BUX
36 410.10
+1.27%
+458.00
OTP
10 820.00
+3.74%
+390.00
MOL
1 851.00
+0.60%
+11.00
RICHTER
7 050.00
-1.40%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.45%
+5.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. május 22. 19:17

A videojátékok piaca hatalmas emelkedést mutatott áprilisban, de vették a hardvereket is. Sokan nyilván ezzel ütötték el az időt a karantén alatt. A tőzsdéken stagnálás vagy enyhe esés látható, a BUX kicsit jobban süllyedt, főleg a Mol miatt. Gyengült a forint is.

Mostanában kifejezetten szokatlan, hogy ennyire kicsi ármozgások legyenek a tőzsdéken, mint ma. Ebben szerepet játszhat az is, hogy péntek van, de sokkal inkább, hogy hétfőn az USA-ban ünnepnap lesz és nem lesz kereskedés. Az USA-ban 2-3 ezrelékes süllyedést látni az indexekben. Az európai Stoxx 600 index gyakorlatilag egyáltalán nem változott, a német DAX fél ezrelékkel emelkedett, a francia mutató még ennyivel sem mozdult el. Komolyabb mozgás az olasz tőzsdén volt, amelynek indexe 1,3 százalékkal emelkedett, és hasonlóan teljesített Bécs is.

Itthon a BUX index is annyit változott, mint bécsi társa, csak éppen lefelé. Az 1,3 százalékos süllyedés főleg a Mol kettő és a Richter 2,6 százalékos esésének köszönhető. Eközben az OTP 0,2 százalékkal emelkedni tudott. A forint is gyengült, az euró árfolyama ismét 350 felé ment, este 350,50 forint volt.

Erőre kapott az arany, az ezüst

Egész nap mínuszban járt az olaj, de a reggeli öt-hat százalékkal szemben este már csak három-három és fél százalékos süllyedést mutatott. A British Petrol a vezető pozíciók számát kevesebb mint felére vágta vissza, 250-ről 120-ra. Későbbi leépítésekről is szó van. A nemesfémek ismét erőre kaptak, az arany fél, az ezüst másfél, a platina több mint két százalékkal drágult.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A tőzsdéket egész nap elsősorban az amerikai-kínai ellentétek nyomasztották. Miközben a kereskedelmi tárgyalásokról pozitív hír is érkezett, Kína szigorú törvényekkel próbálja elnyomni Hong Kong-ot, ami heves amerikai válaszreakciókat váltott ki.

Játékos (Pixabay) Játékos (Pixabay)

Rengeteget költöttek videojátékokra

A videójátékok eladása áprilisban rekordszintre emelkedett – írta a SeekingAlpha. Ez nyilvánvalóan annak lehet köszönhető, hogy a karanténban sokan egyszerűen otthon maradtak és játszottak egyéb szórakozás helyett. A növekedés 2019 áprilishoz képest 73 százalékos volt, 1,5 milliárd dollárt tett ki. A hardverre fordított kiadások pedig 163 százalékkal 420 millió dollárra emelkedtek az előző év áprilisi 160 millióról.

Újra jöhet a Pick a tőzsdére

A Budapesti Értéktőzsde bejelentette, hogy a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. által kibocsátott ”Pick Szeged NKP Kötvény 2029/I.” 27 milliárd forintnyi össznévértékű értékpapírjainak információs dokumentumát jóváhagyja. Ez még nem jelent bevezetést az Xbond piacra, de annak az egyik előfeltétele. A kötvények névértéke egyébként egyenként 50 millió forint.

A Pick részvényei valamikor a tőzsde legnépszerűbb papírjai, igazi blue chipek voltak. Egészen 2002 novemberi kivezetésükig.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Részvény / Deviza / Áru Kárpótolná részvényeseit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 12:05
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem él a hitelmoratórium lehetőségével. A vezető arra is kitért, hogy szeretnék kárpótolni a részvényeseket azt követően, hogy most nem volt osztalékfizetés.
Részvény / Deviza / Áru Tízmilliárdos OTP-meglepi, plusz két másik ok, amiért nagy nap lesz a mai
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 11:30
Egyelőre eléggé bizonytalanok vagy enyhén pesszimisták a tőzsdék különböző fontos adatokra és eseményekre várva. A BUX index viszont szépen emelkedik két fontos gyorsjelentés nyomán, a forint pedig minimális mértékben gyengült. Az OTP jelentéséről egyértelműen pozitívan nyilatkoztak az elemzők, a Molé viszont némileg ellentmondásos.
Részvény / Deviza / Áru Pozitív meglepetés az OTP-től
Király Béla | 2020. augusztus 7. 08:12
Az első negyedéves számok után az elemzők óvatos várakozásokat közöltek az OTP eredménye kapcsán. A bank pénteken közzétett beszámolója szerint a konszolidált adózás utáni nyeresége 10 milliárd forinttal haladta meg az elemzői konszenzust. A gazdasági környezet ugyan jelentősen romlott, ám az eredményeket javította, hogy az első negyedéves rekordmértékű tartalékképzés után ezúttal már kisebb összeg elkülönítésére került sor.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus súlyos veszteséget hozott a Molnak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:56
Pénteken tette közzé második negyedéves számait a Mol, amely a második negyedévben 41,5 milliárdos veszteséget szenvedett el. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív volt, ami azt jelenti, hogy a veszteségek ellenére is stabil a működésük. A vállalat a második félévre is kedvezőtlen gazdasági környezettel számol.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Péntek hajnalban megtudjuk a Mol és az OTP eredményét, megállíthatatlan az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 11:21
Ismét kellemes a hangulat az európai tőzsdéken, az euró is csendesen erősödik a dollárral szemben. Az egyik nagybank úgy véli, hogy tovább zuhanhat a dollár, ha végre megindulnak a pénzek az amerikai részvényekből Európa felé. Az új aranyrekord 2043 dollár, a közelgő gyorsjelentések előtt emelkednek a magyar részvények is.
hírlevél