Vagyonnyilatkozat
Makro / Külgazdaság Mekkora vagyonokon ülnek a parlamentben? 
Vég Márton | 2024. február 12. 16:01
Bevallották vagyonukat a képviselők és egyre népszerűbbek a leggazdagabb magyarok körében a vagyonkezelő alapítványok. Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Szubjektív Én büszke lennék a milliárdjaimra - tanácsolták az emberek a politikusoknak 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. február 10. 18:25
Nyilvánosak a képviselők vagyonnyilatkozatai, Orbán Viktor kormányfő például szegényebb lett. Hisznek a politikusoknak az emberek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Ha kíváncsi az ukrán politikusok vagyonára, akkor itt egy jó hír 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 12. 13:30
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden megvétózta azt az Ukrajnában közfelháborodást kiváltó törvényjavaslatot, amely azt célozta, hogy egy ideig még ne legyenek nyilvánosak a tisztségviselők kötelező vagyonnyilatkozatai.
Makro / Külgazdaság Trónfosztott Gyurcsány Ferenc, kriptovalutázó képviselő - A hét videója 
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:10
Február elseje a vagyonnyilatkozatok napja. Bár erősen kérdőjeles, mennyire fedik a nyilatkozatokban szereplő adatok a teljes valóságot, hagyományosan több szempont mentén is feldolgoztuk a dokumentumokat. Ingatlanvagyonról, értékpapír-állományról, készpénz-halmozásról és jövedelmekről beszélgetnek kollégáink, Csabai Károly, Dobos Zoltán, Mester Nándor és Székely Sarolta.
Részvény / Deviza / Áru Megfosztották Gyurcsány Ferencet a tőzsdeguru címtől 
Csabai Károly | 2023. február 2. 05:46
Azáltal ugyanis, hogy a DK-elnök értékpapír-állományának az értéke 2022-ben szinte fillérre pontosan az egy évvel korábbi felére, 461 millió forintra apadt, a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere, a KDNP-s Seszták Miklós meg tudta előzni, miután egy év alatt 3,2 millióról 492 millió forintosra duzzasztotta az állampapír-állományát. Egyéb érdekességekre is rábukkantunk a parlamenti képviselők most közzétett értékpapír-portfolióinak áttanulmányozásakor.
Makro / Külgazdaság 14 milliót tudott félretenni Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 08:20
Három éven át képtelen volt félretenni a magyar miniszterelnök, miközben a rokonai és barátai multimilliárdokat kerestek. Szerencsére most sikerült némi pénzt megtakarítania Orbán Viktornak. A vagyonbevallások alapján sokat költött Rogán Antal és Szalay-Bobrovniczky Kristóf is.
Makro / Külgazdaság Milliárdos összeg pihen a leggazdagabb magyar miniszter bankszámláján 
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 10:02
Több, mint egymilliárd forint van Szalay-Bobrovniczky Kristóf  bankszámláján. Két másik igen vagyonos miniszteri nyilatkozatot is közzétettek.
Makro / Külgazdaság Milliós bankszámlák és ingatlankirálynők - egyértelműen gazdagodtak a női képviselők 
Kollár Dóra | 2022. február 3. 05:23
A korábbi évekhez hasonlóan ismételten átböngésztük az országgyűlési képviselőnők vagyonnyilatkozatait, amelyek azt mutatják, hogy elég jó évet zártak az érintettek - van, aki akár 2-3 új ingatlant is vásárolt az évben, míg mások megtakarításaikat tudták szépen növelni. Vállalkozóként még mindig kevesen tevékenykednek. Jöjjön a lista! 
Személyes pénzügyek A képviselők jól teljesítenek: 786 százalékkal nőtt a vagyonuk 
Privátbankár.hu | 2021. február 15. 15:32
Míg 2011-ben a parlamenti képviselők átlagos vagyona 3,1 millió forint volt, ma ez már közel 28 millió.
Makro / Külgazdaság Ki a legjobban kereső képviselő és ki a parlament tőzsdeguruja? - A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor - Székely Sarolta - Valkai Nikoletta | 2021. február 6. 17:49
Hétfőn váltak nyilvánossá az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. A dokumentumokból számos meglepő és érdekes dologra derülhet fény, ha kicsit alaposabban megnézzük azokat. A hét videójában ezúttal kollégáink mesélnek arról, mi olvasható ki a vagyonnyilatkozatokból.
Részvény / Deviza / Áru Gyurcsány Ferenc a parlament tőzsdeguruja, de Varga Mihály értékpapír-portfoliója is szépen gyarapodott 
Csabai Károly | 2021. február 5. 06:06
A képviselők vasárnap éjfélig közzétett vagyonnyilatkozataiból egyéb érdekességek is kibogarászhatók. Például az, hogy a koronavírus-járvány miatt egy időre leértékelődött értékpapírokban a honatyák és -anyák is haszonszerzési lehetőséget láttak. Ennek köszönhetően összességében több képviselőnek volt állampapírja, befektetési jegye és részvénye 2020-ban, mint egy évvel korábban.
