10p
Az országgyűlési képviselők után a Fővárosi Közgyűlés tagjainak is megjelent a vagyonnyilatkozatuk. Ezekből többek között kiderült, a kerületi polgármesterek többsége nem abban a kerületben lakik, vagy nincsen ott ingatlanjuk, ahol megválasztották őket. Lakások, több millió forint tartozások és megtakarítások - összeszedtük, ami a nyilatkozatokban szerepel.
A Fővárosi Közgyűlés ülése a Városháza dísztermében 2018. január 24-én. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Nem könnyítette meg a dolgunkat a cikk írásakor az, hogy több képviselőnél alig, vagy egyáltalán nem lehetett elolvasni a nyilatkozatban szereplő információkat. A tollal kitöltött, majd beszkennelt dokumentumok minősége köztudottan rossz, így felmerül a kérdés, hogy az átláthatóság jegyében, miért nem kötelezik a képviselőket arra, hogy nyomtatott betűkkel vagy géppel töltsék ki a nyilatkozatokat?

Bús Balázs

A kormánypárti, III. kerületi polgármester összesen hat ingatlant tüntetett fel a vagyonnyilatkozatán – ezek fele található Budapesten. Egyrészt Kővágóörsön egy 360 négyzetméteres szántó tulajdonosa, másrészt Visegrádon társtulajdonos egy 549 négyzetméteres telken fekvő 129,2 négyzetméteres alapterületű lakóházban. A politikus társtulajdonosa egy 114,15 négyzetméteres öröklakásnak a harmadik kerületben, ugyanitt van a nevén egy körülbelül 13 négyzetméteres garázs és egy tároló is. Bús Balázs emellett 2011-ben Szabadbattyánban megörökölt egy zárt kertet.

A Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatai itt érhető el.

A vagyonnyilatkozatában szerepel emellett egy segédmotor, egy 1992-ben megörökölt ezüst étkészlet, egy házikönyvtár, valamint 1996-ban ajándékba kapott egy festményt.

A polgármester megtakarításait tekintve nem áll rosszul, a nevén van egy 1,9 milliós életbiztosítás, valamint egy évente 351 ezer forinttal gyarapodó extra életbiztosítás is. Emellett 2011-ben megörökölt egy 1 288 139 forintos takarékbetétet. A politikusnak a bevallás szerint 1,3 millió forintnyi készpénze van, és 3 839 811 forintot tart a bankban.

A képviselők vagyonnyilatkozatát sokszor nem egyszerű kiolvasni.

Érdekesség, hogy mindezek ellenére komoly adósságai vannak: köztartozása nincs, viszont vagyonnyilatkozata szerint 12 298 860 forint tartozása van pénzintézetek felé, míg további 44 millió magánszemélyek felé.

Gy. Németh Erzsébet

A DK-s politikusnő a budapesti közgyűlés tagja, a vagyonnyilatkozatában három ingatlan szerepel. Társtulajdonosa egy XVII. kerületi, 360 négyzetméteres telken fekvő 140 négyzetméteres alapterületű lakóháznak. Neki is szerepel egy szántó a nyilatkozatában, az 1584 négyzetméteres, lovasberényi telken egy 30 négyzetméteres gazdasági épület is áll. Emellett társtulajdonosa egy üdülőnek Balatonakaliban. A képviselő egy 2004-ben vásárolt Renault Mégane-t használ, és parlamenti képviselő kolléganőivel ellentétben több üzleti érdekeltség is kötődik a nevéhez.

Egyrészt rendezvényszervezőként dolgozik az Új Köztársaságért Alapítványnak havonta 200 ezer forintért, másrészt a Kolibri Színház felügyelőbizottságának tagja, havi 80 ezer forintos tiszteletdíjért. Emellett kültagja és társtulajdonosa a N+Gy Kereskedelmi és Szolgáltató Bt-nek, ennek főtevékenysége az Opten cégjegyzéke alapján autóalkatrész nagykereskedelem.  Tartozásai nincsenek, viszont bankszámlákon 900 ezret forintban, míg 3 milliót devizában tart.

Az Országgyűlés női képviselőinek vagyonbevallásával külön is foglalkoztunk. Cikkünk >>>>

Horváth Csaba

Az MSZP fővárosi frakciójának vezetője egy Budapest II. kerületében található, 1278 négyzetméteres telken fekvő, 400 négyzetméter alapterületű családi ház tulajdonosa. A vagyonnyilatkozat alapján üzleti érdekeltségei, autója, nagy értékű ingóságai és tartozásai nincsenek, van viszont 1,7 millió forint készpénze, bankszámláin pedig 4,6 millió forint van, illetve további 149,5 millió forint követelése más szerződés alapján azaz valószínűleg egy meg nem nevezett magánszeméllyel szemben.

Szaniszló Sándor szocialista képviselő beszél (b2), mellette Horváth Csaba, az MSZP képviselője (b3) és Tóth József (j2), a XIII. kerület polgármestere, szocialista képviselő a Fővárosi Közgyűlés ülésén (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Karácsony Gergely

Zugló jelenlegi polgármestere, minden bizonnyal Tarlós István kihívója lesz a főpolgármesteri székért. Vagyonnyilatkozatában nem sok minden szerepel, egy budapesti 444 négyzetméteres telken fekvő 115 négyzetméteres lakóház társtulajdonosa. A dokumentum alapján üzleti érdekeltségei, autója, nagy értékű ingóságai, megtakarításai, nagy összegű készpénze, biztosításai nincsenek, van viszont 20 millió forintnyi tartozása pénzintézettel szemben.

Dr. Nagy Gábor Tamás

Az I. kerület kormánypárti polgármestere nem tüntetett fel a kerületben lévő ingatlant a vagyonnyilatkozatán. Egyrészt tulajdonosa egy XI. kerületi 69 négyzetméteres társasházi lakásnak, másrészt egy több mint 3450 négyzetméteres telken fekvő, 30 négyzetméteres üdülőnek Leányfaluban. A vagyonnyilatkozat alapján üzleti érdekeltségei, autója, nagy értékű ingóságai és tartozásai nincsenek, viszont 10 millió forintot tart kincstárjegyben.

Pokorni Zoltán

A XII. kerület polgármesterének sincsen ingatlanja a vagyonnyilatkozat szerint a saját kerületében – egy 867 négyzetméteres II. kerületi telken fekvő 291,88 négyzetméter alapterületű ház társtulajdonosa. A politikus egy 2009-es Nissan Micra gépkocsival jár, van egy 230 ezer forintnál értékesebb könyvgyűjteménye, 1 464 900 forint készpénze, és 20 millió forintnyi pénzkövetelése egy meg nem nevezett szerződés alapján.

Szentgyörgyvölgyi Péter

Az V. kerületi polgármester vagyonnyilatkozata igen hosszúra rúg, ingatlan érdekeltségei alapvetően Budapesthez és Bakonybélhez köthetőek.

Budapesten:

 • egy V. kerületi, 99 négyzetméteres lakás társ-,
 • egy IX. kerületi, 31 négyzetméteres lakás társ-,
 • egy I. kerületi 72 négyzetméteres lakás, pincerekesz és garázs kisebbségi tulajdonosa

Bakonybélen:

 • egy 2350 négyzetméteres telken fekvő 140+20 négyzetméteres alapterületű gazdasági épület,
 • egy 110 814 négyzetméteres legelő,
 • egy 76086 négyzetméteres legelő,
 • egy 7428 négyzetméteres erdő többségi,
 • egy 13 897 négyzetméteres erdő társ-,
 • egy 6800 négyzetméteres legelő,
 • egy 10 053 négyzetméteres legelő/szántó többségi,
 • egy 103 317 négyzetméteres legelő/rét többségi,
 • valamint egy 5638 négyzetméteres szántó tulajdonosa.

Emellett egy 1984-ben gyártott Trabantja, közel 21,2 millió forintot tart értékpapírokban, 8,8 millió forintot takarékbetétben, valamint van 24 millió forintnyi pénzkövetelése egy meg nem nevezett szerződés alapján. A polgármester emellett lovaival is részletesen elszámolt, eszerint van egy 21 éves, egy 8 éves, egy 5 éves, két 2 éves, és két fél éves lova.

Üzleti érdekeltségei a vagyonnyilatkozat alapján nincsenek, viszont 23,58 millió forinttal pénzintézetek, míg 16 millió forinttal magánszemélyek felé tartozik.

Dr. Tóth József

A XIII. kerület MSZP-s polgármesterének saját ingatlana nincs, de haszonélvezeti joggal bír egy XIII. kerületi,183 négyzetméteres ház felett. Nagy értékű ingóságot nem tüntetett fel a nyilatkozatában, mint ahogyan céges érdekeltséget sem. A polgármesternek több megtakarítása is van: magyar állampapírban több mint 11 millió forintja, OTP-s alapokban pedig legalább 16 milliót tart. (Hogy pontosan mekkora a pontos összeg, nem tudni, az utolsó, OTP ingatlanalaphoz beírt számot nem lehet kiolvasni. Lásd az alábbi képet.)

Dr. Trippon Norbert

A fővárosi közgyűlés MSZP-s tagja egy IV. kerületi, 67 négyzetméteres lakást lízingel, tulajdonosa viszont egy szintén újpesti, 95 négyzetméteres lakásnak. Nagy értékű ingósága egy 2010-es évjáratú SAAB, amelyet még 5 évvel ezelőtt vásárolt. 1,5 millió forint megtakarítása van, bank felé kb. 26 millió forinttal, magánszemélyek felé pedig 3,5 millió forinttal tartozik. Szintén nem érdekelt egyetlen vállalkozásban sem.

A jogász végzettségű Trippon jelenleg szünetelteti eredeti foglalkozását, a fővárosi közgyűlésben betöltött posztért 285 ezer forintot kap, amihez hozzájön 257 ezer forint önkormányzati képviselői fizetése. Lakás bérbeadásából 60 ezer forint bevétele is származik.

Ughy Attila

A XVIII. kerületi polgármester tavaly vásárolt egy 124 négyzetméteres lakóházat, amely résztulajdonosa és teljes egészében tulajdonosa egy 2015-ben vett Szigetmonostor – Horánynál lévő ingatlannak. Egy SAAB 9-3 típusú autót és Piaggio Beverly robogót is magáénak tudhat. Takarékbetétben 9 millió forintot tart, közben 10 millió forint tartozása is van bank felé. Foglalkozásból származó havi bruttó jövedelemnél 997 800 forint és 15 százalék költségtérítés szerepel.

Vattamány András Zsolt

Erzsébetváros polgármestere egy 2012-ben vásárolt XII. kerületi társasházi lakás tulajdonosa. Nagy értékű ingósága nincs a bevallása szerint. OTP-részvénye (3700 forint névérték), Mol-részvénye (69 ezer forint névérték) és államkötvénye (780 ezer forint) van, takarékbetétben több mint 20 millió forintot tart, készpénzben 400 ezer forintja van.

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere (MTI Fotó: Mónus Márton)

Wintermantel Zsolt

Az újpesti polgármester részben tulajdonosa egy IV. kerületi lakóháznak. Szintén Újpesten van egy saját tulajdonú háza, illetve lakása, Balatonlellén pedig egy 3300 négyzetméteres telken egy 124 négyzetméteres ház fele is az övé. Nagy értékű ingóságot (úgymint autót, vízi járművet, műtárgyat) nem írt be a bevallásába. Értékpapírokban 89 millió forintot tart, rendszeres megtakarítása 5,6 millió forint.

Bankban félre téve 12,5 millió forintja (12 millió forintban, 1500 dollárban) van a polgármesternek. Wintermantel Zsolt foglalkozásából származó havi jövedelme bruttó 1,1 millió forint, a G.M. Grénium Kft-től évi 3,8 millió forintot vesz fel, ahol 95 százalékban tulajdonos. Emellett még résztulajdonos (31 százalékban) a MŰISZ Holding Kft-ben, valamint részvényes (2,7 százalékban) az Altium Zrt-ben.

Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra Éva

A humán főpolgármester-helyettes három ingatlanban is tulajdonos. Teljes mértékben tulajdonol egy IX. kerületi, 45 négyzetméteres lakást, valamint egy I. és egy XII. kerületi ingatlan ½ részben az övé. Megtakarítás, nagy értékű ingóság, gazdasági társaságban érdekeltség nem szerepel a vagyonnyilatkozatában, a bank fel 13,48 millió forinttal tartozik. A főpolgármester-helyettesi tisztségért 907 ezer forint illetményt és 136 ezer forint költségtérítést kap.

Dr. Szeneczey Balázs

A városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes részben tulajdonosa egy 157 négyzetméteres, III. kerületi háznak, amelyet 2014-ben vásároltak. Nagy értékű ingósága nincs, van viszont 33 millió forint banki hitele, készpénzben 1,15 millió forinttal rendelkezik. Munkájáért 972 ezer forintot kap havonta, amihez még hozzájön 145 ezer forint költségtérítés. A főpolgármester-helyettes egyetlen cégben sincs érdekeltsége. Tagja viszont a Tervpályázati bíráló bizottságnak, amiért egyszeri bruttó 600 ezer forintot kapott.

Tarlós István befektetése 3 millió forinttal hízott tavaly

A főpolgármester anyagi helyzetében nem történt nagy horderejű változás - írta a minap az Mfor.hu. Egy 77 négyzetméteres III. kerületi lakás tulajdonosa felerészben, mint egy évvel ezelőtt, egyéb ingatlan nincs a nevén. Amiben viszont előrébb lépett: befektetéseinek értéke 20,5 millió forintra emelkedett a korábbi 17,5 millióról. Az értékpapírokon túl bankszámlán is tart pénzt, ami viszont apadt egy év alatt: 1,077 millióró 626 ezer forintra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG