<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Matricával spórolhatnak az általános iskolások szeptembertől.

Már az alsó tagozatosok közül is sokan rendszeresen kapnak zsebpénzt, amely gyűjtögetésre ösztönzi őket. Egy átlagos kisiskolás pedig akár havi ezer forintot is meg tud takarítani a házimunkáért vagy az ajándékként kapott pénzéből. Csakhogy ennek a korosztálynak jóval kevesebb banki megoldás kínálkozik a pénzgyűjtésre, megtakarításra, mint a 14 év felettieknek, derült ki a TakarékPont kutatásából . A fiatalokra jellemző megtakarítási hajlandóság erősítésére ezért a Hálózat szeptembertől – korszerű formában - TakarékMatrica néven feléleszti az egykori takarékbélyeget.

A 6-14 évesek megtakarítási hajlandóságát igazolta a TakarékPont hálózat legutóbbi kutatása, valamint Marián Béla szociológus elemzése is. Eszerint a vizsgált korosztály már havi 1-2 ezer forintot is félre tud tenni a szülők, nagyszülők támogatása révén - derül ki a TakarékPont kutatásából. A felmérések szerint azonban a szülők többsége maga is segítségre szorul abban, hogy hatékonyan támogathassa gyermekei pénzügyi szocializációját.  „A tét nem kicsi, azok a fiatalok, akik kapnak ilyen támogatást a családban később is jobban kontroll alatt tartják kiadásaikat és a pénzköltéssel szemben a megtakarítást preferálják.”- hangsúlyozta Marián Béla szociológus.

„A zsebpénzt a szülők többsége arra használná, hogy megtanítsa gyermekét a pénz helyes és tudatos használatára, amely általában a minél hosszabb ideig tartó gyűjtögetést jelenti – emelte ki a TakarékPont hálózat felmérése alapján Brezina Szabolcs, a TakarékBank vezérigazgató-helyettese.

A TakarékPont felmérésekor megkérdezett szülők közül sokan párosították a gyűjtögetést a nosztalgiával idézett takarékbélyeggel, amelynek kedvező hatását ma is egyértelműnek gondolják, sőt tudatos pénzügyi nevelési eszközt látnak benne. „Kiderült, a megkérdezett szülők 61 százaléka örülne annak, ha újraindulna a takarékbélyegek értékesítése. – idézte a banki felmérés eredményét Brezina Szabolcs.

A Takarékmatrica Program melletti szimpátia legfőbb érve az volt, hogy így legalább részben megmaradna a ma nagy népszerűségnek örvendő, albumban gyűjthető matrica- és képkollekciókra költött pénz, amely megtakarítássá alakítható a termék révén.

Kisfiam, figyelj: Kamatadó, EHO, tranzakciós illeték!

Olvasóink is kérdezték, bennünk is felmerült, vajon az "egykulcsos adó" összes, a kamatot, megtakarításokat terhelő terhét meg kell-e fizetniük a gyermekeknek is. Karcsika meg kell, hogy tanulja a kamatadó, EHO, tranzakciós illeték szavakat? Utánajártunk.>>>>>

Az albumban - 3500 gyerek megkérdezésével végzett felmérés nyomán  - az állatvilágot bemutató népszerű tematika feldolgozásán keresztül bővíthetik a gyerekek az élővilággal és a megtakarítással kapcsolatos ismereteiket.  Érdekessége még a korosztály fogyasztási szokásainak, hogy a megkérdezett gyerekek 81%-a állítása szerint a válaszadás pillanatában is éppen gyűjtött valamilyen matricát, képet, kártyát, stb.

Az Takarékmatrica szeptember 1-jétől hozzáférhető országszerte, kizárólag a TakarékPont fiókokban. A „megtakarító” matricára a felmérés eredménye szerint havi pár száz forinttól akár havi 2 ezer forintot is költhetnek majd a kisiskolások.

Személyes pénzügyek Le fog esni az álla annak, aki péntektől tankolni akar
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 11:11
Olyat láthatnak a kútoszlopon, amit már régen nem.
Személyes pénzügyek Sokan költenének energetikai korszerűsítésre, csak nincs miből
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 09:56
A spórolás lenne a fő cél, ezért sokan hitelt is felvennének, de a családi kasszákból sok pénz hiányzik.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 12:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Békés és Zala megyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 tavasz, 2. forduló 1. nap
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Baranya, Tolna, Vas, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Nem kell elájulni a forint mai teljesítményétől
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 19:23
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerdán kora estére a reggeli szintekhez képest.
Személyes pénzügyek Nem hallgatott a kormány a bankokra
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 17:41
Maradnak a betéti kamatársapkák.
Személyes pénzügyek Maximum havi 147 ezres lakáshitel-törlesztést vállalhat egy átlagos huszonéves
Privátbankár.hu | 2023. március 19. 17:47
Az átlagfizetések alapján a húszas és a harmincas korosztály tagjai a túlzott eladósodás megakadályozását szolgáló adósságfék-szabályok szerint az átlagfizetésük alapján elméletileg 147 ezer, illetve 183 ezer forintos hiteltörlesztést vállalhatnak.
Személyes pénzügyek Masszívan érzi a vágtató inflációt a bankkártyánk is
Privátbankár.hu | 2023. március 16. 12:52
Masszívan jelentkezik a megugró infláció a bankkártyás forgalomban is: a bankkártyás vásárlások értéke egy év alatt 32 százalékkal ugrott meg, miközben a kártyás vásárlások számának bővülése alig haladta meg a 17 százalékot – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu. A fogyasztási szokások átalakulását az online fizetés előretörése mutatja.
Személyes pénzügyek A jegybank aggódik, mert a Revolut még mindig nem itthoni leánybank
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 10:23
Az MNB a hazai ügyfelek védelmében változatlanul szorgalmazza, hogy a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét. A Revolut Bank továbbra sem nyújtott be ilyen célú engedélyezési kérelmet, s változatlanul határon átnyúló szolgáltatóként működik. A hazai ügyfelek így továbbra sem tudják Magyarországon rendezni elszámolási jogvitájukat és a magyar betétbiztosítási védelem sem terjed ki a Revolut Banknál tartott pénzbetéteikre. A hazai bankok eközben megbízhatóan, stabilan működnek.
Személyes pénzügyek A XXI. század új szakmái – Influenszer legyek vagy intimitás koordinátor?
Elek Lenke | 2023. március 12. 18:36
No, és mi akarsz lenni, ha megnősz? Még nem tudom… nyissak kutyaovit? Legyek esküvőszervező? Étkezéspszichológus? Bohócdoktor? Utazó blogger? Partikellék forgalmazó? Influenszer? Vagy inkább intimitás koordinátor? Egy ilyen beszélgetés aligha hangozhatott volna el akárcsak 30 évvel ezelőtt is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG