BUX
31 985.33
-0.25%
-80.00
OTP
9 335.00
-0.59%
-55.00
MOL
1 849.00
-1.91%
-36.00
RICHTER
5 865.00
+1.12%
+65.00
MTELEKOM
358.00
+2.14%
+7.00
 
2020. március 16. 16:16

Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!

Mire jó a homokszűrő?

A homokszűrő készülék működtetésének köszönhetően nem szükséges a medence vizét idő előtt cserélni, mivel a berendezés tisztítja azt. A víz tisztításán kívül azonban más előnyös tulajdonsága is van, ugyanis képes megakadályozni, hogy a medence vizében hőrétegek alakuljanak ki, így kellemes hőmérsékletben történhet a fürdőzés.

Azt, hogy milyen homokszűrő készüléket vásároljunk, nagyban befolyásolja a medence mérete.

Milyen elemekből áll a homokszűrő?

A homokszűrő készülék leglényegesebb elemei a következők: az előszűrő bemenettel rendelkező vízforgató szivattyú, a homoktartály, a váltószelep, valamint a tiszta víz visszavezetésére szolgáló befúvó.

A készülék működése, biztonsági előírások

A készülék működésének fizikai alapja rendkívül egyszerű: a medence egyik felétől folyamatosan áramoltatott víz keresztül áramlik a homokszűrőn, amelyen fennakad bármilyen, vizet szennyező piszok. A medence másik pontján található szkimmer, tehát a szűrési bemenet pedig azért felel, hogy nagyobb darabok ne juthassanak el a homokszűrőig, ami így nem tömődik el olyan gyorsan.

Néhány előírást mindenképpen be kell tartani a homokszűrő készülék biztonságos használata érdekében. A szivattyút két méter távolságban kell elhelyezni a medencétől, mindenképpen szilárd helyre; az elektromos csatlakozástól legalább 6,5 méter távolságban helyezendő el. A gépet védeni kell a nedves időjárástól, viszont 35 foknál melegebb vízben sem használható. A gyerekektől védendő, a készülék nem játék, veszélyes őket a közelébe engedni.

Hogyan ne tömődjön el a homokszűrő?

Ahhoz, hogy a homokszűrő sokáig használható legyen, figyelni kell arra, hogy ne tömődjön el olyan gyorsan. Hogyan lehet ezt elérni? Szükséges lehet vízkőoldót használni, hogy a vízkövek ne akadjanak fel a szűrőn, de a nagyobb darab piszkokat sem jó a szűrőhöz engedni, ebben azonban a már említett szkimmer segíthet. Ha mégis eltömődne, a váltószelep megfordításával a víz a másik irányba áramoltatható, a homok fellazul, és újra használható a szűrő.

FRISS: Úgy látjuk, hogy a medenceorias.hu március 15-i bejelentésével igencsak átérezte a jelenlegi állapotot és az idei nyaralásban rejlő kétségeket. Minden vásárlójuknak - ráadásul 2 héttel visszamenőleg is - május 31-ig tartó indoklás nélküli elállási jogot adtak.

Vásárló Adjunk a minőségre is!
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 08:46
Fertőtlenítsünk! - ez most a legfontosabb. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig mindenhol, ahol csak megfordulunk. Csakhogy mégsem becsüljük meg őket eléggé, ezért a változás érdekében érzékenyítő kampány indult.
Vásárló Kérjük most ne menjen kirándulni a Normafára!
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 07:24
A polgármester a sportolásra más helyszínt javasol, mert túl sokan járnak a hegyre kikapcsolódni.
Vásárló Nagyon elment a magyarok kedve a dízelautóktól
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:40
Újabb mélyponton áll a dízelautók népszerűsége: tavaly a forgalomba helyezett új személygépkocsiknak mindössze 20 százaléka működött gázolajjal.
Vásárló Mégsem lesz áramszünet? A munkák többségét elhalasztja az E.ON
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 07:48
Csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.
Vásárló Beesett a használt autók kereslete
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 14:18
Komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak - jósolja a Használtautó.hu.
Vásárló A piacoknak nem kell bezárni 15 óra után
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 19:02
Az elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések részeként az üzletek jelentős része március 17. óta nem lehet nyitva délután.
Vásárló Egyre reménytelenebb az online rendelés a vírus miatt
Kollár Dóra | 2020. március 17. 15:04
A megnőtt kereslet miatt a termékek darabszámának maximalizálásával, a kiszállítási határidő hetekkel történő megnövekedésével is számolni kell annak, aki bevásárlását most az interneten keresztül akarná lebonyolítani. A Spar arra kéri a vásárlókat, ne halmozzanak fel feleslegesen sok élelmiszert, az Auchannál már most bizonytalan ideig nem tudnak új rendelést felvenni.
Vásárló Új portálok indultak
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 14:28
Családi-magazin.hu néven, új internetes portál indult.
Vásárló Hétfőtől nem lehet felszállni a budapesti buszok első ajtajánál
Privátbankár.hu | 2020. március 14. 14:03
Ezzel az újabb intézkedéssel is próbálják a sofőröket megvédeni a járvány alatt.
Vásárló Neten rendelnél? - A Tesco az önkéntes karanténba is szállít
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 15:43
Aki most szeretne bolti élelmiszert online rendelni és házhoz szállíttatni, annak legalább 6-9 napot kell várnia a pénteki állapot szerint. A lakosság, úgy látszik, most kezdett igazán bespájzolni a vírus miatt, vagy távol akarnak maradni a zsúfolt üzletektől.
hírlevél