Lakásbiztosítás
Pénzügyi szektor Több százezer magyar lecserélte a régi szerződését  
Privátbankár.hu | 2024. július 9. 12:44
A jegybank adatai szerint az idei lakásbiztosítási kampányban 640 ezren váltás történt. 
Személyes pénzügyek Lakásbiztosítás féláron? Itt vannak a legnagyobb kedvezmények, összegyűjtve 
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 07:06
A márciusi kampányban vannak cégek, ahol 40-50 százalékos kedvezményt is el lehet érni.
Személyes pénzügyek Új korszak kezdődik, a magyarok százbillió forintos vagyona a tét 
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 14:22
Új korszak indul a magyarországi lakásbiztosítási piacon - márciusban ugyanis mindenki lecserélheti a meglévő lakásbiztosítását, ennek eredményeként javulhat a helyzet az alulbiztosítottság szempontjából - közölte a Netrisk.
Személyes pénzügyek Árvíz és biztosítás: sokakat érhet nagyon kellemetlen meglepetés 
Privátbankár.hu | 2023. december 29. 15:32
Csak a teljeskörű casco segíthet azokon, akik árterületen hagyják az autójukat, s az áradó víz súlyos kárt tesz benne – közölte a CLB biztosítási alkuszcég, miután az ünnepek alatt az ország egyre több területén rendeltek el árvízkészültséget. Az elöntött ingatlanokban keletkező kárt a lakásbiztosítás alapján megtérítik a biztosítók, de belvíz ellen egyáltalán nincs biztosítás.
Személyes pénzügyek Érdemes készülni, nagyot lehet majd spórolni márciusban 
Privátbankár.hu | 2023. december 12. 10:33
Hárommillió szerződést érintő kampány indul, akár felére is csökkenhetnek a lakásbiztosítások díjai.
Közérdekű Lakásbiztosítás: a víz a legnagyobb veszedelem 
Privátbankár.hu | 2023. december 11. 10:44
Az elmúlt napokat jellemző télies, havas időjárás ismét megmutatta, hogy érdemes védekezni a különböző káreseményekkel szemben. Azok, akik a Netrisknél novemberben lakásbiztosítást kötöttek elsősorban a vízkárokra igyekeznek felkészülni. Az esetlegesen elfolyó vízre 59 százalékuk vett igénybe kiegészítő szolgáltatást, ablakbeázásra 52 százalékuk, míg tetőbeázásra 43 százalékuk - közölte a cég.
Személyes pénzügyek Nagyon ráfázhat az a lakástulajdonos, aki fittyet hány erre 
Privátbankár.hu | 2023. február 27. 08:21
Komoly gondot okozhat az alulbiztosítottság.
Személyes pénzügyek Döntött a kormány: nagy változások jönnek a lakásbiztosításoknál 
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 09:22
A THM-plafonnál be kell számítani a lakásbiztosítás díját is - emellett minden év márciusában ingyen felmondhatjuk a lakásbiztosításunkat.
Makro / Külgazdaság Már több mint 50 ezerbe kerül egy ház lakásbiztosítása 
Privátbankár.hu | 2022. december 13. 12:14
A budapesti családi házaknál az éves átlagos lakásbiztosítási díj az idén meghaladta az 50 ezer forintot, a lakásoknál ugyanez 22 ezer forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 47 ezer és 19 ezer forinttal - közölte a a Netrisk.hu online biztosításközvetítő kedden.
Személyes pénzügyek Új kedvezmények jöhetnek az otthonbiztosításoknál, érdemes lehet újrakalkulálni a szerződéseket 
Privátbankár.hu | 2022. február 21. 11:32
Változnak a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) feltételei, sokan kaphatnak új kedvezményeket, ráadásul éves gyakoriság helyett már negyedévente is változhatnak a díjak.
Személyes pénzügyek Átlagosan 50 ezer forint a karácsonyi kár a legpechesebb családoknál 
Privátbankár.hu | 2021. december 23. 10:38
Az ünnepi időszak a tűzesetek és betörések miatt rizikósabb lakásbiztosítási szempontból. Az elmúlt években karácsonykor átlagosan 1100 kárbejelentés érkezett a K&H-hoz, az átlagos kárérték pedig 50 ezer forintot tett ki.
Személyes pénzügyek Mi lesz a lakással, ha nyaralni megyünk?  
Privátbankár.hu | 2021. június 30. 08:30
Tízből négyen a nyaralás alatt a lakásban lévő értékeiknek ideiglenesen más helyet keresnek – derül ki a K&H biztos jövő indexéből. 
Személyes pénzügyek Nemcsak lakáskárnál segíthet egy lakásbiztosítás 
Privátbankár.hu | 2021. június 5. 08:34
A lakásbiztosítás egy váratlan helyzetben nagy anyagi terhet vehet le a biztosítottak válláról, de az otthon és a benne lévő ingóságokon túl, kiegészítő szolgáltatásaival akkor is segítséget jelenthet, ha a biztosítottal történik valami. A biztosítótársaságok különféle formában kínálnak egészség és balesetbiztosítást is a lakásbiztosításuk mellé. A Bank360 elemzői megvizsgálták, hogy melyik biztosító, milyen kiegészítő lehetőségeket kínál a lakásbiztosítása mellé.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása 
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
Vállalat Kár esetén azonnal megtörténhet a kifizetés a lakásbiztosításoknál 
Privátbankár.hu | 2020. július 5. 13:25
A lakásbiztosítási károk rendezése gyorsan és olajozottan működik legyen szó szemlementes vagy személyes kárrendezési folyamatról. Azonban a K&H Biztosító most tovább egyszerűsítette és gyorsította mindkét kárrendezési folyamatát, amelynek köszönhetően lényegében azonnal megérkezhet a lakásbiztosítás kártérítése az érintetteknek, akik így rögtön intézkedni tudnak. Az azonnali kárkifizetés több ezer ügyfelet érint, hiszen a K&H Biztosító tavaly 22 ezer lakáskárra fizetett.
Makro / Külgazdaság Januártól jöhetnek a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások 
Csabai Károly | 2019. november 20. 11:24
E címet azok a konstrukciók nyerhetik el, amelyek egy kötelező alapcsomagot tartalmaznak, amely mellé az ügyfelek további kiegészítő fedezeteket választhatnak. Fontos változás, hogy az ilyen otthonbiztosításokat már negyedévente is fel lehetne mondani, nemcsak az éves szerződési fordulón.
Ingatlan Egyre jobban odafigyelünk a lakásbiztosításunkra 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 5. 08:10
Az ügyfelek jelentős hányada köt olyan kiegészítő biztosítást, ami saját körülményeire szabja lakásbiztosítását.
Személyes pénzügyek Újabb százmilliós viharkárok 
Privátbankár.hu | 2019. július 1. 14:27
Az elmúlt hétvégi katasztrofális időjárás több százmillió forinttal növelte meg a biztosítók által már kifizetett, illetve kárrendezésre elkülönített összegek nagyságát.
Személyes pénzügyek Félünk a tűztől és a betörőktől  
Privátbankár.hu | 2018. december 2. 10:03
Egy felmérés szerint a tűzesetektől féltik legtöbben az otthonukat, miközben a csőtörés okoz leggyakrabban kárt. A válaszadók közel fele nem tudja, mire is terjed ki konkrétan a lakásbiztosítása, ám egyre többen védik az otthonukat biztosítással.
Személyes pénzügyek 10 extrém helyzet, amire jó a lakásbiztosítás  
Privátbankár.hu | 2018. november 11. 09:36
Aligha van olyan biztosítás, amelyikre a magyarok többsége ne sajnálná a pénzt, mégis van olyan, amelyikre a nagy részünk hajlandó áldozni. A lakásbiztosítás például kétségkívül ilyen, legalábbis a statisztikák szerint: a nagyjából 4,4 millió hazai lakóingatlannak ugyanis mintegy háromnegyede van biztosítva.
Személyes pénzügyek Hogy lehet, hogy nem szálltak el a lakásbiztosítások árai? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 20. 08:25
Miközben az építőipari költségek jelentősen emelkednek, a lakásbiztosításokat most is a tavalyi árakon lehet megkötni. Ez történik, ha a szolgáltatók versenyeznek az ügyfelekért.
Személyes pénzügyek Teljesen más ma egy villámcsapás, mint 20 éve 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 4. 17:01
A mostani viharos időszak közepette nehéz elképzelni, de a mostani nyár jóval csendesebb a tavalyinál - a viharkárok miatti biztosítói kifizetések alapján legalábbis mindenképp. A villámcsapások azonban mégis sokkal nagyobb károkat okoztak idén - ebben biztosan nem lesz javulás a következő években sem. Mit tegyünk, ha a telefonunk figyelmeztet a közelben tomboló zivatarra?
Személyes pénzügyek Az albérletben élők nem is tudják, mekkora bajba kerülhetnek 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 9. 18:30
Egy friss felmérés kiábrándító eredményeket hozott az albérletek biztosítottságáról: míg a lakástulajdonosok háromnegyede védi otthonát biztosítással, az albérleteknek csak kétharmada biztosított. Az ingóságoknál még rosszabb az arány - sokan nem is tudják, hogy attól még hogy nem a saját lakásukban élnek, simán köthetnének biztosítást a cuccaikra.
Vásárló Veszélyes nyár – még mindig elfelejtünk valami fontosat nyaraláskor 
Privátbankár.hu | 2018. június 17. 15:30
Beköszöntött az igazi nyár, ráadásul a tanév is néhány nap múlva véget ér, kezdetét veszi a nyaralások, nagy utazások időszaka. A hazai biztosítók becslései alapján csupán minden második magyar köt ilyenkor utasbiztosítást, pedig a felhőtlen kikapcsolódást és pihenést könnyen beárnyékolhatja egy váratlan esemény, baleset vagy betegség.
Személyes pénzügyek Ettől rettegnek igazán a magyarok, ha az otthonukról van szó  
Privátbankár.hu | 2018. június 17. 11:45
A statisztikák szerint kis eséllyel bekövetkező káresetektől tartunk leginkább, otthonunk védelme érdekében viszont igyekszünk mindenre kellően felkészülni – derült ki egy friss kutatásból, amely részletesen feltérképezte, hogy milyen félelmeink vannak, ha otthonunkra gondolunk.
Pénzügyi szektor Miért nem váltunk biztosítót, amikor megérné?  
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 07:40
Történelmi csúcsot dönthet idén a biztosítók díjbevétele, főképp a vagyonbiztosítások gyarapodásával, a biztosításközvetítők új szerződéseinek értéke már meghaladta a válság előtti szintet.
Vásárló Milliárdokba kerül a magyaroknak a globális felmelegedés 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 10:51
A szeszélyes nyári viharok csaknem 6 milliárd forintba kerültek a biztosítóknak.
Ingatlan A kutyát sem érdekli, hogy milyen meghökkentően elszálltak a lakásárak?  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 7. 17:07
A lakásárak emelkedése a Genertel felmérésében szereplő 1000 megkérdezett kevesebb, mint 20 százalékát aggasztja, de az 56 százalék nem is tervez a közeljövőben ingatlan vásárolni. A felmérésben résztvevők 67 százaléka szerint további árnövekedés is várható a piacon.
Személyes pénzügyek Betörés, viharkár – te tudod, mire jó a lakásbiztosításod? 
Privátbankár.hu | 2017. július 12. 11:33
Sok magyarnak fogalma sincs a biztosításáról, úgyhogy inkább hozzá sem nyúl.
Személyes pénzügyek Villámcsapás ért? Tudtad, fizethet a lakásbiztosításod? 
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 10:28
Akár a személyi sérülést okozó villámcsapásra is fizet egy jó lakásbiztosítás - hívja fel a figyelmet a CLB biztosítási alkuszcég, az állandósulni látszó szélsőséges időjárás, az elmúlt napokban tapasztalt brutálisan nagy viharok és kiugróan nagymértékű károk kapcsán. Becslések és híradások szerint a viharok a kisebb falvakban okozzák a legnagyobb veszteséget, s a szerencsétlenül jártak nagy többségének semmilyen biztosítása nincs.
Személyes pénzügyek Beléptünk a legveszélyesebb időszakba - jó eséllyel százeres károd lesz 
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 10:05
Egyetlen monszunszerű felhőszakadás milliárdos kárt okozott, főként az ország középső részén. Sok ilyet láthatunk a következő hónapokban.
Vásárló Nagyon sokba kerül nekünk a szeszélyes időjárás 
Privátbankár.hu | 2017. május 11. 11:08
Az időjárás okozta károk már meghaladják a 160 millió forintot az Aegonnál.
Személyes pénzügyek Te is ennyit fizetsz a lakásbiztosításért? Így lehet spórolni  
Privátbankár.hu | 2017. február 6. 10:32
Nagy különbségek vannak a budapesti és a vidéki árak között.
Vásárló Nálad is csőtörést okozott a jéghideg idő? Ennyit kaphatsz, ha volt biztosításod 
Privátbankár.hu | 2017. február 3. 09:39
Nem csak a javítás költségét, de még az elfolyt víz árát is megfizetheti a biztosító.
Személyes pénzügyek Lesben állnak a betörők: te még el mersz indulni otthonról biztosítás nélkül? 
Privátbankár.hu | 2017. január 6. 18:05
Te mitől félsz a legjobban, hogyha elmész otthonról? A Generali kutatása szerint a magyarok többsége nagyon aggódik amiatt, hogy betörnek a lakásába, amíg nincsen otthon. Sokat utazunk, ráadásul a közösségi médiára is egyre nagyobb divattá vált kiposztolni ezt, pedig így jelentősen leegyszerűsítjük a bűnözők dolgát.
Személyes pénzügyek Te melyik értéktárgyadat félted a legjobban? Ezekre utaznak a betörők  
Privátbankár.hu | 2016. december 10. 16:35
A betöréses lopás sokaknál dobogós, ha rémálmokról van szó. Amit az is jól mutat, hogy tavaly több mint 20 ezer lakásbetörés történt itthon, 2016 első hét hónapjában pedig több mint 10 ezer. Készpénz, laptop, mobil, tévé, ékszer: mi az az egy, amit megmentenénk, ha lenne rá lehetőségünk?
Ingatlan Lassan ezért is többet fizethetsz - neked mennyit ér a biztonság? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 30. 10:46
Megállt az online lakásbiztosítási szerződések átlagdíjának csökkenése idén az első nyolc hónap adatai alapján. Nagyot spórolhatunk, ha vidéken van az ingatlan.
Vásárló Reszkessetek, betörők – nem kell feltétlenül drága riasztóberendezés 
Privátbankár.hu | 2015. december 16. 20:01
Az ünnepek alatt sokan utaznak el, különösen fontossá válhat a betörés elleni védelem. Tudta, hogy drága riasztóberendezés nélkül is sokat javíthat a biztonságon? A jól megerősített ajtók, ablakok a betörők jelentős hányadát visszatartják. Ezzel kapcsolatos tanácsokat gyűjtöttünk német lapok és szakértők cikkeiből.
Személyes pénzügyek Vigyázat: ezen nagyon csúnyán össze tud veszni a lakástulaj és a bérlő 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 26. 11:45
A tulajdonos által kötött biztosítás nem feltétlenül vonatkozik a bérlő által elszenvedett kárra.
Ingatlan Bajod van a lakásbiztosításoddal? Fontos dátum közeleg 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 23. 12:48
Minden ötödik hazai lakásbiztosítás évfordulója január eleji, így a szerződések felülvizsgálata, biztosítások felmondása legkésőbb az ősz végéig esedékes.
Személyes pénzügyek Tárva-nyitva hagyod az ajtót, ablakot a kánikulában? Nem félsz?  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 11. 20:11
Ez az időjárás kifejezetten kedvez a besurranó tolvajoknak, a földszinti lakásokban a kitárt ablakok és teraszajtók miatt éjjel, nappal tartani kell az utazó tolvajoknak is titulált bűnözőktől. Az elemelt értéket pedig csak akkor téríti meg a biztosító, ha a szerződésben besurranásra szóló kitétel is van, de a legjobb szerződés alapján, milliós kárra sem adnak 200 ezer forintnál többet – figyelmeztet egy biztosítási alkusz cég. Besurranó módszerrel elkötött autóért viszont csak a casco áll helyt.
Személyes pénzügyek Pár száz forint nem számít - te mikor váltasz lakásbiztosítást? 
Privátbankár.hu | 2015. június 24. 20:15
Az elmúlt öt évben a lakásbiztosításoknak mindössze 26 százalékát cserélték le – derül ki az UNION Biztosítónak az aktív korú lakosságra vonatkozó reprezentatív felméréséből. A többi lakossági biztosításhoz képest ennél a biztosításfajtánál kevésbé számít a díjkülönbség: 4 ezer forintos eltérés a válaszadók harmadát készteti a váltásra.
Személyes pénzügyek A verseny a mennydörgésnél is erősebb - nem emelkednek a biztosítási díjak 
Nagy László Nándor | 2015. május 27. 06:04
A hazai biztosítók szerint ugyan egyre gyakoribb az égzengés, a villámlás- és a jégkár, ám ezek mértéke még a tolerálható szint alatt marad. Más kérdés, hogy a jelenlegi piaci helyzetben egyszerűen nem lenne módja a társaságoknak bármilyen díjemelést érvényesíteni a lakásbiztosítási piacon.
Személyes pénzügyek Vettél egy lapostévét, felújítottad a lakást? Ezt biztos elfelejtetted  
Privátbankár.hu | 2015. május 23. 18:08
A magyarországi lakóingatlanok háromnegyede rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással, ugyanakkor a szerződések alig 20 százalékát ellenőrizték az elmúlt 1 évben, több mint 60 százalékukat pedig 1-3 éve vagy még annál is korábban kötötték és azóta nem vizsgálták felül.
Biztosítás Indul az árverseny: egyre olcsóbbak a lakásbiztosítások 
Nagy László Nándor | 2015. március 30. 18:20
A jelek szerint a lakásbiztosítási verseny váltja a kgfb-versenyt: az átlagos díjak a Netrisk szerint az év első 3 hónapjában 5 százalékkal csökkentek. Egyelőre a biztosítóknak sem kell emiatt aggódniuk: a megspórolt pénzt a többség kiegészítő biztosítások megkötésére fordítja, ráadásul az átdolgozott konstrukciókban csökken az alulbiztosítottság is, ami ezen piac legnagyobb gondja.
Biztosítás Hozzám nem törnek be, de ha mégis, a biztosító úgyse fizet - 7+1 tévhit a lakásbiztosításról 
Privátbankár.hu | 2015. február 14. 14:09
A lakásbiztosítás drága dolog, egyébként se éri megkötni, nem is jó semmire, ha mégis kell valami, ott a társasház biztosítása, de baj esetén úgyse fizet a biztosító - persze mi baj is történhetne? A lakosság körében számos tévhit kering a lakásbiztosításokról - lássuk a tényeket!
Biztosítás Miért ragaszkodnak ennyire a magyarok a drága biztosításhoz? 
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 07:41
A lakásbiztosításoknak csak harmadát kötik olyan ingatlantulajdonosok, akiknek eddig is volt biztosításuk, csak lecserélik. Ennek is örülni kell: tavaly még sokkal rosszabbul álltunk.
Biztosítás Miben hibázott óriásit Zalatnay Cini? 
Privátbankár.hu | 2014. október 6. 09:29
Az elmúlt napok slágertémája Zalatnay Cini ékszereinek eltűnése. Az énekesnő spórolt az extra biztosítással - most ékszerei látják ennek kárát.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG