<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Turisztikai portfóliójának utolsó elemét is értékesítette az Appeninn Nyrt.

Folytatódik a vagyonelemek átrendeződése a NER meghatározó szereplői között, amiben alkalmanként a hozzájuk kapcsolódó cégek is részt vesznek. Legtöbbször konkrét ingatlanok vagy egész ingatlan portfóliók cserélnek gazdát, de sokszor előfordul, hogy egy jó helyen lévő ingatlant birtokló projektcéget kebelez be valaki.

A balatonfüredi vitorlásközpont beruházásának hirdetőtáblája. Fotó: privatbankar/Mester Nándor
A balatonfüredi vitorlásközpont beruházásának hirdetőtáblája. Fotó: privatbankar/Mester Nándor

Most az történt, hogy az Appeninn Nyrt. egy év alatt már sokadik turisztikai ingatlanától válik meg azzal, hogy kiszáll az azt birtokló vállalkozásból, teret engedve partnerének. Ezúttal a Solum-Invest Kft-ben meglévő 51 százalékos részesedést adta el ismeretlen összegért a Blake Investment Kft-nek. A kft-nek a Balaton térségében van érdekeltsége, egyebek mellett a balatonfüredi kikötő melletti óriásberuházásnak is részese volt, amiben a vevő is oroszlánrészt vállal, legalábbis az ott elhelyezett nagy információs tábla szerint.

Az Appeninn 2022 februárja óta megvált az aligai volt pártüdülő és a kikötő teljes átépítésére vállalkozott PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-ben birtokolt részesedéstől. Ott Balázs Attila, a kormánnyal ritkán vitatkozó Bayer Construct cégcsoport tulajdonos ügyvezetője és cége volt a vevő. Kiszállt a Hellnarik Hospitality Kft-ből is és a szántódi BaLaLand luxus központ fejlesztését végző és Szijj László érdekeltségébe tartozó Dreamland Holding Zrt.-ben meglévő tulajdonrészétől is megvált.

A hivatalos indoklás szerint nem köszönt el az Appeninn az ingatlanpiacról, csak ott az egyik üzletágát, a turisztikai ingatlanokét számolta fel annak érdekében, hogy az eredetileg meglévő klasszikus kereskedelmi piaci ingatlanokra összpontosíthasson.

Vagyis a pénzt az irodaházakra, az ipari és kiskereskedelmi ingatlanokra és azok üzemeltetésére szánja Magyarországon, valamint a közép-és délkelet-európai térségben. A cég mintegy 118 millió euró értékű ingatlanportfólióval rendelkezik. A külföldi jelenlét erősítése nem lehet véletlen, ugyanis tágabb térségünkben vannak még olyan országok, ahol hátrébb tart a kereskedelmi ingatlanpiac fejlődése, van tér bővülésre és egyre nagyobb hangsúlyt kap a profi üzemeltetés is. 

Ingatlan Véget ért egy amerikai álom: már nem kell annyi raktár 
Mester Nándor | 2023. március 26. 05:45
Túl sok épült túl rövid idő alatt, kell egy kis pihenő.
Ingatlan A németek örülhetnek: már csökkenek a lakásárak
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 16:20
Tizenkét éves folyamatos növekedés szakadt meg a tavalyi utolsó negyedévben.
Ingatlan Ha nagyobb településre szeretne költözni, akkor ezeket a szempontokat vegye figyelembe!
Privátbankár.hu | 2023. március 23. 10:27
Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást. A Takarék Indexből, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank elemzéséből kiderült: hazánkban Győr-Moson-Sopronban és Zalában a legkönnyebb községből városba vagy vármegyeszékhelyre költözni. A városba költözésnél - országosan tekintve - így is negyedével, vármegyeszékhelyen pedig több mint felével kisebb családi ház vásárolható az eladott ingatlan árából, lakásba költözés esetén pedig még kedvezőtlenebb ez az arány. A váltás városból vármegyeszékhelyre már egyszerűbb lehet, szintén főként a nyugati megyékben, a vármegyeszékhelyen belüli költözés azonban az ország egyik keleti városában, Miskolcon a legkönnyebb.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Észak- és dél-budai agglomerációs ház
Mester Nándor | 2023. március 22. 19:08
Sokan költöztek a budai agglomerációba az elmúlt két évtizedben. Megindult azonban egy visszaáramlás is, mégha nem is tömeges, mert sok idő autóval bejönni a fővárosba. Sorozatunk újabb darabjában ismét számok és szempontok jönnek eladóknak és vevőknek.
Ingatlan Nagyon elszálltak a lakásárak Budapest legnépszerűbb kerületében
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 17:31
A vevők főként befektetési céllal vásároltak a fővárosi második kerületben és átlagosan 109 millió forintot költöttek a nagyjából 110 négyzetméteres ingatlanokra 2022-ben - közölte a Duna House.
Ingatlan Mégsem kell búcsút inteni a lakásfelújítási támogatásoknak?
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:13
Mentőövet dobna a kormány azoknak az utolsó pillanatos otthonfelújítóknak, akiknek az egyéves bentlakási kötelezettség hiánya vagy fennálló köztartozás miatt utasították el, vagy utasítják el a kérelmét a napokban - derül ki a kormány rendelettervezetéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Szántóföld Közép-Magyarországon 
Mester Nándor | 2023. március 15. 19:11
Közép-magyarországi olvasóink biztos örömmel veszik, hogy sorozatunkban most azt vizsgáltuk meg, hogy a szakmai források alapján mivel számolhatnak, ha eladók vagyunk vagy venni szeretnénk. 
Ingatlan Lengyelországi irodaház-komplexumot vett az Appeninn
Privátbankár.hu | 2023. március 10. 14:54
Ez az első külföldi bevásárlása a cégnek, de továbbiakra készül.
Ingatlan Újabb nagy tranzakciók lehetnek az ipari ingatlanpiacon
Mester Nándor | 2023. március 9. 17:17
Továbbra is erős a kereslet a gyáraknak való telkekre Magyarországon.
Ingatlan Fájdalmas lépésekre kényszerülnek a nagy ingatlanos cégek
Mester Nándor | 2023. március 9. 15:19
A tanácsadók egy része megint azt teszi, mint a 2008-as válság idején, és akár jól is kijöhetnek a válságból.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG