Nyaralás
Turizmus Új világ jön: szokatlan országokra cserélik a magyar nyaralók Horvátországot 
Elek Lenke | 2023. augusztus 26. 17:04
Ne tévesszen meg bennünket, hogy tömve van augusztusban a horvát, a spanyol meg az olasz tengerpart. Sokáig még így is lesz. De kialakulóban van egy trend, amely hosszú távúnak mutatkozik, és amelyik a tikkasztó hőség, a viharok és a tüzek miatt a nyugodtabb, kellemesebb klímát részesíti előnyben.
Turizmus "Vészjelzés" jött a görög tengerpartról, de ez jól jöhet a magyar turistáknak is 
Buksza blog | 2023. július 20. 18:01
Görögország idegenforgalma arra készült, hogy 2023-ban jobb éve lesz, mint a pandémia előtt, 2019 nyarán, ám váratlan dolog jött szembe. 
Turizmus Legatyásodtunk: rengeteg magyarnak nincs pénze rendes nyaralásra 
Privátbankár.hu | 2023. július 20. 08:43
Felborította a magyarok utazási terveit a pénzhiány: a többség nem tervez hosszabb utazást, 77 százalékuknak egyszerűen nincs rá pénze.
Turizmus Megtalálta Horvátország alternatíváját a turisták egy része 
Buksza blog | 2023. július 16. 14:04
Horvátországban januárban vezették be az eurót, ami sokak szerint azzal járt, hogy az árak a korábbinál is jobban emelkedtek. A turisták egy része - elsősorban a vakációra induló csehek - ezért más úti célokat keres a nyaraláshoz. Például az olcsóbb Lengyelországot.
Turizmus Riasztóbb mellékhatásokkal járhatnak az utazások 
Buksza blog | 2023. július 10. 14:23
A globális felmelegedés következményei nem merülnek ki az extrém forróságot hozó nyári hőhullámokban és az igazi telek elmaradásában, kevesebbet emlegetett kellemetlenségekkel is számolni kell. Például egy repülőn. 
Turizmus Bizarr árak a horvát tengerparton, Montenegro viszont nem drága 
Buksza blog | 2023. július 9. 15:31
Idén nyáron nem lesz ritka a horvát tengerparton, hogy egy gombóc fagyiért több mint ezer forintot kell fizetni, így egy család nem úszhatja meg több ezer forint alatt az egyszerű fagyizást.
Turizmus A magyarok fele sem spórol a nyaralásra 
Privátbankár.hu | 2023. június 27. 10:07
Tíz magyarból négy spórol nyaralásra, közülük minden harmadik fél éve erre a kikapcsolódásra gyűjt. Külföldi utak esetén átlagosan 490 ezer, belföldinél 250 ezer forintos összköltséggel számolnak a hazai háztartások.
Turizmus Nyaralók figyelem, a fürdőruha életet menthet 
Privátbankár.hu | 2023. június 18. 15:25
A már hónapokkal korábban gondosan megtervezett, vagy éppen ellenkezőleg, ad hoc alapon futtatott nyaralások során sokak számára fontos „projekt” a tengerparti strandon bemutatandó kifogástalan (vagy annak hitt) outfit. Más szóval, hogy hogyan nézünk ki, elég menő-e a fürdőruha, amit viselünk, követi a legújabb trendeket akár szabásában, akár színében? Van azonban egy szempont, ami a megelégedettségnél is sokkal fontosabb tud lenni, akár életmentő jelentőséggel is bírhat. Ez pedig a fürdőruha színe, a színek ugyanis meglepően megváltoznak a víz alá merülve, ezért vészhelyzetben sokat számíthat, hogy a nyaralók mit viselnek a vízben.
Turizmus Rövidebb időre mennek csak nyaralni a magyarok - de még így is többet kell rá költeni 
Privátbankár.hu | 2023. június 17. 10:52
Pár napos nyaralást tervez csak a többség, de így is emelkedik az erre költendő összeg.
Makro / Külgazdaság Felmérés: az infláció sokaknál átírta a nyaralási terveit 
Privátbankár.hu | 2022. július 17. 08:46
Az emberek kétharmada nem volt és nem is tervezi, hogy az idén nyáron nyaralni megy.
Turizmus Így nyaral a magyar idén: "Nem megyünk külföldre semmiképpen sem" - videó 
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. június 19. 17:10
Nyugat-Európa helyett Horvátország, tíz nap helyett öt nap Isztambul, külföld helyett belföld. Megkérdeztük, hogyan hat az infláció az utazási tervekre. 
Turizmus Tényleg rámegy a gatyánk a nyaralásra? Az idei év a last minute-ről fog szólni - Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 15:24
Idén nincsenek könnyű helyzetben sem azok, akik a nyaralásukat próbálják megszervezni, sem pedig azok a turisztikai szolgáltatók és vendéglátók, akik szeretnének valami értelmezhető bevételt összehozni. A bizonytalanság miatt sokan még mindig nem tudják, hova menjenek - akinek még nincs szállása, ne essen kétségbe. Itt a Klasszis podcast legújabb adása.
Személyes pénzügyek K&H: így tudnak figyelni pénzügyeikre a fiatalok nyaraláskor 
Privátbankár.hu | 2022. június 14. 08:40
A külföldi nyaralásra érdemes felkészíteni a fiatalokat, különösen akkor, ha már van saját bankkártyájuk vagy szülők nélkül, barátokkal mennek pihenni. Egy kártyás vásárlásnál például számolni kell az árfolyamváltozással, előfordulhat, hogy az alacsony összegű bankkártyás vásárlást megtagadják, de a készpénzfelvételnél is érdemes résen lenni - figyelmezteti a K&H a külföldre utazó családokat, gyerekeket, felnőtteket.
Személyes pénzügyek Menj inkább vonattal, óriási káosz lesz nyáron a repülőtereken 
Privátbankár.hu | 2022. június 12. 05:13
Repülési káosz várható a nyári vakációk idején Európában, mivel a légitársaságoknál és a repülőtéri szolgáltatóknál óriási a munkaerőhiány, az utasellenőrzéstől kezdve a repülőgépek karbantartásán át a légiutas-kísérő személyzetig. Sokan ugyanis a világjárvány idején új munkahelyet kerestek. Aki nyáron szeretne repülni, annak sok türelemre lesz szüksége.
Személyes pénzügyek Idén nem a járvány, hanem a pénz miatt maradunk nyáron otthon 
Privátbankár.hu | 2022. május 29. 10:15
Az idei nyaralás szempontjából a járvány már kevésbé akadály, sokkal inkább a pénztárcán múlik - derül ki a K&H első negyedévében készült felméréséből. A többség nem számol hosszabb nyaralással, 58 százalékuk a pénzhiány miatt mond le az utazásról.
Vásárló Mi lesz a nyaralással? Ezt tervezik idén a magyarok  
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 13:32
Egy felmérés szerint csak a magyarok fele tervez külföldi nyaralást ezen a nyáron. 
Személyes pénzügyek Az itthon nyaraló magyarok közel fele 50 ezer forintnál kisebb büdzsével tervez 
Privátbankár.hu | 2021. július 8. 12:29
32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti vakációs költségvetéssel számol idén.
Személyes pénzügyek Mi lesz a lakással, ha nyaralni megyünk?  
Privátbankár.hu | 2021. június 30. 08:30
Tízből négyen a nyaralás alatt a lakásban lévő értékeiknek ideiglenesen más helyet keresnek – derül ki a K&H biztos jövő indexéből. 
Makro / Külgazdaság Simán átjut a határon, aki Horvátországba megy nyaralni - de hogy lehet visszajönni? 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 19. 10:17
Az ECDC zöld besorolását kapta meg Magyarország, így Horvátországba védettségi igazolás nélkül is beutazhatunk - védettségi igazolvány nélkül már csak a hazajutáshoz kellhet némi plusz dokumentum vagy tesztelés, ha nem akarunk 10 napot karanténban tölteni.
Makro / Külgazdaság Napról-napra gyarapodnak a nyári előfoglalások 
MTI | 2021. április 20. 06:27
Az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni - derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.
Személyes pénzügyek Utazási korlátozás: rengeteg a kétség a horvát nyaralással kapcsolatban 
Gáspár András | 2020. július 12. 18:37
A vasárnap bejelentett utazási korlátozás nem érinti Horvátországot - a magyarok egyik kedvenc nyaraló-célpontja szabadon látogatható oda-vissza, hiába ért csúcsra az új fertőzések száma. Arra azonban nincs garancia, hogy ez sokáig így is marad: Gulyás Gergely is utalt rá, hogy heti rendszerességgel átnézik a besorolásokat, de ha kell, akár soron kívül is lépnek. Ha így alakul, elég macerás lesz hazajönni az Adriáról, még ha nem is lehetetlen - de némi kényszerű otthonlétet és plusz költséget be kell majd kalkulálni.
Személyes pénzügyek Belföldön nyaral idén a magyarok több mint fele 
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 09:57
A Netrisk biztosító felmérése szerint ezen felül nagyon sokan a nyár végére vagy őszre tolták el az utazásukat.
Vásárló Hogyan működik a homokszűrő?  
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 16:16
Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!
Makro / Külgazdaság Bölcs volt, aki nyár elején váltott eurót 
Baka F. Zoltán | 2019. augusztus 28. 15:15
Elszállni látszik a Pénzügyminisztérium előrejezése az euróárfolyamra vonatkozóan. Ha a mostani szinten ragadna a kurzus, az azt jelentené, hogy a tárca technikai előrejelzése módosításra szorul, mert itt már nem néhány tízezer forintról van szó.
Állampapír / Kötvény A nap grafikonja: a szuperkötvényt a nyaralók kevésbé vették 
Eidenpenz József | 2019. augusztus 8. 15:45
Lassan csökkenő tendenciát mutat a MÁP Plusz kötvények jegyzési eredménye, aminek több oka is elképzelhető. Az első hetekben magas volt a korábbi papírok lecseréléséből származó pénzek hatása, de a nyaralási szezon hatása is jelentős lehet.
Vásárló Csoportosan Görögországba, egyénileg Horvátországba utazik a magyar 
- | 2019. július 24. 07:42
Többnyire.
Vásárló Vajon kell-e félni a naptejtől? Most kiderül 
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 20:01
A rövid válasz: nem, nem kell. A héten szinte mindennap 30 fok fölött lesz a hőmérséklet, azaz megérkezett az igazi strandidő Magyarországra. Arra a legtöbb ember már magától is gondol, hogy használjon naptejet, azonban mostanában egyre többször hallani arról, hogy ezek a krémek veszélyesek lehetnek ránk. Mitől kell jobban tartani, a naptejektől, vagy a káros sugaraktól?
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: itthon is lehet nyaralni 
Privátbankár.hu | 2019. június 6. 08:11
Mondta a pénzügyminiszter a 325 forintos euróárfolyamra.
Makro / Külgazdaság A magyarok harmada nem nyaral idén 
Privátbankár.hu | 2019. május 21. 11:57
A népesség tizede pedig soha nem utazik el kikapcsolódni egy friss kutatás szerint.
Vásárló Mennyibe kerül egy horvátországi nyaralás? 
Privátbankár.hu | 2019. május 11. 09:32
A nyár közeledtével, egyre több családnál előkerül a nyaralás gondolata. Mivel Balatont könnyen elérjük akár évente többször is, a legtöbb család Horvátországban nyaral. A Horvátországinfó utazási oldal adatai szerint, a következő kalkulációval lehet számolni idén nyáron.
Személyes pénzügyek Tömegesen húzzák le a magyar turistákat külföldön - te is beleszaladtál? 
Gáspár András | 2018. szeptember 24. 20:00
Külföldi fizetésnél azonnal beindul az ember fejében a matekozás: mennyibe került nekem ez igazából? A deviza-fejszámolás helyett egy egyre elterjedtebb szolgáltatás keretében sokszor már forintban is megadják a fizetendő összeget külföldön is, a dinamikus valutakonverzió miatt viszont egyre többen reklamálnak - látszólag van választás, de mégis sokan beleszaladnak a drága váltásba. Hogy lehet ez?
Vásárló Nem telik nyaralásra a szlovákoknak  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 16:51
Az emberek többsége idén kihagyta a nyaralást.
Vásárló Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 15. 20:20
Felmérések szerint az utazás minden eddiginél fontosabb szempont a fiatal felnőtteknek: a magyar fiatalok megtakarítási céljai között a harmadik helyen szerepel az utazás. Az egyre növekvő kalandvágy ugyanakkor szerencsére nem jár vakmerőséggel - a számok azt mutatják, hogy a fiatal utazók egyre tudatosabbak.
Vásárló Miért bírjuk jobban a hőséget nyaraláskor, mint itthon? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 14. 20:33
Ugyanaz a nagy meleg egy kínszenvedés a városban, a munkában, de felüdülés lehet a nyaralóhelyen. Sőt, sokszor panaszkodunk is, ha nem azt kapjuk a nyakunkba. Miért bírjuk sokkal jobban a kánikulát, még a vízparttól távol is, szabadságunk idején? Több oka is lehet.
Vásárló És neked mennyi? Megvan, hány hónapot spórol a magyar, ha nyaralni akar 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 5. 11:07
A Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfélkörben végzett, 1000 fős magyarországi kutatása szerint kétszer annyian nyaralnak belföldön idén nyáron, mint két évvel ezelőtt, és a külföldi utazást választók aránya is emelkedett.
Makro / Külgazdaság Mi történt? Eltűnnek a szabadstrandok a Balatonon 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 3. 08:17
Évről-évre kevesebb hely van a turisták számára, hogy ingyen csobbanjanak.
Vásárló Melyik angol kifejezésnél kell megijedni a repülőn? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 2. 18:31
Nyár van, repülünk. A repülési zsargont még az angolul tudók sem mindig értik, angolról angolra is magyarázni kell. Összeszedtünk néhány érdekesebb vagy fontosabb kifejezést, amelyeket hallani lehet, bár az korántsem biztos, hogy ez a teljes lista. Vagy hogy nem változtatták meg a titkos kódot, miután kiszivárgott.
Vásárló Csúnya átverés: becsaptak 340 nyaralni vágyó időst  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 1. 11:19
Az elkövetők 800 millió forint kárt okoztak.
Karrier A nyaralást elfelejthetjük? Nehéz dolga van a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2018. július 25. 20:20
Hogyan és hol nyaralunk? Mennyit költünk nyáron szabadságra? Több vagy kevesebb napot töltünk a munkahelytől távol, mint tavaly? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Jófogás online kérdőíve, amit egy nap alatt közel nyolcezren töltöttek ki.
Vásárló Pontosan tudjuk, mit csinálsz a nyaralásod alatt! 
Privátbankár.hu | 2018. július 19. 20:20
Szálloda vagy apartman? Város vagy vízpart? Autó vagy repülő? Hogyan utaznak a fiatalok és hogyan az idősebbek? Egy friss, a magyar internetezők utazási szokásait vizsgáló kutatásából az is kiderült, hogy tisztaság mellett kényelmes, nagy ágyra és wi-fire vágynak az utazók.
Személyes pénzügyek A magyarok szerint butaság hitelből nyaralni  
Privátbankár.hu | 2018. július 16. 11:20
Tudatosabbak lettünk, ha a kikapcsolódásról van szó.
Személyes pénzügyek Nyaralás előtt állsz, de pénzre van szükséged? Ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok! 
Privátbankár.hu | 2018. július 11. 16:24
Előfordul, hogy éppen a nyaralás előtt megy tönkre valami, amit azonnal pótolni kell, de erre éppen a pihenésre szánt megtakarítást kell költened. Ha hasonló helyzetbe kerültél, átmeneti segítséget jelenthet egy személyi kölcsön. Persze egyáltalán nem mindegy, melyiket választod, hiszen súlyos tíz- vagy akár százezreket is bukhatsz egy rossz döntéssel.
Vásárló Rászállnak az utazási irodákra 
Privátbankár.hu | 2018. július 3. 12:42
Komoly szabályok védik az utazni vágyókat az utazási irodákkal szemben.
Személyes pénzügyek Lehet, hogy éhen halunk nyugdíjasként, de legalább jót nyaraltunk 
Privátbankár.hu | 2018. július 1. 12:01
Egyre többet költünk nyaralásra, a megtakarítási célok között évek óta az utazás az egyik legnépszerűbb, viszont az öngondoskodás egyre hátrébb szorul a sorban.
Vásárló Nem tudod, hova vidd a gyereked? Van négy tippünk 
Privátbankár.hu | 2018. július 1. 10:02
Tombol a vakáció, de nem tudod, mit kezdj a gyerekkel? A K&H ad pár tippet, ahol együtt nyaralhat a család.
Vásárló Mostantól nehezebben vágnak át az utazási irodák  
Privátbankár.hu | 2018. június 29. 15:19
Az új uniós szabály szerint jobban védik a nyaralókat a szervezett utazásoknál.
Vásárló Tényleg autóval indulsz el nyaralni? Ha ezekre nem figyelsz, rémálom lesz belőle 
Privátbankár.hu | 2018. június 23. 10:01
Rengeteg előnye van annak, ha saját autónkkal indulunk neki a nyaralásnak, de ilyenkor a felelősség is sokkal nagyobb rajtunk: az autónk műszaki állapotát mindenképp ellenőrizni kell, ha nem akarunk ott ragadni egy ismeretlen helyen, egy másik országban az út szélén. Mire figyeljünk a gumiabroncsoknál? A Hankook egy valóban hasznos összeállítást készített az autósoknak.
Vásárló Fizetős lett az ország egyik leghosszabb szabadstrandja 
Privátbankár.hu | 2018. június 18. 20:10
Zamárdiban a múlt hét péntektől parkolási díjat kell fizetniük az autósoknak. Sokan nem szívesen fizetik, még kedvezményesen sem, mások szerint azonban nem tartható, hogy számos vendégből a városnak semmiféle bevétele sem származik. Miközben az infrastruktúrát használják.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG