Balaton
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakás és ház Siófokon 
Mester Nándor | 2023. augusztus 2. 19:37
Sorozatunkban félévvel ezelőtt foglalkoztunk legutoljára a dél-balatoni ingatlanárakkal. Azóta nőtt a kínálat, csökkent a kereslet és stagnálásba fordultak az árak. Most kiemelten a siófoki viszonyokat mutatjuk be, az adatok és az árakat befolyásoló hírek és szempontok hasznosak lehetnek eladónak és vevőnek egyaránt.
Turizmus Csaknem 50 szabadstrand közül lehet válogatni a Balatonnál 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 17:11
A Balaton északi és déli partján 49 szabadstrand található, ahol kulturált környezetben, de belépő fizetése nélkül csobbanhatnak anyaralók a Balatonba.
Turizmus A Balaton déli partja mindent visz 
Privátbankár.hu | 2023. július 12. 15:48
Idén minden ötödik nyári foglalás szól a Balaton térségébe, míg tavaly minden harmadik volt balatoni. Népesebb a déli part rajongótábora az északinál, és a szélesen elnyúló tó látványán túl a Badacsony sziluettje és a vízparti naplementék adják a balatoni vakáció esszenciáját.
Makro / Külgazdaság Hasonló szállásdíjak a Balatonon és az Adrián – A hét videója 
Dobos Zoltán-Juhász Gábor-Mester Nándor | 2023. június 30. 18:44
Hol éri meg a nyaralás? A Balatonon vagy az Adrián? Egy hétvégére vagy nyolc napra hova menjünk? Mennyibe kerül az utazási költség, az üzemanyag, a szállás, az étkezés és az egyéb szolgáltatások a magyar tengernél és a horvát tengerparton? Ezekről a kérdésekről beszélgetett a hét videójában Mester Nándor és Dobos Zoltán.
Ingatlan Ezúttal egy szállodás világcég épít újabb betonszörnyet a Balatonnál 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 16:51
A generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakembereinek munkájával már javában zajlik a Le Méridien BalaPort Lake Balaton hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra elhelyezkedő BalaPort Residence apartmanházainak kivitelezése a balatonfüredi Zákonyi Ferenc utcában.
Makro / Külgazdaság A nap képe: ennyibe kerül egy lángos a Balatonnál 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 11:06
Indul a szezon, mutatjuk az árakat.
Ingatlan Állítólag életjelek vannak a nyaralópiacon 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:29
Egyelőre csak érdeklődőkről van szó, tranzakciók csak elvétve vannak.
Ingatlan Eltüntettek egy darab Balaton-partot 
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 17:59
Természetkárosítás miatt ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett a zánkai önkormányzat, miután a napokban munkagépekkel eltüntették egy 180 négyezetméternyi alapterületű parti vízállását, tómederré változtatva azt.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Dél-balatoni nyaraló 
Mester Nándor | 2023. március 1. 19:23
Vízparti ingatlannal sokat lehet keresni, ezért a csillagos égben van az ára. Főleg, mert kevés van belőle. Értékét tovább növelhetjük, ha áldozunk a korszerűsítésre. Nézzük, mi az, amivel még csinosabbá tehetjük a kínálati árat.
Ingatlan Újabb ingatlanos adásvétel a NER soraiban 
Mester Nándor | 2023. január 31. 10:16
Turisztikai portfóliójának utolsó elemét is értékesítette az Appeninn Nyrt.
Makro / Külgazdaság Ennyit keres egy séf és egy pincér a Balatonnál 
Elek Lenke | 2022. június 28. 05:16
Drágult a Balaton, az itteni szolgáltatások, csakúgy, mint minden üdülőhely Európában, de soha nem volt ennyire relatív, hogy mi drága és mi olcsó. A magas munkabér, az elmúlt időszak energiaköltség-növekedése, az általános infláció egyrészt a vendégek zsebét terhelik, de a vállalkozásoknak is nagyon oda kell figyelni minden forintra.
Ingatlan Nemcsak a lángos kerül aranyárba a Balatonnál 
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 11:41
A Zánkától kicsit északabbra fekvő Monoszlón épült, felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastélyért a hozzá tartozó 100 ezer négyzetméteres telekterülettel és borbirtokkal együtt 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.
Vásárló Mi lesz a nyaralással? Ezt tervezik idén a magyarok  
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 13:32
Egy felmérés szerint csak a magyarok fele tervez külföldi nyaralást ezen a nyáron. 
Turizmus Még hogy 8,5? Brutálisabb drágulásra számítson, aki nyaralni készül 
Elek Lenke | 2022. április 21. 05:33
Elképedtünk, amikor a 8,5 százalékos márciusi éves infláció apropóján körbenéztünk az országban, mennyiért lehet megszállni, illetve finom falatokat kóstolni, nem is beszélve a több fogásos étkezésekről, vagy az "édes élet" megnyilvánulásairól.
Makro / Külgazdaság Elképesztő helyzet: büntetlenül irtják a nádast a Balaton-parti telektulajdonosok 
Privátbankár.hu | 2022. március 12. 09:35
A legújabb nádfelmérés szerint öt év alatt hétszeresére nőtt a kiirtott balatoni nádas nagyságrendje, és újabb nádasokat rongáltak meg stégbejárók, feltöltések, nyiladékok létesítésével. Nincs, aki betartassa a törvényt.
Makro / Külgazdaság Beárazták a balatonfüredi idősotthont: megvan, mennyi pénzt ad az állam 
Privátbankár.hu | 2022. február 16. 08:06
Kikerült a határozatból, hogy 150 férőhelyes lesz az egykori BM-üdülő helyén épülő balatonfüredi idősotthon. Ki kell hozni a projektet 5 milliárd forintból.
Ingatlan Gigantikus hasznot hozott a salgótarjáni lakás, de a szekszárdi panel sem keveset 
Mester Nándor | 2021. december 13. 05:47
Nógrád megye legnagyobb városa nagy profitot termelt annak, aki két és fél éve ott vett lakást. Tolnában szintén jól járhatott, aki befektetett, de nem panaszkodhatnak a debreceni vagy miskolci lakástulajdonosok sem. 
Makro / Külgazdaság Idén nyáron nem a Balatont választották a külföldi turisták 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 13. 14:30
A tavalyi nyárhoz képest feltűnően kevés külföldi kereste fel a Balatont a most véget ért nyári szezonban. Külföldiek a budapesti plázákban is csak lézengtek - mondta nyárértékelőjében kollégánk, Mester Nándor a Trend FM reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Balaton-part: kiderült, kinek adta el az állam félmilliárdért a balatonberényi gyermeküdülőt 
Vég Márton | 2021. szeptember 11. 05:47
Sorra adja el az állam a Balaton-parti ingatlanokat befektetőknek. Most éppen a balatonberényi gyermeküdülőnek lett új tulajdonosa, a szálak Debrecenbe és Liechtensteinbe vezetnek.
Vállalat A KISOSZ szerint jó nyarat zártak a balatoni vállalkozások 
MTI | 2021. szeptember 2. 15:50
A turisták száma 10-20 százalékkal nőtt, a dél-balatoni vendéglátóhelyek és kisüzletek forgalma átlagosan 10-15 százalékkal emelkedett a tavalyi, jónak számító évhez képest - hangzott el a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének (KISOSZ) sajtótájékoztatóján csütörtökön Siófokon.
Makro / Külgazdaság Akad, aki a harmadik hullám után nyitott új éttermet 
Kormos Olga | 2021. augusztus 28. 11:59
A Káli-medencében bukkantunk rá arra a bisztróra, amely idén pünkösdkor nyitott ki, pontosabban ismét, egy felújítást követően, immár új üzemeltető vezérletével. Bár a korábbi munkahelyein bevált szakácsa tizenöt év után pont a pandémia miatt váltott szakmát, és az idén a tavalyinál kevesebben választották a Balatont az Adriánál, mégis optimista, s úgy érzi, még a negyedik hullám fenyegető árnyékában is lehet igény a minőségi éttermi szolgáltatásokra. Riport.
Makro / Külgazdaság A látszat ellenére több százezerrel kevesebb magyar adriázott idén, mint 2019-ben 
Vég Márton | 2021. augusztus 26. 18:14
A magyarok többsége már túl van a nyaralásán, a legtöbben persze megint Horvátországba utaztak, de kevesebben, mint 2019-ben. Eközben a Balatonnál jól kerestek a szállodások és már külföldiek is voltak a tónál.
Ingatlan Szokjunk hozzá: másfél-kétmillió forint egy új Balaton-parti lakás négyzetmétere 
Mester Nándor | 2021. augusztus 3. 18:31
Egyre több esetben kettessel kezdődik az új balatoni társasházak árcéduláján a négyzetméterár. Vagyis kétmillió forintot kérnek a fejlesztők, akik minden költségnövekedést áthárítanak a vevőre. Az átlagár ennél pár százezerrel kisebb, de folyton növekszik és nem látszik a vége.
Személyes pénzügyek Az itthon nyaraló magyarok közel fele 50 ezer forintnál kisebb büdzsével tervez 
Privátbankár.hu | 2021. július 8. 12:29
32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti vakációs költségvetéssel számol idén.
Makro / Külgazdaság A Balaton élővilága is miniszteri biztost kapott 
Privátbankár.hu | 2021. május 11. 06:41
Sok dolga lesz az új balatoni miniszteri biztosnak.
Makro / Külgazdaság Napról-napra gyarapodnak a nyári előfoglalások 
MTI | 2021. április 20. 06:27
Az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni - derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.
Ingatlan Mennyiből költözhetünk a Balaton-partra? 
F. Szabó Emese | 2021. február 11. 05:06
Az igazságügyminiszter egy Balaton környéki faluban újított fel egy családi házat. Vajon jó vásárt csinált? És mennyit kell szánni egy balatoni lakásra, házra, ha a tó közelébe szeretnénk költözni? Árulnak egyáltalán bármit, ami nem nyaraló? Az átlagos luxuslakások a tó partján 1,2 millió forint alatti négyzetméteráron megszerezhetők.
Makro / Külgazdaság Eladó a Balaton: a szemesi kempinget is elvitték egymilliárdért - Tiltakoznak a helyiek 
Vég Márton | 2021. február 10. 15:56
A balatonboglári kemping után második próbálkozásra már a balatonszemesi kempinget is sikerült eladnia az államnak. A helyiek tiltakoznak, mert féltik a strandot. A boglári kempinget megszerző cég gyorsan gazdát cserélt.
Makro / Külgazdaság Eladó a Balaton: most a boglári kemping vihető egymilliárdért 
Vég Márton | 2020. október 12. 16:14
A balatonszemesi után most a balatonboglári kempinget hirdette meg eladásra az állam. A boglári ugyan nagyobb és városban van, de az áruk ugyanúgy egymilliárd forint.
Pénzügyi szektor Tíz milliárdos hitellel segíti a NER balatoni megaprojektjét az orosz szuperbank 
Privátbankár.hu | 2020. október 1. 15:49
A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) csaknem 10 milliárd forint (27 millió euró) összegű kölcsönt hagyott jóvá 18 éves futamidővel a szántódi Balaland családi üdülőhely és szabadidőközpont megépítéséhez - közölte a pénzintézet csütörtökön. A finanszírozásban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is részt vesz.
Ingatlan Végletesen olcsó és drága is a balatoni nyaralópiac 
Mester Nándor | 2020. szeptember 25. 06:07
Még mindig tart a leköltözési hullám a Balatonhoz a járvány miatt. A kereslet zöme a tóparttól kissé távolabbi, olcsóbb kategóriára irányul. A partmenti új beruházások viszont vegyesen alakulnak, rengeteg a csúszás, hiába akarnak sokan nyaralás céljából új apartmant vásárolni.
Makro / Külgazdaság Balaton: brutális áremelés mellé kormányzati milliárdok - Budapest: se vendég, se támogatás 
Vég Márton | 2020. szeptember 13. 06:11
Kihasználták a koronavírus-járványnak köszönhető soha vissza nem térő lehetőséget a balatoni szállodások és akár 30-40 százalékot is emeltek az áraikon. A magyarok meg fizettek.
Makro / Külgazdaság Óriásit esett a magyar turisták száma Horvátországban 
Csabai Károly | 2020. augusztus 15. 18:29
60 százalékkal kevesebb honfitársunk ment az idén eddig a horvát tengerpartra, mint 2019 azonos időszakában. Ez az adat még két nappal azelőtti, hogy déli szomszédunknál rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma.  
Ingatlan Berobbannak az albérletpiacra a nyaralók: mennyit kérnek egy tóparti házért egy hónapra? 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 07:34
Erőteljesen nőtt a kereslet a Balaton és a Velencei-tó mellett lévő kiadó, hosszabb távra, azaz legalább egy-két hónapra kivehető nyaralók, házak iránti kereslet. A bérleti díj pedig a nyári hónapokban a balatoni településeken havi 200 ezer forint felett lehet - derül ki az ingatlan.com legújabb összefoglalójából.
Közérdekű A nap képe: a lány és a srác, akik egy óra alatt átúszták a Balatont  
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 1. 12:55
Ők voltak a leggyorsabbak.
Makro / Külgazdaság Kit tartanak vissza a balatoni algák? 
Kormos Olga | 2020. július 30. 16:33
Június végén jelentette be a kormány, hogy lesz Balaton-átúszás, s most már az időjárás sem szabhat határt neki. Szombaton 7-12 óráig lehet átúszni a tavat Révfülöp és Balatonboglár között. Kérdés, hány embert fog visszatartani a koronavírus-fertőzésveszély, a nevezési díj emelkedése, s a balatoni algákról szóló hírek.
Makro / Külgazdaság Idén Orbán Viktor és Borkai Zsolt is a Balatont választja az Adria helyett? 
Vég Márton | 2020. július 24. 06:09
A korábbi években úgy járt a magyar elit az Adriára, mintha csak haza járna. A koronavírus-járvány miatt azonban ez most veszélyes, pedig az OTP-től az Indotek csoportig sokan láttak fantáziát a horvát ingatlanokban, és maga a kormányfő is szívesen pihen a tengernél.
Makro / Külgazdaság Közpénzből épít badacsonyi panziót a fideszes képviselő 
Vég Márton | 2020. július 23. 20:41
Nyolc millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kormányzati felügyelet alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy-pályázaton Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő badacsonyi panziója.
Makro / Külgazdaság Ez a magyar szállodáknak is fájhat: a németek többség idén nem fog nyaralni 
MTI | 2020. június 26. 16:32
A németek többsége nem tervez nyaralást az idén, a koronavírus-járvány ellenére mégis utazni vágyók pedig többnyire hazai üdülőhelyeket keresnek fel egy pénteken ismertetett felmérés szerint.
Makro / Külgazdaság Kormánypárti honatyák is lobbiznak a balatoni kikötők eladása ellen 
MTI | 2020. május 21. 20:33
Fideszes képviselők lobbizhatják ki, hogy az állam által eladásra ítélt balatoni kikőtök önkormányzati használatba kerülhessenek. 
Makro / Külgazdaság Mészáros Lőrinc nem balatoni kempingjeiből gazdagodott meg, de nagy beruházásokat tervez 
Vég Márton | 2020. május 21. 18:13
Tavaly nem a balatoni kempingjeiből gazdagodott meg Mészáros Lőrinc, bár 2 milliárd forint fölé ugrott a forgalom. Elengedett egy régi tartozást.
Ingatlan Balatoni nyaralók: 80 százalékkal kevesebben érdeklődnek a koronavírus miatt 
Privátbankár.hu | 2020. április 30. 11:34
Alaposan átírta a nyaralópiaci trendet a járványhelyzet.
Makro / Külgazdaság Rogán Antalnak megint igaza lett - minden forint a megfelelő zsebbe jut 
Vég Márton | 2020. április 28. 06:07
Az a Szabadics Zoltán az igazgatósági elnök a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alá tartozó Balatoni Hajózási Zrt.-ben, akinek szállodafejlesztő cége 1,7 milliárd forintot kapott az MTÜ-től.
Makro / Külgazdaság Leépítés és kikötőbezárás jöhet a balatoni hajózásban 
MTI | 2020. április 23. 21:42
Drasztikusan átalakítaná a balatoni hajózást az állam: kikötőket zárna be, ingatlanokat adna el és öt hajót kivonnának a forgalomból. Az önkormányzatok tiltakoznak.
Vásárló 20 milliárdra lenne szüksége a balatoni hajózásnak 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 28. 13:13
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) fenntartható versenyképességének megteremtéséhez a következő évtizedben mintegy 20 milliárd forint forrásra van szüksége, a menetrendi hajózás állami támogatása mellett - mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) ülésén pénteken Siófokon.
Makro / Külgazdaság A külföldieknél már nem olyan menő a Balaton 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 11. 15:32
Hosszú szárnyalás után júliusban megbotlott a hazai turizmus, és mind a külföldi, mind a belföldi vendégéjszakák száma csökkent. Az egyik legfontosabb dolog, ami látszik az adatokból, hogy a német ajkú vendégek elmaradtak a Balatontól.
Makro / Külgazdaság Hiába szólnak előre, rengeteg a renitens – a Balatonon razziáztak a NAV-osok  
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 13. 09:31
115 millió forint bírságot szabtak ki.
KKV Minden oké a balatoni lángossütőkkel 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 7. 11:07
Vizsgálódása után erre jutott a Nébih.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG