<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Manapság egyszerűbb hitelt igényelni és felvenni, mint korábban. Arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül szükséges bankot váltani és munkáltatói igazolást kérni a munkáltatótól. 

A személyi kölcsön alapvetően hasznos dolog, de nem elhanyagolható a megfelelő tudatosság, hiszen akár hosszú távú elköteleződésről is szó lehet. A tervezés az alapja mindennek. A személyi kölcsönnek köszönhetően így előrelépést érhetünk el, új lehetőségeket valósíthatunk meg. Előfordulhat ugyanis, hogy szükségünk van egy nagyobb összegre, amire nem szeretnénk, vagy nem is tudunk hosszú időn keresztül félretenni. Lakásfelújítás esetén például jobb a költségeket egyben letudni, mint megvárni, hogy a felújítással kapcsolatos költségek – jelenlegi tapasztalatunk alapján – akár jelentősen  emelkedjenek.

Lakásfelújításra is felhasználható. Fotó: DepositphotosLakásfelújításra is felhasználható. Fotó: Depositphotos


A személyi kölcsön általában fix kamatozással, a futamidő során változatlan THM-mel és  kiszámítható törlesztőrészletekkel érhetők el. Másik nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, tehát a bank felé nem kell elszámolni, mire és mennyi pénzt költünk. Személyi kölcsön esetében nem szükséges meglévő ingatlanunkra jelzálogot bejegyeztetni, ez főleg akkor hasznos, ha már van más jelzálog fedezetű hitelünk, vagy egyéb terher az ingatlanon.

Szemben az általában kedvezőbb törlesztőrészlettel bíró jelzáloghitellel, a személyi kölcsön további előnye, hogy általában gyorsabb a kölcsönigénylés folyamata. Most a Raiffeisen Banknál akár jövedelemátutalás nélkül is felvehető a hitel. Továbbá a személyi kölcsön alkalmas arra is, hogy a más banknál lévő drága hiteleket akár kedvezőbbre cseréljük.
 
A szabadon felvehető hitelben tehát az a legjobb, hogy bármire felhasználható, legyen szó 
●    autóvásárlásról vagy
●    lakásfelújításról.

Az ügyfélnek mindössze egy dologra kell figyelnie, az időben történő törlesztésre. Érdemes ezért a pénzügyi helyzethez megfelelően költekezni, hogy később se adódjanak nehézségek. 
 
Napjainkban egyszerűen és gyorsan hozzá lehet jutni egy személyi kölcsönhöz. A Raiffeisen Banknál új ügyfélként, jövedelemátutalás nélkül, akciós kamattal, és akciós THM mellett is igényelhetünk hitelt. A hiteligénylést megkönnyíti, hogy nem minden esetben szükséges a munkáltatótól jövedelemigazolást kérni, elegendő lehet 3 havi bankszámlakivonat is, amire a jövedelmünk érkezik. 

Jellemzően a más banknál lévő gépjármű-, személyi-, áru-, jelzálog-, folyószámla- vagy hitelkártyahitel is kiváltható. Érdemes átszámolni a lehetőségeket, mert így a kiváltást követően akár jelentősen csökkenhet a havi törlesztőrészlet nagysága. Sőt ha további kölcsönre van szükségünk, terveink megvalósításához, akkor a hitelkiváltáson kívül további összeget is igényelhetünk a banktól. 

A hitelfelvétel menete egyszerű. Regisztrálni kell a Raiffeisen Bank személyi kölcsön oldalán, majd a bank hitelszakértői visszahívják telefonon vagy videóbankon keresztül az érdeklődőt. Elkészítik az előzetes kalkulációt és időpontot foglalnak az ügyfél által meghatározott bankfiókba. A hiteligénylés ezt követően már személyesen a hitelszakértő segítségével történik.

A törlesztés miatt pedig nem kell aggódni, csak arra figyelni, hogy a kijelölt számlán, a megfelelő időben mindig ott legyen a törlesztőrészlet. A bank így automatikusan levonja azt. A Raiffeisen Bank szabad felhasználású hitelei között a 300 ezer forintos ajánlatoktól kezdve a 8 millió forintig lehet válogatni, a futamidő végéig fix törlesztőrészlet és 10,9-20,7 százalékos THM mellett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Pénteken roham lesz a magyar boltokban? Lejár egy határidő
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 07:33
Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban: ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.
Személyes pénzügyek Több százezres pluszköltségre számíthat, aki marad a moratóriumban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:25
Ezért nem ajánlja ezt az MNB.  
Személyes pénzügyek Kiderült, mibe menekítjük a pénzünket a háború miatt
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:07
Megtakarítási szokásaik átalakításával reagáltak a magyar háztartások a háborús bizonytalanságra és a megugró inflációra az első negyedévben.
Személyes pénzügyek A durva infláció ellenére meglepően optimisták a fiatalok
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:37
Derűlátóak a nettó fizetésük alakulását tekintve a dolgozó fiatalok - derül ki a K&H ifjúsági indexhez készült felmérésből. A 19-29 évesek 19 százaléka az inflációt meghaladó, 56 százalékuk pedig attól elmaradó béremelkedésre számít. Közel 23 százalékuk nem vár változást. Mindössze 2 százalékuk tudja elképzelni, hogy kevesebbet kap a jövőben, hasonlóan alacsony arányra évek óta nem volt példa. 
Személyes pénzügyek Az ellátás zavartalanságáért szigorított a Mol
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 11:47
A limitet pedig az átlagos tankolás fölé lőtték be.
Személyes pénzügyek Rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma – de megérkeztek az ukránok
Eidenpenz József | 2022. június 24. 05:46
Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók száma még sohasem volt ilyen magas, de alaposan megugrott az ukránok száma és az ázsiai menekülteké is. Elárasztják-e a munkaerőpiacot a menekültek? Miért nem helyezkednek el még többen?
Személyes pénzügyek Miért ne a teljes visszafizetés alapján válasszunk lakáshitelt?
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 15:14
A teljes visszafizetendő összeg azt mutatja meg, hogy a futamidő alatt összességében mennyit kell a kölcsön után rendeznünk a bank felé. Logikusnak tűnhet ez alapján kiválasztani a hitelt, ez a hozzáállás azonban nagyon is tévútra vezethet bennünket.
Személyes pénzügyek Ismert társkereső téveszthette meg a felhasználókat
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 14:31
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az Elittárs társkereső üzemeltetőjével szemben, amiért valószínűleg megtéveszti ügyfeleit a szolgáltatás lényeges jellemzőiről. A cég ugyanis többek között elhallgathatja, hogy a regisztrált felhasználók sem tudnak ingyenesen társat keresni az oldalon.
Személyes pénzügyek Megvan a nyilatkozat, amit be kell adni a törlesztési moratórium folytatásához
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 07:13
Megjelent Rogán Antal miniszter rendelete arról, hogy milyen szövegű nyilatkozatot kell beadniuk a hiteladósoknak annak érdekében, hogy július 31. után is a törlesztési moratóriumban maradhassanak december 31-ig - írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek A kormány megint azokon a lakáshiteleseken segített, akik nem voltak óvatosak
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:16
Aki drágább, de hosszabb távon fix kamatozású hitelt választott, az most szívhatja a fogát: a kormány megint megmentette azokat, akik az olcsóbb, de kockázatosabb hitel mellett döntöttek. 
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG