<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

A lakásbiztosítás egy váratlan helyzetben nagy anyagi terhet vehet le a biztosítottak válláról, de az otthon és a benne lévő ingóságokon túl, kiegészítő szolgáltatásaival akkor is segítséget jelenthet, ha a biztosítottal történik valami. A biztosítótársaságok különféle formában kínálnak egészség és balesetbiztosítást is a lakásbiztosításuk mellé. A Bank360 elemzői megvizsgálták, hogy melyik biztosító, milyen kiegészítő lehetőségeket kínál a lakásbiztosítása mellé.

Lakásbiztosítással általában a biztosítottak az otthonaikat és ingóságaikat védik. A biztosítás olyan eseményekre fizet, mint a tűzkár, egy betörés, csőtörés, ablak megrepedése vagy különböző természeti jelenségekkel – például egy viharral – összefüggő károk, káresemények. A lakásbiztosítás az egyik legelterjedtebb biztosítási szolgáltatás Magyarországon, már csak azért is, mert lakáshitelek és CSOK mellé is kötelező az igénybevételük.

Nem egységes azonban a lakásbiztosításokhoz megvásárolható, kiegészítő szolgáltatások köre. Ahogy alapcsomagok esetén a legtöbb helyen 2-3 szint közül válogathatunk, több biztosító esetében kiegészítő balesetbiztosításnál is választhatunk egy alap és egy szélesebb körű szolgáltatást nyújtó csomag közül.

(fotó: Mester Nándor)(fotó: Mester Nándor)

A kiegészítő egészségbiztosítással más a helyzet. Biztosítónként eltérőek az igénybe vehető szolgáltatások, van ahol például külön kiegészítőben található a műtéti és külön a kórházi térítés, de olyan kiegészítő biztosítás is van a piacon, ahol ezek egy kiegészítő biztosításban találhatóak meg. Nem jellemző a dedikált egészségbiztosítás, az ügyfelek igényeihez leginkább alakítható, flexibilis konstrukció tűnik kívánatosnak.

Aegon

Az Aegon OKÉ lakásbiztosítási szolgáltatása az alap káresemény térítésén túl, sok kiegészítő biztosításra ad lehetőséget, a fagyasztott áruk kiolvadásából keletkezett kártól egészen a babakocsilopásig.

A biztosítás Magyarország területére vonatkozik, de meghatározott különleges helyzetekben kiterjed a kockázatviselés az EU-n belülre is, mint a bicikli, babakocsi és sportfelszerelés, illetve lakókocsi kiegészítő biztosításoknál.

Dedikált egészségbiztosítási csomagjuk nincs, egyéni igényekre szabottan lehet kiválasztani a megfelelő szolgáltatásokat. A következő csomagok érhetőek el, melyek magukba foglalnak valamilyen egészségbiztosítási elemet:

 • Bővített vagy alapszintű balesetbiztosítás
 • CT és MR szolgáltatás
 • Kórházi napi ellátás
 • Élet és műtéti kiegészítő
 • Utasbiztosítás

A felsorolásban félkövérnek jelölt szolgáltatások az “Élet- és egészségi kiegészítő biztosítások” alá tartoznak.

Allianz

Az Allianz-nál egyféle lakásbiztosítás érhető el, 3 emelkedő fedezetszámú csomagban, ahol a vízkárokat és az üvegtörést a közepes, míg a rövidzárlatot, betörésés lopást és vandalizmust az átfogó csomaguk téríti. Az Otthonom Lakásbiztosítás-ra keresztelt konstrukcióhoz igényelhető családi baleset- és családi életbiztosítás, azonban egészségbiztosítás nem.

A balesetbiztosítás az egész világra kiterjed. Maradandó és múlékony egészségkárosodásra is fizet, baleseti eredetű kórházi ápolásra és baleseti halál esetén is szolgáltat.

Generali Biztosító

Négy féle, különböző élethelyzetre szolgáló lakásbiztosítás-csomag érhető el a Generali Biztosító Házőrző lakásbiztosításánál, ami Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításnak számít. A legszélesebb biztosítási védelmet kínáló csomagjuk ezek közül a “Házőrző Top” csomag, amely utasbiztosítást és munkanélküliségi díjátvállalási biztosítást is tartalmaz. A balesetbiztosítás az egész világra kiterjed.

A kiegészítő szolgáltatások többek között a következő csomagokban érhetőek el:

 • Baleset csomag (baleseti halál, baleseti maradandó egészségkárosodás, baleseti csonttörés, baleseti műtéti térítés, kullancs-csípés térítés)
 • Nyugalom csomag (besurranás, baleseti égési sérülés, kórházi lopás, üdülésre elvitt ingóság)
 • Kölyök csomag (többek között gyerekbetegségre)
 • Utazás csomag (autósegély, közlekedési baleseti halál, közlekedési maradandó egészségkárosodás, poggyászbiztosítás)
 • Utasbiztosítás (az EUB meghatározott utasbiztosítása)
 • Egészség csomag (haláleseti, műtéti, kórházi napi térítés)

Genertel

A Genertel Biztosítónál 3 lakásbiztosítási csomag érhető el, emelkedő fedezetekkel. A biztosítónál elérhető sportbaleseteket fedező, illetve családi balesetbiztosítás is, amik közül az utóbbi többek között csonttörésre, műtéti költségekre, baleseti halálra térít és az egész világra kiterjed.

Groupama

A Groupama Biztosítónál is elérhető Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, Vesta Q néven. A biztosítónál nagy számú kiegészítő biztosítást is lehet kötni, például az egész világra kiterjedő családi balesetbiztosítási csomagot. Keresőképtelenség esetén is jár térítés a csomagukhoz, a biztosítás díját legfeljebb hat hónapig visszatérítik.

A Groupama ajánlatához sem lehet kiegészítésként dedikált egészségbiztosítást választani, az egyéni igényekhez válogathatóak össze a szolgáltatásaik, a következő lehetőségekből:

 • baleseti csonttörés
 • baleseti kórházi ápolás
 • kórházi lopás
 • második orvosi vélemény
 • orvosi asszisztencia
 • műtéti térítés
 • kockázatviselési hely kiterjesztése

K&H Direkt

A K&H Direktnél is elérhető lakásbiztosítás. Kiegészítő családi balesetbiztosítás igényelhető a szolgáltatásukhoz, egészségbiztosítás azonban nem. A kockázatviselése az egész világra kiterjed.

Posta Biztosító

Két lakásbiztosítás érhető el a Posta Biztosítónál, a FészekŐr és az ÉdesOtthon, amik közül az utóbbi egészíthető ki tematikus csomagokkal, ami több biztosítást is tartalmaz, ezen felül pedig különálló biztosításokat is lehet igényelni, mint például a családi balesetbiztosítás vagy a műtéti, kórházi napi térítés biztosítás.

UNION Biztosító

Először az UNION-nál kínáltak Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, amit Értem Otthonbiztosításnak neveztek el és ami jelenleg is elérhető. Kétféle családi balesetbiztosítási csomag is köthető mellé, ami a szolgáltatási összegekben tér el, a kockázatai azonosak. Ezek lehetnek baleseti halál, rokkantság, kórházi napi térítés, műtét, múlékony sérülés, és égés.

Elérhető Kiegészítő Egészség csomag is, ami Magyarország területére terjed ki és telefonos orvosi információs szolgáltatást és nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok szakorvosi javaslatra történő elvégzését foglalja magában.

Az UNION-nál a fogyasztóbarát biztosításukon felül további két lakásbiztosítás érhető el, a 3 választható csomagot tartalmazó Union24 és a széleskörű szolgáltatást nyújtó Kandalló Extra. Mindkettőhöz elérhető a két korábban részletezett kiegészítő csomag.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Hiába a borsos kamatok, nem csökken a hitelfelvételi kedv
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 10:24
Átlagosan 1,8 millió forint személyi kölcsönt vesznek fel felújításra vagy autóra a K&H ügyfelei.
Személyes pénzügyek Magyar Közlöny: a csok büntetőkamata nem lehet több 5 százaléknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:32
Legfeljebb 5 százalék lehet a büntetőkamat azoknak, akik nem teljesítik a csok felvételekor vállalt feltételeket. Az új rendeletre a jegybanki alapkamat drasztikus emelkedése miatt volt szükség. A büntetőkamat akár 65 százalékra is rúghatott volna.
Személyes pénzügyek Iszonyatos összegeket vesztünk az inflációval - tévút a készpénzes megtakarítás
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:57
Ezermilliárd forint olvadhat semmivé, de van jobb megoldás.
Személyes pénzügyek Megint érdemes gyorsan elmenni tankolni
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:27
Péntektől ugyanis újra emelkedik a benzin és a dízelolaj ára is.
Személyes pénzügyek Már a spórolós németek sem spórolnak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 13:15
A lakosság nagy része nem tud már pénzt félretenni a rendkívüli áremelkedés, például a megnövekedett rezsi miatt Németországban. A BVR bankszövetség becslése szerint a megtakarítási ráta 2014 óta először egyszámjegyűre csökkenhet az idén.
Személyes pénzügyek Rengeteg állás betöltetlen Ausztriában, augusztusban is rekord született
Eidenpenz József | 2022. szeptember 26. 05:14
Új rekord született augusztusban is, 115 622 magyar állampolgárságú munkavállaló dolgozott Ausztriában. Egy év és egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban. Lassan utolérjük a csúcstartó németeket. Az ukránok rohama valamiért leült. A szomszédunkban még mindig rengeteg álláshely betöltetlen.
Személyes pénzügyek A zsebpénzben is visszaköszönhet az infláció
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 10:25
Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg. A gyerekek kiadásai is emelkednek, ezért a szülőknek - ha megtehetik - magasabb zsebpénz-kiadással érdemes számolniuk az idei tanévben.
Személyes pénzügyek Pénteken változás jön az üzemanyagáraknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 11:38
Változik a gázolaj ára azoknak, akik nem tankolhatnak 480-ért.
Személyes pénzügyek Hiteleiknél a bankok azonnal érvényesítik az MNB-kamatemelést, nem úgy a betéteiknél
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 08:43
Ez derül ki a Bank360 legfrissebb körképéből.
Személyes pénzügyek Magas fizetése van annak, aki most lakáshitelt vesz fel
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 18. 12:31
Csökkent a tervezett lakásvásárlásukat részben hitelből finanszírozók átlagos életkora az idén. Az átlagos fizetésük pedig 16 százalékkal 563 ezer forintra emelkedett éves összevetésben - derül ki az ingatlan.com és a money.hu közös szolgáltatása, a Hitelintéző adataiból.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG