4p
A digitalizációval, a rugalmasabb szabályozói környezettel a banki ügyfelek mindennapjai is egyszerűbbek lesznek.

Novemberben több bank elindult a teljesen online hiteligényléssel, így akár a karosszékből is igényelhetünk akár 3 millió forint szabadon felhasználható személyi kölcsönt is.

A Bank360 járt utána, hogy milyen újításokat vezettek be a bankok novemberben. Ebben a hónapban például újabb bankok csatlakoztak az online hitel-forradalomhoz, hogy legújabb megoldásaikkal a lakást se kelljen elhagynunk ahhoz, hogy felvehessünk egy szabad felhasználású személyi kölcsönt.

Itt a teljesen online hitel, szinte mindenkinek

“A hónap legnagyobb banki újdonsága kétségkívül az online hitelfelvétel elindulása volt több pénzintézetnél is” - véli Veres Patrik, a Bank360 szakértője. A bankfüggetlen szakportál tájékoztatása szerint jelenleg három pénzintézetnél tudunk gyakorlatilag egy internetkapcsolattal rendelkező laptopról, papír nélkül, teljesen digitálisan hitelt felvenni anélkül, hogy el kellene mennünk egy bankfiókba vagy tennünk kéne egy tollvonást.

Az OTP Bank már jó ideje kínál teljesen online hitelfelvételi élményt. Elsőként a bank ügyfelei használhatták a szolgáltatást, amely az OTP netbankjában, az OTPDirektben érhető el. Itt mindössze 40 perc alatt végigmehetünk a folyamaton, amely során személyes és jövedelmi adatainkat kell megadnunk amellett, hogy a szükséges hitelösszeget és a vállalt futamidőt is beállítjuk. A pénzintézet a háttérben automatikusan elvégzi a KHR-ellenőrzést és jövedelmünk alapján kínál nekünk kölcsönt. Ha elfogadjuk az ajánlatot, akár már másnap a folyószámlánkon lehet a hitel. Az OTP az elmúlt hetekben megnyitotta szolgáltatását azon ügyfelek felé is, akiknek jövedelme nem OTP-s számlára érkezik, viszont rendelkeznek OTPDirekt szerződéssel.

Nagyjából hasonló elv mentén kínálják más bankok is online kölcsönüket, így például a K&H Bank is. A mindössze néhány napja induló szolgáltatás abban különbözik a fentitől, hogy akár idegen bank ügyfeleként is felvehetjük a K&H kölcsönét, amely legfeljebb 3 millió forint lehet. A K&H jelenleg a Budapest Bank, Erste Bank, OTP Bank, MKB Bank, Raiffeisen Bank és UniCredit Bank ügyfeleit várja az online személyi kölcsön igényléssel. További eltérés, hogy a személyazonosítás videóchaten történik, tehát az eszköz kameráján keresztül kell egyeztetnünk az adatainkat egy hús-vér ügyintézővel. A folyamat így sem hosszabb egy óránál, a pénz pedig egy munkanapon belül a számlán van.

Szintén novemberben indította útjára új ügyfeleknek is az online hitelfelvételi élményt a CIB Bank, amely először mobilon tette lehetővé, hogy mindössze 7 perc alatt vegyenek fel a pénzintézet okostelefonon bankoló ügyfelei személyi kölcsönt. A CIB fizetés-átutalás nagyságától függően kínál különböző kamatkedvezményeket a weben, a hiteligénylés feltétele pedig új ügyfeleknek egy ingyenes folyószámla megnyitása és a hozzá tartozó bankszámla igénylése, így tehát a folyamat végén lesz egy CIB-es folyószámlánk, amelyre érkeztetnünk kell jövedelmet. A bankszámlát és a hozzá tartozó bankkártyát a bank az első évben díjmentesen biztosítja. Az azonosítás itt is videóchaten történik.

Részben online megoldást kínál a Cofidis is: a hitelintézet az azonosítást terelte át videós csatornára, azonban a nehézkes adminisztráció maradt. A szerződést papír alapon kell kitölteni, aláírni és eljuttatni a Cofidisnek.

Befellegzett a bankfiókoknak?

Az első fecskék tehát megjöttek, és bizonyára a többi kereskedelmi bank is készül a saját online hitelezési folyamatával. A Bank360 szerint csak idő kérdése, hogy újabb és újabb pénzintézetek álljanak elő a sokkal egyszerűbb, rugalmasabb és kényelmesebb digitális folyamattal, amelyek egyelőre a személyi kölcsönök piacát tarolhatják le. A szakportál információi szerint még az idén további bankok is elindulnak az új kölcsönigényléssel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
Személyes pénzügyek Nagyon sok hitelt kellett felvenniük a magyar családoknak, a bankok is megmozdultak
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:38
Történelmi magasságokban járt januárban a személyi kölcsönökben felvett összeg, lassan azért ezen a piacon is csökkennek a kamatok, de nem minden pénzintézetnél.
Személyes pénzügyek A vagyonunk biztos a családtagjainkhoz kerül, ha történik velünk valami? A Klasszis Klubban kiderül
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 08:11
Bizalmi vagyonkezelés vagy vagyonkezelő alapítvány, netán private banking? Szerencsére ma már szélesebb palettáról választhatnak azok, akik azt szeretnék, hogy haláluk esetén se vesszen el a vagyonuk, ahhoz mindenekelőtt a családtagjaik maradéktalanul hozzájussanak. Lapcsoportunk ma 17 órakor kezdődő Klasszis Klub Live! rendezvényének második panelbeszélgetésén e témát járjuk körbe meghívott szakértőinkkel. Regisztráljon és jöjjön! 
Személyes pénzügyek Adókedvezményt kellene adni azoknak a cégeknek, amelyek támogatják munkavállalóik hosszútávú megtakarításait
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 13:54
A modern társadalmakban a magyar gyakorlattal ellentétben a nyugdíjrendszer legalább három lábon áll. A felelősséget ennek az ellátásnak a működtetéséért az állam, a munkaadó és a munkavállaló együtt vállalja. Ide kellene eljutni. Jelenleg itthon a munkáltatói nyugdíjpillér teljesen hiányzik. A Nyugdíjszerviz legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke és Dr. Horváth Zsófia az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár üzletfejlesztési vezetője elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 1. nap
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Veszprém, Tolna, Vas, Fejér és Pest vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Akár 7 milliót is bukhatunk egy rosszul kiválasztott hitelen
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 10:09
Mutatjuk, mennyit kell most fizetni havonta egy lakáshitelért, hatalmas különbségek vannak. És nem mindenkinek ugyanaz a bank adhatja a legjobb ajánlatot.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavasz - 1. forduló
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi diákverseny 1. fordulója a gimnáziumok diákjainak!
Személyes pénzügyek Mennyit ér egy Kossuth-fotó?
Kenessei András | 2024. március 9. 18:26
Ezt a kérdést igazán nem könnyű megválaszolni, hiszen nagyon sok, előzetes feltétele van. Csak néhány, kisegítő kérdést tegyünk fel hozzá! Milyen fotó? Mikor készült? Ki fotózta? Milyen állapotban van (mármint a kép)? Hol és hogyan lehet hozzáférni? És így tovább. Úgyhogy mindenekelőtt adjuk meg a választ könnyítő információt: ez a fotó árverési anyag, az antikvarium.hu 21. online árverésén volt hozzáférhető 222 további tétel társaságában. E tételek kivétel nélkül dedikált könyvek, kéziratok és fényképek voltak, és kivétel nélkül elkeltek.
Személyes pénzügyek Rövid távon megelőzték a bankbetétek az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2024. március 8. 10:14
Az állampapírok korábban legyőzhetetelen befektetési formának tűntek. Azonban a csökkenő infláció alaposan átrendezte a viszonyokat.
Személyes pénzügyek Jobban keresik a magasabb összegű lakástakarékokat
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 17:16
Az ügyfelek több mint 61 százaléka a lehető legmagasabb összegben, vagyis havi 50 ezer forintos konstrukcióval indít lakástakarékot az Online Navigátor Kft. adatai szerint, akik az általuk közvetített Erste lakástakarék szerződések megoszlását mutatja be.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG