4p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Több éve folyamatos fellendülés jellemzi a globális, fejlett és 2013 óta a hazai ingatlanpiacokat is. Ez a trend a befektetők aktivitására is pozitív hatással van. Az OTP szakértői szerint a hazai kereskedelmi ingatlanpiac nyolc éve nem volt ilyen erős, a piacot rekord bérlői kereslet, alacsony üresedési ráták és európai szinten is magas hozamok jellemzik.

A globális ingatlanpiaci befektetések csak tavaly 16 százalékkal nőttek, így a mostani aktivitás mértéke 2008 óta a legmagasabb. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő új befektetési alapjával most nem csak a hazai fellendülésből, hanem a dinamikusan bővülő, globális ingatlanbefektetési piac hozamaiból is profitálhatnak a magyar befektetők. A világgazdaság bővülésével és a népesség növekedésével, valamint az urbanizáció felgyorsulásával az elmúlt években mind a lakó-, mind a kereskedelmi ingatlanok iránt megnövekedett a kereslet, világszerte és hazánkban is.

Ezek a tendenciák jó hatással voltak az ingatlanalapok teljesítményére is. Az OTP szakértői azt tapasztalják, hogy a hazai kereskedelmi ingatlanbefektetési piacot folyamatosan növekvő bérbeadottsági ráták és stabil bérlői kereslet, az ingatlanalapokat pedig – ennek köszönhetően – viszonylag magas hozamok jellemezték. Jó hír, hogy a globális befektetési ingatlanpiac továbbra is dinamikusan növekszik, tavaly a top befektetési célpontok, úgymint Észak-Amerika, illetve Európa legnagyobb városai, összesen 20,5 százalékos növekedést regisztráltak. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő új befektetési alapja ezeket a trendeket kívánja kihasználni, ezért létrehozta az OTP Ingatlanvilág Alapok Alapját, amely lehetőséget nyújt a hazai befektetőknek arra, hogy a hazai és a globális piaci fellendülésből ők is profitálhassanak.

rAz OTP Ingatlanvilág Alapok Alapja befektetési stratégiája két pillérre épül. Egyrészt portfóliójában megjelennek mind a hazai, mind a külföldi alapkezelők által kezelt ingatlanpiaci befektetési jegyek.  Az Alap az eszközeinek jelentős részét az OTP Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeibe fekteti, amely alacsony kockázati besorolásának, stabil hozamának és alacsony árfolyamingadozásának köszönhetően biztosítja az Alap hosszú távú, megbízható stabilitását. A stabil „portfóliómag” szerepét tölti be a hazai befektetők által 2002 óta hozzáférhető Ingatlanalap. A tőke fennmaradó hányadát, akár 40-45 százalékát pedig olyan neves külföldi alapkezelők által kezelt ingatlanalapokba helyezi el az alapkezelő, amelyek a világ különböző, fejlett régióiban, országaiban fektetnek be. A globális eszközök részarányának aktív kezelésével szignifikánsan magas hozamok elérésére is lehetőség nyílik. Amellett, hogy a különböző régiók eltérő növekedési ciklusai folyamatos hozamlehetőségeket biztosítanak, egyben a portfólió kockázatának mérséklésre is alkalmat teremtenek. Ez a két elv vezérli az Alap befektetéskezelését.

Az OTP Bank és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő szakértői szerint az ingatlanpiacok fellendülésének köszönhetően megnőtt a hajlandóság a befektetők körében, hogy a nagyon alacsony hozammal bíró, kockázatmentes befektetési formák mellett a közepes kockázatú, ám jóval magasabb növekedési potenciállal és hozamelvárással rendelkező ingatlanpiaci eszközökkel is színesítsék a portfóliójukat. Az OTP Ingatlanvilág Alapok Alapja ezekre az igényekre reagálva jött létre. Elsősorban azoknak ajánlott, akik szabad pénzeszközeik egy részét legalább három évre szeretnék befektetni az ingatlanpiacon, illetve akik közepes szintű kockázatvállalásra is hajlandóak annak érdekében, hogy kihasználják a globális ingatlanpiaci növekedésből eredő lehetőségeket.

Címkék: Statikus tartalom

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Statikus tartalom Privátbankár.hu Klasszis 2023 - nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 17:07
Klasszis 2023 - nyereményjáték szabályzat
Statikus tartalom Budapest Borfesztivál 2022 - Nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 22. 10:15
A Budapest Borfesztivál 2022 kérdőív nyereményjáték szabályzata.
Statikus tartalom Klasszis 2022 - regisztráció
Privátbankár.hu | 2022. március 26. 14:51
Regisztráció a 2022. április 14-i djátadóra
Statikus tartalom Klasszis 2022 - Alapkezelői szavazás
Privátbankár.hu | 2022. március 21. 11:31
Statikus tartalom Klasszis 2022 - nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2022. március 11. 12:00
Klasszis 2022 - nyereményjáték szabályzat
Statikus tartalom Budapest Borfesztivál 2021 - Nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 17:27
A Budapest Borfesztivál 2021 kérdőív nyereményjáték szabályzata.
Statikus tartalom Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny - beharangozó
- | 2020. május 2. 14:41
Regisztráció a május 27-i online találkozóra.
Statikus tartalom Médiaajánlat politikai hirdetésre
Privátbankár.hu | 2016. július 7. 10:23
 
Statikus tartalom Mítosz az olcsó utángyártott tintapatron?
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 14:46
Valóban olcsóbban nyújtják a megszokott nyomtatási minőséget az utángyártott tintapatronok? A nem eredeti patronok képességeit illetően számos mítosz él, a kutatások szerint azonban ezek nem minden esetben állják meg a helyüket a gyakorlatban.
Statikus tartalom Új értékesítési irányok, melyekkel időt, pénzt spórolhat
Privátbankár.hu | 2015. július 22. 09:50
A sikeres cégműködéshez elengedhetetlen a pozitív ügyfélélmény, melyben nem csak értékesítője, de rendszerei is kiemelkedően fontos szerepet játszanak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG