TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A magánnyugdíjpénztári rendszer pótlására – alternatív nyugdíjcélú megtakarítási eszközként – kiváló lehetőséget nyújt a nyugdíj-előtakarékossági számla (x)
A magánnyugdíjpénztári rendszer pótlására – alternatív nyugdíjcélú megtakarítási eszközként – kiváló lehetőséget nyújt a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ)

A magánnyugdíjpénztárak hamarosan befejezik a reálhozamok kifizetését. Sokak számára ez átmeneti könnyebbséget jelenthet, ugyanakkor egyben lehetőség is átgondolni hosszú távú megtakarításaik jövőjét. A reálhozam nem talált pénz, hiszen ez eredetileg a nyugdíjas évekre félretett megtakarításból származó hozam. Tavaly éppen a CIB Bank szakértőinek számításai világítottak rá arra a tényre, hogy minden társadalmi rétegnek szüksége van az öngondoskodás egyéb formáira is ahhoz, hogy idős korában ne kelljen drasztikus életszínvonal csökkenést elszenvednie. A most kézhez kapott pénzt érdemes – az eredeti elképzelésnek megfelelően – nyugdíj-előtakarékosságra fordítani.

A kieső magánnyugdíjpénztári rendszer pótlására – alternatív nyugdíjcélú megtakarítási eszközként – kiváló lehetőséget ad a CIB Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) – hisz az éves befizetések után még 20%, maximum 100 ezer forintos személyi jövedelemadó kedvezmény is igénybe vehető. Így ha valaki 200 ezer forint reálhozamot kap vissza, és azt CIB Nyugdíj-előtakarékossági Számlán helyezi el, megfejelheti ezt az összeget további 40 ezer forint adókedvezménnyel is. A jelenleg hatályos szabályok szerint a maximális 100 ezer forintos adókedvezmény 500 ezer forint befizetésével érhető el.

Természetesen a NYESZ egy hosszú távú megtakarítási forma, ami akkor nyújtja a legtöbb előnyt, ha valóban nyugdíj-kiegészítésre használjuk fel a számlán összegyűjtött pénzt és annak hozamait. Annál is inkább, mert a nyugdíjkor elérése után a teljes megtakarított összeg kamatadó-mentesen vehető fel a számláról. Nem szabad elfelejteni, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarítások és a reálhozam is az időskori öngondoskodás részei. Érdemes kitartani az eredeti elhatározás mellett, és olyan hosszabb távú, előnyös megtakarítási formába – mint például a nyugdíj-előtakarékossági számla – fektetni ezt az összeget, ami a jövőben alapja lehet az időskori öngondoskodásnak.

A CIB Nyugdíj-előtakarékossági Számlával kapcsolatban érdeklődjön bármely CIB fiókban és a CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a 06 40 242 242-es telefonszámon. Részletesebb tudnivalókért látogasson el a www.cib.hu-ra vagy foglaljon időpontot bármely CIB bankfiókba online.

(x)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
hírlevél