<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Már csak három hét maradt, május 31-ig lehet elkölteni a SZÉP Kártyákon található 2013-as feltöltéseket. Az OTP-nél 150 ezer embernek van még pénze a kártyáján.

Április eleje óta naponta átlagosan több mint 19 millió forinttal - összességében egy hónap alatt mintegy 575 millió forinttal - csökkent a lejáró egyenlegek, vagyis a 2013-as feltöltések összege az OTP Széchenyi Pihenő kártyákon (SZÉP Kártya)  – közölte a bank a Privátbankárral.

Felpörgött a felhasználás

Az elmúlt hetekben jelentősen felpörgött az idén lejáró, vagyis a 2013-as OTP SZÉP kártyás feltöltések felhasználásának üteme. A kártyabirtokosok a két évvel ezelőtti utalványok 97 százalékát már felhasználták. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 2 évben az OTP Bankcsoport által kibocsátott SZÉP kártyákon keresztül több mint 100 milliárd forint áramlott, az elsősorban hazai kis- és közepes vállalkozások által működtetett, belföldi turisztikai ágazatba.

Még 1,5 milliárd vár elköltésre

Ugyanakkor még mindig mintegy 1,5 milliárd forintnyi elektronikus utalványvár arra, hogy a kártyabirtokosok felhasználják a több mint 26 ezer elfogadóhely valamelyikén. A közeledő pünkösdi hosszúhétvége is jó lehetőség erre. Az OTP Bankcsoport elsősorban azokat az elfogadási lehetőségeket ajánlja a dolgozók figyelmébe, ahol mindhárom alszámláról fizethetnek. Ilyen például a fürdő belépő, vagy a szálláshely költségeinek kifizetése. Ráadásul az OTP kártyabirtokosai - a lejáró egyenlegükből - akár előre, már most is lefoglalhatják nyári pihenésüket.

Kép forrása: OTP

150 ezer kártyán még van pénz

„Jelenleg mintegy 150 ezer kártyabirtokosunknak van lejáró egyenlege. Egy kártyán átlagosan 10 ezer forintnyi 2013-as feltöltés található. Szeretnénk ismét felhívni az érintettek figyelmét, használják fel ezeket az összegeket, hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés júniusban. Minden munkáltatót arra biztatunk tehát, hogy figyelmeztesse dolgozóit, használják fel a pihenésre és feltöltődésre kapott juttatásokat. Ez minden érintett fél érdeke. A vállalatoknak például komoly adminisztrációs terhet jelenthetnek a visszautalt SZÉP kártyás feltöltések” – hívta fel a figyelmet Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Durván drágultak a hitelek, legutóbb a személyi kölcsönök
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 09:12
Minden nagybank szigorított és emelte a hitelek kamatait.  
Személyes pénzügyek K&H: növekedésben maradtak a személyi kölcsönök
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 08:17
Leginkább lakáscélra, autóvásárlásra és hitelkiváltásra fordítják a felvett pénzt.
Személyes pénzügyek Száz százalékos árrobbanás is lehet a tűzifapiacon
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 05:41
Tűzifamánia látszik kibontakozni Magyarországon, az emberek megrohamozták a tüzépeket és az erdészeti vállalatokat. Sok helyen kifogyott a készlet, és duplájára emelkedett az ár. A kínálat egy jogszabály-módosítás miatt is veszélyben van. A KSH valamit nagyon nem mér jól.
Személyes pénzügyek Mindenki Ausztriába menne dolgozni? Mutatjuk az új számokat
Eidenpenz József | 2022. augusztus 9. 05:26
Minden eddigi rekord megdőlt júniusban is, egyre több magyar dolgozik Ausztriában, és az is igaz, hogy megint a magyarok száma nőtt a legjobban. Azért igyekeznek a román, horvát, német állampolgárok is, az ukránok száma pedig még alacsony ugyan, de gyorsan megkétszereződött.
Személyes pénzügyek Furcsa dolog történik a lakáshitelek kamataival - érdemes résen lenni
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:59
Annyira kellenek az ügyfelek a bankoknak, hogy az emelkedő jegybanki kamatok mellett is csökkentek a banki kamatszintek.
Személyes pénzügyek Jó hír a piaci áron tankolóknak, nagyot esnek szerdán az üzemanyagárak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 10:31
Egyre többeket érint a piaci ár változása, érdemes két napot várni a tankolással.
Személyes pénzügyek Manapság elkerülhetetlen a hitelkártyák használata
Natív tartalom | 2022. augusztus 5. 11:42
Sokaknak még mindig mumus a hitelkártya, pedig a megfelelő tudatosság mellett akár spórolásra is alkalmas lehet. De mi köze egymáshoz az áruhitelnek és a hitelkártyáknak? Mire készüljön, aki először igényel hitelkártyát? Váradi Eszterrel, a Magyar Bankholding Hitelkártya vezetőjével beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Elsőként kínál magyar bank piaci zöld lakáshitelt - mire lehet felvenni?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 4. 08:32
A K&H elsőként a piacon, új, zöld lakáshitel termékkel jelentkezik az energiafelhasználásukat csökkenteni kívánó ügyfeleik számára. Egyedi megoldásként ugyanabban a szerződésben hitelezhető az ingatlan megvásárlása és felújítása is.
Személyes pénzügyek Jobban kezelik a pénzt a fiatalok?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 08:24
A 19-29 éves korosztály tagjainak csak a 20 százaléka nem takarékoskodik, 47 százalékuk havi rendszerességgel spórol, 18 százalék pedig azoknak az aránya, akik csak akkor tudnak félretenni, ha nagyobb összeghez jutnak.
Személyes pénzügyek Augusztusban is drágították a bankok a hiteleiket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 2. 08:41
A jegybank egy hónapon belüli három nagy kamatemelésére már a harmadik hullámban válaszoltak a bankok. Augusztus elejétől több nagy pénzintézet is drágított a hitelein, ami után a lakáskölcsönt már csak elvétve lehet kapni 8 százalékos THM alatt - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG