<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az okostelefon tulajdonosok 71 százaléka használ navigációs alkalmazásokat, többségük rendszeresen fizet is a mobiljával. A közlekedés és a mobilfizetés párosítása hozta meg a Simple számára is a sikert.

Az autóvezetés és az okostelefenok szorosan összefonódtak az elmúlt években, köszönhetően a navigációs alkalmazásoknak és az SMS-alapú parkolásnak. Azonban amíg az előbbiek új útvonal-tervezési módszereket vezettek be a közösségi eszközök segítségével, az SMS-es fizetés nem tudott tovább fejlődni. Az egy funkcióval rendelkező és alapvetően drága módszert éppen ezért váltják le az interaktív térképpel ellátott okostelefonos alkalmazások.

A recept működik, a magyar Simple alkalmazás már közel 250 000 letöltésnél jár. A leginkább használt funkciók pedig az interaktív térképpel működő parkolási szolgáltatás, az autópályamatrica-vásárlás és a mozijegyvásárlás.

A nem készpénz alapú köztéri parkolások minden esetben kényelmidíj-kötelesek, amelyből 40 forint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. részesedése, de a viszonteladók maguk határozhatják meg a teljes értéket. Az SMS-alapú parkolásnál ez az összeg a Telenor ügyfelei számára 99 forint, a Telekomnál 75 forint, a Vodafone-nál pedig 115 forint. Emellett minden szolgáltatónál még 2 SMS árát is felszámolják az előfizetési díjnak megfelelő értékben.

A felmérések szerint köztéri parkolásnál az autótulajdonosok leginkább attól tartanak, hogy a türelmi időn túl sikerül megvásárolniuk a parkolójegyüket, hogy előbb jár le a parkolásuk, minthogy visszaérnének az autóhoz, vagy hogy a budapesti kerülethatárok miatt rossz helyre indítják el a fizetést. Ezekre a problémákra keresett választ a Simple alkalmazás, amelyben az okostelefonban található GPS segítségével egy interaktív térképen jelenik meg az autó pontos pozíciója. A parkolás azonnal indítható, nem kell elmenni az automatáig és attól sem kell tartani, hogy rossz kódot adunk meg a fizetésnél. A parkolás vége előtt a rendszer jelez, így azt bármikor meg tudjuk hosszabbítani.

Az alkalmazásban a fizetés bankkártyával történik, így nem kell az üzenetküldésekért fizetni vagy aprót keresgélni. A kényelmi díj pedig a legolcsóbb SMS szolgáltatásnál is kedvezőbb, 70 forintba kerül. A céges autó utáni parkolásokhoz is jelentősen könnyebb az áfás számla igénylés, ez elektronikusan automatikusan beállítható.

A magyar fejlesztésű, ingyenesen letölthető Simple alkalmazás lényege, hogy a vásárlás teljes folyamatát ülteti át az okostelefonok számára ideális környezetbe. A parkolás és autópálya-matrica funkció mellett 9 fő szolgáltatásban teszi lehetővé az egy érintéssel való biztonságos fizetést. Lokáció alapján rendelhetünk ételt a segítségével, hívhatunk taxit Budapesten, vagy vásárolhatunk jegyet több ezer kulturális és sport rendezvényre. A magyar mozik 95 százaléka elfogadja az alkalmazásban vásárolt jegyeket. Minden esetben szűrhetünk az adott programra, a helyszínre, időpontra; kiválaszthatjuk az ülőhelyünket és a belépő típusát. Belépéskor elég csak a telefon kijelzőjén felmutatni a belépőjegyünket.

(x)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Nagyon pörögnek az online hitelek
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 10:28
A személyi hitelek közel negyedét például már így költjük, de a láthatáron már ott vannak a bonyolultabb tranzakciók is.
Személyes pénzügyek Csalók a fiatalok bankszámláit is célba vehetik
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 08:11
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a diákok képben legyenek a legfontosabb biztonsági teendőkkel. 
Személyes pénzügyek Áron alul kelt el a világ legnagyobb fehér gyémántja
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 10:29
Potom 6,8 milliárd forintért kótyavetyélték el, pedig rekorddöntést vártak tőle.
Személyes pénzügyek A KSH visszaszólt a GKI-nak: nem is olyan magas az az infláció
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:58
A KSH szerint az nem mérvadó, hogy mit érzékel a lakosság, a hivatalos statisztika adja a teljes képet.
Személyes pénzügyek Megindultak az infláció után a betéti kamatok, érdemes odafigyelni a lekötésekre
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:33
Az infláció kilőtt, de már a bankbetétek kamatai is megmozdultak felfelé. A legtöbb pénz viszont még mindig kamat nélkül értéktelenedik el a számlákon.
Személyes pénzügyek Megvannak az idei Revolut-fejlesztések – az ország ötödik legnagyobb bankja lehetne
Eidenpenz József | 2022. május 1. 15:01
Az ügyfelek számát tekintve az ország nagybankjai közé tartozhatna a Revolut, főleg a fiatalok és az új technológiákra fogékonyak körében hódít. Alapelvei közé tartozik az állandó újítás, fejlesztés, már ebben az évben is vagy két tucatnyi szolgáltatást vezettek be különböző piacaikon.
Személyes pénzügyek Mennyit romlik a spórolt pénzünk?
Privátbankár.hu | 2022. április 29. 11:09
A márciusban 8,5 százalékra megugró infláció, az ukrán-orosz konfliktus, valamint a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai lezárták a korábbi - alacsony kamatkörnyezet és jegybanki pénzbőség jellemezte -  korszakot.
Személyes pénzügyek Megjött a magyarok kedve az okoseszközös fizetésekhez
Privátbankár.hu | 2022. április 28. 11:03
A bankkártyás forgalom drasztikus bővülése mellett az okoseszközös fizetések még látványosabb karrierbe kezdtek - közölte a K&H.
Személyes pénzügyek Csak a magyarok harmada él kényelmesen a fizetéséből
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 10:20
A magyarok többsége szerint úgy is lehet közös kasszán egy pár, ha a bankszámlájuk nem közös – derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából, amely ezúttal a családi pénzügyeket vizsgálta.
Személyes pénzügyek Objektivitást kér a pénzügyi összehasonlító oldalaktól az MNB
Privátbankár.hu | 2022. április 25. 10:00
Az MNB vezetői körlevélben szólította fel a pénzügyi intézményeket és a pénzügyi termékeket összehasonlító oldalakat működtető pénzpiaci közvetítőket, hogy az ott elérhető információk transzparensek, megalapozottak és közérthetőek legyenek.
hírlevél
Ingatlantájoló