Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Kijött az idei Forbes gazdaglista. A felcsúti mágnás után Csányi Sándor következik a sorban.

Megjelent a magyar Forbes idei gazdaglistája, mely szerint

továbbra is Mészáros Lőrincé a legtetemesebb hazai vagyon: 479,4 milliárd forint.

Mészáros után az OTP-vezér Csányi Sándor következik a sorban, 393,4 milliárdosra becsült vagyonnal, majd a Wing és Praktiker révén is ismert Veres Tibor jön, 258,6 milliárddal. 

Mészáros Lőrinc és barátja, Orbán Viktor a 2010-es Videoton FC - Újpest mérkőzésen a díszpáholyban, vágott verzió. Eredeti fotó: Illyés Tibor / MTIMészáros Lőrinc és barátja, Orbán Viktor a 2010-es Videoton FC - Újpest mérkőzésen a díszpáholyban, vágott verzió. Eredeti fotó: Illyés Tibor / MTI

Timur Rahimkulov 257 milliárd forintos vagyonnal új belépő a listán, a pénze egyből a negyedik helyre volt elég. Emlékezetes, a G7 írt róla és testvéréről Ruszlánról cikksorozatot. Ők ketten orosz-magyar kettős állampolgárok, az amerikai Forbes listáján is szerepelnek. A hazai magazin az anyalappal egyeztetve azért tette fel őket a magyar listára, mert a Mol és az OTP nagytulajdonosai, illetve érdekeltségeik komoly haszonélvezői voltak a kultúr-TAO támogatások rendszerének is. Ruszlán a hetedik, 240 milliárd forintra becsült vagyonnal.

Felcsuti Zsolt (MPF Holding) 246,1 milliárddal az ötödik, Gattyán György (Docler Holding) 245,6 milliárddal a hatodik. Demján Sándorné és családja következik a sorban 214,3 milliárd forintos vagyonnal, majd Szíjj László 184,4 milliárddal (a lap megjegyzi, hogy Szijj kimutatott vagyona módszertani okok miatt csökkent: a magas állami kitettség miatt cégeinél eszköz alapon számoltak, ráadásul a Duna Aszfalt lezárt egy konszolidációs folyamatot is). A toplista elejét tizedikként Széles Gábor zárja, 146 milliárd forintosra becsült vagyonnal.

A Forbes szerint a 200 milliárdosok klubja még soha nem volt ilyen nagy Magyarországon. A 100 milliárdosok közé pedig visszatért Bige László, a listán ő a tizenkettedik, 115,5 milliárddal. A műtrágyakirály komoly vádakkal néz szembe, emlékeztetnek, de legnagyobb cége, a Nitrogénművek eredményei folyamatosan javulnak.

A teljes listát nem idézzük, de a továbbiakban a legismertebb arcok közül azért szemezgetünk:

 • tizenharmadik Wáberer György 103,9 milliárddal
 • tizenötödik a Takarékbank vezére, a TV2 tulajdonosa, Vida József (90,5 milliárd)
 • tizenhetedik Leisztinger Tamás (87,5 milliárd)
 • huszonharmadik Garancsi István (66,7 milliárd)
 • harminchatodik a Centrál Médiacsoportot tulajdonló Varga Zoltán (39,8 milliárd)
 • harmichetedik Simicska Lajos (39,2 milliárd)
 • az ország leggazdagabb nőjeként harminckilencedik Vajna Tímea (ő az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect végső tulajdonosa, becsült vagyona így 38,6 milliárd)
 • negyvenedik a Wizz Air-tulaj Váradi József
 • negyvenegyedik Paár Attila (WHB, Elios, 35,7 milliárd)
 • negyvenkettedik Schmidt Mária (BIF, 35,1 milliárd)
 • negyvennyolcadik Hernádi Zsolt (Mol, 28,7 milliárd)

Tehát, ha Demján Sándornét nem számoljuk, aki a családjával együtt került a listára, akkor a top 50-be idén két nő került be, egyikük nagy örökség birtokosa.

A Forbes gazdaglistája ezidáig 50 helyezéses volt, idén viszont csak 49, mert a Hell energiaital-cég tulajdonosai tavaly beperelték a lapot, az ügy most is tart. Tehát ők a lista hiányzói.

(Forbes)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Csoportos személybiztosítást kötött regisztrált ügyfelei számára a Bank360
Privátbankár.hu | 2021. április 11. 14:12
Csoportos személybiztosítást kötött regisztrált ügyfelei számára a Bank360 az NN Biztosítóval. A cél, hogy a kockázatközösséghez csatlakozó felhasználók ellenállóbbá váljanak nem várt élethelyzetekben.
Személyes pénzügyek Szövődmények koronavírus után: mennyibe kerül egy poszt-Covid vizsgálat?
Kormos Olga | 2021. április 11. 06:04
Maga a koronavírus-járvány kínálta fel az új, jól prosperáló piaci rést, amit megtaláltak a magán egészségügyi klinikák. Mivel a koronavírus-fertőzésből meggyógyultak több, mint harmada úgynevezett poszt-Covid tünetekkel, vagy szindrómával él tovább hosszabb-rövidebb ideig, a szövődmények, vagy maradványtünetek kiszűrésére különböző csomagokat kínálnak a pácienseknek. Ahogy egy jó piaci kínálathoz illik, a csomagok tartalma és ára között hatalmas árszórásokkal.
Személyes pénzügyek Felpörgette a vírus a bankok és az ügyfelek digitális átállását
Privátbankár.hu | 2021. április 5. 06:07
Kevesebb mint egy év alatt költözött át szinte minden fontosabb lakossági banki folyamat az online térbe. Mostanra közel az összes bank kínál online számlanyitást, a nagyobbaknál pedig kölcsönt is vehetünk fel, mobilon és netbankon keresztül pedig az összes fontosabb folyamatot magunk is el tudjuk végezni, bankfióki segítség nélkül. A Bank360 összeállítása.
Személyes pénzügyek Lejárt a türelem - mától mindent lát az adóhatóság
MTI | 2021. április 1. 07:58
Az adóügyekért felelős államtitkár új korszakról beszél az adózásban - a NAV mostantól minden számla adatát megkapja azonnal, online módon.
Személyes pénzügyek Április 19-ig jelentkezhetnek a gimnazisták a legújabb diákversenyre
Privátbankár.hu | 2021. március 31. 14:07
Április 19-én délig jelentkezhetnek a gimnáziumokban tanuló diákok a II. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre. Eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban a megmérettetésre, amely három fordulóból áll és nemcsak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.
Személyes pénzügyek Elmaradt a síszezon, alig vettek fel magyar dolgozókat Ausztriában
Eidenpenz József | 2021. március 26. 14:35
Ausztriában januárban és februárban kissé nőtt a magyar állampolgárságú alkalmazottak száma, de így is mélyen az egy évvel korábbi szint alatt van. Jóval több román állampolgár kapott munkát, mint magyar, holott korábban ez rendszerint fordítva volt. A síszezon teljesen elmaradt és nem tudni, mikor következik a nyitás, sőt szigorításokról tárgyalnak. Svájcban viszont a koronavírus sem tudta megakasztani a magyarok számának növekedését.
Személyes pénzügyek Ömlik az életbiztosításokba a magyarok pénze, de még így is kicsi az arányuk a megtakarításokon belül
Privátbankár.hu | 2021. március 17. 11:09
A járványhelyzet miatt felértékelődött a biztonság, köztük az anyagi biztonság és tervezhetőség szerepe, ami az életbiztosításokba áramló pénzmennyiség növekedésében is tetten érhető. Évek óta emelkedik a kockázati életbiztosítások száma is, melyek alacsony költségek mellett érhetők el a a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) közleménye szerint.
Személyes pénzügyek A járvány ellenére szépen gyarapodtak a nyugdíjcélú megtakarítások
Privátbankár.hu | 2021. március 16. 09:53
Az önkéntes nyugdíjpénztárak 4,13 százalékos nettó hozamot értek el 2020-ban, a tagok hosszútávú, infláció feletti reálhozama 2-4 százalékos sávban alakul. A koronavírus tavaly tavaszi első hullámának tőkepiaci sokkja a nyugdíjpénztárak hozamteljesítményét is lerontotta. A nemzetközi tőzsdék és a BUX mélyrepülése után a járvány nyárra enyhülő nyomása optimista befektetői hangulatot, növekvő hozamteljesítményt hozott. A második vírushullám enyhébb visszaesést okozott a második félévben, decemberre azonban a pénztárak hozama újra jelentősen növekedett.
Személyes pénzügyek Ezen az 5 dolgon csúszhat el a falusi csok igénylése
Privátbankár.hu | 2021. március 15. 13:14
A falusi csok csak az ország bizonyos kistelepülésein igényelhető, ezeken a helyeken viszont jól kihasználható a felvehető összeg, az alacsonyabb ingatlanárak miatt. A falura költözők legfeljebb 10 millió forint támogatást vehetnek igénybe, de azok is pályázhatnak legfeljebb ötmillió forintra, akik a meglévő ingatlanjukat szeretnék bővíteni és korszerűsíteni. A Bank360.hu elemzői ennek a támogatási formának a buktatóit gyűjtötték össze, hogy egyszerűbb legyen azokat elkerülni.
Személyes pénzügyek A falusi házak 38 százalékát sürgősen fel kellene újítani
Privátbankár.hu | 2021. március 11. 17:02
Másutt sem jó a helyzet ebből a szempontból az országban, a hazai ingatlanok harmadát soha nem, vagy több mint 10 éve újították fel.
hírlevél
depositphotos