TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A magyar lakosság a nyugati országokon is túltesz, ami a lakásbiztosításokat illeti. Egy friss kutatás szerint a lakosság számottevő része a megfelelő biztosítás meglétét az öngondoskodás részének tartja. Többségünk viharos időkre számít, egyre több természeti katasztrófára - ez is közrejátszik abban, hogy az ügyfeleknek nem az ára legfontosabb.

Bár az öngondoskodás szó hallatán leggyakrabban a megtakarítások jutnak eszünkbe, a lakosság kétharmada úgy gondolja, hogy a lakásbiztosítás is ide tartozik. Az emberek a jövőben több természeti katasztrófára számítanak, ez is oka lehet annak, hogy nagyobb szükségét látják a lakásbiztosítás meglétének. Új szerződés kötésénél ugyanakkor nem az ár az elsődleges szempont, inkább a megbízhatóságot és a szolgáltatás minőségét helyezik előtérbe – összegezhető a Groupama Garancia Biztosító és a TNS Hoffmann közös kutatásának eredménye.

Mit értünk ma öngondoskodás alatt?
A biztosító és a közvéleménykutató tavaly novemberben reprezentatív kutatást végzett a lakásbiztosításokkal kapcsolatos vélemények vizsgálata céljából. A kutatás kitért az öngondoskodás és a biztosítási termékek összefüggéseire is. A felmérés elemzése alapján elmondható, hogy az öngondoskodáshoz leggyakrabban a megtakarításokat (88%), illetve a nyugdíjas évekről való gondoskodást (83%) sorolják a válaszadók, ugyanakkor 66%-uk egyetért azzal is, hogy az öngondoskodásnak része az otthonuk védelme, azaz hogy rendelkezzenek lakásbiztosítással.

Rossz időket vár a lakosság

A magyar lakosság nagy része rendelkezik lakásbiztosítással, a 73%-os lefedettség még a nyugat-európai országokhoz képest is magas. Az elmúlt évek természeti és ipari katasztrófái egyre nagyobb befolyással bírnak, egyértelműen érezhető a szélsőséges időjárástól való félelem, ha ingatlanunkra, értékeinkre gondolunk. A lakosság 80%-a szerint gyakoribbak az időjárási katasztrófák, s közülük is elsősorban a nyugat-magyarországi, városi lakosok érzik ezt így. Legkevésbé pedig a Budapesten élő, magasabb jövedelemmel bírók osztják ezt a nézetet. Valószínűleg ennek is betudható, hogy a válaszadók 58%-a a korábbinál fontosabbnak tartja, hogy lakásbiztosítást kössön, aki pedig már rendelkezik ilyen termékkel, nem szeretné azt lemondani. Talán mindezek eredményeként is, de 2011. harmadik negyedévére enyhén, 1,7%-kal növekedett hazánkban a lakásbiztosítások száma, összehasonlítva az előző év hasonló negyedévével.

Fogunkhoz verjük-e a garast?

A kutatás alapján az ingatlantulajdonosok számára egy új lakásbiztosítás megkötésénél az egyik legfontosabb szempont a szolgáltatások széles köre: a válaszadók 81%-a tartja fontosnak, hogy a lakásbiztosítás a lehető legtöbb szolgáltatást nyújtsa.

A megkérdezettek arra a kérdésre, hogy hol, milyen módon kötnének szívesen lakásbiztosítást, kiemelkedően nagy arányban választották a „biztosítási fiókban” (54%), illetve a „biztosítási ügynökön, alkuszon keresztül” (32%) választ, míg az egyéb kötési lehetőségeket jóval kisebb arányban preferálnák, így kevesebben kötnének lakásbiztosítást pl. internetes biztosításközvetítőnél (10%). A válaszok arra is következtetni engednek, hogy a tanácsadás, a személyes konzultáció továbbra is kiemelten fontos, amikor otthonunk biztosítási védelméről döntünk.
Úgy tűnik tehát, hogy egy lakásbiztosítás kötésénél nem az ár, azaz a biztosítási díj az elsődleges szempont, a megkérdezettek fontosabbnak tartják döntésük meghozatalakor a biztosítótársaság megbízhatóságát és a kárrendezés gyorsaságát.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
Személyes pénzügyek Sötét nyugdíjas évek várnak a katásokra?
Privátbankár.hu | 2020. október 6. 13:42
2021-től várhatóan jelentősen szigorodnak a kata-adózás feltételei, ezért manapság sokat hallani erről az adónemről. De hogyan hat mindez az így dolgozók nyugdíjára?  
Személyes pénzügyek Dízelesek, még péntek előtt tankoljatok!
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 30. 10:49
Aznap ugyanis megdrágul a gázolaj. A benzin nem.
Személyes pénzügyek 20 százalékkal emelik az ápolók, szakdolgozók fizetését novemberben
MTI | 2020. szeptember 29. 14:53
Mondta Rétvári Bence.
hírlevél