3p
Az idei utolsón: lakásvásárlási program - köztisztviselői bértábla - járási hivatalok új feladatai - Altus Zrt-t feljelentik - az orvosképzés jövője - és sok más érdekesség.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Új családalapítási programmal robbantotta Lázár János a mai, rendhagyó Kormányinfót, amely valószínűleg az utolsó is idén. Összegezte is az elmúlt évet: 70 órát beszélt folyamatosan, 2500 újságírói kérdésre válaszolt, ebből Hír TV tette fel a legtöbbet, 341-et, tehát nagyjából összejött egy hosszúhétvége. Na de a lényegre:

Az új lakástámogatási programról itt írtunk bővebben. Három gyerek mellett 20 milliót is kaphatunk, ha új lakást veszünk.

Mintagazdaságok: Farkas Sándor szentesi képviselő lesz a kormánybiztos a Mezőhegyesi mintagazdaságban.

Jön az állami tisztviselői kar a kormányhivatalokban elsőként, amely 20 000 embert érint. Ezzel új bértábla is jön júliusban 30, később pedig 5-5 százalékos béremeléssel. 2018-ra minden állami tisztviselőre vonatkozna.

A Járási hivatalok viszont több feladatot vesznek át a kormányhivataloktól, így az utóbbi másodfokú hatósággá válik. A járási hivatalok így jelentős létszámbővülésre készülhetnek.

Minden uniós pénzt lehívtunk a ciklusból a jelenlegi állás szerint, de számolgatnak még. Lehívtunk 9100 milliárdot, 2500-at pedig befizettünk az EU kasszájába.

Enyhül a hangulat Tarlós István és Lázár János között: támogatni fogja a kormány a főváros működését.

Nem döntött még a kormány a minimálbérről, de ma fog.

Lázár János fel fogja jelenteni az EU antikorrupciós hivatalánál a Gyurcsány nevével fémjelzett Altus Zrt-t, mivel a kormány szerint tiltott pártfinanszírozás Brüsszel 400 ezer eurós megbizatása, amelyet az Altus nyert. Karácsony előtt megy a feljelentés.

Bármennyire is akarunk, nem tudunk  versenyezni a nyugati orvosi bérekkel - mondta Lázár, arra vonatkozóan, hogy egyre több orvos hagyja el az országot. Mindent megtesznek, fejleszteni kell a felsőoktatást és csábítóvá tenni a orvosképzést. Későbbi kérdésre még hozzátette: össze akarnak fogni a felsőoktatási intézményekkel és az orvosokkal a fejlődésért, ennek egyik része az intézményi integráció megbontása - amelyet mondjuk a rektorok annyira nem támogatnak.

Kövér László és Ákos megnyilvánulása kapcsán Lázár elmondta, nagy tisztelője Kövér Lászlónak régóta. Szerinte óriási túlzás a "médiacirkusz". Szerinte egy ideje már "rászálltak" Kövér László nyilatkozataira a baloldali megmondóemberek. "Megdöbbentőnek tartom, amit a Telekom megengedett magának. Ez vélemény- és ízlésdiktatúra (...) Pont a német Telekomnak kellene tudnia, hogy milyen a diktatúra." - reagált a Telekom mai közleményére.

Akik eddig felvették a CSOK-ot 1-2 gyerekre, felvehetik a 3 gyerekre a 10 milliót, de jóváírják az eddig felvett pénzt. Még nem tudják, hogy fogja visszafizetni a pénzt az, aki nem tudja vállalni a vállalást - egészítette ki az új programot a részletekkel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Gondolta volna? Egyre kevesebbet bizonytalankodnak a magyarok a pénzügyekben
Elek Lenke | 2024. július 23. 13:35
Bár a közhiedelem szerint a férfi a család feje, sok esetben a nők azok, akik gazdálkodnak a családi büdzsével, illetve akik hitelt vesznek fel a saját nevükre, lévén a gyes vagy gyed miatt kimutatható az állandó jövedelmük – ez is elhangzott a Provident keddi sajtótájékoztatóján, ahol egy nagyon fontos témáról, a magyarok pénzügyi helyzetéről, tudatosságáról, magabiztosságáról esett szó, településtípusokra és nemekre bontva.
Személyes pénzügyek Mi történik itt? Lakáshitelekben dúskál Magyarország
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 14:55
Hatalmas növekedést mutat a magyar lakáshitelpiac 2024 első felében. A Bankmonitor szakértőinek becslése szerint júniusban a szerződések volumene átlépte a 130 milliárd forintot és ezzel az első félévi lakáshitel volumen már közel 10 százalékkal meg is haladja a 2023. év egészében felvett lakáshitelek összegét.
Személyes pénzügyek Nem is gondolná, mennyivel olcsóbb lehetne a devizaváltás és -utalás!
Csabai Károly | 2024. július 14. 13:13
Mindössze el kéne fogadni a már hosszú évek óta Magyarországon is jelenlévő fintech cég, a Wise javaslatát, ami azt célozza, hogy a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók ügyfeleinek csak tavaly 30 milliárd euró értékben felszámított rejtett költségek eltűnjenek. Magali Van Bulckkal, a Wise EMEA régiójának szabályozásért és kommunikációs stratégiáért felelős igazgatójával a cég londoni központjában beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Még hogy pénzromlás! Van egy réteg, amely elégedetten dörzsölheti a tenyerét
Csabai Károly | 2024. július 11. 05:44
A legalább 20 millió forintjukat, de az esetek többségében ennek a többszörösét profikra bízó honfitársaink összvagyona közel 18 százalékos éves növekedés eredményeként átlépett egy lélektani határt, június végén már 10 ezer milliárd forint fölé került. Ez az összeg közel 60 ezer számlán fial, 5 százalékkal többön, mint egy évvel korábban, ami jelzi, hogy folyamatosan nő azok tábora, akik még a vad infláció közepette is képesek gyarapodni. Egyéb érdekességek is kiderülnek lapunk félévente elkészített friss felméréséből, a Privátbanki Körképből.
Személyes pénzügyek Belemászik a pénztárcákba az MI: hallgatna-e rá pénzkérdésekben?
Buksza blog | 2024. július 10. 15:02
A vagyonkezelés alapvetően egy tanácsadói üzletág, amelyben a szakértők javaslatokat tesznek a befektetési döntésekre azoknak, akik hallgatnak rájuk. Ezt a munkát elvileg az MI is elvégezhetné.
Személyes pénzügyek Egyre jobb buli önkéntes nyugdíjpénztári tagnak lenni
Privátbankár.hu | 2024. július 4. 10:53
Csökkentek a díjterhelési mutatók, a magas hozamok miatti sikerdíjak mellett is csak alig nőttek a költségek.
Személyes pénzügyek Nyugalmasabb időszak jön a babavárónál
Privátbankár.hu | 2024. június 29. 14:01
Véget érhet az elmúlt éveket jellemző nagy kilengések időszaka a babaváró hitelnél: 2024. első négy hónapjában havi kétezer szerződés környékén stabilizálódott a kereslet, és ha nem jön a képbe újabb jogszabályváltozás, nagyjából erre a szintre állhat be a piac. A támogatott konstrukció súlya viszont az előttünk álló években már csökkenhet a lakossági piacon.
Személyes pénzügyek Üzentek Matolcsy Györgyék a pórul járt Apple Pay-ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 16:19
Minden károsultnak visszajár a jóvá nem hagyott tranzakciók összege.
Személyes pénzügyek Ön Apple Pay-ügyfél? Akkor még mindig retteghet!
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 14:06
Szerda estétől a rendszer szabálytalan működése miatt számos ügyfél bankszámláiról százezrek tűntek el.
Személyes pénzügyek Strandlabdát az OTP-től? - a bank online piactere, a fizz.hu élesre vált
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 12:57
Az eddig tesztüzemben működő oldal a nagybank segítségével vezető szerepre törne. Magyar nyelvű ügyfélszolgálatot, és áruhitelt is kínálnak. Bíznak a banki háttér meggyőző erejében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG