4p

Pénteken kicsengetnek az iskolákból, a bankok azonban már a következő tanévre hangolnak. Jól tudják, hogy sok diáknak lesz szüksége szeptembertől vagy még addig is a nyári munkához saját bankszámlára, és ezért nem fukarkodnak a számlanyitási kedvezményekkel. Vannak olyan bankok, ahol több tízezer forintot is be lehet zsebelni a számlanyitás fejében.

Több tízezer forintot is kereshetnek a diákok a nyáron a számlanyitással, ha elég szemfülesek, mert a bankok versengenek értük – derül ki a Bank360.hu összeállításából. Mint írják, a fiatalok már akkor is vonzó ügyfelek számukra, ha még nincs rendszeres önálló jövedelmük, ezért aztán nemcsak olcsón bankolhatnak, hanem néhány egyszerű feltétel teljesítésével nagyobb összegű jóváírásokhoz, ajándékokhoz is juthatnak. A Bank360.hu összesítette, hogy melyik bank mit kínál a nyári akcióiban a diákszámlanyitás fejében.

Jól jön a bankszámla, ha a suliból diákmunkára megy a fiatal
Jól jön a bankszámla, ha a suliból diákmunkára megy a fiatal
Fotó: Depositphotos

A leghosszabb, egészen szeptember végéig tartó akciójában az UniCredit Banknál most 35 ezer forint jóváírást lehet kapni, függetlenül a számlanyitás módjától. 14-17 éves kor között személyesen, szülővel (törvényes képviselővel) van erre lehetőség, 18 év felett viszont online videóazonosítással is meg lehet nyitni a számlát – írja a pénzügyi szakportál. A jóváírás feltétele a szeptember 30-ig megnyitott számla mellett a bankkártya igénylése és a mobilbank vagy internetbank aktiválása, valamint a számlanyitást követő hónap végéig legalább öt alkalommal kell kártyával vásárolni, tranzakciónként minimum 1000 forintért. Az UniCreditnél további 15 ezer forintot kaphat az a diákszámlás, akinek később az ajánlására más is ilyen számlát nyit és eleget tesz a feltételeknek – áll a tájékoztatásban.

Hozzáteszik, ezen felül a diákszámlájukat augusztus 31-ig megnyitók és a 35 ezer forint jóváírási feltételeit teljesítők kapnak egy kvízt, amire tíz napon belül kell válaszolni ahhoz, hogy részt lehessen venni egy nyereményjátékban. Három hónapon keresztül összesen 3 darab150 MOJO fejhallgatót oszt ki a bank azok között, akik a legpontosabban töltik ki a kvízt.

A CIB Bank június végéig élő akciójában a megnyitott ECO ForYou diákszámla mellé ajándék JBL Gamer fülest ad. Ennek a bankkártyaigénylés mellett feltétele, hogy a számlanyitást követő első 3 hónapon belül legalább három, minimum 3000 forint értékű vásárlás – sorolja a portál.

A Gránit Banknál az online, szelfis számlanyitást díjazzák legjobban – áll az összeállításban, mely szerint aki így nyit diákszámlát legkésőbb július 1-ig, annak 40 ezer forintot írnak jóvá a számláján. További feltétele ennek legalább öt kártyás vásárlás minimum 1000 forintért. A jóváírás mellett a július 31-ig élő akcióban sikeres ügyfélajánlásért is kaphatnak még jóváírást a diákok, ügyfelenként 10 ezer forintot.

Az OTP Bank 16 év felett diákszámlát nyitóknak hirdetett akciót. Július 31-ig 25 százalék, de legfeljebb 30 ezer forintos pénzvisszatérítést lehet kaphatnak a számlanyitás után a Notebook.hu webshopjában vásárlók.

Az Erste Bank limitált kiadású YKRA övtáskával csábítja azokat a diákokat, akik június 1. és szeptember 30. között nyitják meg első számlájukat a banknál. Június 30-ig 40 ezer forint jóváírásra lehet szert tenni online nyitással és az igényelt bankkártya aktiválásával július végéig. A kedvezmény feltétele legalább két év hűség, ez alatt az idő alatt nem lehet csomagot és bankot váltani – írja a szakportál.

A Raiffeisen Banknál a szelfis számlanyitással 40 ezer forint Alza kuponra lehet szert tenni, de az online számlanyitás miatt 18 év felett érvényesíthető ez a kedvezmény. A kupon megszerzésének feltétele, hogy letöltsük a myRaiffeisen appot és a Yelloo számlát szelfivel nyissuk meg. Emellett regisztrálni kell a Yelloo klubba és legalább öt alkalommal kell vásárolni a bankkártyával – sorolja a Bank360.

A diákszámlák díja általában nagyon alacsony, akár díjmentes is lehet, mivel jellemzően nem kell fizetni a számlavezetésért, emellett néhány esetben nemcsak az első éves kártyadíjat engedik el a pénzintézetek, hanem a második évtől sem kell fizetni, vagy ha igen, akkor sem feltétlenül a teljes árat. Ezen felül a tranzakciók díja merül csak fel, de ebben az esetben a diákoknak is 150 ezer forintig ingyenes havi két készpénzfelvétel, és 20 ezer forint alatt tranzakciós illeték nélkül lehet utalni.

A kedvező feltételeket 24-26 éves korig lehet megtartani, a pontos életkori határ bankonként eltérő lehet. A Bank360.hu szakértői szerint a diákszámlát egészen addig nem is érdemes leváltani, ameddig nem lesz szüksége a fiatal ügyfélnek más banki termékekre, szolgáltatásokra, és nem kezd el például hitelt törleszteni vagy befektetésekkel foglalkozni.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Még hogy pénzromlás! Van egy réteg, amely elégedetten dörzsölheti a tenyerét
Csabai Károly | 2024. július 11. 05:44
A legalább 20 millió forintjukat, de az esetek többségében ennek a többszörösét profikra bízó honfitársaink összvagyona közel 18 százalékos éves növekedés eredményeként átlépett egy lélektani határt, június végén már 10 ezer milliárd forint fölé került. Ez az összeg közel 60 ezer számlán fial, 5 százalékkal többön, mint egy évvel korábban, ami jelzi, hogy folyamatosan nő azok tábora, akik még a vad infláció közepette is képesek gyarapodni. Egyéb érdekességek is kiderülnek lapunk félévente elkészített friss felméréséből, a Privátbanki Körképből.
Személyes pénzügyek Belemászik a pénztárcákba az MI: hallgatna-e rá pénzkérdésekben?
Buksza blog | 2024. július 10. 15:02
A vagyonkezelés alapvetően egy tanácsadói üzletág, amelyben a szakértők javaslatokat tesznek a befektetési döntésekre azoknak, akik hallgatnak rájuk. Ezt a munkát elvileg az MI is elvégezhetné.
Személyes pénzügyek Egyre jobb buli önkéntes nyugdíjpénztári tagnak lenni
Privátbankár.hu | 2024. július 4. 10:53
Csökkentek a díjterhelési mutatók, a magas hozamok miatti sikerdíjak mellett is csak alig nőttek a költségek.
Személyes pénzügyek Nyugalmasabb időszak jön a babavárónál
Privátbankár.hu | 2024. június 29. 14:01
Véget érhet az elmúlt éveket jellemző nagy kilengések időszaka a babaváró hitelnél: 2024. első négy hónapjában havi kétezer szerződés környékén stabilizálódott a kereslet, és ha nem jön a képbe újabb jogszabályváltozás, nagyjából erre a szintre állhat be a piac. A támogatott konstrukció súlya viszont az előttünk álló években már csökkenhet a lakossági piacon.
Személyes pénzügyek Üzentek Matolcsy Györgyék a pórul járt Apple Pay-ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 16:19
Minden károsultnak visszajár a jóvá nem hagyott tranzakciók összege.
Személyes pénzügyek Ön Apple Pay-ügyfél? Akkor még mindig retteghet!
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 14:06
Szerda estétől a rendszer szabálytalan működése miatt számos ügyfél bankszámláiról százezrek tűntek el.
Személyes pénzügyek Strandlabdát az OTP-től? - a bank online piactere, a fizz.hu élesre vált
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 12:57
Az eddig tesztüzemben működő oldal a nagybank segítségével vezető szerepre törne. Magyar nyelvű ügyfélszolgálatot, és áruhitelt is kínálnak. Bíznak a banki háttér meggyőző erejében.
Személyes pénzügyek Miért kötnek egyre több házassági szerződést a magyarok? Van rá magyarázat
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 10:55
Egyre idősebb korban házasodnak a magyarok, a nők átlagosan már csaknem harminc évesen kötnek először házasságot. A magasabb életkorral gyakran nagyobb vagyon jár, ami a közjegyzők tapasztalatai szerint az egyik oka, hogy egyre többen kötnek házassági vagyonjogi szerződést. Az általános vélekedéssel szemben ez nemcsak a kapcsolat megszűnése esetén segítheti a feleket, de egy bedőlt hitel tekintetében a közös családi vagyon egy részét is megmentheti. Sokan pedig azért szerződnek a házastársukkal, mert több kapcsolatból is született gyermekük, és azt szeretnék, hogy egyenlően örököljenek utánuk.
Személyes pénzügyek Önnek megéri az utasbiztosítás ilyen áron?
Privátbankár.hu | 2024. június 19. 10:41
Az utasbiztosítások ára az év első öt hónapjában 5,6 százalékkal emelkedett. Sokszor sem az uniós egészségügyi kártya, sem a bankkártya nem nyújt megfelelő biztosítási védelmet.
Személyes pénzügyek A sor végén kullog a magyar nyugdíjasok anyagi megbecsülése Európában
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 10:03
Miközben a kormány folyamatosan a nyugdíjasok megbecsüléséről beszél, ha ránézünk a számokra, akkor annyira nem látszik ez a megbecsülés, sőt. Ugyanakkor kérdés, hogy miből fakad ez az ellentmondás, hiszen az Orbán-kabinet visszahozta a 13. havi nyugdíjat. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac és Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Karácsony Mihállyal és Süle-Szigeti Bulcsúval. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG