10p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A márciusi kampányban vannak cégek, ahol 40-50 százalékos kedvezményt is el lehet érni.

Márciustól teljes sebességre kapcsolt a lakásbiztosítási kampány, most először egy hónapig szabadon felmondhatjuk a szerződésünket az évfordulójától függetlenül. A biztosítók váltásra és maradásra egyaránt csábító kedvezményekkel ösztönzik az ügyfeleket. A Bank360.hu összegyűjtötte az akciókat, amelyekben akár 40-50 százalékos díjkedvezményt is adnak, és ingyenes vagy emelt összegben térítő szolgáltatásokat kínálnak.

Záporoznak a lakásbiztosítási akciók ügyfelekre, akiknek az idén márciusban van lehetőségük először arra, hogy egy hónapig szabadon és ingyenesen felmondják a szerződésüket, függetlenül attól, hogy egyébként mikor van annak az évfordulója. Az új lehetőség jó alkalom arra, hogy átnézzük a sok éve kötött, mostanra esetleg elavult lakásbiztosításunkat, és jobbat keressünk helyette. A biztosítók ajánlatait a legegyszerűbben online lakásbiztosítás kalkulátorral tudjuk összevetni, amelyben beállíthatjuk lakásunk, házunk adatait, a biztosítási összeget, az önrészt, meghatározhatjuk a plusz szolgálatásokat és kiegészítő biztosítási fedezeteket.

Mindenképp érdemes lakásbiztosítást kötni, de ha lehet féláron is, azért az nem mindegy. Fotó: Depositphotos
Mindenképp érdemes lakásbiztosítást kötni, de ha lehet féláron is, azért az nem mindegy. Fotó: Depositphotos

A meglévő biztosításunknál nézzük meg, milyen káreseményekre és mennyit fizet, és az most elegendő lenne-e a helyreállításhoz és az elveszett ingóságok beszerzéséhez. Az ingatlanunkban is történhettek olyan változások (például bővítés, napelem-telepítés vagy nagy értékű ingóság vásárlása), amelyek indokolttá teszik az értékkövetésen túl új biztosítási fedezetek bevonását vagy a biztosítási összeg növelését. Ha az értéknövekedést nem követi a biztosításunk, akkor kár esetén a biztosítási összeg nem lesz elegendő a helyreállításhoz, tehát valójában nincs teljesen biztosítva az ingatlanunk.

A kalkuláció alapján kiderülhet, hogy a meglévő biztosítónknál is tudunk kedvezőbb szerződést kötni, vagy érdemes inkább más társaságot választani. A lakásbiztosítás kalkulátort is működtető Bank360.hu szakértői szerint az új szerződésnél érdemes arra is figyelni, hogy a meglévő biztosítás felmondása után a felmondási idő alatt még biztosított az ingatlanunk, így az új lakásbiztosítást az eddigi megszűnése utáni naptól érdemes megkötni, akkortól viszont mindenképpen, hogy ne maradjon az ingatlanunk védelem nélkül.

MIlyen kedvezményt kaphatunk a lakásbiztosításhoz?

A biztosítók díjkedvezményt nyújthatnak az ügyfelek számára a díjfizetés módja és gyakorisága alapján. A legnagyobb kedvezmény az online bankkártyás vagy csoportos beszedési megbízással történő, éves díjfizetéssel érhető el.

Díjkedvezményt szerezhetünk, ha vállaljuk az elektronikus szerződéskötést, kapcsolattartást és kárrendezést (az utóbbi az egyszerűbb esetekben jellemző).

A több éves hűséget és a biztosítónál már meglévő szerződésünket is kedvezménnyel ismerik el a biztosítók (ez a hűség- vagy tartamkedvezmény, illetve a partnerkedvezmény).

Van olyan biztosító, amely az alapbiztosításhoz köthető kiegészítő biztosítások (fedezetek) számától függően is ad kedvezményt.

Minden biztosítónál elérhető a nap 24 órájában telefonos asszisztencia, amely az otthoni veszélyhelyzet elhárításában és a háztartási gépek meghibásodása esetén nyújthat segítséget, és küldhet szakembert. Egyes biztosítók átvállalják a vészelhárítás költségeit, abban viszont különbség van köztük, hogy milyen értékben, találni 30 és 150 ezer forintos limitet is.

Egyes biztosítók online kárbejelentés estén néhány napos (3-5) kárügyintézést garantálnak, ellenkező esetben kötbért fizetnek az ügyfélnek.

A biztosítók többsége igény esetén tanácsadót is ajánl, aki online kommunikációs eszközökön keresztül vagy személyesen segíthet az igényeinkhez igazítani lakásbiztosításunkat.

A Bank360.hu összegyűjtötte, hogy melyik biztosító milyen akciót, kedvezményt kínál az oldalain.

40-50 százalékos kedvezmény is elérhető

A biztosítók akciós ajánlatait még akkor is érdemes átnéznünk, ha nem akarunk biztosítót váltani, hiszen kedvezőbb szerződést akár a meglévő szolgáltatónknál is elérhetünk márciusban. Az összehasonlítás azonban ilyenkor is jól jöhet, hiszen a különböző kedvezmények valódi értékét is akkor látjuk, ha megtudjuk, más biztosító ugyanolyan feltételekkel milyen díjat és szolgáltatást kínál.

Az Alfánál (volt Aegon) az Oké lakásbiztosítást most 50 százalékos díjkedvezménnyel lehet online megkötni. E mellé ajándék fedezet nyújtanak (választható például napelem-napkollektorra vagy besurranás miatti kárra kiegészítés), valamint 50 ezer forintos éves díj felett okoskamerát adnak ajándékba.

Az Allianznál az Otthonom lakásbiztosítás kötésekor 3 év hűséggel 20 százalékos, online szerződéskötéssel és a biztosítónál meglévő más biztosítással 10-10 százalékos kedvezmény szerezhető. Emellett az ügyfelek március és május eleje között plusz szolgáltatásokat is választhatnak. Ez lehet ingyenes jogi tanácsadás az ingatlannal kapcsolatos ügyekben és az online térben elszenvedett személyiségi jogi vagy vagyoni jogsérelem esetén. A főépületre vonatkozóan 25 százalékos extra biztosítási limitet biztosítanak, ha kár esetén a biztosítási díj nem fedezné az újjáépítés költségét. Emellett most néhány ezer forintos díjért kiegészítő, diagnosztikai egészségügyi szolgáltatás is választható, aminek keretében a biztosító nagyértékű (400 ezer forint/év) CT és MRI vizsgálatokat szervez ügyfeleinek és családtagjaiknak. A 24 órában elérhető assistance szolgáltatások keretét 150 ezer forintra emelték (ilyen összegben vállalják át az otthoni vészelhárítás költségét).

A Colonnade jelenleg legfeljebb 26 százalékos kedvezményt nyújt az Édes Otthon lakásbiztosításhoz a díjfizetés módja és gyakorisága alapján, az elektronikus kapcsolattartás és kárrendezés vállalása esetén. A minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításnál (MFO) maximum 15 százalék lehet a kedvezmény.

A Generali most 3 éves hűséggel, online megkötött és fizetett Házőrző lakásbiztosítására egy évig 37-48 százalékos díjkedvezményt biztosít (szolgáltatási csomagtól függően) az alapdíjhoz képest. Az MFO terméknél maximum 31 százalék kedvezmény szerezhető. Minden ügyfélnek épületkár esetén plusz 10 százalék biztosítási védelmet adnak ajándékba 2024. április és 2025. március között. Ha a biztosítási összeg nem lenne elegendő az épület újjáépítéséhez, akkor a biztosítási összeget legfeljebb 10 százalékkal meghaladó összeget vesznek figyelembe a kifizetésnél. A téli időszakban, március végéig a régi és új lakásbiztosításokhoz 3 ingyenes szolgáltatást adnak (maximum 50 ezer forintot fizetnek, ha elveszítjük, ellopják vagy megsemmisülnek a személyi okmányaink, ha fizető fürdőhelyen ellopják értékeinket, vagy ha ellopják téli sporteszközeinket és azok kiegészítőit).

A Generalihoz tartozó Genertel lakásbiztosításához is jár a plusz 10 százalékos védelem az épületkáros kifizetésekre. A cég a 3 évre vállalt hűséget és a már meglévő biztosítást 10-10 százalékos díjkedvezménnyel ismeri el, valamint a díjfizetés módjára is kedvezményt számol fel (akár 23 százalékot). Az MFO biztosításnál összesen legfeljebb 33 százalékos díjkedvezmény érhető el.

A Gránit Biztosító Házmester lakásbiztosítását a digitális bankként működő Gránit Bank weboldalán 15 százalékos kedvezménnyel köthetjük meg. Online kalkulátor segítségével pár perc alatt igényeinkhez igazíthatjuk a biztosítást és a biztosítási összegeket. Minden dokumentumot, ami a szerződéskötéshez és a meglévő lakásbiztosítás felmondásához szükséges, továbbá a lakásbiztosítási kötvényt is, e-mailben kapjuk meg a biztosítótól.

A Groupamánál kötött Vesta lakásbiztosításhoz most akár 50 százalékos díjkedvezmény is elérhető, az MFO biztosításhoz pedig 35 százalékos. (Az előbbi terméknél 16 százalékos kedvezmény jár, ha van több groupamás szerződés a családban, 15 százalék, ha 3 éves hűségidőt vállalunk, 10 százalék, ha évente egy összegben fizetünk díjat, 5 százalék, ha rendelkezünk OTP-s folyószámlával és 4 százalék, ha az e-ügyintézést választjuk.) A biztosító kár esetén az ügyünk intézéséhez “dedikált kármenedzsert” rendel, aki segítséget nyújt kárrendezésben és választ ad a felmerülő kérdéseinkre.

A K&H Biztosító online szerződéskötés esetén most akár 60 százalékos kedvezményt nyújt a lakásbiztosítás díjából (20 százalék a tavaszi kampánykedvezmény, 25 százalék jár az online kötésért és 5-15 százalék a díjfizetés gyakorisága alapján). Emellett okosórát kap az a régi vagy új, lakásbiztosítással rendelkező ügyfél, aki tavasszal egy másik biztosítási terméket is vásárol a társaságnál. További 10 százalék kedvezményre jogosult az, akinek a biztosított ingatlana BB vagy jobb besorolású energetikai tanúsítvánnyal rendelkezik a szerződés aláírásakor.

Az Uniqa Biztosítónál is feltornászhatók 50 százalék körülire a kedvezmények. Most két hónapig 20 százalékos, balesetbiztosítással együtt kötve 25 százalékos kedvezmény szerezhető a HomeGuard lakásbiztosítás díjából. Azzal is spórolhatunk a díjból, ha 3 éves hűséggel szerződünk (10 százalékot), az email-es kapcsolattartást választjuk (10 százalék), vagy ha okosan megválasztjuk a díjfizetés gyakoriságát (6-8 százalék). A kampányban most egyes épületgépészeti károk helyreállításának többletköltségét is vállalják, amelyeknél a helyreállítás az építési szabályok időközbeni változása miatt csak az eredeti állapottól eltérően végezhető el. Továbbá a prémium HomeGuard csomag mellé all risks, azaz minden kockázatra kiterjedő fedezet is választható.

Egyszerűbb károk esetén 3 napos szolgáltatási garanciát vállalnak az elhárításra, ellenkező esetben kötbért fizetnek. Az MFO biztosításnál összesen 34-43 százalékos kedvezmény szerezhető.

Az Union biztosítónál az Union24 otthonbiztosítást két hónapig 10 százalékos díjkedvezménnyel lehet megkötni. Emellett a szokásos kedvezmények várják a szerződőket: a díjfizetés módja és gyakorisága alapján 7-9 százalékkal, már meglévő szerződéssel 5 százalékkal, kettőnél több kiegészítő fedezet választásával szintén 5 százalékkal csökkenthető az alapdíj. Ha önrészt is vállalunk az esetleges kárelhárításból, akkor a díjból további 7,5-20 százalékos kedvezményt kaphatunk. A biztosító a 24 órás asszisztencia keretében nyújtott vészelhárítás költségeit 50 ezer forintig vállalja át.

A Posta Biztosító többféle nyereményjátékot hirdetett a márciustól április végéig tartó időszakra. Akik online kalkulálnak az oldalukon lakás- és egyéb biztosítási ajánlatot, és megadják az email-címüket, háromszor 100 ezer forintos vásárlási utalványt nyerhetnek. Akik szerződést is kötnek, okosórát nyerhetnek. Továbbá minden lakásbiztosítással rendelkező ügyfelük között 10 millió forint készpénzt sorsolnak ki. A biztosító MFO-termékét legfeljebb 14 százalékos díjkedvezménnyel lehet megkötni a díjfizetés módjától és gyakoriságától függően, valamint az elektronikus kapcsolattartás választása esetén.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Még ne szaladjon a postára ingyenes készpénzfelvételért!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 09:14
Bár a parlament megszavazta és a Magyar Közlönyben meg is jelent a készpénzfelvét ingyenességét postai POS-terminálra kiterjesztő törvény, az csak a jövő év elején lép hatályba.
Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 3. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Húszból csak egy pénzügyi guru tudja, mit beszél?
Eidenpenz József | 2024. április 2. 05:41
Nagyon sok kisbefektető, megtakarító az internetről, közösségi médiából, influenszerektől próbál tájékozódni a pénzügyekről. Ám kutatások szerint ezek túlnyomó része nem ért ahhoz, amit csinál. Ráadásul ez még a jobbik eset, mások ugyanis még manipulálhatják is a követőiket, ami károkat okozhat. A szakértők szabályozást sürgetnek a kontárok és csalók kiszűrésére. Hogyan ismerhetjük fel a rossz influenszereket?
Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG