Bank360
Személyes pénzügyek Lakásbiztosítás féláron? Itt vannak a legnagyobb kedvezmények, összegyűjtve 
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 07:06
A márciusi kampányban vannak cégek, ahol 40-50 százalékos kedvezményt is el lehet érni.
Személyes pénzügyek Ilyen magas kamatok mellett persze, hogy fizetjük a hiteleinket! 
Privátbankár.hu | 2024. február 5. 11:29
Egyre kevesebb lakossági adós szerepel a banki feketelistán. Ha a nem fizetők tartozása eléri a minimálbér összegét, három hónap múlva felkerülnek a negatív Központi Hitelinformációs Rendszerbe. Márpedig az idén nagy a kockázat, hiszen tavaly magas kamat mellett sokan vettek fel hitelt napi kiadásokra.
Személyes pénzügyek Lerántotta a leplet az OTP a jövő évi új kamatplafonos lakáshiteleiről 
Privátbankár.hu | 2023. december 18. 15:51
Már most közzétette az OTP, hogy milyen feltételekkel nyújt lakáshiteleket 2024. január 1-től. Az új kamatok alapján továbbra is a januártól 8,5 százalékról 7,3 százalékra csökkenő aktuális kamatplafon közelében lesznek a THM-jei, az elérhető kamatkedvezményeket azonban szűkíti.
Személyes pénzügyek Mennyit spórolnak a hitelfelvevők a kamatplafon csökkentésével? Kiszámolták 
Privátbankár.hu | 2023. december 12. 13:21
A jelenleg legolcsóbb lakáshiteleknél is kisebb lesz a jelzálogkölcsönök havi törlesztőrészlete a kamatplafon ma bejelentett jelentős januári csökkentésének hatására. 20 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelnél januártól már 25 ezer forinttal is alacsonyabb lehet a havi törlesztés, mint a kamatplafon bevezetése előtt, a teljes visszafizetendő össze pedig ötmillió forinttal csökkenhet - számolta ki a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek Még mindig hiába várjuk a hitelek terheinek csökkenését 
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 07:40
November után december elején is elmaradt a bankoknál a hitelkamatok csökkentése. Hiába vágja folyamatosan most már az alapkamatot az jegybank, a pénzintézetek alig reagálnak rá. A lakáshitelek kamatát két hónapja befagyasztotta az október eleje óta alkalmazott kamatplafon, és hiába nem érinti ez a korlát, a személyi kölcsönnél sincs változás.
Személyes pénzügyek Jó hír a kölcsönt felvevőknek: januártól csökken a hitelek maximális díja 
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:46
A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték.
Makro / Külgazdaság Hoppá, még valakik nagyon jól járhatnak a csok plusszal 
Privátbankár.hu | 2023. október 27. 10:42
Már pontosította is a csok plusz szerdán bejelentett szabályait a kormány. Ezek szerint a csok plusz jövőre azokon a kistelepüléseken is fel lehet majd venni, ahol az új falusi csokot. Ezzel elvileg az igénylők azonnali közvetlen támogatáshoz is juthatnak a csok plusz mellé ezen a 2630 településen. Az új bejelentés szerint ráadásul jövőre megmarad az illetékmentesség és az adóvisszatérítés lehetősége is, ami újabb milliókat jelent az új csokot igénylőknek.
Személyes pénzügyek Erre mit lép Nagy Márton? A kamatplafonnal is sokkal drágábbak a hitelek 
Privátbankár.hu | 2023. október 12. 08:43
Olcsóbbak lettek a hitelek, de nem eléggé: két éve milliókkal kevesebbet kellett ugyanannyi hitelért fizetni.
Makro / Külgazdaság Nagy Mártonnak kedveskednek a bankok 
Privátbankár.hu | 2023. október 9. 13:27
Hétfőtől alkalmazzák az önkéntes kamatplafont a bankok, ami a lakáshitelek esetében azt jelenti, hogy legfeljebb 8,50 százalékos teljes hiteldíjmutatóval kínálhatják a kölcsönöket. Az átlag ügyfeleknek átlagos összegre kínált kölcsönök 8 és 8,5 százalékos THM körül sűrűsödtek össze. Van olyan bank, amelynek már az alapajánlata is hetessel kezdődik, de ilyen THM-eket jellemzően magas jövedelemre és hitelösszegre adnak a bankok - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.  
Személyes pénzügyek Az állam zsebébe vándorolnak a magyar bankbetétek 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 8. 09:53
Közel az egyenlítés: sikeresen csatornázta át a kormány a megtakarításokat, de a szocho nem vált be annyira, mint talán remélték.
Makro / Külgazdaság Egyre drágábbak a lakáshitelek 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 4. 07:32
Bár még mindig vannak 10 százalék feletti lakáshitel ajánlatok a piacon, egyre több banknál kezdődik nyolcassal az ügyleti kamat. Az elmúlt hónapokban általánossá váltak a kamatcsökkentések, és augusztus végén, szeptember elején is ez volt a jellemző. Ezek mértéke azonban jellemzően néhány tized százalék, így az átlagügyfeleknek még várni kell az érezhetően olcsóbb személyi kölcsönökre és jelzáloghitelekre - derül ki a Bank360.hu kamatfigyelőjéből.
Makro / Külgazdaság Újra csúcsra járnak a devizahitelek 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 18. 10:14
A forinthitel piaci alapú kamattal szinte megfizethetetlen, ezért azok a vállalkozások, amelyek nem jutnak hozzá a támogatott, ezért olcsó konstrukciókhoz, inkább devizában adósodnak el. A vállalati hitelállomány növekedése megtorpant, de néhány ágazatban még mindig rekordokat dönt - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
Személyes pénzügyek Eltűnt az emberek pénze a bankokból 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 13:38
A bankbetétekre hatalmas csapást mért a szocho és az infláció, százmilliárdokat vesznek ki a háztartások a bankokból, hogy befektessék jobb hozammal kecsegtető lehetőségekbe A friss banki adatok szerint a lakáshitelpiac továbbra is gyenge, a személyi kölcsönök viszont jól fogynak, és a babaváró támogatás iránt is nő a kereslet.
Ingatlan Beszakadtak a lakáseladások, infláció alatti az árak emelkedése 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 15:05
Harmadával kevesebb lakást adtak el 2023 első három hónapjában, mint egy évvel korábban.  Az áremelkedés üteme lelassult, a drágulás bőven infláció alatti. A családi házak ára mindenhol csökkent 2022-höz képest.
Személyes pénzügyek Nézze csak, mennyi kamatot kaphat bankbetétére! 
Privátbankár.hu | 2023. július 28. 07:55
Az MNB irányadó kamata ugyan már 3 százalékponttal csökkent, de aki jó helyen keresi, továbbra is találhat 10 százalék feletti lekötött betéti kamatot a bankokban. Az elvárt feltételek azonban eltérőek, vannak olyan konstrukciók is, amelyeknél a hozam majd együtt mérséklődik a most még 13 százalékos alapkamattal. Néhány bank még a lekötés nélkül számlán lévő pénzre is ad 7-8 százalékot.
Ingatlan Némi kivárás után éledezik a lakáspiac 
Privátbankár.hu | 2023. július 5. 14:01
A tavalyi második negyedéves, csúcsnak számító 25 százalékos éves nominális áremelkedés 2023 első negyedévére 8,6 százalékra mérséklődött a lakáspiacon a KSH friss adatai szerint. Reál értelemben, az inflációt is figyelembe véve már tavaly megindult az árcsökkenés a piacon, amely idén tovább gyorsul. Ezzel együtt az ingatlantulajdonosok nem panaszkodhatnak, hiszen a mostani lassulást megelőzően 2015 óta több mint két és félszeresére nőttek a lakásárak - derül ki az Ingatlannet.hu gyorselemzéséből.
Makro / Külgazdaság Jön a szigorítás a hitelfelvételeknél 
Privátbankár.hu | 2023. június 26. 07:20
Júliustól a JTM-korlát változása miatt a korábbinál kisebb havi törlesztővel alacsonyabb összegű hitelt lehet csak kapni bizonyos jövedelmeknél.  Aki június 30-ig igényli a kölcsönt, annak még az enyhébb feltételeket kell teljesítenie, így az érintett fizetésűeknek érdemes sietni - írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek Már csak tíz napunk van szochomentes betétre szerződni 
Privátbankár.hu | 2023. június 20. 08:42
Napjai maradtak azoknak, akik egy gyors befektetéssel még el akarják kerülni, hogy a kamatjövedelmük után szochót is kelljen fizetniük. Több banknál is elérhető 10 százaléknál magasabb betéti kamat, de a lekötési időre és az elvárt plusz feltételekre is érdemes figyelnie annak, aki menekíti a pénzét a kiterjesztett adó elől.
Pénzügyi szektor Az MNB után a bankok is elkezdték vagdosni a kamatokat 
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 08:38
Az MNB májusban megindult kamatcsökkentésére máris reagáltak a bankok: kis lépésekkel, de többen is mérsékelték a személyi kölcsönök kamatait - derül ki a Bank360.hu összegzéséből. Ha a jegybank kitart, a hitelek is folyamatosan olcsóbbá válhatnak az elkövetkező hónapokban.
Személyes pénzügyek Babavárót szeretne? Itt vannak a bankok akciói! 
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 08:04
Akár több mint négyhavi törlesztőrészletnek megfelelő összeget is adnak pluszban a bankok a babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek, de így sincs tolongás a kamatmentes kölcsönért. A program indulása óta megtöbbszörözték az ajándékpénzt. Van, ahol már 200 ezer forintot ér egy hitelszerződés.
Makro / Külgazdaság Pocsék évet zárt az életbiztosítási piac 
Privátbankár.hu | 2023. május 8. 07:55
A 2008-as válságig kell visszamenni az életbiztosításoknál, hogy olyan rossz évet találjunk, mint a tavalyi. A nagyon magas infláció ellenére csupán egy százalékkal nőtt a díjbevétel, és elmaradt a decemberi befizetési hajrá. A lakosság más befektetéseket választott, főleg állampapírba és befektetési alapba tette a pénzét.
Ingatlan Reálértéken csökkentek a lakásárak 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 12:38
A lakáspiaci forgalom ötödével esett vissza 2022 utolsó negyedévében. Nominálisan 16,6 százalékkal emelkedtek a lakásárak év végén az egy évvel korábbi szinthez képest, de reálértéken már 5 százalékos csökkenést mutatnak. A rezsiváltozás áldozatai a vidéki családi házak.
Személyes pénzügyek Irtózatosan megugrott a lakáshitelek törlesztőrészlete 
Privátbankár.hu | 2023. április 17. 08:46
A harmadára esett a lakáshitelek iránti kereslet, amit tökéletesen megmagyaráz, hogy a 20 éves futamidejű 20 millió forintos kölcsönt most 178 ezer forintos törlesztővel lehet felvenni, míg három éve még csak 116 ezer forintossal.
Makro / Külgazdaság Szinte csak a személyi kölcsönök érdeklik a magyarokat 
Privátbankár.hu | 2023. április 3. 14:33
Padlón a lakáshitelpiac, és a babaváró sem állt talpra a tavaly decemberi bumm után. A személyi kölcsönök még mennek, pedig a kamatuk továbbra is az egekben van.
Makro / Külgazdaság Tízmilliós különbség a felvehető hiteleknél az országon belüli bérszakadék miatt 
Privátbankár.hu | 2023. március 23. 09:17
Az országon belüli bérszakadék hatalmas különbséget okoz a felvehető hitelekben. A legszegényebb megyék nettó átlagbéréből a fővárosinál 10 millió forinttal kevesebb lakáshitelre futja, egy 3 milliós személyi kölcsönnél pedig a budapesti igénylőnek akár 500 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnie – derül ki a Bank360.hu számításaiból.
Személyes pénzügyek Egyre tudatosabban gazdálkodunk 
Privátbankár.hu | 2023. március 9. 09:22
A bankbetéteknek hátat fordító lakosság az értékpapírpiacon keresett helyet a pénzének az ijesztő inflációs adatok láttán. Az állampapír-eladások és a befektetési alapok nyertek sokat az árak emelkedésén.
Személyes pénzügyek Érdemes lesz kiváltani a lakáshiteleket a kamatstop után 
Privátbankár.hu | 2023. február 28. 08:54
A kamatstop bevezetése óta akár több százezer forintot is spórolhattak összesen az érintett lakáshitelesek, és június végéig még biztosan élvezhetik ezt az előnyt. A referenciakamatok a kamatstopos maximumtól továbbra is messze járnak, tartósan 16 körül mozognak. Ha megszűnik a kamatsapka, sok adós hitelkiváltással menekülhet meg a törlesztőrészletének havi több tízezer forintos emelkedésétől.
Személyes pénzügyek Az adókedvezménnyel nem támogatott életbiztosítások piaca visszaesett 
Privátbankár.hu | 2023. február 7. 07:59
Csökkentek az életbiztosításokban lévő megtakarítások. A visszaesés fő oka a piacok rossz teljesítménye, de az is szerepet játszott benne, hogy nehéz eladni az adókedvezménnyel nem támogatott konstrukciókat. Ezt mutatja az is, hogy az szja-jóváírással segített nyugdíjbiztosítások száma szépen nőtt.
Személyes pénzügyek Figyelni kell: nagyon sokba kerülhet az elfelejtett kötelező biztosítás 
Privátbankár.hu | 2023. január 9. 11:28
Az esetleges bírság mellett fedezetlenségi díjat is kell fizetni, ez pedig nagyon megdrágult idénre.
Pénzügyi szektor Petőfi Sándor kerül az új 30 ezer forintosra 
Privátbankár.hu | 2023. január 4. 14:49
Közzétette a Magyar Nemzeti Bank, milyen érméket bocsát ki 2023-ban. A 200 éves Himnusz és Petőfi is szerepel majd az új pénzeken. Az utoljára a tízforintos bankjegyen szereplő költő születésének évfordulójáról 30 ezer forintos ezüstérmével emlékeznek meg – írja a Bank360.hu. 
Személyes pénzügyek Már csak néhány banknál elérhető a babaváró és az otthonfelújítási hitel, mutatjuk hova lehet még rohanni 
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 12:21
Már szinte minden bank felfüggesztette e két kamattámogatott hitel értékesítését, de van még néhány kivétel, a határidő viszont mindenképp nagyon szoros.
Személyes pénzügyek Lecsúszhatnak a kedvezményes hitelről a lakásfelújítók 
Privátbankár.hu | 2022. december 13. 12:59
A közelgő határidő miatt sorban jelentik be a bankok, hogy nem fogadnak már be új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre. Az ehhez kapcsolódó otthonfelújítási támogatás az év végéig él, és a kormány még nem hozott döntést az esetleges meghosszabbításáról. Az idő rövidsége miatt ezt a hitelt inkább abban az esetben lehet érdemes felvenni, ha a felújítás már egyébként is zajlik, és december 31-ig kiállítják róla a számlákat.
Személyes pénzügyek Itt a nagy dobás a bankbetéteknél - mi lesz erre a nagybankok válasza?  
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 16:04
Megtört a jég, megjelent a betéti piacon az első olyan ajánlat, amelyik már lekötés nélkül is magas, 9 százalékos kamatot kínál. Ráadásul ezzel egyszerre 2 éves lekötésre már 12 százalékos éves kamatot ad ugyanez a pénzintézet. Most már a nagybankokon a sor, hogy melyikük áll elő először ehhez hasonló ajánlattal - írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek Erre vártunk: nőnek a betéti kamatok is 
Privátbankár.hu | 2022. november 11. 17:20
A kisbankok után a nagybankok is elkezdték emelni a betéti számláikra adott kamatok mértékét.
Személyes pénzügyek Megint nagyon jól járnak a csokosok 
Privátbankár.hu | 2022. október 28. 12:31
Kiterjesztik a vagyonszerzési illeték alóli mentességét a családi otthonteremtési kedvezményt igénybe vevőknek.
Személyes pénzügyek Hiteleiknél a bankok azonnal érvényesítik az MNB-kamatemelést, nem úgy a betéteiknél 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 08:43
Ez derül ki a Bank360 legfrissebb körképéből.
Ingatlan Kijött egy jogszabály, amelynek tényleg sok magyar örülhet 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 24. 15:56
Az építkezők újabb két év felmentést kaptak az új lakóépületek szigorú energiafelhasználási előírásainak teljesítése alól. Addig nem kell legalább BB besorolást szerezniük a használatbavételhez.
Makro / Külgazdaság Búcsúajándék és áfacsapda a kata árváknak (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 17:14
A köztársasági elnök aláírására váró új törvény a megmaradó katások életét szabályozza szeptembertől, de van benne a katát kényszerűségből augusztus végén befejezők számára egy nagyon fontos búcsúajándék, ami viszont akár csapda is lehet, ha rosszul élnek vele.
Személyes pénzügyek Követik a bankok az MNB-t, drágulnak a hitelek 
Privátbankár.hu | 2022. július 15. 08:51
A júliusi 2 százalékos jegybanki kamatemelés hatása már sok bank sok termékénél emelte a kamatokat, de további drágulás várható.
Személyes pénzügyek Pénteken roham lesz a magyar boltokban? Lejár egy határidő 
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 07:33
Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban: ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.
Makro / Külgazdaság Tartósan megduplázódik a cégautóadó júliustól 
Privátbankár.hu | 2022. június 23. 08:59
Jövőre is annyit kell fizetni a cégautók után, mint amennyit a kormány az extraprofitadós rendeletben 2022 második félévére bevezetett. Időhatár nélkül tartósan megduplázódik a cégautók közterhe a Bank360 szerint.
Személyes pénzügyek Aki nem akarja törleszteni a hitelét augusztustól, annak kérelmet kell írnia 
Privátbankár.hu | 2022. június 19. 09:52
A kamatstop mellett a hitelek törlesztési moratóriumát is meghosszabbította a kormány 2022. december 31-ig. Amíg azonban a változó kamatozású jelzáloghiteleseknek nem kell tenni semmit ahhoz, hogy ezt igénybe vegyék, addig a még a moratórium alatt maradt adósoknak július végéig kérelmezniük kell ezt. Ha nem teszik, automatikusan kikerülnek a moratóriumból augusztustól – írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek Egyre drágábbak a hitelek: megint kamatot emeltek a magyar bankok 
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 10:18
Több bank is kamatemeléssel indította a hetet. Volt, ahol a jelzáloghitelek lettek drágábbak, míg máshol a szabad felhasználású személyi hitelek ügyleti kamata emelkedett. A Bank360.hu összefoglalta a fontosabb változásokat.
Turizmus Ausztriát és Olaszországot szerettük a legjobban 
Privátbankár.hu | 2022. április 28. 07:59
Az utasbiztosítások adatai árulkodóak.
Személyes pénzügyek Nem tréfáltak a bankok: áprilisi elsejétől tömegesen drágították a hiteleket 
Privátbankár.hu | 2022. április 4. 08:13
Az elmúlt hetekben több alkalommal is emelte a jegybank a kamatot, és ez most lecsapódott a lakossági hiteleknél. A Bank360.hu összegyűjtötte, mekkora kamatemeléssel indították az áprilist a bankok.
Makro / Külgazdaság Utasbiztosítási portált indított a Bank360 
Privátbankár.hu | 2022. március 31. 10:47
Elindította utasbiztosítási oldalát a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját működteti. A januárban az Ingatlannet.hu-t is felvásárló Bank360 arra számít, hogy fontosabb szemponttá válik a biztonság az utazási döntésekben, ami növeli az ilyen biztosítások iránti keresletet.
Személyes pénzügyek Versengenek a bankok, akár 200 ezer forintot is adnak ajándékba babaváró hitel mellé 
Privátbankár.hu | 2022. március 28. 08:30
Az ügyfelek mellett a bankok is kedvelik a babaváró hitelt, mert komoly kedvezményeket adnak, ha valaki náluk veszi fel. A Bank360 szedte össze az aktuális ajánlatokat.
Személyes pénzügyek Mélypontra zuhant a babaváró, de a zöld hitelekkel fűtött lakáskölcsönök kitartanak 
Privátbankár.hu | 2022. március 4. 15:21
Az erősek erősödtek, a gyengék gyengültek a hitelpiacon januárban. A friss adatok szerint a lakáskölcsönöknél nem következett be az év eleji csökkenés, és a megérkező zöld hitelek 100 milliárd fölött tartották a folyósítást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG