<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!

Mire jó a homokszűrő?

A homokszűrő készülék működtetésének köszönhetően nem szükséges a medence vizét idő előtt cserélni, mivel a berendezés tisztítja azt. A víz tisztításán kívül azonban más előnyös tulajdonsága is van, ugyanis képes megakadályozni, hogy a medence vizében hőrétegek alakuljanak ki, így kellemes hőmérsékletben történhet a fürdőzés.

Azt, hogy milyen homokszűrő készüléket vásároljunk, nagyban befolyásolja a medence mérete.

Milyen elemekből áll a homokszűrő?

A homokszűrő készülék leglényegesebb elemei a következők: az előszűrő bemenettel rendelkező vízforgató szivattyú, a homoktartály, a váltószelep, valamint a tiszta víz visszavezetésére szolgáló befúvó.

A készülék működése, biztonsági előírások

A készülék működésének fizikai alapja rendkívül egyszerű: a medence egyik felétől folyamatosan áramoltatott víz keresztül áramlik a homokszűrőn, amelyen fennakad bármilyen, vizet szennyező piszok. A medence másik pontján található szkimmer, tehát a szűrési bemenet pedig azért felel, hogy nagyobb darabok ne juthassanak el a homokszűrőig, ami így nem tömődik el olyan gyorsan.

Néhány előírást mindenképpen be kell tartani a homokszűrő készülék biztonságos használata érdekében. A szivattyút két méter távolságban kell elhelyezni a medencétől, mindenképpen szilárd helyre; az elektromos csatlakozástól legalább 6,5 méter távolságban helyezendő el. A gépet védeni kell a nedves időjárástól, viszont 35 foknál melegebb vízben sem használható. A gyerekektől védendő, a készülék nem játék, veszélyes őket a közelébe engedni.

Hogyan ne tömődjön el a homokszűrő?

Ahhoz, hogy a homokszűrő sokáig használható legyen, figyelni kell arra, hogy ne tömődjön el olyan gyorsan. Hogyan lehet ezt elérni? Szükséges lehet vízkőoldót használni, hogy a vízkövek ne akadjanak fel a szűrőn, de a nagyobb darab piszkokat sem jó a szűrőhöz engedni, ebben azonban a már említett szkimmer segíthet. Ha mégis eltömődne, a váltószelep megfordításával a víz a másik irányba áramoltatható, a homok fellazul, és újra használható a szűrő.

FRISS: Úgy látjuk, hogy a medenceorias.hu március 15-i bejelentésével igencsak átérezte a jelenlegi állapotot és az idei nyaralásban rejlő kétségeket. Minden vásárlójuknak - ráadásul 2 héttel visszamenőleg is - május 31-ig tartó indoklás nélküli elállási jogot adtak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló A nap képe: ezer forintért adják a tejet ebben a budapesti áruházban
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 18:01
Bio és 3,5 százalékos, de az ártól akkor is lehidaltunk. 
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Vásárló Néhány nap, és ajándékot kapnak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 14:19
Csökken a tankolás ára.
Vásárló A LEGO® a felnőttek arcára is mosolyt csal
Márkázott tartalom | 2022. november 15. 08:32
Ha Neked is fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok kiválasztása, segítünk. Mit szólnál valamihez, ami játékos örömöt szolgáltat, megmozgatja a kreatív gondolatokat és lehetőséget kínál a humoros énetek kiélésére? A LEGO nem csak a gyermekek játékszere; minden felnőtt számára létezik hozzá illő készlet, legyen szó járművekről, művészetről és dekorációról, filmekről vagy videójátékokról. Lepd meg a szeretteid és élvezzétek a közös játékot!
Vásárló Az otthon és a kert gondozásához nélkülözhetetlen eszközök
Márkázott tartalom | 2022. november 13. 08:52
Amikor egy lakásról vagy házról, és a hozzá tartozó kertről gondolkodunk, általában nem az az első gondolatunk, hogy milyen szerszámokra és szerszámgépekre lesz szükségünk a karbantartásához. Pedig számtalan olyan eszköz van, ami nélkül nem tudjuk megoldani még a legegyszerűbb feladatokat sem. Nézzük, milyen dolgok nélkülözhetetlenek a ház körül!
Vásárló A húsdaráló és a legfontosabb alkatrészei
Márkázott tartalom | 2022. november 12. 09:44
A darált húsos ételeket imádjuk. Össze is fut a nyál a számban, ha a rakott spagettire vagy a bolognai spagettire gondolok, de az egytálételeket is bármikor szívesen tálaljuk otthonunkban. Azok számára, akik friss alapanyaggal szeretnének dolgozni, elengedhetetlen a húsdaráló.
Vásárló A nap képe: újabb boltban korlátozzák a tojásvásárlást
Privátbankár.hu | 2022. november 12. 09:40
Kollégánk a Reál boltjában járva látta ezt a figyelmeztető táblát.
Vásárló Készülnek a nagy lakásfelújítási tervek?
Márkázott tartalom | 2022. november 11. 09:48
Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire ráférne az otthonunkra egy alapos tatarozás, hiszen a forró nyári hónapokban sokkal többet tartózkodunk kint a szabadban, és leginkább csak akkor szembesülünk az otthonunk hiányosságaival, amikor az ősz és a tél bezár minket a négy fal közé.   Ilyenkor akad ugyanis időnk arra, hogy alaposan szétnézzünk, és mivel a hideg esték amúgy is kuckózással telnek, jobban felerősödik bennünk a vágy, hogy tovább csinosítsuk az otthonunkat.
Vásárló Árstop: néhány nap haladékot kaptak a boltok
Privátbankár.hu | 2022. november 10. 17:07
November 14-ig nem büntetnek a krumpli és tojás árstopok megsértése miatt.
Vásárló Katasztrofálisan gyenge a forint, hirdess inkább euróban!
Márkázott tartalom | 2022. november 9. 14:13
Úgy látszik nincs remény a 400 forint alatti euróra, hiszen az elmúlt napokban is épphogy csak benézett 400 alá a forint. Az utóbbi időszak átmeneti erősödése az euróval szemben már megtorpant. Így akár megtakarításról, akár befektetésről van szó, érdemes euróban gondolkozni. És ha eladó ingatlanunk van, az árfolyam kockázat elkerülése érdekében érdemes azt is euróban értékesíteni. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG