<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az idei utolsón: lakásvásárlási program - köztisztviselői bértábla - járási hivatalok új feladatai - Altus Zrt-t feljelentik - az orvosképzés jövője - és sok más érdekesség.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Új családalapítási programmal robbantotta Lázár János a mai, rendhagyó Kormányinfót, amely valószínűleg az utolsó is idén. Összegezte is az elmúlt évet: 70 órát beszélt folyamatosan, 2500 újságírói kérdésre válaszolt, ebből Hír TV tette fel a legtöbbet, 341-et, tehát nagyjából összejött egy hosszúhétvége. Na de a lényegre:

Az új lakástámogatási programról itt írtunk bővebben. Három gyerek mellett 20 milliót is kaphatunk, ha új lakást veszünk.

Mintagazdaságok: Farkas Sándor szentesi képviselő lesz a kormánybiztos a Mezőhegyesi mintagazdaságban.

Jön az állami tisztviselői kar a kormányhivatalokban elsőként, amely 20 000 embert érint. Ezzel új bértábla is jön júliusban 30, később pedig 5-5 százalékos béremeléssel. 2018-ra minden állami tisztviselőre vonatkozna.

A Járási hivatalok viszont több feladatot vesznek át a kormányhivataloktól, így az utóbbi másodfokú hatósággá válik. A járási hivatalok így jelentős létszámbővülésre készülhetnek.

Minden uniós pénzt lehívtunk a ciklusból a jelenlegi állás szerint, de számolgatnak még. Lehívtunk 9100 milliárdot, 2500-at pedig befizettünk az EU kasszájába.

Enyhül a hangulat Tarlós István és Lázár János között: támogatni fogja a kormány a főváros működését.

Nem döntött még a kormány a minimálbérről, de ma fog.

Lázár János fel fogja jelenteni az EU antikorrupciós hivatalánál a Gyurcsány nevével fémjelzett Altus Zrt-t, mivel a kormány szerint tiltott pártfinanszírozás Brüsszel 400 ezer eurós megbizatása, amelyet az Altus nyert. Karácsony előtt megy a feljelentés.

Bármennyire is akarunk, nem tudunk  versenyezni a nyugati orvosi bérekkel - mondta Lázár, arra vonatkozóan, hogy egyre több orvos hagyja el az országot. Mindent megtesznek, fejleszteni kell a felsőoktatást és csábítóvá tenni a orvosképzést. Későbbi kérdésre még hozzátette: össze akarnak fogni a felsőoktatási intézményekkel és az orvosokkal a fejlődésért, ennek egyik része az intézményi integráció megbontása - amelyet mondjuk a rektorok annyira nem támogatnak.

Kövér László és Ákos megnyilvánulása kapcsán Lázár elmondta, nagy tisztelője Kövér Lászlónak régóta. Szerinte óriási túlzás a "médiacirkusz". Szerinte egy ideje már "rászálltak" Kövér László nyilatkozataira a baloldali megmondóemberek. "Megdöbbentőnek tartom, amit a Telekom megengedett magának. Ez vélemény- és ízlésdiktatúra (...) Pont a német Telekomnak kellene tudnia, hogy milyen a diktatúra." - reagált a Telekom mai közleményére.

Akik eddig felvették a CSOK-ot 1-2 gyerekre, felvehetik a 3 gyerekre a 10 milliót, de jóváírják az eddig felvett pénzt. Még nem tudják, hogy fogja visszafizetni a pénzt az, aki nem tudja vállalni a vállalást - egészítette ki az új programot a részletekkel.

Személyes pénzügyek Van egy jó hírünk, ha önkéntes nyugdíjkasszában van a pénze
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 13:04
Javultak a hozamok, ez segítette az emelkedést.
Személyes pénzügyek Az euróváltásra készülők legszebb álmai valósulnak meg
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 07:24
Az euró továbbra is a 370-es szint alatt cserél gazdát a hazai bankközi devizapiacon.
Személyes pénzügyek Végre van egy mutató, amiben rávertünk a régióra!
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 14:47
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni.
Személyes pénzügyek OTP: inkább a fiatalok kérnek szakmai segítségek lakáshitelük igénylése során
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 10:33
A hazai lakosság túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy tudatosan tervezi meg a hitelfelvételt, amikor lakásvásárlásra vagy otthona felújítására készül, de nem elhanyagolható azoknak az aránya sem, akik bizonytalankodnak, és nehezen hozzák meg a döntéseket. Az OTP Bank és otpotthon.hu megbízásából készült országos reprezentatív kutatás eredménye azt mutatja, hogy a finanszírozási lehetőségek önálló feltérképezése mellett sokakat a hitelezéssel foglalkozó ügynökök, banki szakemberek segítettek át a nehézségeken. A tapasztalatok birtokában, utólag azt is sokan beismerik, hogy ha újra belevágnának, néhány dologra jobban odafigyelnének.
Személyes pénzügyek A budapestieknek jóval drágább lesz az autózás - vidéken most jobban járnak az autósok
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 09:53
Nyílik az olló a budapesti és a vidéki KGFB-díjak között, de mindenhol érezhető a személyautósok számára a drágulás.
Személyes pénzügyek Nem akarja látni, mennyit kérnek egy lángosért egy budapesti strandon
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 09:22
Tavalyhoz képest is megdöbbentő a drágulás.
Személyes pénzügyek Ha van még egy ingatlanja, olcsóbbá teheti a lakáshitelét is!
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 10:45
Bár a lakáshitel-felvételnél jellemzően kötelező 20 százalék saját erővel rendelkezni, abban az esetben erre nem feltétlenül van szükség, ha egy másik ingatlant pótfedezetként von be az igénylő, és az egyébként meglévő önrészt pedig magas, két számjegyű hozamot nyújtó állampapírba fekteti. Egy ilyen megoldással jelentősen csökkenthető a lakáshitel összköltsége. 
Személyes pénzügyek Otthonteremtési támogatást igényelne? A szakértő szerint kérjen segítséget a szakértőktől
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 11:21
Az otthonteremtési támogatások - Babaváró hitel, csok és falusi csok - igénylésének feltételei idén változtak, érdemes szakértő segítségét kérni a lehetőségek maximális kihasználása érdekében - hívta fel a figyelmet a Duna House ingatlanközvetítő az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében.
Személyes pénzügyek Mégsem kedd éjfél az adóbevallás határideje - újabb közleményt adott ki a NAV
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 16:31
A hétfői határidőt először keddig tolták ki, de most még egy napot kaptak az adófizetők.
Személyes pénzügyek Babavárót szeretne? Itt vannak a bankok akciói!
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 08:04
Akár több mint négyhavi törlesztőrészletnek megfelelő összeget is adnak pluszban a bankok a babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek, de így sincs tolongás a kamatmentes kölcsönért. A program indulása óta megtöbbszörözték az ajándékpénzt. Van, ahol már 200 ezer forintot ér egy hitelszerződés.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG