2p
A Magyarországról is játszható Eurojackpot lottósorsolásán 90 millió eurót, 27,6 milliárd forintot kap a szerencsés nyertes, aki cseh illetőségű személy. Ez a korábbi rekord csaknem másfélszerese. Nálunk is eléggé magas az ötös lottón elérhető telitalálat, 4,6 milliárd forint, közel van a történelmi csúcshoz.

Egy a 95 millióhoz

Bőven megdőlt a korábbi 2014. szeptemberi 61,2 millió eurós rekord, mert a pénteken Helsinkiben tartott sorsoláson valaki 90 millió euróval, mintegy 27,6 milliárd forinttal lett gazdagabb az Eurojackpot lottón. A 12-14-18-38-46-es számkombináció a 9-es és 10-es pluszszámokkal egy cseh illetőségű személyt gazdagította.

A játék során öt számot kell eltalálni ötvenből, plusz kettőt tízből, ennek valószínűsége a német Stern magazin online változata szerint egy a 95 millióhoz. A magyar ötös lottóban ez a sansz a Wikipedia szerint egy a 44 millióhoz, a hatos lottónál pedig a biztos telitalálathoz mintegy nyolcmillió különböző szelvényt kéne kitölteni.

Rekordközelben az ötöslottó is

Az Eurojackpot Magyarországon is kapható, interneten is vásárolható. A hazai ötös lottó főnyereménye is viszonylag magas, 4,6 milliárd forint körül van a héten, ami nem sokkal marad el az eddigi rekordtól. Ez a Szerencsejáték Zrt. honlapja szerint 5,1 milliárd forint közelében volt 2003-ban. A második legnagyobb, 4,1 milliárdos 2012-es nyeremény pedig megoszlott két nyertes között.

Spanyol lottó szép nyereménnyel (fotó: Wikipedia Commons)

A korábbi tapasztalatok alapján ilyenkor igencsak fellendül a lottószelvények eladása, amikor nagyon magas a nyereményalap. Megindul a lottóturizmus is, az országhatár másik oldaláról is sokan jönnek át lottózni.

A második helyezettek is hétmillió eurót kapnak

A Eurojackpotnál egyébként a nyeremény 90 millió euróban limitált, amit már korábban elértek, így a nyeremények a második nyereménykategóriában is szépen nőttek már egy ideje. Az ottani nyereményalap is már több mint 22 millió euróra duzzadt, de ezúttal három személy vagy társaság is nyert, spanyolok, németek és litvánok, ők így is több mint hétmillió eurót kapnak szelvényenként.

A következő héten hárommilliárd forint körül lesz a főnyeremény.

Berlini városi lottó, 1947 (fotó: Wikimedia Commons, Bundesarchiv)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Most érdemes megnéznie, mennyit kaphat az eurójáért
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 18:23
Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
Személyes pénzügyek Nagy segítséget kaphatnak azok a fiatalok, aki saját lakást szeretnének
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 08:09
Több tényező miatt is nagyon megnőhet a babaváró hitelek igénylése.
Személyes pénzügyek Ne reménykedjünk, hogy hazatérnek az Ausztriában dolgozók
Eidenpenz József | 2024. február 23. 05:44
A számok, a hosszú idősorok alapján nyoma sincs annak, hogy az Ausztriában dolgozó vagy letelepedett magyarok haza akarnának térni. Ehelyett inkább újabb és újabb rekordok dőlnek, de így van ez sok más ország állampolgárai esetében is. A Covid is csak ideiglenesen akasztotta meg ezt a történelmi léptékű folyamatot.
Személyes pénzügyek Rendesen megemberelte magát a forint
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 18:31
Erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
Személyes pénzügyek Újabb banknál jön az inflációs feketeleves, ennyivel emelik a díjakat május 1-jétől
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 12:37
Azt mondják, ennél többet is emelhettek volna.
Személyes pénzügyek Egymás lábát tapossák a bankok, hogy olcsóbb lakáshitelt adhassanak, de ki tudott mindenki alá ígérni?
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 10:38
Februárban tovább vágják a kamatokat a bankok, már közelítik a 6 százalékot, de hol kaphatjuk most a legjobb ajánlatot?
Személyes pénzügyek Na, már ilyen is van: CSOK Plusz mellé banki jóváírás
Privátbankár.hu | 2024. február 15. 11:45
A januárban indult CSOK Plusz versenyt gerjesztett a pénzintézetek között, az egyik hazai bank már jóváírással csábítja magához a lakáshitelre vágyókat.
Személyes pénzügyek Új korszak kezdődik, a magyarok százbillió forintos vagyona a tét
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 14:22
Új korszak indul a magyarországi lakásbiztosítási piacon - márciusban ugyanis mindenki lecserélheti a meglévő lakásbiztosítását, ennek eredményeként javulhat a helyzet az alulbiztosítottság szempontjából - közölte a Netrisk.
Személyes pénzügyek Besült a kormány családtámogatási csodafegyvere?
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 10:15
Tíz százalékkal kevesebben igényelték ezt a forrást, mint egy évvel korábban.
Személyes pénzügyek Egy különös kormányzati honlap nyugdíjasoknak
Privátbankár.hu | 2024. február 8. 11:07
Ha valaki bemegy a világ legnagyobb internetes keresőjébe, a Google-be és ott beírja a nyugdíj szót, akkor a második helyen mindjárt a magyar kormány nyugdíjasokkal foglalkozó honlapját találja. Aztán ha belekattint akkor sorjáznak a meglepetések. Folytatjuk laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsorát a Nyugdíjszervizt Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG