<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

A lakásbiztosítás egy váratlan helyzetben nagy anyagi terhet vehet le a biztosítottak válláról, de az otthon és a benne lévő ingóságokon túl, kiegészítő szolgáltatásaival akkor is segítséget jelenthet, ha a biztosítottal történik valami. A biztosítótársaságok különféle formában kínálnak egészség és balesetbiztosítást is a lakásbiztosításuk mellé. A Bank360 elemzői megvizsgálták, hogy melyik biztosító, milyen kiegészítő lehetőségeket kínál a lakásbiztosítása mellé.

Lakásbiztosítással általában a biztosítottak az otthonaikat és ingóságaikat védik. A biztosítás olyan eseményekre fizet, mint a tűzkár, egy betörés, csőtörés, ablak megrepedése vagy különböző természeti jelenségekkel – például egy viharral – összefüggő károk, káresemények. A lakásbiztosítás az egyik legelterjedtebb biztosítási szolgáltatás Magyarországon, már csak azért is, mert lakáshitelek és CSOK mellé is kötelező az igénybevételük.

Nem egységes azonban a lakásbiztosításokhoz megvásárolható, kiegészítő szolgáltatások köre. Ahogy alapcsomagok esetén a legtöbb helyen 2-3 szint közül válogathatunk, több biztosító esetében kiegészítő balesetbiztosításnál is választhatunk egy alap és egy szélesebb körű szolgáltatást nyújtó csomag közül.

(fotó: Mester Nándor)(fotó: Mester Nándor)

A kiegészítő egészségbiztosítással más a helyzet. Biztosítónként eltérőek az igénybe vehető szolgáltatások, van ahol például külön kiegészítőben található a műtéti és külön a kórházi térítés, de olyan kiegészítő biztosítás is van a piacon, ahol ezek egy kiegészítő biztosításban találhatóak meg. Nem jellemző a dedikált egészségbiztosítás, az ügyfelek igényeihez leginkább alakítható, flexibilis konstrukció tűnik kívánatosnak.

Aegon

Az Aegon OKÉ lakásbiztosítási szolgáltatása az alap káresemény térítésén túl, sok kiegészítő biztosításra ad lehetőséget, a fagyasztott áruk kiolvadásából keletkezett kártól egészen a babakocsilopásig.

A biztosítás Magyarország területére vonatkozik, de meghatározott különleges helyzetekben kiterjed a kockázatviselés az EU-n belülre is, mint a bicikli, babakocsi és sportfelszerelés, illetve lakókocsi kiegészítő biztosításoknál.

Dedikált egészségbiztosítási csomagjuk nincs, egyéni igényekre szabottan lehet kiválasztani a megfelelő szolgáltatásokat. A következő csomagok érhetőek el, melyek magukba foglalnak valamilyen egészségbiztosítási elemet:

 • Bővített vagy alapszintű balesetbiztosítás
 • CT és MR szolgáltatás
 • Kórházi napi ellátás
 • Élet és műtéti kiegészítő
 • Utasbiztosítás

A felsorolásban félkövérnek jelölt szolgáltatások az “Élet- és egészségi kiegészítő biztosítások” alá tartoznak.

Allianz

Az Allianz-nál egyféle lakásbiztosítás érhető el, 3 emelkedő fedezetszámú csomagban, ahol a vízkárokat és az üvegtörést a közepes, míg a rövidzárlatot, betörésés lopást és vandalizmust az átfogó csomaguk téríti. Az Otthonom Lakásbiztosítás-ra keresztelt konstrukcióhoz igényelhető családi baleset- és családi életbiztosítás, azonban egészségbiztosítás nem.

A balesetbiztosítás az egész világra kiterjed. Maradandó és múlékony egészségkárosodásra is fizet, baleseti eredetű kórházi ápolásra és baleseti halál esetén is szolgáltat.

Generali Biztosító

Négy féle, különböző élethelyzetre szolgáló lakásbiztosítás-csomag érhető el a Generali Biztosító Házőrző lakásbiztosításánál, ami Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításnak számít. A legszélesebb biztosítási védelmet kínáló csomagjuk ezek közül a “Házőrző Top” csomag, amely utasbiztosítást és munkanélküliségi díjátvállalási biztosítást is tartalmaz. A balesetbiztosítás az egész világra kiterjed.

A kiegészítő szolgáltatások többek között a következő csomagokban érhetőek el:

 • Baleset csomag (baleseti halál, baleseti maradandó egészségkárosodás, baleseti csonttörés, baleseti műtéti térítés, kullancs-csípés térítés)
 • Nyugalom csomag (besurranás, baleseti égési sérülés, kórházi lopás, üdülésre elvitt ingóság)
 • Kölyök csomag (többek között gyerekbetegségre)
 • Utazás csomag (autósegély, közlekedési baleseti halál, közlekedési maradandó egészségkárosodás, poggyászbiztosítás)
 • Utasbiztosítás (az EUB meghatározott utasbiztosítása)
 • Egészség csomag (haláleseti, műtéti, kórházi napi térítés)

Genertel

A Genertel Biztosítónál 3 lakásbiztosítási csomag érhető el, emelkedő fedezetekkel. A biztosítónál elérhető sportbaleseteket fedező, illetve családi balesetbiztosítás is, amik közül az utóbbi többek között csonttörésre, műtéti költségekre, baleseti halálra térít és az egész világra kiterjed.

Groupama

A Groupama Biztosítónál is elérhető Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, Vesta Q néven. A biztosítónál nagy számú kiegészítő biztosítást is lehet kötni, például az egész világra kiterjedő családi balesetbiztosítási csomagot. Keresőképtelenség esetén is jár térítés a csomagukhoz, a biztosítás díját legfeljebb hat hónapig visszatérítik.

A Groupama ajánlatához sem lehet kiegészítésként dedikált egészségbiztosítást választani, az egyéni igényekhez válogathatóak össze a szolgáltatásaik, a következő lehetőségekből:

 • baleseti csonttörés
 • baleseti kórházi ápolás
 • kórházi lopás
 • második orvosi vélemény
 • orvosi asszisztencia
 • műtéti térítés
 • kockázatviselési hely kiterjesztése

K&H Direkt

A K&H Direktnél is elérhető lakásbiztosítás. Kiegészítő családi balesetbiztosítás igényelhető a szolgáltatásukhoz, egészségbiztosítás azonban nem. A kockázatviselése az egész világra kiterjed.

Posta Biztosító

Két lakásbiztosítás érhető el a Posta Biztosítónál, a FészekŐr és az ÉdesOtthon, amik közül az utóbbi egészíthető ki tematikus csomagokkal, ami több biztosítást is tartalmaz, ezen felül pedig különálló biztosításokat is lehet igényelni, mint például a családi balesetbiztosítás vagy a műtéti, kórházi napi térítés biztosítás.

UNION Biztosító

Először az UNION-nál kínáltak Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, amit Értem Otthonbiztosításnak neveztek el és ami jelenleg is elérhető. Kétféle családi balesetbiztosítási csomag is köthető mellé, ami a szolgáltatási összegekben tér el, a kockázatai azonosak. Ezek lehetnek baleseti halál, rokkantság, kórházi napi térítés, műtét, múlékony sérülés, és égés.

Elérhető Kiegészítő Egészség csomag is, ami Magyarország területére terjed ki és telefonos orvosi információs szolgáltatást és nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok szakorvosi javaslatra történő elvégzését foglalja magában.

Az UNION-nál a fogyasztóbarát biztosításukon felül további két lakásbiztosítás érhető el, a 3 választható csomagot tartalmazó Union24 és a széleskörű szolgáltatást nyújtó Kandalló Extra. Mindkettőhöz elérhető a két korábban részletezett kiegészítő csomag.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Lankadatlan az utazási kedv az ősz kezdetén is
MTI | 2021. szeptember 16. 16:37
A főszezon lezárultával az év hátralévő részében sem csökkent a magyarok utazási kedve, a lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.
Személyes pénzügyek Átírta a moratórium szabályait a kormány: pénzt adnak vissza a bankok
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 08:46
Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.
Személyes pénzügyek Hasznos bankszámla-tippek katás vállalkozásoknak
Gergely Péter | 2021. szeptember 15. 19:29
Nem biztos, hogy minden vállalkozó tisztában van vele, a jó drága pénzforgalmi bankszámla megnyitása csak azok számára kötelező, akik az áfakörbe tartoznak. Azok a vállalkozók, akik alanyi vagy tárgyi áfamentesek - köztük a jelentős, több mint 400 ezresre duzzadt katás kör - valójában választhatják a lakossági számlákat is a vállalkozásuk pénzügyeinek intézésére. Itt pedig sokkal előnyösebb konstrukciókat találni.
Személyes pénzügyek Toplista a magánegészségügyben: hová fordulnak a leggyakrabban a magyarok?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 15:39
Egyes orvosi szakterületeken szinte megkerülhetetlen, máshol alig vesszük igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat – az NN Biztosító kutatásából pontosan kirajzolódik a magyarok magánellátási TOP-listája.
Személyes pénzügyek Folytatódik a készpénz-bankkártya meccs: mi áll nyerésre?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 10:16
Azonos arányban használják a fiatalok a bankkártyát és a készpénzt vásárlásaik során: a bankkártyás fizetés 51 százalékkal, a készpénzes 49 százalékkal szerepelt a K&H ifjúsági index felmérésében.
Személyes pénzügyek Döntött a kormány: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 13. 10:49
Varga Mihály a Facebook oldalán jelentette be a hírt.
Személyes pénzügyek Csökkentek a kgfb-díjak, különösen Budapesten
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 13. 10:24
Kilenc százalékkal esett a budapesti személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állománydíja az idei II. negyedévben 2020 azonos időszakához képest.
Személyes pénzügyek Meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot - feltételekkel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 7. 14:09
A Világgazdaság értesülése szerint jövő nyár közepéig marad, de csak négyféle pályázó igényelheti a moratóriumban való megmaradást.
Személyes pénzügyek Tíz éve nem kerültek olyan sokba a viharkárok az országban, mint idén
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 6. 10:28
2010 óta, amióta a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) összegzi a május 1 - augusztus 31 közötti viharszezon okozta kárkifizetéseket, egyedül a kiindulási évben fizettek ki többet a társaságok, mint idén.
Személyes pénzügyek Ilyen infláció mellett a 200 ezresnél is magasabb minimálbér kell Parragh László szerint
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 3. 10:42
Az MKIK-elnök úgy véli, a bérfelzárkózásra versenyképességi elemként kell tekinteni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos