Bankszámla
Személyes pénzügyek Kedvezményekkel és ajándékokkal csábítják a bankok a diákokat, nézze csak! 
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 06:52
Pénteken kicsengetnek az iskolákból, a bankok azonban már a következő tanévre hangolnak. Jól tudják, hogy sok diáknak lesz szüksége szeptembertől vagy még addig is a nyári munkához saját bankszámlára, és ezért nem fukarkodnak a számlanyitási kedvezményekkel. Vannak olyan bankok, ahol több tízezer forintot is be lehet zsebelni a számlanyitás fejében.
Személyes pénzügyek 330 milliárdot gombolnak le rólunk a bankok évente - pedig lehetne ez sokkal kevesebb is 
Privátbankár.hu | 2023. október 24. 10:56
Évente átlagosan közel 35 ezer forintba kerül egy bankszámla fenntartása egy lakossági ügyfélnek, pedig vannak ingyenesen elérhető bankszámlák is.
Személyes pénzügyek Helikopterpénzt szórnak a bankok az új ügyfelekért 
Privátbankár.hu | 2023. október 23. 10:01
Drámai változások jöttek a bankszámlák világában: komoly pénzeket osztogatnak a bankok az új ügyfelek megszerzéséért. Aki most nyit számlát, könnyen kaphat 30-40 ezer forintokat, könnyen teljesíthető feltételekért cserébe. Ráadásul meglévő ügyfélként is akár több tízezer forintot be lehet zsebelni, ha ismerőseinknek ajánljuk a bankunkat. A BiztosDöntés.hu segítségével megmutatjuk a bankok ajánlatait.
Pénzügyi szektor Fókuszban a "mágikus háromszög": lépett a Magyar Nemzeti Bank  
Privátbankár.hu | 2023. október 16. 11:49
Magyar Nemzeti Bank (MNB) lakossági megtakarításokat támogató új pénzügyi fogyasztóvédelmi kampányt indított. 
Pénzügyi szektor Bankszámlás baleset: 8,8 milliárdos "tartozással" és zárolással 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 22. 09:19
Nem fél hozzá rendszeres jövedelméhez az egyik magyarországi bank egyik ügyfele, miután a pénzintézet valamilyen könyvelési hiba miatt fiktív adósságot tüntetett fel a számláján.
Pénzügyi szektor Jelentősen drágulnak a bankszámlák 
Privátbankár.hu | 2023. április 24. 12:10
Május 1-jéig tíz bank emeli meg a tavalyi infláció miatt a lakossági számlák díjait, ezáltal akár több ezer forinttal is nőhetnek a fogyasztók éves terhei - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Makro / Külgazdaság Nem vicceltek a bankok: drágításba kezdtek áprilistól 
Privátbankár.hu | 2023. április 3. 07:48
Az OTP kezdte márciusban, de áprilistól kapcsolt nagyobb sebességre a bankszámlák díjainak emelése. Több pénzintézet elsejétől drágított a tavalyi átlagos inflációval, három nagybank pedig májustól fog ugyanennyivel. A számottevő pénzintézetek közül így már csak háromról nem tudni, emeli-e a díjait - derül ki a Bank360.hu összeállításából. 
Személyes pénzügyek Egyre inkább már saját bankszámlát is szeretnének ezek a mai fiatalok 
Privátbankár.hu | 2023. március 1. 09:26
Nagy növekedést mutat a K&H -nál az ifjúsági számlák száma, de még ennél is nagyobb mértékben nőtt a kártyás tranzakciók mennyisége.
Pénzügyi szektor Fájó változások jönnek a bankszámláknál 
Privátbankár.hu | 2023. február 10. 11:42
Sorban teszik közzé a bankok, hogy az infláció mértékével emelik a bankszámlák díjait. Több bank pedig már eleve beépítette ezt az emelést az üzletszabályzatába – írja a Bank360.hu. Drágább lesz a számlavezetés, az átutalás, a készpénzfelvétel, a bankkártya és az sms is.
Személyes pénzügyek Biztos, hogy mindent tud a bankszámlájáról? 
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 12:49
Több szempontból is fókuszba kerülnek a mindennapi bankoláshoz köthető kiadások január végén. A jövőben olcsóbb lehet az úgynevezett alapbankszámla.
Személyes pénzügyek Ezek most a legvonzóbb bankszámlacsomagok 
Privátbankár.hu | 2023. január 7. 10:54
A bankszámla ma már egy szükséges feltétel a pénzügyeink zavartalan rendezéséhez. Erről tudjuk kiegyenlíteni a számláinkat, erről vásárolhatunk az interneten meg a boltokban. Célszerű tehát a lehető legolcsóbban megúszni. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakportál szakértői konkrét forintokat érő tanácsokkal szolgálnak a bankszámlaválasztáshoz.
Személyes pénzügyek Még egy rossz hír mára: drágulhatnak a bankszámlák is 
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 11:53
A magas infláció az oka mindennek.
Személyes pénzügyek Csalók a fiatalok bankszámláit is célba vehetik 
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 08:11
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a diákok képben legyenek a legfontosabb biztonsági teendőkkel. 
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla! 
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
Személyes pénzügyek Hasznos bankszámla-tippek katás vállalkozásoknak 
Gergely Péter | 2021. szeptember 15. 19:29
Nem biztos, hogy minden vállalkozó tisztában van vele, a jó drága pénzforgalmi bankszámla megnyitása csak azok számára kötelező, akik az áfakörbe tartoznak. Azok a vállalkozók, akik alanyi vagy tárgyi áfamentesek - köztük a jelentős, több mint 400 ezresre duzzadt katás kör - valójában választhatják a lakossági számlákat is a vállalkozásuk pénzügyeinek intézésére. Itt pedig sokkal előnyösebb konstrukciókat találni.
Személyes pénzügyek Bankszámla-körkép: így változtak meg a számlavezetés költségei a koronavírus alatt 
Privátbankár.hu | 2020. június 30. 12:46
A koronavírus pénzügyi hatásait figyelembe véve a bankok eltérően reagáltak a válságra: több pénzintézet a kedvező számlavezetéshez szükséges feltételeken enyhített, máshol pedig jóváírási kedvezmények indultak. A Bank360.hu annak járt utána a Privátbankár olvasóinak készített körképében, hogy melyik bank milyen kedvezményeket vezetett be a járvány miatt, meddig tartanak ezek, illetve, hogy hol tudjuk most igazán kedvező áron vezetni a pénzügyeinket.
Személyes pénzügyek Azonnali fizetési rendszer: meglepetések jöhetnek a számlacsomagoknál? 
Privátbankár.hu | 2020. február 25. 16:29
Hamarosan 5 másodpercen belül küldhetünk és fogadhatunk pénzt az év minden egyes napján az azonnali fizetési rendszer elindulásával. Az AFR hatalmas előrelépés lehetne a fizetések terén is, hiszen akár egy emailcím vagy telefonszám megadásával is kifizethetjük például a fodrászt átutalással. Ugyanakkor a jelenlegi átutalási díjak sokakat eltántoríthatnak az AFR használatától. A Bank360.hu megvizsgálta, mennyibe kerülnek most az átutalások a bankoknál és hogyan olcsósíthatunk ezen.
Személyes pénzügyek Akár pokol is lehet az egyszerűsített bankváltás 
Privátbankár.hu | 2019. november 30. 12:07
A bankváltástól sokan idegenkednek, mert az ügyintézést bonyolultnak és időigényesnek tartják - még akkor is, ha csak egy szimpla bankszámláról van szó, pedig elméletben már létezik erre egy nagyon egyszerű folyamat. De vajon tényleg problémamentes és gyors a bankváltás? A Bank360 több pénzintézethez is elment, hogy megnézze, mennyire egyszerű a folyamatot megkönnyíteni igyekvő egyszerűsített bankváltás.
Személyes pénzügyek 400 ezer alvó számla lehet Magyarországon 
Csabai Károly | 2019. november 11. 20:00
Ezek tulajdonosai nem azonosították magukat az október 31-ei határidőig, arányuk a vállalati és lakossági mulasztók nyolcvan százalékot teszi ki – közölte a Magyar Bankszövetség főtitkára mai sajtótájékoztatóján, amelyen ismertették a szervezet digitalizációs javaslatait..
Makro / Külgazdaság A bankokba terelnék a nyugdíjakat 
Privátbankár.hu | 2019. november 8. 17:30
A kormány bankolásra buzdítja az idős embereket, de nem kötelező erővel, hanem ösztönzők révén. Van egy kézenfekvő megoldás, amit most bemutatunk, annak előnyeivel és hátrányával együtt.
Befektetés Holnap reggel sokan maradhatnak hoppon a bankjegykiadó automatáknál 
Baka F. Zoltán | 2019. október 31. 14:18
Holnap lejár a banki azonosítás határideje, bajba kerülhet, aki ezt elmulasztja. Sok nyugdíjas és a külföldön élők is a veszélyeztetettek körébe tartoznak. Az első határidő idén június 26 volt, de mivel az érintettek egy nagyon jelentős hányada - több százezer magánszemély, illetve vállalkozás - késlekedett a procedúrával, a kormány úgy döntött, hogy október 31-ig meghosszabbítja az eredeti határidőt.
Személyes pénzügyek Alaposan legatyásodhat az a fiatal, aki hűbelebalázs módjára nyit diákszámlát 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 5. 07:49
A 26 évesnél fiatalabbaknak szánt bankszámlák éves kiadásai között több mint 10 ezer forintos különbség is lehet.
Makro / Külgazdaság Gulyás: ha a bankok kérik, módosulhat a banki azonosítás határideje! 
Baka F. Zoltán | 2019. június 20. 11:55
A miniszter szerint csak egy rendeletmódosításra van szükség.
Személyes pénzügyek Közelít a határidő: 2 millió bankszámla-tulajdonosról még semmit nem tudni 
Privátbankár.hu | 2019. június 8. 10:45
Június 26-ig még pótolhatóak a hiányzó ügyféladatok a pénzintézeteknél, biztosítóknál – hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium. Az azonosítást mielőbb érdemes elvégezni, mert ennek hiányában június 27-től az adott bankok, takarékszövetkezetek, illetve az egyéb intézmények nem teljesíthetik az érintett lakossági vagy vállalati ügyfeleik megbízásait. Az adatok pótlásához személyes megjelenés nem szükséges.
Személyes pénzügyek Bankolás: ezreket spórolhatsz, ha ezekre odafigyelsz 
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 12:53
Lassan változik a mentalitásunk a pénzügyeinket illetően: még mindig nagyon kevés figyelmet szentelünk annak, hogy valóban a legkedvezőbb banki ajánlatokat válasszuk és nincs ez másképp a bankszámláknál sem. Pedig akár több tízezer forintot spórolhatunk évente egy jó döntéssel.
KKV Online számlanyitást vezetett be a vállalkozóknak az egyik bank 
Privátbankár.hu | 2018. november 21. 14:49
A MagNet Bank Merkúr számlacsomagját olyanoknak ajánlja, akik nem szeretnének egy perccel sem több időt tölteni vállalkozásuk startvonalán, és azt követően is törekednek a kényelemre.
Személyes pénzügyek Durva hiba az MKB-nál: nullát mutattak a számlaegyenlegek 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 5. 08:14
A problémát azóta elhárították.
Pénzügyi szektor Melyik a legolcsóbb bankszámla? Óriási segítség jön 
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 13:50
Jövő nyártól sokkal átláthatóbbak lesznek az egyes bankszámlák költségei.
Személyes pénzügyek Az OTP-nél van számlád? Ezt jó, ha tudod! 
Privátbankár.hu | 2018. április 28. 13:26
Leállásokra figyelmeztet az OTP honlapján.
Pénzügyi szektor Megoldották az internetes ügyfélszolgálat és ügyfélazonosítás problémáját 
Privátbankár.hu | 2017. július 26. 08:01
Forradalmi újdonságnak számít, hogy július 20-tól már személyes megjelenés nélkül is nyitható bankszámla az MKB-nál. A szoftvert fejlesztő magyar cég nagy multik elől szerezte meg a megbízást, és sikeres külföldi terjeszkedésbe kezdett.
Személyes pénzügyek Két magyar bank mindenkit beelőzött - beköszöntött a jövő 
Gáspár András | 2017. július 25. 14:45
Két magyar bank tényleg a startvonalon várta, hogy az MNB eldörrentse a pisztolyt, és azonnal elérhetővé tette az online számlanyitás lehetőségét (leendő) ügyfeleik számára. Megkérdeztük a többi bankot, náluk mikor lesz elérhető a szolgáltatás - van, ahol rögtön továbbgondolták a kérdést, és már hitelt is adnának az ügyfeleknek anélkül, hogy a bankfiókba kellene betenni a lábukat.
Személyes pénzügyek Pénzmosás egy budapesti bankban: leleplezték a trükköt 
Privátbankár.hu | 2017. május 22. 09:39
Egyszerű volt a trükk, az elején még működött is, de aztán csak megbuktak.
Személyes pénzügyek Nem akarnak bankot váltani a magyarok – pedig tízezreket spórolhatnának  
Privátbankár.hu | 2017. május 5. 07:54
Nagyon kevesen élnek a bankszámlaváltás lehetőségével.
Vásárló Ezzel a trükkel nagyot foghatsz a bankszámla költségein 
Privátbankár.hu | 2017. május 2. 09:48
Ne felejtsd el, hogy ma már végtelenül egyszerű bankszámlát váltani, neked csak össze kell őket hasonlítanod és megtalálni a számodra legjobbat.
Pénzügyi szektor Hol nyitnak bankszámlát az induló vállalkozások? Megvan a lista 
Privátbankár.hu | 2016. november 29. 08:39
A frissen alapított cégeknek új bankszámlára van szüksége - márpedig cégalapításból mostanában van bőven Magyarországon, így a pénzintézetek versenyeznek az új ügyfelekért.
Pénzügyi szektor Új szabályok jönnek – most válts bankot! 
Privátbankár.hu | 2016. november 2. 15:00
A kormányrendelet nem csak a váltást segíti, de növeli a bankok közötti versenyt is.
Személyes pénzügyek Otthagynád a bankod? Erre a határidőre nagyon ügyelj! 
Privátbankár.hu | 2016. október 25. 07:28
Egy új kormányrendeletnek köszönhetően október 29-től egyszerűbb lesz a számlaváltás, érdemes kivárni, amíg ez hatályba lép.
Személyes pénzügyek Az égvilágon semmi értelme az alapszámlának? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 20. 07:44
A bankok az október 15-i határidőig felkészülnek az alapszámla bevezetésére, azonban többségük egyelőre nem tapasztalt érdeklődést - vannak kedvezőbb konstrukcióik is.
Vásárló Bankszámlaváltás: ami eddig pokoli volt, most gyerekjáték lesz 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 17:10
Csak szólnunk kell az új bankunknak és ők mindent szépen elintéznek.
Személyes pénzügyek Hogy került az a rengeteg pénz a bankszámlánkra? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 4. 09:26
Még eggyel kevesebb okunk van bemenni a bankfiókba: egyre több a készpénz befizetésére is alkalmas automata, egyre nagyobb összegek kerülnek így a bankszámlánkra.
Személyes pénzügyek Jön a fapados folyószámla – mire lesz jó?  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 1. 14:03
Jövőre már ingyenesen lesz elérhető az alapszámla.
Személyes pénzügyek Piszok drága a bankolás? Újabb 100 ezer számlát szüntettek meg a magyarok 
Gáspár András | 2016. március 16. 13:01
Három év alatt bő félmillió bankszámlát szüntettek meg a magyarok, miután a pénzügyi szolgáltatások költségei az "átháríthatatlan" terhek bevezetésekor kilőttek. A bankkártyák száma viszont emelkedik, minden másodikkal érintéssel is fizethetünk. Egy év alatt 2820 milliárd forintot fizettünk ki kártyával, a csalók is aktívabbak lettek.
Vásárló Online vásárolnál? Tippek, hogy ne válj a hackerek áldozatává! 
Privátbankár.hu | 2015. december 12. 15:32
A hagyományos csatornák mellett egyre többen használják az internetet a karácsonyi ajándékok beszerzésére. Egy friss felmérés szerint a hazai internetezők 74 százaléka tervezi, hogy online áruházból is rendel az idei szezonban. Hogy az ünnepek valóban nyugalomban teljenek, az online veszélyekre is fontos odafigyelni, amelyek száma folyamatosan nő.
Személyes pénzügyek Rúgj be a Szigeten - minden ötödik sörödet a bank fizeti! 
Nagy László Nándor | 2015. augusztus 3. 16:01
Közeleg a nyár vége, a bankok ajánlataikban akciókkal, ajándékokkal igyekeznek meggyőzni a fiatalokat: náluk vezessék számláikat. Van ajánlat arra is, hogy pénzt kapjunk vissza a Szigeten történő tombolás után - persze azért az új számlanyitó felnőttek is találnak új akciókat.
Személyes pénzügyek Hamarabb lesz hűtlen a magyar a bankjához, mint a mobilszolgáltatójához 
Nagy László Nándor | 2015. június 23. 06:07
Továbbra is túl bonyolultnak érzik a fogyasztók a telekommunikációs szerződéseket, ezért nem is nagyon tájékozódnak a lehetőségekről. Az NMHH megbízásából készült felmérés szerint kevessebben váltanak mobilszolgáltatót, mint bankot, ám egyre inkább bilincsnek érzik az ügyfelek a hűségnyilatkozatos szerződéseket.
Személyes pénzügyek Kiirthatatlan a sárga csekk és a készpénz 
Nagy László Nándor | 2015. június 22. 15:57
Miközben Svédországban kortól és végzettségtől függetlenül kikopik a készpénzhasználat, Magyarországon az idősek és az alacsony képzettségűek még csak bankszámlát sem használnak - derül ki a Hitelintézeti Szemle legújabb számából. Az MNB szakértői szerint ugyanakkor a trendek egyértelműen az elektronikus fizetés térnyerése mutatnak.
Személyes pénzügyek Mi történt a Raiffeisennél? Már hozzáférnek pénzükhöz az ügyfelek 
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 07:32
Éjfélre sikerült nagyjából rendbe tenni a rendszert, a legtöbb kiesett szolgáltatás - így a kártyás fizetés és a készpénzfelvétel is - működik már. A probléma "színtisztán technikai".
Makro / Külgazdaság Nyelvészeken múlik, meddig csökken az alapkamat? 
Nagy László Nándor | 2015. április 22. 10:15
Unortodox módon akar a nagy jegybankok sorába lépni az MNB: ellentétben például a Fed vagy az EKB utalásaival azonos értelmű szavak felcserélésével akar üzenni a piacnak. Persze eddig is volt példa arra, hogy az MNB és más közhivatalok nyelvészkedni próbáltak - kevés sikerrel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG