<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A volt Quaestor-vezér szerint Orbán tehet a cég bukásáról, és a Duna City projekt lehetett volna az aranytojást tojó tyúk, ha megvalósul.
Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. MTI Fotó: Marjai János

Tarsoly Csaba ügyeiről már korábban is rengeteget írtunk, ő maga azonban még nem nyilatkozott a nyilvánosságnak a letartóztatása óta – ezt a tisztséget végül a Magyar Narancs nyerte el, írja a lapban közölt interjúra hivatkozva az Index.hu. A beszélgetés alapján Tarsoly Csaba továbbra is tartja azon álláspontját, hogy valamilyen összeesküvés áldozata lett, ő maga nem követett el bűncselekményt és nem tudott a cégcsoport dolgozóinak tevékenységéről.

Az egykori Quaestor-vezér szerint a teljes vádirat és a nyomozati anyagok alapján írt cikkek szemenszedett hazugságok, ráadásul a fő vádponttal sem ért egyet: elmondása szerint sem fiktív kötvénykibocsátás, sem az ügyfélvagyon lopása nem történt meg, az eltűnt 210 milliárd forintot pedig fogalma sincs, honnan vette az ügyészség. Saját igazát azzal igyekszik alátámasztani, hogy a korábbi felügyeleti vizsgálatok sosem mutattak ki problémákat – ez azonban fakadhatott a PSZÁF és az MNB felületességéből vagy szakmai hiányosságokból is.

Felvásárlás lett volna a megoldás?

Tarsoly szerint elkerülhető lett volna a csőd, ha engedik a Quaestornak megvásárolni a Hungáriát, illetve, ha az állam beszállt volna a brókercégbe, ahogyan ezt a válság után a bankokkal tették. Érdekesség, hogy állítólag a csőd előtt ígéretet kapott arra, hogy amennyiben mindent bevall Windisch Lászlónak, úgy megmentik a brókercéget.

A bukás előtti napokkal kapcsolatban Tarsoly elmondta: sosem adott ki parancsot arra, hogy a dolgozók bármilyen iratot megsemmisítsenek, ezeket a munkatársak „saját kútfőből” követték el. A csődöt szerinte kizárólag a Buda-Cash és a Hungária körüli botrány miatti pánik, majd az erre való miniszterelnöki ráerősítés okozta, itt külön bírálta Orbán Viktor Kossuth rádiós interjúját. Mint fogalmazott: „ha Nyugat-Európában enged meg magának egy politikus ilyen szavakat, akkor másnap már nem politikus”.

Levágták az aranytojást tojó tyúkot

Azt ugyan már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha megvalósul a Csepel-szigetre tervezett Duna City projekt. Tarsoly Csaba elmondása szerint korábban Szijjártó Péter leszervezett neki egy találkozót Ghaith Pharaonnal, aki segített volna a finanszírozásban, ám mivel időközben kirobban a Quaestor-botrány, az üzlet is elúszott. A bíróság által kijelölt szakértő szerint 300 milliárdos üzlet önmagában fedezni tudta volna az ügyfélköveteléseket és a csoport anyagi gondjait.

Az interjú végén az ügyfeleknek is üzent, az általános bocsánatkérés mellett ugyanakkor feltette a kérdést: ha valaki minden fillérjét elveszítette, akkor ugyan mégis „miből tudnak időről időre százezres értékben kivetítőt, színpadot bérelni, molinót és pólót gyártani, hogy ellenem tüntethessenek?„

Pénzügyi szektor Oroszország is felmondhatja a magyar kettős adóegyezményt?
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 17:12
Nagy az esélye annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok után Oroszország is felfüggesztheti a kettős magyar adóegyezményt.
Pénzügyi szektor Brutálisan romlott tavaly az ország folyó fizetési mérlege
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 10:45
 Suppan Gegely, a Magyar Bankholding vezető elemzője értékeli a folyó fizetési mérleg adatot.
Pénzügyi szektor Míg Ön aludt, a forint izmosra gyúrta magát
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 07:16
Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Eldőlt, mi lesz a csődbement nagybank sorsa
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 09:22
A First Citizens Bank megvásárolja a Silicon Valley Bankot.
Pénzügyi szektor Mindenki nyugodjon meg: stabil az európai bankrendszer
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 17:02
Ezt fejtegette a német kancellár a brüsszeli uniós csúcson.
Pénzügyi szektor Nem tudni, hogy miért, de nagyon népszerű a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 11:52
Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Közel egymilliárd forintért vett saját részvényeket az OTP
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 09:26
A saját részvény állomány így 0,17 százalék.
Pénzügyi szektor Nyugdíj: tavaly sem tőzsdézték el a vagyont a pénztárak
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 19:36
Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál plusz 8,5 és mínusz 14,5 százalék között szóródtak az éves nettó hozamok tavaly, az egész évet tekintve 2022-ben az átlagos nettó hozam mínusz 6,8 százalék volt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Pénzügyi szektor Az amerikai bankcsőd Európára is veszélyt jelent
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 12:40
Az Európai Központi Bank (EKB) valószínűleg óvatosabbra fogja kamatpolitikáját az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) csődje után a düsseldorfi IMK makrogazdasági és konjunktúrakutató intézet szakemberének véleménye szerint.
Pénzügyi szektor Nagyon durva dolog történt a forinttal
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 18:37
Nagyot gyengült hétfőn a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG