<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Valószínű, hogy jön a reklámadó, az egyszámjegyű szja és a devizahitelekről is tovább ötletel a kormány.

Varga Mihály szerint vannak olyan adottságai az országnak, amelyeket vétek lenne nem hasznosítani, és vannak olyan iparágak, amelyek az elmúlt években jelentősen hozzájárultak a magyar gazdaság növekedéséhez. Ezek közül a legfontosabbnak a járműipart nevezte a miniszter. A járműiparhoz hozzáépül az elektronikai ipar, az ország kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt pedig a logisztikai ipart is kiemelte a tárcavezető az M1 Ma reggel című műsorában.

A mi autónk jó példa

A hagyományosan jó hazai területek között említette egyebek mellett az orvosi műszergyártást, a vízbázis-kezelést, illetve a víztisztítást, élelmiszeripart és a turizmust. Varga Mihály szerint egyre inkább jellemzővé válik, hogy az ide települt nagyvállalatok nem szigetszerűen működnek a magyar gazdaságban, hanem beszállítókat keresnek. Ha nincsenek, akkor elkezdenek partnereket segíteni, hogy beszállítóvá tudjanak válni, és ehhez a magyar állam is támogatást ad.

Példaként említette a miniszter a Suzuki gyárat, ahol már 50 százalék fölött van a magyar beszállítás aránya. Az újabb beruházóknak is időt kell adni erre - fogalmazott. Fotnosnak nevezte, hogy ne csak a beszállítói háttér épüljön ki, hanem egyre inkább váljon részéve a magyar felsőoktatásnak is egy-egy cég. Magasabb hozzáadott érték csak akkor érhető el, ha ehhez a mérnöki tudás, a szaktudás, a felsőoktatásban rendelkezésre álló kapacitás hozzá tud járulni, ezért erre fognak törekedni a stratégiai megállapodások keretében is - hangsúlyozta.

Adóváltozások jöhetnek

A reklámadóval kapcsolatban Varga Mihály úgy fogalmazott: "úgy tűnik, hogy nagy valószínűséggel lesz", elkészült egy javaslat, parlamenti képviselői kezdeményezésről van szó, a parlament majd dönt erről. Mint közölte, nemzetgazdasági miniszterként nem ellenzi, mert bevételt hoz, ez a terület eddig mentes volt az ilyen jellegű adóktól.

Elmondta azt is: nagy esélye van az egyszámjegyű személyi jövedelemadó bevezetésének ebben a ciklusban, ez attól függ, hogy a magyar gazdaság jelenlegi növekedési pályáját tudja-e tartani a következő években.

A devizahitelekkel kapcsolatos kérdésre a miniszter közölte: a bírósági döntések megszületése után a magyar kormány kész arra, hogy újra foglalkozzon a devizahitelek ügyével, és olyan megoldást keressen, amely véglegesen kivezeti a magyar banki piacról ezt a terméket. Mindenkinek az az érdeke, hogy olyan megoldás szülessen, amely valóban segít a devizahiteleseknek, ugyanakkor nem veszélyezteti a bankrendszer normális működését - fogalmazott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Estére elgyengült a forint
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 19:03
Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben hétfő kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
Pénzügyi szektor Miért nem jelenti az FTX-botrány a kriptovaluták végét? A hét videója
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2022. december 2. 19:29
A sorozatos idei botrányok után sokan megint a kriptovaluták végnapjait jósolják, pedig volt már hasonlóan rossz éve a piacnak. Valójában a szektor problémái egyrészt nem is kriptovaluta-specifikusak, a hagyományos pénzügyi világnak is megvoltak a hasonló botrányai korábban. Másrészt pedig szabályozással és önkorrekcióval egyaránt ki lehet jutni ebből a gödörből.
Pénzügyi szektor Növekedés és stabil pénzügyi eredmények az MKB Csoportnál
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 15:56
2022 harmadik negyedévében növelte betét- és hitelállományát az MKB Bank Nyrt. és mérlegfőösszege megközelítette a 11 ezer milliárd forintot. A bankcsoport 2022 első három negyedévében mintegy 150 milliárd forint egyedi tételektől megtisztított, adózott nyereséget termelt, mely tükrözi a Budapest Bank és az MKB Bank tavaszi egyesüléséből fakadó szinergiahatásokat, valamint a szigorú költséggazdálkodást is.
Pénzügyi szektor Négy napig nem nyit ki az egyik hazai nagybank
Privátbankár.hu | 2022. november 28. 06:12
Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át, 2022. december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra között, mivel változások lesznek a szolgáltatásaiban - közölte a pénzintézet a honlapján.
Pénzügyi szektor Vidám napot zárt a forint
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 19:26
A forint egy erősödő euróval szemben is jó napot zár, mert a jegybanki kamatdöntés és az energiaellátási zavarok sem rángatták meg.
Pénzügyi szektor A fiatalok harmada szívesen váltana zöld pénzügyi megoldásokra
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 11:59
A Magyar Bankholding készíttetett felmérést ebben a témában.
Pénzügyi szektor Az állam is besegített a lízingpiacnak
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 12:59
A változó külső körülmények között is lendületben van a CIB Lízing: minden kulcsterületen jelentősen növelte kihelyezéseit a harmadik negyedévben, miközben a piaci részesedése is emelkedett. A növekedésben meghatározó szerep jutott a támogatott konstrukcióknak is.
Pénzügyi szektor Most jöhet jól a jelzáloghitel
Privátbankár.hu | 2022. november 19. 09:53
Bár a kamatkörnyezet emelkedése ellenére a bankok sokszor a piaci helyzethez képest visszafogottabban emelik a kamatokat a hitelesekért folytatott versenyben, a hitelekért többet kell fizetni, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Igaz ez a fogyasztási hitelekre, köztük a személyi kölcsönökre is. Ezek azonban akár egy olcsóbb konstrukcióval, a szabad felhasználású jelzáloghitellel is helyettesíthetőek - derül ki a money.hu összeállításából. 
Pénzügyi szektor Bankválság jöhet Lengyelországban
Tiszóczi Roland | 2022. november 17. 19:09
Lengyelországban tovább ketyeg a 2008-as pénzügyi válság előtti svájcifrank-alapú jelzáloghitelek bombája, miután ott nem történt olyan hazai devizába való átváltási program, mint 2014-ben Magyarországon. Egy nagy lengyel bankot már ki kellett menteni, de az energiaválsággal és a geopolitikai helyzettel párosulva katasztrofális bankválság jöhet, akár öt lengyel nagybank is bedőlhet.
Pénzügyi szektor Kate 30 műveletet tud, beszél magyarul - színre lép a mesterséges intelligencia
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 16:33
Határtalan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában, amely még csak most kezdi meg igazi karrierjét – jelentette ki Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője a „bevezetés a digitális asszisztencia világába” online eseményen. A beszélgetés középpontjában a K&H november elején bemutatott, mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztense, Kate állt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG