BUX
35 914.83
-0.05%
-18.00
OTP
10 860.00
-0.55%
-60.00
MOL
1 865.00
-0.05%
-1.00
RICHTER
6 715.00
+0.30%
+20.00
MTELEKOM
384.00
+0.92%
+3.00
 
2019. január 21. 18:41

Európában esegettek a tőzsdeindexek ma, miközben az USA-ban ünnepnap van. A BUX az átlagnál sokkal nagyobbat esett úgy, hogy a három legnagyobb cég fej fej mellett ment lefelé a lejtőn. A forint viszont folytatta erősödését, és az árfolyam átlépett egy újabb fontos határt.

Amerikában ma zárva vannak a tőzsdék, Európában pedig nem volt valami jó a hangulat. Ennek egyik oka az lehetett, hogy Kínából nem túl jó növekedési adat érkezett. A másik, hogy a Brexit körül továbbra is nagy a bizonytalanság. A brit miniszterelnök ugyan beszélt ma a parlamentben, de nem mondott sok újat.

A német DAX index 0,6, a francia 0,2 százalékkal esett, a londoni mutató alig változott. Az angol font kissé gyengült. A devizapiacok csendesek voltak, de a forint folytatta menetelését, 317,60-ra süllyedt az euró ára, mintegy harminc fillérrel.

Az amerikai S&P 500 indexre szóló határidős üzletek 0,3, a Nasdaq Composit-ra szóló kontraktusok pedig 0,5 százalékos esést mutatnak az Investing.com szerint. Az olaj stagnál, a nemesfémek esnek.

Vajna és az Est Media

Itthon a BUX index csúnyát esett, másfél százalékkal, a Richter, az OTP és a Mol egymáshoz hasonló mértékben, 1,4-1,8 százalékkal ment le. Andy Vajna hétvégi halálával függhet össze, hogy az Estmedia majdnem húsz százalékkal, a lehetséges legnagyobb mértékben zuhant. Kilenc százalékkal esett a Plotinus is.

További árfolyamok itt láthatók

“Vajna András György úr az AV Investments Kft.-n és a Dynamopest Kft.-n keresztül a Társaság 5,21 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonosa volt. Az Est Media Nyrt. ezúton tájékoztatja T. Befektetőit, hogy piaci pozícióját és korábban közzétett stratégiai terveit, szándékait ez a sajnálatos haláleset érdemben nem befolyásolja” – tették közzé a tőzsde honlapján.

Büntetik a Henkelt

Németországban a Henkel idei eredménykilátásai is elkedvetlenítették a befektetőket, a cég két részvénysorozata 8 és 10 százalékkal zuhant. A BMW és a Daimler együttműködéséről, például szabadalmak megosztásáról, közös fejlesztésről szóló hír érkezett, a két autógyártó részvénye azonban így is kissé süllyedt. A RWE is nagyot esett, talán mert az országban az északi orosz-német gázvezetékkel kapcsolatos viták vannak.

318 volt a bűvös szint?

“A 318 forintnál található támaszszintig erősödött a forint az euróval szemben, miután Nagy Márton MNB alelnök előző heti megnyilvánulását követően az eddiginél szigorúbb monetáris politikát kezdett el árazni a piac. Mindezt úgy, hogy az Eurózónában továbbra sincs érdemi inflációs nyomás, illetve a régiós jegybankok is inkább kivárásról beszélnek. Emiatt kérdéses, hogy meddig tarthat ki a forint ereje, mindenesetre a 318-as szint letörése esetén 315 forintig nyílhatna meg az út lefelé” – írta még délelőtt az Erste Befektetési hírlevele. Azóta viszont 318 alá süllyedt az árfolyam.

Volt egy-két jó hír is

Miután az árfolyam elérte a korábbi, 460 forintos értéket, a KBC Equitas 485 forintra emelte a Magyar Telekomra vonatkozó célárát. A részvényt tehát továbbra is jó vételnek tartják, az állampapír-hozamok, az osztalékpolitika és a cég versenyhelyzete fényében.

“Mindenkori csúcsának közelébe emelkedett a BUX index, bár a csúcsot nem sikerült még áttörni, de a technikai kép változatlanul pozitív. Sikeres kitörés esetén a technikai kép alapján relatíve rövid, néhány hetes távon 43 000 pont közelébe emelkedhetne a BUX index, ami mintegy 5%-os felértékelődési potenciált jelent” – írta szintén az Erste.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Az utazási irodák 85 százaléka csődtől fél, nagyot ugrott az OTP
Eidenpenz József | 2020. július 6. 18:50
Kiváló a hangulat a világ fontosabb tőzsdén ma is, aminek részben a Kínához, a kínai gazdasághoz fűzött remény, részben egy jó amerikai szolgáltatóipari adat lehet az oka. Egy német kutatóintézet szerint a cégek 21 százaléka csődtől tart, de a turizmusban ez az arány inkább 60-90 százalék közötti. A BUX is emelkedett, főleg az OTP négy százalékos ugrása vitte fel. A forint stabil, megindultak viszont a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Piros shortban sírdogálhatnak a Tesla-shortosok, kapkodnak a kínai részvények után
Eidenpenz József | 2020. július 6. 11:20
Remekül indult ez a hét is az európai tőzsdéken, de az igazi ugrás Ázsiában volt. Szépséghiba, hogy a nagy emelkedést egy kínai kormányközeli lap kincstári optimizmusa indíthatta el. A BUX is emelkedik, de elmarad úgy Lengyelországtól, mint Nyugat Európa nagy részétől. Elon Musk már megint kitalált valami csodásat hívei és ellenségei szórakoztatására.
Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Friss
hírlevél