Makro / Külgazdaság Több mint félmilliárd forint szunnyad a képviselők párnacihájában 
Privátbankár.hu | 2021. február 3. 14:52
Javarészt a kormánypárti honatyáknál - derül ki a vasárnap éjfélig közzétett vagyonnyilatkozatokból. Pedig Varga Mihály pénzügyminiszter már egy ideje kampányol a készpénzhasználat visszaszorításáért.
Karrier Ingatlanok, juttatások – mik derültek ki a női képviselők vagyonnyilatkozataiból?  
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. február 2. 18:54
Ahogy lenni szokott, február 1-ig bezáróan leadták vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők. Összeállításunkban kizárólag a női politikusok bevallásait néztük át, persze idén is találkoztunk néhány olyan nyilatkozattal, amely nem géppel, hanem kézzel – sokszor kibogarászhatatlanul – volt kitöltve. Ami ennek ellenére is kiolvasható volt: nem egy politikusnőnek 5-6, akár 8 ingatlan is van a nevén, de nem a magyar képviselőnők lesznek a jövő vállalkozóinak példaképei. 
Agrár Tovább hízlalták földbirtokaikat a kormánypárti képviselők 
Mester Nándor | 2021. február 2. 15:34
Tovább gyarapodott több kormánypárti parlamenti képviselő ingatlanvagyona, zömmel szántók és erdők kerültek hozzájuk a 2020-as évben – derül ki a most nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatokból. Az ellenzéki és a független kollégáik inkább lakóingatlanokat vásároltak vagy tartottak meg az elmúlt években. Mindkét csoport jól jár, az értéknövekedés évek óta töretlen szinte az összes ingatlan típusnál és a tavalyi kisebb lassulás után idén az év második felétől folytatódhat a drágulás.
Személyes pénzügyek 48 millió forint tűnt el Lázár János bankszámlájáról tavaly 
Privátbankár.hu | 2021. február 1. 08:33
Tavaly megduplázta a magánszemély felé fennálló tartozását a volt miniszter. Bankszámlájáról pedig eltűnt 48 millió forint.
Makro / Külgazdaság A legkevésbé Matolcsy György vagyoni helyzete változott az MNB vezetői közül 
Csabai Károly | 2021. február 1. 08:21
Ez derül ki a jegybankelnök és alelnökei 2020-as vagyonnyilatkozataiból.
Személyes pénzügyek Agyaggödörrel és új céggel gyarapodott az agrárminiszter tavaly 
Privátbankár.hu | 2021. február 1. 08:11
Ingatlanjait is gyarapította Nagy István agrárminiszter a frissen leadott vagyonnyilatkozata szerint.
Személyes pénzügyek Gyurcsány Ferenc visszakapta 12 millió forintját 
Privátbankár.hu | 2021. február 1. 06:53
Korábban egy magánszemélynek adott nem kevés kölcsönt, ezt a jelek szerint tavaly visszakapta.
Személyes pénzügyek Rogán Antal újranősült, Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása 
Privátbankár.hu | 2021. február 1. 06:27
Megjelentek a legfrissebb vagyonnyilatkozatok az Országgyűlés honlapján.
Személyes pénzügyek Hétszeresére nőtt a képviselők vagyona 2010 óta 
Székely Sarolta | 2020. február 17. 18:03
Egy 2010 óta a parlamentben ülő képviselő átlagos pénzügyi vagyona 3,1 millió forintról 23 millióra nőtt az elmúlt 9 évben. Míg egyeseknél elképesztő mértékű gyarapodásról árulkodnak a számok, másoknak csak az eladósodottsága nőtt.
Makro / Külgazdaság Gyurcsány Ferenc a MÁP Plusz nélkül is tarol 
Csabai Károly | 2020. február 14. 16:33
A honatyák, -anyák együttes portfoliójának értéke 2019 végén elérte a 2 milliárd forintot, ez 35 százalékkal több az egy évvel korábbinál. S mivel a pénz- és tőkepiaci hozamok tavaly ennél jóval kevésbé emelkedtek, ez azt jelenti, hogy a gyarapodást jelentős mennyiségű friss pénzek befektetése idézte elő, elsősorban az állampapírokat, köztük is az új üdvöskét, a MÁP Pluszt keresték.
Makro / Külgazdaság Kikerültek a befolyásos fideszes vagyonnyilatkozatából az alvó cégek 
Privátbankár.hu | 2020. február 8. 16:58
Amiről tavaly ősszel írtunk, az visszaigazolódik a most beadott vagyonnyilatkozatban: Bánki Erik végelszámoltatta a forgalmat már nem produkáló vállalkozásait.
Karrier Vagyonnyilatkozat: mennyivel lettek gazdagabbak a női képviselők egy év alatt? 
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. február 4. 06:04
Múlt hét végén leadták az országgyűlési képviselők a vagyonnyilatkozatukat. Összeállításunkban ezúttal kizárólag a női képviselők bevallásait néztük át. Ezekből idén is kitűnt: vállalkozásokban alig vannak jelen, ugyanakkor szembetűnő, hogy többüknek 7-8 ingatlan is van a nevén.
Makro / Külgazdaság Megvan, mennyiért lett a Nimród főszerkesztője a volt kormányszóvivő 
Székely Sarolta | 2020. február 1. 19:00
Kovács Zoltán, volt kormányszóvivő megbízatása összesen 29 hónapra szól, amire bruttó 14,5 millió forintot kap díjazásként. 
Makro / Külgazdaság Fővárosi polgármesterek: birtokok, részvények, lovak és az üres zseb 
Szalai Anna | 2019. november 20. 20:10
Erősen kell igyekezniük a Fővárosi Közgyűlés újonnan megválasztott, no pláne a politikában is frissen megmártózó tagjainak, ha vagyon tekintetében be akarják hozni a régi motorosokat. A cikk eredetileg az Mfor oldalán jelent meg.
Karrier Szinte üres a nyilatkozat: a kormány új államtitkárának csak némi készpénze van 
Privátbankár.hu | 2019. október 6. 08:01
Üres sorok – leginkább így lehetne jellemezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium legújabb államtitkárának, friss, október elsején közzétett vagyonnyilatkozatát. Perényi Zsigmond (Sigismund) Péter a minisztériumhoz tartozó egyik legjelentősebb államtitkári poszt mellett két bizottsági pozíciót is átvett nemrégiben.
Személyes pénzügyek Juttatást halmozó képviselők? Hivatali autó és benzinkártya is többeknek kell 
Székely Sarolta | 2019. február 20. 15:23
A honanyák fizetése bruttó 891 ezer és 1,7 millió forint között mozoghat. Az átlagot többszörösen is meghaladó fizetésük mellé többféle nagy összegű juttatásban is részesülhetnek. Találtunk 10 olyan képviselőt, aki hivatali autót és üzemanyagkártyát is egyaránt feltüntetett juttatásként.
Személyes pénzügyek Egy ruszin képviselő lehet az Országgyűlés legszegényebb tagja 
Székely Sarolta | 2019. február 12. 14:45
Bár könnyű azt gondolni, hogy aki a parlament tagja - már csak az átlagnál jóval nagyobb fizetésüknek is köszönhetően -, az szép kis vagyonnal rendelkezik, mégsem általános érvényű szabály ez.
Személyes pénzügyek Kiderült, melyik képviselő jövedelme a legnagyobb 
Privátbankár.hu | 2019. február 6. 12:31
Volt olyan képviselő tavaly, aki egyetlen munkanap alatt megkereste a havi átlagbér többszörösét. Egy napi munkával több mint bruttó 670 ezer forintra tett szert.
Karrier Kibogozhatatlan részletek: mit lehet kiolvasni a fővárosi vagyonnyilatkozatokból? 
Kollár Dóri | 2019. február 5. 08:16
Az országgyűlési képviselők után a Fővárosi Közgyűlés tagjainak is megjelent a vagyonnyilatkozatuk. Ezekből többek között kiderült, a kerületi polgármesterek többsége nem abban a kerületben lakik, vagy nincsen ott ingatlanjuk, ahol megválasztották őket. Lakások, több millió forint tartozások és megtakarítások - összeszedtük, ami a nyilatkozatokban szerepel.
Makro / Külgazdaság Nem mernek vállalkozni a női parlamenti képviselők  
Valkai Nikoletta | 2019. február 1. 12:59
Leadták az országgyűlési képviselők az idei vagyonnyilatkozatukat. Ingatlanok, autók, megtakarítások, nagy értékű ingóságok, tartozások és a pártoktól kapott juttatások sorában ezúttal azt néztük meg, hogy mivel gyarapodtak a képviselőnők 2018-ban. Bangóné Borbély Ildikótól Vadai Ágnesig: kinek mennyire ment jól tavaly?
Személyes pénzügyek 450 ezer forintot spórolt meg fél év alatt Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2019. február 1. 10:11
1 millió 395 ezer forintra nőtt a miniszterelnök megtakarítása a tavaly nyári 945 ezerről, a friss vagyonnyilatkozat tanúsága szerint.
Személyes pénzügyek Palkovicsnak van egy Lamborghinije 
Privátbankár.hu | 2019. február 1. 09:25
Mondjuk az nem sportkocsi, hanem traktor. Traktorja a jobbikos Sneider Tamásnak is van, Rogánnak 40 milliót hozott a szabadalma, Szijjártó viszont továbbra se fizette ki a szüleit. 300 milliót fialt tavaly Gyurcsánynak az Altus. Vagyonnyilatkozatok.
Makro / Külgazdaság Kovács Zoltánnak 8 milliója meg egy Fordja van 
Privátbankár.hu | 2019. január 3. 17:04
És tulajdonos egy oktatási cégben. Viszont nincs a nevén ingatlan, nem rendelkezik befektetéssel és tartozása sincs mások felé, pedig ez nem ritka a képviselők, állami tisztséget viselők körében.
Karrier Te is gazdagabb vagy, mint a miniszterelnök? Megkaptuk a szokásos gumicsontunkat 
Gáspár András | 2018. február 1. 11:52
Országgyűlési képviselőink, a kormány tagjai ismét közzétették vagyonnyilatkozataikat. Ahogy minden évben, idén is a vicc kategóriába tartozik az egész eljárás.
Karrier Vallottak a politikusok – mennyit keresett az ellenzék? 
Privátbankár.hu | 2017. február 1. 10:23
Gyurcsányon kívül lényegesen szerényebb gyarapodást könyveltek el a nem-vezető politikusok.
Karrier Orbán szegényebb lett, Lázár földet és autót vett – turkálj te is a politikusok zsebében! 
Privátbankár.hu | 2017. február 1. 08:26
Ismét megtudtuk, hogy mennyivel nőtt vagy csökkent a politikusaink vagyona, a nyilatkozatot ezúttal is időben benyújtották az érintettek. A kormányfő túladott egy ingatlanán, Áder János továbbra is rengeteg ajándékot kap, a legtöbbet azonban Seszták Miklós kereste a tavalyi évben. Kíváncsi vagy, mennyit keres Lázár János, Varga Mihály vagy épp Rogán Antal? Belenéztünk a pénztárcájukba.
Makro / Külgazdaság Orbán vagyonbevallása: ami le van írva, az úgy van  
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 13:53
Több furcsaságot is találtak a miniszterelnök vagyonnyilatkozatában.
Karrier Renault Clio, asztali lámpa, milliók - mit vallottak be az állami tisztségviselők? 
Privátbankár.hu | 2016. február 1. 11:58
A parlamenti képviselők mellett több állami tisztségviselő is beadta vagyonnyilatkozatát. Mennyit veszített részvényein Domokos László? Mennyivel van több készpénze Matolcsy Györgynek? Mit kapott 1980-ban ajándékba Juhász Miklós? Mennyit fizetett vissza a bank a devizahiteles Polt Péternek? Mit vezet Karas Mónika?
Karrier Eltűnt Matolcsy György 10 millió forintja, Polt Péternek meg a szőlője 
Privátbankár.hu | 2015. február 1. 14:30
Nyilvánossá váltak egyes tisztségviselőknek, köztük az ÁSZ, az MNB és a GVH elnökének vagyonnyilatkozata is. Míg Matolcsy Györgynél köddé vált 10 millió forint készpénz, duplázott takarékbetétben. A főügyész nyilatkozatából a bodrogolaszi szőlő hiányzik. Volt, aki ingóságai között mindössze egy 35 éves lámpát tüntetett fel.
Karrier Ennyire szegény lenne? – Most belenézhet Orbán Viktor bankszámlájába 
Privátbankár.hu | 2015. január 31. 18:00
Ugyanannyi ingatlana van, a tartozása kevesebb, a bankban lévő, feleségével közös pénze viszont valamivel több lett tavaly májushoz képest Orbán Viktor kormányfőnek. Kilencszer annyi a tartozása, mint a készpénze. Könyvkiadásból 5,5 millió forint követelése származik.
Makro / Külgazdaság Nem bújtathatná a családtagok mögé vagyonát a politikus 
Privátbankár.hu | 2014. november 1. 19:33
Kötelező vagyongyarapodási vizsgálatot írna elő a regnáló politikusoknak a Jobbik. A NAV a leköszönéskor ismét vizsgálná a politikusok vagyonát.
Karrier Képviselők vagyona: 200 ezres nyugdíj, végtörlesztés és földbirtokok 
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 15:23
Van olyan frakcióvezető, aki 214 000 forintos nyugdíja mellett dolgozik a hazáért, a vezető politikusok többsége növelni tudta megtakarításait, a fiatalabbak a diákhitelüket, az idősebbek a jelzáloghitelüket törlesztették. A csúcs-végtörlesztő a hajléktalan ügy miatt országos ismertségre szert tevő Kocsis Máté volt: 40 milliót fizetett vissza.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG