<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Előbb boldogan rácsatlakozunk a nyilvános wifire a reptéren, még a pénzügyeinket is elintézzük ezen keresztül, de csak azok után kezdünk el gondolkozni, amikor észrevesszük: a hackerek lenyúlták a bankkártyaadatainkat a hálózaton keresztül. A nyaralók persze ki vannak éhezve az ingyenes wifire, de nem árt észnél lenni, amikor csatlakozunk.

A nyaralók és az üzleti úton lévők egyaránt sok online pénzügyi műveletet végeznek külföldön, komoly kockázatnak téve ki magukat olyan helyzetekben, amikor nincsenek kellőképpen védve - ezt állapította meg a Kaspersky Lab legfrissebb kutatása, amelyet a Privátbankárral is megosztottak.

Ami miatt tényleg felmegy a pumpa

Az utazók 45 százaléka pénze elvesztését tekinti a külföldön rá leselkedő három legnagyobb veszély egyikének, míg a hitelkártya-csalástól a válaszadók 35 százaléka tart. Ezek az aggodalmak nagyon is megalapozottak: a kutatás ugyancsak megállapította, hogy a felmérésben résztvevők 22 százaléka szenvedett el pénzveszteséget utazása során, míg 8 százalékuk lett kártyacsalás áldozata, miközben külföldön tartózkodott.

Forrás: Kaspersky Lab

Érdekes módon kevesebben aggódnak eszközeik megfertőződése (11 százalék) és az online csalások (20 százalék) miatt, ami ellentmond annak a ténynek, hogy 18 százalékuk vált kiberbűncselekmény áldozatául külföldi utazása során.

Forrás: Kaspersky Lab

Te tényleg megadod itt az adataidat?

Egyáltalán nem meglepő, hogy az utazók a hackerek célpontjává válnak. 82 százalékuk használ külföldön nyilvános Wi-Fi hálózatokat, amelyeknek a forgalmát a kiberbűnözők egyszerűen lehallgathatják, 61 százalékuk intézi banki ügyeit online és 55 százalékuk vásárol az interneten. Megfelelő védelem nélkül ez a viselkedés szükségtelen veszélyeknek teszi ki a felhasználókat – és a pénzüket –, azonban csupán a válaszadók 34 százaléka használ biztonságos VPN kapcsolatot, amikor egy nyilvános Wi-Fi hálózaton keresztül internetezik, 18 százalékuk pedig semmit sem tesz a saját védelme érdekében.

Az internetnek köszönhetően manapság nyaralás és üzleti utazás közben is könnyen kapcsolatban maradhatunk. Ez a képesség csodálatos és izgalmas lehetőségeket kínál, azonban komoly veszélyeknek is kitesz minket, ha nem vagyunk elég óvatosak. Túlságosan is egyszerű külföldön az internetre kapcsolódni egy nem biztonságos Wi-Fi hálózaton keresztül, és a szokásos módon bankolni és vásárolni online, figyelmen kívül hagyva az esetleges negatív következményeket. Arra kérjük a nyaralókat, hogy ügyeljenek jobban a biztonságra, kétszer is gondolják meg, hogy külföldön milyen online tevékenységeket végeznek, és gondoskodjanak pénzük védelméről.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

Forrás: Kaspersky Lab

A pénzvesztés elkerülése érdekében erősen ajánlott külföldön a biztonságtudatos viselkedés, amihez a Kaspersky Lab ad néhány tippet:

  • soha ne tévesszük szem elől a bankkártyáinkat,
  • csak biztonságos VPN kapcsolaton keresztül internetezzünk,
  • és használjunk egy hatékony védelmi szolgáltatást.

Személyes pénzügyek "Hónapról hónapra, napról napra élek" - így látják az inflációt az emberek
Bendl Vera – Izsó Márton | 2023. január 28. 14:38
Tejterméket egyre kevesebbet vesznek, százezreket hagynak ott nagybevásárlásnál, kezdik felélni tartalékaikat az emberek. Van, aki kapott béremelést, de mindenki tud említeni több olyan terméket is, amelynek az új ára nagyon érzékenyen érinti. Hogy melyek ezek, és hogyan reagálnak az emberek az inflációra, kiderül a videóból.
Személyes pénzügyek Hiába nőtt az átlagkereset, rossz hírt kaptak a lakáshitelesek
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 17:23
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek – itt van, miért.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2023 tavasz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 15:43
Regisztráció a február 22-i online találkozóra.
Személyes pénzügyek Immár tény: az infláció csúnyán megette a gáláns béremeléseket
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 08:30
Bár a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete novemberben mintegy tíz százalékkal volt magasabb, mint októberben, az infláció miatt havi szinten már csökkent a reálkereset.
Személyes pénzügyek Még mindig hullámvasúton ül a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 19:13
A forint az előző heti erősödését követően gyengüléssel indította a hetet  a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.
Személyes pénzügyek Szegényebb vármegyékben nehezebb hitelhez jutni
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 08:16
A Bank360 elemzése a KSH kereseti adatait vetette össze a hitelbírálat módszertanával.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Sikeres jelentkezés!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:23
A jelentkezésedet sikeresen megerősítetted, regisztrációd sikeres!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Jelentkezés megerősítése szükséges!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:09
Köszönjük, hogy jelentkeztél a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre! FONTOS: kérjük, erősítsd meg jelentkezésedet!
Személyes pénzügyek Matolcsy György előírta, hány helyen vehetünk fel készpénzt
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 09:26
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének friss rendelete meghatározza, hogy egy banknak – attól függően, hogy hány betéti és hitelkártyát bocsátott ki – hány ATM-et kell működtetnie egy fővárosi kerületben, egy vármegyeszékhelyen és a további településeken, ezeken belül a városokban.
Személyes pénzügyek Bal lábbal kelt a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 07:16
A hazai fizetőeszköz gyengébben kezdte a mai napot annál, mint ahol az előzőt befejezte.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG