<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti vakációs költségvetéssel számol idén.

Okostelefonos kérdőíves felmérés keretén belül vizsgálta a magyar lakosság idei utazási terveit a Bank360 az OPINIO applikáció segítségével. A kutatásból már korábban közzétett adatok szerint a vizsgált társadalmi csoport 54 százaléka tervez nyaralni a nyári hónapokban. A válaszadók 37 százaléka belföldön fog pihenni, 9 százaléka külföldön, 8 százalék pedig külföldön és belföldön egyaránt.

Az eredmények a 16 és 59 év közötti, okostelefonnal rendelkező magyarországi lakosságra reprezentatívak, nem, kor iskolai végzettség, településtípus és régió szerint. A kérdőívre 1491-en válaszoltak. A válaszadók 74 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egy főre vetítve 100 ezer forintnál kevesebbet fognak nyaralásra költeni. A férfiaknál valamivel alacsonyabb ez az arány (67 százalék), a női válaszadóknál viszont magasabb (82 százalék).

Az összes nyaralást tervező válaszadó csupán 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy fejenként legalább 150 ezer forint jut majd nyaralásra, addig ez az arány a budapestiek körében 24 százalék, a diplomások körében pedig 23 százalék volt. Ezzel szemben, a kelet-magyarországiak csupán 9 százaléka, a legfeljebb nyolc általános iskolai osztályt végzetteknek pedig csak az 5 százaléka fog fejenként 150 ezer forintot vagy annál többet költeni az utazásra.

Külföld = nagyobb költés

A kutatás keretén belül azt is összehasonlították, hogy egy főre vetítve mennyi pénzt szánnak nyaralásra a belföldön és a külfödön – vagy külföldön is – pihenést tervezők. A csak belföldön nyaralók közül minden második úgy tervezi, hogy fejenként 50 ezer forint alatt tartja a költségeket, további 37 százalék pedig 50 és 100 ezer forint közötti költéssel számol. A külföldön nyaralást tervezők között jóval kevesebben vannak, akik fejenként 50 ezer forint alatti büdzsével terveznek (15 százalék), de 50 és 100 ezer forint között is csupán 27 százalék tervez költeni. Ezzel párhuzamosan, a 150 ezer forint feletti fejenkénti elköltött összeggel kalkulálók aránya a belföldi nyaralók között 6 százalék, a külföldön nyaralást tervezők között viszont 35 százalék.

Érdekesség ugyanakkor, hogy valamivel többen terveznek 100 ezer forint alatti fejenkénti költséggel azok közül, akik családdal vagy romantikus partnerrel indulnak nyaralni (72 százalék), mint azok, akik ugyanezt baráttal vagy barátokkal tervezik (78 százalék).

A családosok emellett inkább preferálják Horvátországot, ahova a családdal vagy romantikus partnerrel külföldi utazást tervezők 32 százaléka indul idén nyáron. Ide a baráttal vagy barátokkal nyaralást tervezők 24 százaléka veszi az irányt. Olaszország szintén népszerű úti célnak számít, a családdal vagy partnerrel külföldön nyaralók 11 százaléka, a baráttal vagy barátokkal külföldön nyaralóknak pedig a 15 százaléka indul majd oda pihenni.

A két ország között jelentős különbség van aközött, hogy mennyit terveznek elkölteni az oda induló magyarok. Míg Horvátország esetében az ott nyaralást tervező válaszadók 52 százaléka tervez 100 ezer forint alatti fejenkénti büdzsével, addig Olaszország esetében ez az arány csupán 18 százalék.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek A szoros bizalmi légkör az egyik titka az MKB Private Banking és ügyfelei kapcsolatának
PR | 2021. szeptember 22. 10:47
A privátbankárok minden esetben bankjuk legjobb szolgáltatásait és termékeit biztosítják ügyfeleik számára, annak érdekében, hogy a vagyoni helyzetükhöz és egyedi igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat élvezhessék – mondja Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Az egyre inkább elfogadottá váló családi vagyontervezés során nemcsak az öröklésre és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló generációváltásra koncentrálnak, hanem a család valamennyi tagjának bevonására is törekszenek.
Személyes pénzügyek A verseny lenyomja a jegybanki kamatemelést a személyi kölcsönöknél
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 14:47
Miközben ma délután 15 bázisponttal megugrott a jegybanki alapkamat, a money.hu összegzése szerint a nyár és az ősz eleje inkább akciókkal, semmint érdemi kamatemelésekkel telt és telik a személyi hitelek piacán.
Személyes pénzügyek Milyen utazásról álmodozhatunk ősszel?
Draskóczy Dániel | 2021. szeptember 20. 18:46
Az elmúlt másfél évben az életünk ezerféleképpen változott meg, többek között a külföldi utazásokra egy ideig nem lehetett menni. Az utóbbi hónapokban ugyan az oltásoknak köszönhetően több állam is könnyített a beutazási szabályokon, ám sok országban jelenleg is hétről-hétre változnak az előírások. Éppen ezért nagy kérdés, hogy az ősz során a járvány újabb hulláma miatt bezárulnak a kapuk, vagy az oltások valóban kellő védelmet nyújtanak, és szabadon utazhatunk majd?
Személyes pénzügyek A lakáshitel törlesztésére is kaphatunk adókedvezményt: mutatjuk, hogyan
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 19. 11:34
A nagyobb hazai egészségpénztárak zöme önsegélyező pénztárként is működik, ennek köszönhetően pedig számos egyéb szolgáltatást vehetnek igénybe a tagok az egészségpénztár által nyújtott lehetőségek mellett. A Bank360 szakértői összefoglalták, hogy milyen önsegélyező pénztári szolgáltatások vehetők igénybe a nagyobb szolgáltatóknál, illetve, hogy miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.
Személyes pénzügyek Rárepültek a magyarok a kormány havi 5 ezer forintos nászajándékára
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 19. 09:15
Soha nem vették még igénybe olyan sokan az első házasoknak járó adókedvezményt, mint ahányan tavaly. Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt.
Személyes pénzügyek Több külföldi nyaralás, több utasbiztosítás
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 14:39
A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.
Személyes pénzügyek Lankadatlan az utazási kedv az ősz kezdetén is
MTI | 2021. szeptember 16. 16:37
A főszezon lezárultával az év hátralévő részében sem csökkent a magyarok utazási kedve, a lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.
Személyes pénzügyek Átírta a moratórium szabályait a kormány: pénzt adnak vissza a bankok
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 08:46
Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.
Személyes pénzügyek Hasznos bankszámla-tippek katás vállalkozásoknak
Gergely Péter | 2021. szeptember 15. 19:29
Nem biztos, hogy minden vállalkozó tisztában van vele, a jó drága pénzforgalmi bankszámla megnyitása csak azok számára kötelező, akik az áfakörbe tartoznak. Azok a vállalkozók, akik alanyi vagy tárgyi áfamentesek - köztük a jelentős, több mint 400 ezresre duzzadt katás kör - valójában választhatják a lakossági számlákat is a vállalkozásuk pénzügyeinek intézésére. Itt pedig sokkal előnyösebb konstrukciókat találni.
Személyes pénzügyek Toplista a magánegészségügyben: hová fordulnak a leggyakrabban a magyarok?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 15:39
Egyes orvosi szakterületeken szinte megkerülhetetlen, máshol alig vesszük igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat – az NN Biztosító kutatásából pontosan kirajzolódik a magyarok magánellátási TOP-listája.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos