Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Megjelentek a legfrissebb vagyonnyilatkozatok az Országgyűlés honlapján.

Orbán Viktor miniszterelnök a leadott vagyonnyilatkozata alapján továbbra is szerényen él - legalábbis erről árulkodik a dokumentum. Változatlanul nincs autója, ingatlan a nevén és megtakarítást sem sikerült képeznie tavaly. Megvan viszont még a feleségével közösen korábban felvett jelzáloghitele: még 882 ezer forintot kell törleszteniük.

Rogán Antal - volt feleségéhez, Rogán-Gaál Cecíliához hasonlóan - újranősült tavaly, és anyagilag is jó évet tudhat maga mögött. Növelte a megtakarításait, a Mobilsign Kft.-től pedig bruttó 157 millió forintot kapott találmányhasznosítási díj címén.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek két budapesti lakáson kívül gyakorlatilag semmije sincs. Van viszont tartozása, nem is kevés: 120 ezer forintos svájci frankhitelét még mindig törleszti és magánszemélyekkel szemben is van 2 milliós tartozása.

Fotó: MTIFotó: MTI

Varga Mihály 2020-ban egy 204 négyzetméteres ingatlant bérelt. Résztulajdonában van két II. kerületi ház, egyedüli tulajdonosa egy karcagi, zártkerti ingatlannak. 12,5 millió forintnyi részvényt, 726 ezer forintnyi kötvényt és 14,3 millió forintnyi állampapírt tüntetett fel vagyonnyilatkozatában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megtakarításai is megcsappantak, a tavalyi 5,8 milliós megtakarításhoz képest most 222 071 forintot tüntetett fel. A miniszter ingatlanvagyonában nincs változás, a befektetései is szépen fiataltak, értékpapírjai értéke 400 ezerrel 2,6 millióra nőtt, a biztosítási eszközalap pedig 100 ezer forinttal 941 ezer forintra emelkedett. Viszont továbbra is adós 30 millió forinttal a szüleinek.

Növelte megtakarításait Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős tárca nélküli miniszter. Megtakarításai 20 millióról 26-ra növekedtek. Állami jövedelme mellett ingatlan bérbeadásból szert tett még havi 305 ezer forintra is. A miniszter több ingatlan tulajdonosa: egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak, ugyanitt egy 56 négyzetméteres lakásnak, egy 90 négyzetméteres társasháznak. Szegeden egy 67, egy 166 és egy 174 négyzetméteres lakása van, és ezek mellett egy garázs és egy balatonlellei nyaraló tulajdonosa is.

Kósa Lajos 5 millió forinttal tartozik a banknak, 9 millió forinttal magánszemélyeknek, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy 2020-ban vegyen egy új motort, egy BMW 400C-t. Van egy másik motorja is, egy 2016-ban vásárolt BMW GT650C, autója azonban nincs, egy Mercedes Vianót használ tartós bérlettel 2019 óta.

Kövér László házelnöknek nem mentek jól a pénzügyek tavaly. Bankszámláján már félmillióval kevesebb, 3 millió forint pihent és eltűnt 5,2 millió forint értékű életbiztosítása is a vagyonnyilatkozatból. Tartozása továbbra is 10 millió forint.

Áder János köztársasági elnök tavaly hitelét is törlesztette és mellette megtakarításai is gyarapodtak. Folyószámláján a korábbi 3,9 millió forint után 27,5 millió forint pihent már a friss dokumentum szerint, életbiztosítása 17 418 euró volt az egy évvel korábbi 13 680 euró után. Devizaszámlája ugyanakkor némileg megcsappant: a változatlan összegű 1690 dollár mellett 35 320 eurót tartott itt, egy évvel korábban még 43 427 euró szerepelt ezen a soron.

Áder János 2019-ben vett fel 45 millió forintos lakáshitelt, amiből tavaly 4 millió forintot sikerült törlesztenie. Igatlanvagyonában nem történt változás: két Budapest II. kerületi (135 és 125 négyzetméters) házban fele arányban, egy kisoroszi (75 négyzetméteres) házban pedig 25 százalékban tulajdonos.

(via 24, hvg)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny májusi döntőjének mezőnye
Privátbankár.hu | 2021. május 1. 10:35
Egy zalaegerszegi és egy orosházi gimnázium csapata jutott be utolsóként a második alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny május 19-ei országos döntőjébe.
Személyes pénzügyek 414 ezer forintra emelkedett a bruttó átlagfizetés februárban
Privátbankár.hu | 2021. április 29. 09:36
A KSH adatai szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset is 9,8 százalékkal nőtt egy év alatt.
Személyes pénzügyek Már csaknem teljes a diákverseny májusi döntőjének mezőnye
Privátbankár.hu | 2021. április 28. 19:37
Három budapesti, egy győri és egy tatabányai gimnázium csapata teljesített a legjobban a második alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny április 28-ai megyei elődöntőiben, aminek következtében részt vehetnek a május 19-ei országos döntőben. Amelynek mezőnye az április 29-ei utolsó elődöntőben válik teljessé.
Személyes pénzügyek Megszavazták a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét
Privátbankár.hu / MTI | 2021. április 28. 14:13
A döntés egymillió fiatalt érinthet. 
Személyes pénzügyek További csapatok jutottak a diákverseny májusi döntőjébe
Privátbankár.hu | 2021. április 27. 19:43
Két debreceni, egy kisújszállási, egy vásárosnaményi és egy fehérgyarmati gimnázium csapata szerepelt a legjobban a második alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny április 27-ei megyei elődöntőiben, így ők vehetnek részt a május 19-ei országos döntőre. Április 29-éig további elődöntőkre kerül sor.
Személyes pénzügyek A vírus miatt évközi kiegészítő nyugdíjemelés jöhet
Privátbankár.hu | 2021. április 27. 08:04
Ez már a múlt kedden benyújtott, az idei évi költségvetést módosító javaslatból kiolvasható volt, most Tállai András is megerősítette.
Személyes pénzügyek Újabb helyek keltek el a diákverseny májusi döntőjére
Privátbankár.hu | 2021. április 22. 19:51
Egy szekszárdi, egy érdi, egy ceglédi, egy gödöllői és egy egri gimnázium csapata vette sikerrel a második alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny április 22-ei megyei elődöntőit, s nyertek ezáltal jogot a május 19-ei országos döntőben való részvételre. Április 29-éig további elődöntőkre kerül sor.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2. forduló
Privátbankár.hu | 2021. április 22. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Zala és Békés megyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Megvannak a diákverseny májusi döntőjének első résztvevői
Privátbankár.hu | 2021. április 21. 19:58
Egy pécsi és egy fonyódi gimnázium csapata nyerte a második alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny április 21-ei megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a május 19-ei országos döntőre. Április 29-éig további elődöntőkre kerül sor.
Személyes pénzügyek Durván drágulhat a hús
Privátbankár.hu | 2021. április 20. 06:42
A takarmányárak annyira megnőttek, hogy muszáj a piaci árakat is növelni. A drágulás akár a 20-25 százalékot is elérheti, így 1 kg csirkemell filé közel 2000 forintba kerülhet majd. A Baromfi Termék Tanács szerint ráadásul további drágulásra is számítani lehet.
hírlevél
depositphotos