BUX
35 589.60
-0.53%
-191.00
OTP
10 760.00
-0.46%
-50.00
MOL
1 834.00
-1.66%
-31.00
RICHTER
6 700.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
381.00
-0.78%
-3.00
 
2019. február 28. 19:10

Az európai részvénypiacok minimális pluszt tudtak elérni, az amerikai tőzsdék egyelőre nem találják az irányt. Az Észak-Koreával folytatott tárgyalások megszakadása nem volt jó hír, az amerikai makroadatok viszont kedvezőek. A koronát az egészre néhány gyorsjelentés tette fel. Miből fizet holnap a Tesla?

Elon Musk füvet szív a Joe Rogan Experience adásában. Forrás: YouTube

Ma az európai részvények átlagosan szerényen emelkedtek, az EuroStoxx 50 index fél százalékkal ment fel. A német DAX negyed, a francia CAC 40 0,3 százalékkal emelkedett, a brit mutató fél százalékkal esett.

Az amerikai indexek nem találják az irányt, egy ezreléket is alig éri el az elmozdulásuk. Az amerikai-kínai legfelsőbb szintű tárgyalások hirtelen megszakadása nyilván nem túl jó hír a világnak. Ezen kívül néhány rossz gyorsjelentés is csökkentette a vételi kedvet, mint a HP Inc. (HPQ) és a Booking. Előbbi 17, utóbbi tíz százalékkal zuhant.

Jó hír volt viszont, hogy az USA GDP-je tavaly a negyedik negyedévben 2,6 százalékkal bővült, a várakozásoknál jobban. A kormányzati leállás árnyékában is rendesen fogyasztottak az amerikaiak.

Esett a BUX index

Itthon a BUX index fél százalékkal esett, amit három papír együtt hozott össze. A Richter 0,9, a Mol 0,8, az OTP csak 0,2 százalékkal süllyedt (5375, 3240 illetve 11 740 forintra). A Telekom kissé emelkedni tudott, 468 forint az ára. A 4ig húsz, a DunaHouse öt százalékkal ment fel. Az ingatlanközvetítő cég tegnap este publikálta gyorsjelentését.

További árfolyamok itt láthatók

Esett viszont a Plotinus, az AutoWallis és a Rába. A forint ma kissé emelkedett, 315,90 az euró ára. Délelőtt azonban még 316,50 is volt. Esnek a nemesfémnek, stagnál az olaj.

Duna House: erős osztalék jöhet

A KBC Equitas szerint 250 forintos osztalékot fizetne részvényenként a Duna House, az ingatlanfejlesztésből származó pénzeket a részvényesekkel is megosztaná a cég. Mivel vannak még tervezett projektek is, "ezért igen jó üzenete van ennek, és közben az alaptevékenység is jól teljesít" - írják.

Sokat fizethet a Tesla

Valami történik a Tesla körül, de nem tudni, mi. Vezére, Elon Musk rejtélyes twitter-üzenetet küldött, amelyben kaliforniai idő szerint délután kettőre híreket ígért a cégről. A vállalat honlapjának hivatalos előjegyzési naptárában viszont nem volt nyoma készülő bejelentésnek.

A dolog súlyát növeli, hogy holnap 920 millió dollárnyi kötvénylejárata lesz a cégnek. Ugyanakkor egy pletyka szerint a Tesla kétmilliárdos kínai hitelt vesz fel az ottani gyárépítésre. A részvény kis mértékben emelkedik.

Drágulhat a kávé

A Reuters elemzői konszenzusa szerint az idei év végére 20 százalékkal emelkedhet az arabica kávé árfolyama, és elérheti az 1,25 dollárt – írta ma az Equilor. A várható áremelkedés elsődleges oka, hogy a legnagyobb kávétermelő ország, Brazília idei termelése várhatóan 15 százalékkal elmarad a tavalyitól.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Így próbálja Trump végrehajtani a szinte lehetetlent
Privátbankár.hu | 2020. július 11. 13:17
Az USA piacainak jövőjét mérlegelő befektetőkre két egymással ellentétes erő hat: a Covid-19 által előidézett recesszió és az elnökválasztási időszak. A Covid-válság sebessége és mindent átható következményei egész marék homokot szórtak Donald Trump eredeti, a nagyon erős gazdaságra alapozott kampánystratégiájának gépezetébe. A Fidelity International szakértői szerint Trump kettős stratégiával próbálja majd felvenni a harcot a kedvezőtlen körülményekkel.
Részvény / Deviza / Áru Trump ajándékán vitáznak a szakértők
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 19:24
Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány továbbra sem enyhül, és a munkaerőpiacról vegyes hírek jönnek, így a gazdasági és társadalmi összeomlást elkerülendő az amerikai kormányzat továbbra is pénzügyi támogatással segíti a lakosságot. Ez azonban néhány közgazdász szerint kontraproduktív.
Részvény / Deviza / Áru A második hullám miatti félelem igazgatja a befektetőket
Csabai Károly | 2020. július 10. 09:45
A minden eddiginél magasabb, több mint 220 ezer új megbetegedést hozó tegnapi COVID-fertőzöttségi adat láttán minden esik. A részvények és az olaj árfolyama, de még a globális feszültségek idején menedéknek számító arany jegyzése is lejjebb ment. S a forint is gyengébben vágott neki a hét utolsó munkanapjának.
Részvény / Deviza / Áru Erősödött a forint, lejtőre került az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 9. 18:38
Reggel még úgy tűnt, mérsékelt emelkedés jöhet a piacon, ám napközben annak ellenére megváltozott a hangulat, hogy az Egyesült Államokból jó hírek érkeztek.
Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
hírlevél