TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Egy személyi kölcsön felvétele pénzügyi szempontból nagyon nagy lépés, és ezt nem szabad a gyors hitelvelvételi folyamat miatt meggondolatlanul megtenni. Ajánlott jól megfontolni a döntést, tisztában lenni a feltételekkel és a hitel hosszú távú hatásával a pénzügyeinkre.

A Financer.com 5 mérlegelendő szempontot gyűjtött össze, amire mindenképp oda kell figyelni szabad felhasználású hitel felvétele előtt.

Miért van szükségünk egy személyi kölcsönre?

Első lépésnek gondolkozzunk el azon, hogy miért van szükségünk hitelre. Egy váratlan kiadás miatt, vagy olyan dolog vásárlására, ami kényelmi funkciót lát el?

Hitelt a legtöbb esetben csak akkor érdemes felvenni, ha sürgősen fedeznünk kell egy nem várt kiadást, esetleg olyan befektetésre, ami biztosan megtérül.

Ne mindig a személyi kölcsön legyen az első megoldás. Ha megtakarítás által össze tudjuk gyűjteni a szükséges pénzt a célunk megvalósítására, akkor ezzel jelentős összeget spórolhatunk. Egy hitel felvétele esetén nem csak a felvett hitelösszeget, hanem a nem elhanyagolható mértékű kamatot is vissza kell fizetnünk.

Mekkora összeget tudunk havonta fizetni?

A felvett hitelösszegen kívül a törlesztőrészletre is figyelni kell. Ha megvan a hitelösszeg, akkor egy online hitelkalkulátor segítségével nagyon könnyen ki tudjuk számolni, hogy a futamidő függvényében havonta mekkora törlesztőrészletet kell fizessünk.

Nagyobb futamidő esetén kisebb lesz a törlesztőrészlet, viszont hosszú távon drágább lesz a hitel. Rövid futamidő esetén nagyobb lesz a törlesztőrészlet és olcsóbb a hitel. Bármelyik opciót választanánk, biztosak kell legyünk abban, hogy nem fog gondot jelenteni ez az extra kiadás. A jövő kiszámíthatatlan, ezért minden eshetőségre fel kell készülnünk.

Eleget teszünk a bank feltételeinek?

Minden hitelezőnél vannak olyan feltételek, amelyeknek eleget kell tenni. Egyes hitelezőknél már 18 évet betöltött személyek is vehetnek fel hitelt, máshol csak 24 éves kortól adnak kölcsönt. Van, ahol 6 hónapos munkaviszonyt szükséges igazolni, de olyan pénzintézet is akad, amelynek elég egy bankszámlakivonattal bizonyítani a jövedelmet.

A KHR listán aktív állapottal jelen levő személyek nem vehetnek fel hitelt, viszont passzív állapot esetén egyes hitelezőknél már kapható kölcsön. Ezekre a feltételekre is oda kell figyelni, mivel egyes ajánlatok nem biztos, hogy ránk is vonatkoznak.

A teljes szerződést el kell olvasni

A hitelező ajánlata nagyon vonzó lehet, de a kisbetűs részeket sem kell figyelmen kívül hagyni. Szerződéskötés előtt a szerződés teljes feltételeit el kell olvasni. A gyors ügyintézés miatt könnyen el lehet felejteni ezt az apró részletet.

A THM a legtöbb hitellel járó költséget tartalmazza, de különböző extra szolgáltatások díja nem található meg benne. Ilyen extra szolgáltatás lehet a gyors folyósítás, a házhozszállítás vagy a hitelfedezeti biztosítás. Ezek jelentősen megnövelik a törlesztőrészletet.

Az olyan részletekre is oda kell figyelni, mint a törlesztés módja. Készpénzes fizetés esetén általában további díjakat is felszámolnak.

Az összes lehetőség megismerése

A hitelek piaca rengeteg ajánlattal van tele, minden hitelező más-más konstrukciót népszerűsít. Melyik a számunkra legjobb választás?

A legjobb ajánlatot csak úgy tudjuk megkapni, ha összehasonlítjuk a hitelezők ajánlatait egy online hitelkalkulátor segítségével. Ezt pillanatok alatt megtehetjük, a hitelösszeget és a futamidőt kiválasztva megtekinthetjük azokat a konstrukciókat, amelyek eleget tesznek a feltételeinknek, és a THM-et összehasonlítva kiválaszthatjuk azt, amelyik a legolcsóbb.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
hírlevél