<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Míg a CIB Private Banking az idén, október végéig egy százalékkal tudta növelni a 2020 végén 3096-os ügyfélkörét, addig a kezelt vagyon 14 százalékkal növekedett – tájékoztatott Dócs János, a CIB Private Banking igazgatója.

Milyen volt a private banking szempontjából a 2021-es évük? Jobb, vagy rosszabb, mint a 2020-as? És a járvány előtti évnél? Mi jellemezte az idei folyamatokat?

Úgy érzem, hogy jól tudtunk alkalmazkodni a pandémia alatt megváltozott üzleti környezethez és ügyféligényekhez. Az olasz anyabanki háttér miatt elsőként reagáltunk a piaci szereplők közül, így mind a tanácsadóink otthoni munkavégzését, mind a digitalizációt támogatta ez az időszak. 

Ügyfeleink aktivitása a pandémia alatt érezhetően megnőtt, ami egyrészt a tranzakciók számában, másrészt azok összetettségében is tetten érhető.

A számtalan új kihívás ellenére, várhatóan sikeresebb évet zárunk, mint 2019-ben vagy 2020-ban.

Hogyan alakultak a számok? Mennyi új pb-ügyfelet szereztek, 2021 végén várhatóan mennyi ügyfelük lesz, mennyi volt 2020 végén? Minek tulajdonítható a növekedés?

Továbbra is úgy látjuk, hogy a CIB Bank prémium ügyfélköre komoly potenciállal bír. Töretlenül azon dolgozunk, hogy a bankon belüli szinergiákat felhasználjuk. A 2021-es évben is folyamatos növekedés jellemzi a kezelt vagyon állományt, erre számítunk a jövőben is.

Dócs János szerint a CIB Bank prémium ügyfélköre komoly potenciállal bír. Fotó: CIB BankDócs János szerint a CIB Bank prémium ügyfélköre komoly potenciállal bír. Fotó: CIB Bank

Az előző évhez képest 2021-ben összességében egy százalékos bővülést tapasztaltunk az ügyfélállományban, míg a kezelt vagyon már 14 százalék növekedést jelez 2021 október végéig. Az ügyfélkörön belül is volt persze mozgás, a reálgazdasági folyamatokkal párhuzamban pár százaléknyi átrendeződés ebben a szegmensben is tetten érhető volt, de érdemben sikerült a prémium szegmensbe átlépő ügyfélkört meghaladó növekedési dinamikát felmutatnunk mind darabszámban, mind a kezelt vagyonban egyaránt.

Hogyan alakult a kezelt vagyon, mennyi lehet 2021 végén, s mennyit volt 2020 végén? S mekkora volt az egy ügyfél számára kezelt átlagvagyon, az hogyan változott egy év alatt?

Az általunk alkalmazott stratégiánk, miszerint minőségi portfoliót építünk, pozitív hozadéka itt érhető tetten, hiszen évek óta jelentősen emelkedik a kezelt állomány és az egy ügyfélre jutó átlagvagyon is. Vitathatatlan, hogy a piac is segítette a növekedést (emelkedő részvénypiac, gyengülő forint stb.), ami elsősorban a hatékonyan vagyonkezelt és összeállított portfolióknak köszönhető. Ugyanakkor a tudatos akvizíció továbbra is lényeges mozgató ereje a vagyonnövekedésnek.

Míg 2020-ban a teljes magánszámlákon kezelt vagyon 427 milliárd forint volt a CIB Privátbankban, az egy ügyfélre jutó kezelt vagyon pedig 138 millió, addig 2021-ben az október végi záró adatok alapján 486 milliárd volt pb-számlákon, az egy ügyfélre jutó kezelt vagyon pedig szintén dinamikus növekedést produkált és 155 millión állt.

Mennyi a belépési limit, változtattak-e ezen az idén, illetve kívánnak-e változtatni?

2014. júliusa óta nem emeltünk a belépési limiten, ami jelenleg is 60 millió forint. Ezzel szemben az egy ügyfélre jutó kezelt vagyon is jól mutatja, hogy ennél lényegesen magasabb megtakarítással rendelkeznek az ügyfeleink a private banking szerződéskötéskor.

A piaci folyamatok is indokolják ennek a belépési limitnek az emelését, ezért a jövőben tervezzük ennek felülvizsgálatát.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Mi is védhetjük adatainkat az interneten, ha tudatosabban vásárolunk
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 18:18
Az e-kereskedelem veszélyeire is figyelmeztet az Állami Számvevőszék.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak az Ausztriában dolgozó magyarok 
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 14:04
Nem kaphatnak kevesebb szociális ellátást a migráns munkavállalók.
Személyes pénzügyek Kié lesz a Facebook-profilom, ha meghalok? Mi lesz a bitcoinjaimmal?
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 13:34
Bonyolult és részleteiben még nem szabályozott a digitális javak átörökítése, pedig rohamos terjedésük miatt egyre fontosabbá válik, mi lesz a sorsuk halálunk után. Ezt mutatja, hogy már a hagyatéki eljárásokban is egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek, a közösségimédia-profilok vagy a felhőben tárolt dokumentumok. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy megfelelő szabályozás, rendelkezés híján a kriptojavakhoz való hozzáférés az örökösök számára kérdésessé válhat, vagy hogy a techóriások csak saját, egyedi szabályaik alapján engednek hozzáférést az arra jogosultaknak az elhunytak adataihoz. Míg például a Facebookon az elhunyt üzeneteit nem láthatják, addig a Google-nál akár az összes levelet elolvashatják, és az ott tárolt dokumentumokat is letölthetik az erre feljogosított személyek - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara összeállításából.
Személyes pénzügyek Lecsengőben a babaváró hitel
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 07:37
A Bank360 index alapján a lakossági hitelkereslet még nem érte el a válság előtti szintet 2021-ben. A babaváró kölcsön iránti érdeklődés egyre süllyedve mélypontjára ért decemberben.
Személyes pénzügyek Csúcson az áremelkedés - mennyit segít, ha visszaárazzuk a farhátat? A hét videója
Izsó Márton - Gáspár András | 2022. január 14. 19:21
Innen szép nyerni: az egyik legfontosabb inflációs mutató 20 éves csúcsra emelkedett, a Privátbankár Árkosár-indexe 15 éve nem látott szinten jár - mennyit segít, ha néhány alapélelmiszer árát visszaállítják az októberi szintre?
Személyes pénzügyek Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyi kölcsön felvételt
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:44
Egyre több banknál kapcsolják be a kamatrakétákat a személyi kölcsönöknél is, nem ritka a 2 százalékpontot meghaladó kamatemelkedés. A money.hu szakértői szerint megfontolandó a hitelfelvétel előrehozatala azoknak, akik az év során kölcsönből terveznek valamilyen beruházást – százezreket spórolhatnak.
Személyes pénzügyek A zöld hitel éve lehet 2022
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:46
A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás, lakásvásárlás: változtak a támogatási feltételek, több határidő is lejár idén
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 12:42
Január elsejétől számos ponton megváltoztak a kormányzati otthonteremtési támogatások igénylésének és felhasználhatóságnak feltételei. Az elsősorban a CSOK-ot és lakásfelújítási támogatást érintő változások mellett azonban több véghatáridő is közeleg 2022-ben.
Személyes pénzügyek Ezért fagyaszthatták be Orbán Viktorék az élelmiszerárakat - durva áremelkedés történt
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. január 13. 05:38
Az új évben is folytatódik a masszív áremelkedési trend az élelmiszereknél: a Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérésének adatai szerint újabb csúcsra értek az árak a hipermarketekben, és az áremelkedés tempója is rekordott döntött. Az egyik áruházban pedig egy furcsa árcímkét is találtunk. Nem sokkal cikkünk publikálása előtt jött a hír: a kormány 6 termék esetében befagyasztja az élelmiszerárakat - már értjük, miért.
Személyes pénzügyek Mennyit spórolhatunk Orbán Viktor bejelentésével? Itt vannak az első számok
Gáspár András | 2022. január 12. 18:35
A Privátbankár Árkosár-felmérés eredményei alapján megbecsültük, mennyivel kell lejjebb vinniük az árakat februártól az üzleteknek. 4 és 26 százalék közötti áremelést törölhet el a kormány az első számításaink szerint, de van olyan termék, ami olcsóbb lett október óta, ezért egyelőre nem sok értelme van a bejelentett intézkedésnek - ez persze később még változhat.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló