<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Szolgáltatópartnert cserélt a Sziget: az idei fesztiválon már a Cardnet biztosítja a rendezvény készpénzmentességét. Ami fontos: a fel nem használt összegeket érdemes távozáskor azonnal újra forintra váltani.

Új pénzügyi elszámolópartnerrel fut neki a Sziget Szervezőiroda a ma kezdődő Sziget fesztiválnak.A három éve lényegében készpénzmentessé tett, 400 ezer látogatóval számoló eseményen a korábbi partner Metapay helyett a Cardnet Zrt. által kibocsátott Festipay és MasterCard PayPass kártyákkal lehet majd fizetni.

Lejárt a korábbi szerződésünk és az új pályázaton nem mi nyertünk - mondja Lévai Gábor, a Metapay ügyvezető igazgatója. A szakember szerint a tulajdonosaikkal történő egyetértésben olyan ajánlatot tettek, amely a hírnéven felül már azért megtérülést is hoz az elmúlt években a fesztiválok fizetőképességét biztosító know-how kidolgozásában világszinten is számos úttörő megoldást alkalmazó társaságnak. Nem mi nyertünk - mondja Lévai, aki szerint ugyanakkor nem szakadtak el teljesen a Sziget Szervezőiroda által menedzselt eseményektől, hiszen az augusztus 20-23 között Zamárdiban megrendezendő STRAND Fesztiválon ők lesznek a fizetési partnerek.

A meglévő infrastruktúrát - több, mint ezer POS-termináljuk van - és rendszereiket ugyanakkor számos, a Szigetnél ugyan kisebb léptékű fesztiválon hasznosítani tudják. Számos gasztro- bor- sörfesztivál fizetési megoldásait biztosítják itthon és egyre nagyobb számban külföldön is - mondta el Lévai Gábor.

A mostani Szigeten több mint 900 kereskedői terminál lesz forgalomba állítva, a Festipay kártyákat pedig 100 terminálon lehet majd feltölteni - ez már Márki László, a Cardnet Zrt. vezérigazgatója nyilatkozta a Privátbankárnak. A terminálokat a a Cardnet Zrt. biztosítja a kereskedőknek. Természetesen ugyanaz a terminál lesz képes kiszolgálni a csak a Szigeten "érvényes" Fesztipay kártyákat és az általános bankkártyaként szolgáló MasterCard PayPass plasztikokat is - az elfogadóbank nem változott, az híreink szerint továbbra is az OTP. Ráadásul a Sziget "újdonsága" a  Sziget Fesztivál Fizető órával is lehet egyérintéses/érintésmentes/contactless tranzakciót indítani.

Hogy működik?

A FesztiPay kártyák készpénzes feltöltése nem jár semmilyen extra költséggel. Ugyanakkor a bankkártyás feltöltés esetén az ügyfélnek a Sziget döntése szerint 100 forintos kényelmi díjat kell fizetnie. (A tranzakciók során ez vásárlásnak minősül, amely után a Szigetnek fizetnie kell díjat az elfogadó bank felé, amelyben benne van a tranzakciós illeték "forrásául" szolgáló kibocsátói jutalék - interchange díj - a kártyatársasági díj és persze az elfogadói díj. Ezzel együtt ez a megoldás egyfajta áthárítása ezen a költség egy részének a kártyahasználókra - mint például a fapados légicégeknél, igaz ott sokkal durvább díjak vannak.) Fontos tudni, hogy feltölteni minden típusú bankkártyával lehet a Feszipay kártyákat, azaz nem csak MasterCard kártyákat fogadnak el.

Márki László szerint a Sziget rendelkezett a Feszipay kártyákon fel nem használt összegekről is: ezeket a Sziget zárásának utolsó napján augusztus 18-án 12:00 óráig lehet visszaváltani.

A Cardnet Zrt vezérigazgatója elmondta, kissé könnyebb dolguk van, hiszen tapasztalatuk az, hogy a Szigeten megjelenő kereskedők nagy része már találkozott ezzel a típusú kártyás fizetési rendszerrel, jók a visszajelzések, átlátható a rendszer. Akiknek ez még újdonság azoknak természetesen a kollégáik segítenek.

Arra a kérdésre, hogy a kereskedői forgalom nyomon követése során a korábban a Sziget ragaszkodott a napi elszámoláshoz, a szakember úgy nyilatkozott, hogy az elszámolás a Sziget hatásköre. A Cardnet központi rendszerében történik az adatok tárolása, melyet bármikor, naponta akár többször is le tudnak kérni naprakészen, azaz ezt a Sziget igényeihez alakítják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Pénzügyi szektor Beszakadt a bitcoin, miután hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 11:24
Esett az árfolyama, a salvadoriak pedig még tüntettek is a kriptovaluta ellen az ország fővárosában.
Pénzügyi szektor Ezúttal a biztosítási szektort tarolnák le Mészáros Lőrincék
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 10:37
Szeptember elsejével indítja működését a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT). A pénzügyi szolgáltató az induláskor vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit, de a tervek szerint jövőre a lakossági szegmensnek szánt ajánlatok is megjelennek majd portfóliójában.
Pénzügyi szektor Hogyan reagálnak a bankok Matolcsy Györgyék legújabb húzására? - A hét videója
Izsó Márton - Csabai Károly | 2021. augusztus 27. 19:15
Sorrendben harmadszor emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatán, amelynek következtében az már több mint hat éve nem látott magasságba emelkedett. Ez rossz hír a hitelfelvételre készülőknek és a változó kamatozású kölcsönöket törlesztőknek egyaránt. Ráadásul szinte biztosra vehető, hogy még nincs vége a monetáris szigorításoknak. De vajon meddig emelkedhet még a hitelek árazásánál irányadó MNB-alapkamat? Ez alapvetően attól függ, mennyire sikerül letörni az inflációt. Ezekre a kérdésekre keresi a választ heti videónkban felelős szerkesztőnk, Csabai Károly.
Pénzügyi szektor Így védekezhetünk az adathalászokkal szemben
PR | 2021. augusztus 23. 09:05
Az ügyfeleknek és a bankoknak egyaránt sok bosszúságot okoz az adathalászat. A hitelintézetek folyamatosan dolgoznak a csalások megelőzéséért, de az ügyfeleknek is tudniuk kell, hogyan reagáljanak egy ilyen helyzetben. Néhány szabály betartásával ugyanis könnyedén elkerülhetjük, hogy más is hozzáférjen a megtakarításunkhoz vagy a személyes adatainkhoz.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos