<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Több, mint egymilliárd forint van Szalay-Bobrovniczky Kristóf  bankszámláján. Két másik igen vagyonos miniszteri nyilatkozatot is közzétettek.

A kormány tagjainak 30 napja volt a kinevezésük után a vagyonnyilatkozatuk közzétételére, amint azt a Telex megjegyezte, ezt nem sikerült betartaniuk. Ugyanakkor kedden mégis elérhetővé váltak ezek a dokumentumok. Három miniszter is érintett volt a „késésben”, Csák János, Nagy Márton és Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a leggazdagabb kormánytag. Fotó: MTI/Soós LajosSzalay-Bobrovniczky Kristóf a leggazdagabb kormánytag. Fotó: MTI/Soós Lajos

Csák János esetében figyelemreméltó ingatlanvagyont láthatunk a nyilatkozat alapján, hiszen Óbudán van 400 négyzetméteres háza, amit 2000-ben vásárolt, és felerészben az övé. Emellett Szigligeten egy 126 négyzetméteres üdülője van, Badacsonytomajon pedig egy 212 négyzetméteres nyaralója. Ezek mellett Óbudán van egy másik 193 négyzetméteres lakóháza, ami szintén felerészt az övé.

Csák János az ingatlanok mellett állampapírban 71 millió forintot tart, és befektetési alapkezelőnél is van 90 millió forintnyi vagyona. Ezeken felül takarékbetétben 25 500 eurót és nyolcmillió forintot tart. A céges érdekeltségek kapcsán Csák János azt jelezte, hogy a Mobilnet Kft-ben van jelenleg 58 százalékos tulajdonrésze, ám a vállalkozás nyereségéből 93 százalékos részesedést kap. Érdekesség, hogy gépkocsija a bevallás szerint nincs, miközben két motorkerékpárt is feltüntetett.

Nagy Márton a vagyonnyilatkozatában feltüntette az 5 millió forintos fizetését, emellett a Mol felügyelőbizottsági tagságáért is kap 4000 eurót. Van a miniszternek a II. kerületben van egy 89 négyzetméteres lakása, illetve 3/10-ed részben tulajdonosa a XII. kerületben pedig egy 39 négyzetméteres lakásnak és egy 5 négyzetméteres tárolónak.

Nagy Mártonnak van továbbá 90 millió forintnyi állampapírja, bankbetétben pedig 8 millió forintja és 10 ezer eurója. Ezeken felül nagyobb értékű baleset és életbiztosítással is rendelkezik.

A legvagyonosabb miniszter a honvédelmi tárca élére került Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki számos vállalati érdekeltséggel rendelkezik. A legértékesebb közülük a London Capital Kft., amely révén öt budapesti kaszinóban van érdekeltsége. A közelmúltban laptársunk, az mfor.hu is beszámolt arról, hogy csak ennek révén 1,6 milliárdos osztalékra tett szert a miniszter.

Lapunk korábbi írásában szereplő vállalkozások közül szerepel a vagyonnyilatkozatban a VBPS Ingatlanforgalmazó és -hasznosító Kft. és az Új Clinic Zrt. is. Ugyanakkor van olyan vállalkozás, amelyből menet közben kiszállt Szalay-Bobrovniczky, ilyen a Hernádi Zsolt Mol-vezérnek értékesített SI 13 Aero Zrt. 3 százaléknyi tulajdonrésze maradt a honvédelmi miniszternek a magyar kormánnyal szimpatizáló V4NA nevű nemzetközi hírügynökség kiadójában.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf három 12. kerületi lakóingatlanban tulajdonos fele részben, ezek mellett Badacsonytomajban is van háza és szőlője is. Van még további mezőgazdasági ingatlan a miniszter nevén, hiszen Tabajdon gazdasági épülete és erdői vannak, Gyulakeszin szőlője van.

A likvid eszközöket tekintve is igen tekintélyes a bevallásban szereplő össze, hiszen 1,067 milliárd forint van bankszámlán, 86,57 millió forintnak megfelelő összeget tart a devizaszámlán. Befektetési alapban 50 milliót tart. Ezek mellett nem számít tételnek, hogy közel 59 milliós banki hitele van a miniszternek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyint becserkészik – fellélegezhet Európa?
Káncz Csaba | 2022. augusztus 17. 20:34
Az EU az esetleges nukleáris megállapodás után megvásárolhatja Irán olaját - az orosz helyett. A piacra ömlő olajtöbblet az árakat is lenyomná, egyben csökkentve Oroszország bevételeit. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kína és Oroszország együtt hadgyakorlatozik
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 19:43
El kell vágni az oroszok kapcsolatát a Krímmel, hidat kell robbantani – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója. Ez történt az orosz-ukrán háború 176. napján.
Makro / Külgazdaság Miért nem lövik le a GPS-t az oroszok Ukrajnában?
Litván Dániel | 2022. augusztus 17. 18:20
GPS-jelek vezetik orosz célpontjaikra a HIMARS-rakétákat, miközben az oroszok képesek lennének zavarni ezeket a jeleket. Akkor miért nem teszik?
Makro / Külgazdaság Jól megy a Takarék Jelzálogbanknak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:32
Nyereséges első félévet zárt a Takarék Jelzálogbank Nyrt. a megváltozott gazdasági környezet ellenére is, így 2022. június végéig 978 millió forint adózás előtti nyereséget ért el.
Makro / Külgazdaság Péntektől ismét drágul a tankolás
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:17
A benzinért bruttó 5 forinttal, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni.
Makro / Külgazdaság Magyarokat is érint: Októberig meghosszabbítják a korlátozást a Heathrow-n
Elek Lenke | 2022. augusztus 17. 17:09
A londoni Heathrow repülőtér október végéig meghosszabbította az utasok maximális számát, hogy lépést tartson az ügyfelek igényeivel, és minimalizálja azokat a problémákat, amelyek a nyár elején káoszhoz vezettek.
Makro / Külgazdaság A nap képe: titokzatos roncs bukkant elő a Dunából
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:56
Egy hajó, amely mintegy 80 évvel ezelőtt süllyedt el.  
Makro / Külgazdaság A cseh lakossági gázfogyasztás korlátozását rendelhetik el
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:24
Szükség lehet a cseh lakossági gázfogyasztás korlátozására - mondta a cseh ipari és kereskedelmi miniszter szerdán Prágában.
Makro / Külgazdaság Kevesebbet vásárolnak az amerikaiak - közelíthet a recesszió
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 15:59
Megtorpant a kiskereskedelmi forgalom növekedése az Egyesült Államokban júliusban.
Makro / Külgazdaság Betett Putyin a németeknek: a fogyasztók állják a gázimportőrök brutális veszteségeit
Wéber Balázs | 2022. augusztus 17. 15:39
Az Unipert több mint 12 milliárd eurós veszteség érte az első félévben főleg amiatt, hogy a piacról kellett pótolnia az elapadó orosz gázszállításokat. Mindezt azonban nagyrészt a német fogyasztók fizetik majd meg a minimum triplázódó gázszámlák révén, ráadásul egy új illetéket is kapnak a nyakukba.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG