BUX
36 078.02
+0.56%
+203.00
OTP
10 740.00
+3.57%
+370.00
MOL
1 940.00
-1.52%
-30.00
RICHTER
6 690.00
-1.76%
-120.00
MTELEKOM
398.00
+1.27%
+5.00
 
2020. március 16. 16:16

Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!

Mire jó a homokszűrő?

A homokszűrő készülék működtetésének köszönhetően nem szükséges a medence vizét idő előtt cserélni, mivel a berendezés tisztítja azt. A víz tisztításán kívül azonban más előnyös tulajdonsága is van, ugyanis képes megakadályozni, hogy a medence vizében hőrétegek alakuljanak ki, így kellemes hőmérsékletben történhet a fürdőzés.

Azt, hogy milyen homokszűrő készüléket vásároljunk, nagyban befolyásolja a medence mérete.

Milyen elemekből áll a homokszűrő?

A homokszűrő készülék leglényegesebb elemei a következők: az előszűrő bemenettel rendelkező vízforgató szivattyú, a homoktartály, a váltószelep, valamint a tiszta víz visszavezetésére szolgáló befúvó.

A készülék működése, biztonsági előírások

A készülék működésének fizikai alapja rendkívül egyszerű: a medence egyik felétől folyamatosan áramoltatott víz keresztül áramlik a homokszűrőn, amelyen fennakad bármilyen, vizet szennyező piszok. A medence másik pontján található szkimmer, tehát a szűrési bemenet pedig azért felel, hogy nagyobb darabok ne juthassanak el a homokszűrőig, ami így nem tömődik el olyan gyorsan.

Néhány előírást mindenképpen be kell tartani a homokszűrő készülék biztonságos használata érdekében. A szivattyút két méter távolságban kell elhelyezni a medencétől, mindenképpen szilárd helyre; az elektromos csatlakozástól legalább 6,5 méter távolságban helyezendő el. A gépet védeni kell a nedves időjárástól, viszont 35 foknál melegebb vízben sem használható. A gyerekektől védendő, a készülék nem játék, veszélyes őket a közelébe engedni.

Hogyan ne tömődjön el a homokszűrő?

Ahhoz, hogy a homokszűrő sokáig használható legyen, figyelni kell arra, hogy ne tömődjön el olyan gyorsan. Hogyan lehet ezt elérni? Szükséges lehet vízkőoldót használni, hogy a vízkövek ne akadjanak fel a szűrőn, de a nagyobb darab piszkokat sem jó a szűrőhöz engedni, ebben azonban a már említett szkimmer segíthet. Ha mégis eltömődne, a váltószelep megfordításával a víz a másik irányba áramoltatható, a homok fellazul, és újra használható a szűrő.

FRISS: Úgy látjuk, hogy a medenceorias.hu március 15-i bejelentésével igencsak átérezte a jelenlegi állapotot és az idei nyaralásban rejlő kétségeket. Minden vásárlójuknak - ráadásul 2 héttel visszamenőleg is - május 31-ig tartó indoklás nélküli elállási jogot adtak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vásárló Már megint drágább lett a tankolás - ennek most különleges oka van
Privátbankár.hu | 2020. június 1. 11:17
Drágább lett a benzin hétfőn hajnalban - a háttérben ezúttal nem pusztán piaci folyamatok állnak.
Vásárló Újratervezett turizmussal akarnak kijönni a koronavírusból Közép-Európa buliközpontjai
Privátbankár.hu | 2020. június 1. 06:03
A járvány miatt Budapestről, Prágából és Krakkóból is eltűntek a brit legénybúcsúsok - ez a vendéglátásban krízist, a helyi lakosok körében nyugodt alvást hozott. A bulivárosok vezetői ígérik: a vírus legyőzésének idejére fenntarthatóbb, a helyieknek is kedvező turisztikai stratégiával rukkolnak elő.
Vásárló Isztok ti eleget? A szeszgyárak szerint nem
Privátbankár.hu | 2020. május 31. 06:01
Az emberek sokkal több alkoholt vásároltak a karantén alatt az üzletekből, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az iparág általános visszaesését. A turizmus, éttermek, szórakozóhelyek bezárása sokkal nagyobb lyukat ütött a bevételeken. Az alkoholos italok ágazatában évekig tartó lassú javulást várnak.
Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
hírlevél