Sándor, jó évek jöhetnek az agráriumban 
Privátbankár.hu | 2023. március 1. 19:07
A recessziót várhatóan el tudjuk kerülni idén, jövőre pedig folytatódhat a gazdasági növekedés, míg a magyar agrárium a korábbinál is lendületesebben fejlődhet a következő években – hangzott el az OTP Agrár Gálán, a hitelintézet Vállalati és Agrár Igazgatóságának partnerrendezvényén. Az eseményen átadták az Agráriumért OTP Díjakat is.
Pénzügyi szektor Csányi Sándor nem érti, miért nem vonult még ki néhány bank az országból 
Gáspár András | 2022. szeptember 22. 13:55
Csányi Sándor nem érti, egyes bankok miért nem vonultak még ki Magyarországról ilyen terhek mellett. Más szektorok sokkal jövedelmezőbbek, mégis a bankok nyakába varrták az extraprofitadót – ami a hitelezés visszafogásában is lecsapódhat. Az OTP mindezt persze túléli, de a hitelezésnek nem fog jót tenni.
Vállalat Jókora meglepetéssel rukkoltak elő Csányi Sándorék 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 06:28
Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül a második negyedévben, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.
Pénzügyi szektor Kész átverés: Csányi Sándorral reklámozzák a kriptovalutás bizniszt 
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 12:03
Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével és arcképével visszaélve, kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre.
Vállalat Kiderült, ki a leggazdagabb magyar 
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 04:16
Csütörtöktől érhető el 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány, a rangsor élére ismét Mészáros Lőrinc került, aki immár 480 milliárdos vagyonnal bír.
Részvény / Deviza / Áru Megint pénzt tolt az OTP Bank részvényeibe Csányi Sándor fia 
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:26
Ahogy márciusban, úgy most is mintegy 20 millió forintért vásárolt.
Pénzügyi szektor Csányi Sándor: egy üzletileg észszerű ajánlat esetén elhagynánk az orosz piacot 
Király Béla | 2022. április 13. 14:16
Szerdán tartotta éves közgyűlését az OTP Bank, amelyet követően a bank vezetői sajtótájékoztatón beszéltek a várakozásaikról. Az orosz piacról való kivonulásról üzleti döntést szeretnének hozni Csányi Sándor szerint.
Pénzügyi szektor Csányi Sándor: még nem megyünk el Oroszországból 
Privátbankár.hu | 2022. március 18. 16:02
Az OTP csoport ukrajnai leánybankja tevékenységét fenntartja, támogatja, ugyanakkor az oroszországi leánybank számára nem nyújtanak finanszírozást, az orosz állampapírok forgalmazását felfüggesztették - olvasható a pénzintézet honlapján.
Részvény / Deviza / Áru 390 forint alatt az euró, jövő héten csődbe mehet az orosz állam 
Eidenpenz József | 2022. március 8. 12:05
Az MNB-től rendkívüli intézkedést várnak a forint védelmében, a részvénypiac pozitívra váltott és a régiós valuták is erősödnek. Így az euró/forint is visszatért 390 alá. Elképesztő emelkedést mutat az akkumulátorainkban is használt nikkel ára, és megint drágul az olaj. Orosz államcsődöt áraz a piac.
Részvény / Deviza / Áru Csányi Sándor fia nagyon hisz az OTP-ben 
Privátbankár.hu | 2022. március 7. 10:59
Közel 20 millió forint értékben vett az édesapja által irányított bank részvényeiből.
Makro / Külgazdaság Ez volt a tíz legolvasottabb cikkünk 2021-ben 
Privátbankár.hu | 2021. december 31. 15:44
Koronavírus, infláció, benzinárak, nyugdíjak – ezek voltak a slágertémák 2021-ben. Nem csoda, hogy a Privátbankár.hu-n megjelent írások közül is e tematikát keresték sokan. Mellettük azonban olyan cikkeinkre is sokan kattintottak, amelyekről első ránézésre talán nem is gondoltuk volna. Lássuk, mi volt a tíz legolvasottabb cikkünk ebben az évben.
Vállalat Sorra idegeníti el Csányi Sándor az OTP-részvényeit 
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 08:36
A múlt heti, több mint 13 milliárd forint értékű tranzakció után ezúttal "csak" közel 90 millióért idegenít el az általa irányított hitelintézet papírjaiból. Ezek a részvények az OTP-dolgozók számára október közepén meghirdetett különleges munkavállalói részvényprogramba (KMRP) kerülnek.
Vállalat Óriási összeget kapott Csányi Sándor az OTP-részvényeiért 
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 10:15
A tegnap nyélbe ütött megatranzakciót a hitelintézet most tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vállalat Csányi Sándor azt kívánja Mészáros Lőrincnek, legyen sikertelen 
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 07:17
A OTP Bank ritkán nyilatkozó elnök-vezérigazgatója egy nagyinterjúban több témáról is kifejtette a véleményét.
Makro / Külgazdaság Tíz év után vezércsere a leggazdagabb magyarok listáján 
Privátbankár.hu | 2021. június 10. 06:19
Egy évtized után már nem Csányi Sándor áll a 100 Leggazdagabb magyar idei listá-jának élén. A június 10-én megjelenő 2021-es rangsort Mészáros Lőrinc vezeti 455 milliárdos vagyonnal, őt az OTP elnök-vezérigazgatója követi 420 milliárdos forinttal. Az idei listára hét új szereplő került fel.
Vállalat Állami tulajdonba kerül Csányi Sándor bizalmasának fegyver- és ruházati kereskedőcége 
Csabai Károly | 2021. június 2. 05:32
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem talált kivetnivalót abban, hogy az Ecsedi Ferenc többségi tulajdonában lévő Milipol Zrt.-t a Honvédelmi Minisztérium egyik érdekeltsége, a Techimpex Kft. vegye meg. Az ügylet részleteiről, egyebek mellett arról, hogy miért váltak meg az eladók az utóbbi éveket rendre masszív árbevétellel és nyereséggel zárt Milipoltól, lapunk érdeklődésére a cég üzleti titokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni, a honvédelmi tárca által birtokolt vevő társaság pedig válaszra sem méltatott minket.
Makro / Külgazdaság Csányi Sándor szerint azokra a cégekre kellene koncentrálni, amelyeknek nehézséget okoz az újraindítás  
Privátbankár.hu | 2021. május 12. 19:37
Többek között a gazdasági újraindítás lehetőségeiről, az OTP eredményeiről, valamint a magyar euró is beszélt Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorának.
Agrár Német befektetőt vonhat be Csányi Sándor az egyik agrárvállalkozásába 
Csabai Károly | 2021. május 11. 11:31
Amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal nem emel kifogást, akkor a 175 éves múltra visszatekintő C. Thywissen GmbH szakmai befektetőként kisebbségi üzletrészt szerez az Ökoil Kft.-ben. E társaságban jelenleg még az a KITE Zrt. az egyedüli tulajdonos, amely részvényeit csaknem teljes egészében az OTP-vezér birtokolja.
Vállalat Csányi Sándor cége új tevékenységbe fogott 
Csabai Károly | 2021. április 9. 05:24
Az egyebek mellett a mezőgazdaságban meghatározó szereplőnek számító Bonafarm Csoport felett diszponáló Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. az energetikai piacra lép. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kizárólagos tulajdonában lévő társaság egy, az utóbbi években több milliárd forintos forgalmat lebonyolított százhalombattai cégben szerez 76 százalékos részesedést. 
Közérdekű A vagyonukból segítenek a leggazdagabb magyarok a Covid leküzdésében 
Csabai Károly - Kormos Olga | 2021. április 6. 05:22
A nyugati országokban és a tengerentúlon már hagyománya van annak, hogy tehetős üzletemberek nemes célokat támogatnak. A körkérdésünkre adott válaszokból kiderült, hogy a 100 leggazdagabb magyar vállalkozó közül is jó páran támogatják a legnehezebb időket megélő magyar egészségügyet.   
Pénzügyi szektor Csányi Sándor: az OTP-t érdekli a Commerzbank leányának megvásárlása 
Csabai Károly | 2021. március 5. 11:51
A legnagyobb hazai hitelintézet 2020-as évét értékelő sajtótájékoztatóján az elnök-vezérigazgató azt is elárulta, tőkehelyzetük lehetővé teszi, hogy a tavaly elmaradt osztalékot az idén várhatóval együtt kifizessék a jegybank által ajánlott türelmi idő lejárta, azaz 2021. szeptember 30. után, s emellett még tovább terjeszkedjenek. Három országban vizsgálnak akvizíciós célpontokat, közülük egyben van már most is jelen az OTP. Az idén lesznek bejelentések - helyezte kilátásba Csányi Sándor.
Személyes pénzügyek Továbbra is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, az 500 milliárdot közelíti a vagyona 
Privátbankár.hu | 2021. február 3. 08:41
Kijött az idei Forbes gazdaglista. A felcsúti mágnás után Csányi Sándor következik a sorban.
Agrár Lázár János és Csányi Sándor is ott van a Szent István Egyetem alapítványi kuratóriumában 
Privátbankár.hu | 2021. január 4. 09:43
Az egyetem február elsején nevet vált, és Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként működik tovább.
Pénzügyi szektor Egyelőre nem keresi a versenytárshoz távozott helyettese utódját Csányi Sándor 
Csabai Károly | 2020. november 6. 15:02
Ezt közölték az OTP Bank illetékesei lapunk kérdésére. Az elnök-vezérigazgató július 20-án vette át általános helyettese, Barna Zsolt feladatait, miután ő aznap közös megegyezéssel távozott, s szeptember 1-jén a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank egyesülését előkészítő céghez csatlakozott, egy hete pedig annak igazgatóságának az elnöke.
Részvény / Deviza / Áru Sokkolta a piacokat a katasztrofális elnökjelölti vita, Csányi OTP-t vett 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 30. 11:32
Az éjszakai amerikai elnökjelölti vita teljes káoszba torkollott, valószínűleg nem volt nyertese, csak vesztese. A részvénypiacok mára mínuszba fordultak, bár egyelőre mérsékelt a süllyedés. A BUX nulla körül jár, az OTP esését a Mol emelkedése ellensúlyozza. Jó hír alig érkezett, járvány, borúlátó prognózisok, elbocsátások, korlátozások mindenhol.
Pénzügyi szektor Miért vehette a kalapját ilyen hirtelen Csányi Sándor jobbkeze? 
Csabai Károly | 2020. július 22. 18:29
Egyelőre jóformán mindenki csak találgat, miért vette a kalapját hétfőn Barna Zsolt, s hagyta el az OTP-csoportot. Egyesek azonban nem zárják ki, hogy egyesek szemét csípte, mennyire megnőtt a befolyása a bankon belül.
Makro / Külgazdaság Mi a közös és mi nem Csányi Sándorban és Szijjártó Péterben? 
Csabai Károly | 2020. július 18. 19:13
Mindketten bekerültek a felsőoktatási intézményeket működtető, közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiba. Ugyanakkor, míg a külgazdasági és külügyminiszter nevével fémjelzett alapítványt az illetékes törvényszék már bejegyezte, addig azt az alapítványt, amely kuratóriumának az OTP-vezér az elnöke, még nem.
Makro / Külgazdaság Csányi-Garancsi-Hernádi: közösen döntöttek 500 millió forint sorsáról 
Vég Márton | 2020. június 19. 06:07
Félmilliárd forint nyereséget hagyott a Csányi-Garancsi-Hernádi trió a közös szállodás cégükben. Budapesti szállodáik júliusban nyitnak, de vidéken készülnek a legnagyobb bizniszre. Állami pénzből.
Makro / Külgazdaság Mészáros Lőrinc már csak a harmadik leggazdagabb magyar? 
Privátbankár.hu | 2020. június 12. 09:57
Idén is Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója vezeti a magyarországi milliárdosokat felsoroló listát, míg Mészáros Lőrinc csak a haramdik lett.
Makro / Külgazdaság Máris elzálogosította Csányi Sándor az új OTP-pakettjét 
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 12:03
A pénteken több mint 1,85 milliárd forintért megvásárolt bankrészvényeit helyezte óvadékba kedden az OTP első embere.
Részvény / Deviza / Áru Csányi Sándor növelte OTP-részesedését 
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 14:33
Az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával szoros kapcsolatban álló Sertorius Global Opportunites Fund múlt pénteken, egy órával a tőzsdenyitás előtt vásárolt az általa irányított hitelintézet papírjaiból.
Vállalat Eladja szlovák leánybankját az OTP 
Privátbankár.hu | 2020. február 17. 18:23
A vevő a KBC Bank.
Vállalat Olasz rivális sorolt be az OTP mellé a román bankért folytatott versenyfutásban 
Privátbankár.hu | 2020. február 3. 08:10
Az Intesa Sanpaolo Bank is bejelentkezett a Garanti Bankért.
Részvény / Deviza / Áru Jelentősen emelte a Bonafarm tőkéjét Csányi Sándor 
Csabai Károly | 2020. január 24. 12:52
7 milliárd forinttal nőtt az OTP Bank-vezér közvetett tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéje, amely így már 72,3 milliárd – derül ki a cégbírósági adatokból.
Vállalat Az OTP egyben lenyelte a szlovén SKB Bankot 
Privátbankár.hu | 2020. január 8. 13:25
Csányi Sándor érdekeltsége 99,73 százalékos tulajdonosa lett az új szerzeményben.
Karrier Mészáros Lőrinc 39 milliárddal ér többet, mint Csányi Sándor 
Privátbankár.hu | 2019. december 26. 10:28
Kijött a Forbes szokásos vagyonoslistája, becslésük szerint ekkora a különbség a leggazdagabb és a második leggazdagabb magyar ember között.
Vállalat Sertéspestis? Két számjegyűt bővülhet Csányi Sándor vágóhídjának árbevétele 
Privátbankár.hu | 2019. december 26. 09:42
Az MCS Vágóhíd Zrt. a távol-keleti exportkorlátozások miatt idén az Európai Unióra fókuszált. Itt alacsonyabb árakkal kellett dolgozniuk, de így is 10-15 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak.
Pénzügyi szektor Lengyelországban, Romániában egyetlen dollármilliárdos van. És nálunk? 
Privátbankár.hu | 2019. december 26. 06:30
Van egy ország, ahol az egyetlen dollármilliárdosnak annyi pénze van, mint a GDP fele. Igaz, ez az ország nagyon kicsi. De van még 12 másik állam, ahol csak egy-egy embernek sikerült ebbe a kategóriába kerülnie, köztük két volt szocialista országgal. Magyarország vajon köztük van?
Részvény / Deviza / Áru Padlón a forint, miközben máshol csak halmozzák a rekordokat 
Király Béla | 2019. november 28. 10:37
Megállíthatatlannak tűnik a tőzsdék emelkedése, szerdán az európai piacok egy részén és a tengerentúlon is tovább emelkedtek az indexek. Természetesen így New Yorkban újabb történelmi rekordokat láthattunk, igaz Donald Trump kicsit beárnyékolta a felhőtlennek tűnő helyzetet. A forint csütörtökön újabb mélypontot ütött.
Vállalat Jelentősen túlütötte a várakozásokat az OTP nyeresége 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 9. 07:43
105 milliárd forint jött be adózottan a második negyedévben.
Részvény / Deviza / Áru Akciós OTP-részvényekből tárazott be Csányi Sándor 
Privátbankár.hu | 2019. július 2. 10:58
Jó 30 százalékkal a piaci ár alatt vásárolhatott az elnök-vezérigazgató - 395 milliót el is költött.
Vállalat Mészáros Lőrinc lett az ország legnagyobb földesura 
Privátbankár.hu | 2019. május 16. 16:04
A felcsúti nagybirtokos most már 38 ezer hektáron gazdálkodik, ezzel letaszította a trónról a maga 35 ezer hektárjával sokáig első Csányi Sándort.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG