3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Valóban olcsóbban nyújtják a megszokott nyomtatási minőséget az utángyártott tintapatronok? A nem eredeti patronok képességeit illetően számos mítosz él, a kutatások szerint azonban ezek nem minden esetben állják meg a helyüket a gyakorlatban.

Meglepő eredményeket hoztak az eredeti HP, illetve az utángyártott nyomtatópatronok összehasonlító tesztjei. Az utángyártott festékkazettákat használó HP Laserjet-tulajdonosok közel felének már akadt gondja a nem eredeti termékekkel. A felmérés szerint háromszor nagyobb eséllyel okoz szervizben javítandó hibát az utángyártott patron a nyomtatóban, mint az eredeti festékkazetták. Egy teszt során a nem eredeti festékkazetták több mint negyede már érkezéskor működésképtelen volt vagy nagyon rövid ideig működött, míg az eredeti HP Laserjet patronok mindegyike üzemképes volt már az első alkalommal.

A nem eredeti festékkazetták nyomtatási nehézségeket is okozhatnak, rosszabb esetben akár a nyomtató működését is veszélyeztethetik. Négyből három nyomtatószerelő szerint az utángyártott patronok használata megrövidíti a nyomtató élettartamát. Az eredeti HP Laserjet-festékkazettákat az adott nyomtatókhoz tervezték, ami biztosítja a megbízható működést.

Az utángyártott festékpatronok nyomtatási minősége ugyan megfelelőnek tűnhet, az eredmény azonban gyakran nem konzisztens, az így készült dokumentumok pedig sokszor nemcsak cégen kívüli, de azon belüli megosztásra sem alkalmasak. A nem eredeti festékkazettákat használók 47 százalékának volt már problémája a nyomtatás minőségével, az elkészült dokumentum csíkos vagy foltos volt. A tesztekben az eredeti HP Laserjet-patronok nyomatai ugyanakkor 95 százalékban megfeleltek minden felhasználási követelménynek.

A nem eredeti tintapatronok ráadásul a vártnál jóval többe is kerülhetnek. Az esetleg elsőre kedvező választásnak tűnő olcsó patron megbízhatatlansága számos extraköltséggel járhat, legyen szó akár a munkatársak elvesztegetett idejéről, a szervizzel való egyeztetésekről, az újranyomtatásról vagy a kárba veszett kellékanyagokról. Az utángyártott patronok így akár 20 százalékkal is többe kerülhetnek, mint az eredeti darabok.

A HP műszaki leírásai titkosak, ezért elképzelhetetlen, hogy a nem eredeti termékek gyártói tökéletesen lemásolják azokat. A HP-technológia különleges megbízhatóságot és folyamatos nyomtatási minőséget biztosít. Világszerte több mint 13 ezer képfeldolgozási és nyomtatási szabványával, kényelmes újrafelhasználási programjával és nyomtatási tapasztatával a HP továbbra is innovatív és mindig megbízható nyomtatási megoldásokat biztosít.

Az eredmények a HP megbízásából készített 2015 EMEA Photizo Group felmérésen, a SpencerLab 2014 Colour és a 2013 Monochrome Reliability studies for Europe, Middle East, and Africa kutatáson, valamint a 2014 Market Strategies International felmérésen alapulnak.

(x)

Címkék: Statikus tartalom

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Statikus tartalom Privátbankár.hu Klasszis 2023 - nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 17:07
Klasszis 2023 - nyereményjáték szabályzat
Statikus tartalom Budapest Borfesztivál 2022 - Nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 22. 10:15
A Budapest Borfesztivál 2022 kérdőív nyereményjáték szabályzata.
Statikus tartalom Klasszis 2022 - regisztráció
Privátbankár.hu | 2022. március 26. 14:51
Regisztráció a 2022. április 14-i djátadóra
Statikus tartalom Klasszis 2022 - Alapkezelői szavazás
Privátbankár.hu | 2022. március 21. 11:31
Statikus tartalom Klasszis 2022 - nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2022. március 11. 12:00
Klasszis 2022 - nyereményjáték szabályzat
Statikus tartalom Budapest Borfesztivál 2021 - Nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 17:27
A Budapest Borfesztivál 2021 kérdőív nyereményjáték szabályzata.
Statikus tartalom Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny - beharangozó
- | 2020. május 2. 14:41
Regisztráció a május 27-i online találkozóra.
Statikus tartalom Médiaajánlat politikai hirdetésre
Privátbankár.hu | 2016. július 7. 10:23
 
Statikus tartalom Pörög a hazai és a globális ingatlanpiac: most Ön is profitálhat belőle!
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 16:22
Több éve folyamatos fellendülés jellemzi a globális, fejlett és 2013 óta a hazai ingatlanpiacokat is. Ez a trend a befektetők aktivitására is pozitív hatással van. Az OTP szakértői szerint a hazai kereskedelmi ingatlanpiac nyolc éve nem volt ilyen erős, a piacot rekord bérlői kereslet, alacsony üresedési ráták és európai szinten is magas hozamok jellemzik.
Statikus tartalom Új értékesítési irányok, melyekkel időt, pénzt spórolhat
Privátbankár.hu | 2015. július 22. 09:50
A sikeres cégműködéshez elengedhetetlen a pozitív ügyfélélmény, melyben nem csak értékesítője, de rendszerei is kiemelkedően fontos szerepet játszanak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG