<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nagy Márton
Vállalat Orbán Viktor főtanácsadója is csatlakozott a Diófa Alapkezelőhöz
Csabai Károly | 2021. szeptember 21. 05:51
A Magyar Nemzeti Bank alelnöki posztjáról tavaly májusban távozott, s 2020 június közepétől miniszterelnöki gazdaságpolitikai főtanácsadó Nagy Márton 2021. augusztus 1-jétől a Diófa Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. E társaság tulajdonosa Magyarország 9. leggazdagabb embere, Jellinek Dániel. Aki nemcsak e személyi változásról számolt be a lapunknak adott interjújában, hanem arról is, hogy a Diófa magántőkealap-kezelési üzletága sikeresen pályázott az MFB által meghirdetett krízisalap-kezelési versenyben.
Személyes pénzügyek Tanácsadója számszerűsítette Orbán Viktor adókedvezményes ígéretét
Privátbankár.hu | 2021. június 10. 07:19
Eszerint amennyiben az átlagjövedelem alatt kereső, gyermeket nevelő szülők mindegyike dolgozik, akkor akár 1,6 millió forintot is visszakaphatnak.
Személyes pénzügyek További három hónapig nem kell fizetni a hiteladósságokat
Privátbankár.hu | 2021. június 10. 06:03
Az eredetileg június 30-án lejáró fizetési könnyítés további három hónapig nemcsak a rászorultaknak, hanem mindenkinek jár majd a 2020. március 18-án éjfélig felvett hitelekre. 
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: heteken belül dönt a kormány a hitelmoratórium jövőjéről
Privátbankár.hu | 2021. május 6. 07:36
Nagy Márton a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója a Trend FM-nek adott interjút. 
Makro / Külgazdaság Mekkorát nő idén a magyar GDP? Nagy Márton bedobott egy jó nagy számot
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 18:55
Minden esélyünk megvan arra, hogy a gazdasági növekedést idén akár 6 százalék közelébe is toljuk, jövőre pedig a 7 százalék sem elképzelhetetlen – mondta Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója, a jegybank korábbi alelnöke arról is beszélt, hogy a legfontosabb kihívás most a gazdaság újraindítása, amiben főszerepet játszik az állami és a családi beruházás, és a következő hét évben erre 50 ezer milliárd forint áll majd rendelkezésre.
Makro / Külgazdaság Újabb feladatot kapott az MNB alelnöke
Csabai Károly | 2020. június 12. 06:51
Patai Mihály ezután a hitelösztönzésért is felel, amely korábban a május végén távozott Nagy Márton irányítása alá tartozott.
Makro / Külgazdaság Lemondott a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Nagy Márton
Privátbankár.hu | 2020. május 28. 09:36
Más fontos vezetői megbízatás miatt távozik Nagy Márton - úgy tudjuk, elhagyja a Magyar Nemzeti Bankot.
Makro / Külgazdaság Már jövő kedden elkölthet 100 milliárdot az MNB állampapírokra
Csabai Károly | 2020. április 28. 17:12
Mindig a hozamok alapján döntik el, mely sorozatokból vesznek, elsőként a 10 év körüli lejáratúak kerülhetnek a zsákba.
Makro / Külgazdaság Állampapírok és jelzáloglevelek vásárlásába kezd az MNB május 4-étől
Privátbankár.hu | 2020. április 28. 15:17
A Monetáris Tanács mai döntése az MNB két héttel ezelőtti bejelentésével van összefüggésben, miszerint a gazdaság élénkítése céljából új forrással látják el a gazdaságot. 
Makro / Külgazdaság 43 milliárdot pumpált az MNB a piacra
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 18:05
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 43 milliárd foritnyi új ötéves lejáratú hiteleszközre fogadott el igényt a bankoktól szerdai aukcióján - derült ki a jegybank honlapján közölt eredményből.
Makro / Külgazdaság Minden eszközt bevet az MNB a koronavírussal szemben
Csabai Károly | 2020. március 24. 17:02
Bizalmi válságot élünk, nem tudjuk, hogy meddig áll fenn a járvány, az milyen mértékben és hosszan befolyásolja a gazdasági szereplők tevékenységét – jelentette ki Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a koronavírus miatt online megtartott mai, a Monetáris Tanács kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatóján. Hozzátéve: ez már pénzügyi és gazdasági krízissé vált, amely hatással van a vállalatokra, máris gyárbezárásokhoz vezetett, amelyek a munkanélküliség növekedésén keresztül a fogyasztás csökkentését idézhetik elő.
Makro / Külgazdaság Meglepő dologról írt az MNB alelnöke
Privátbankár.hu | 2020. január 21. 13:03
Miután az MNB elnöke, Matolcsy György korábban rendre kritikusan nyilatkozott az euróról, a szakmai szempontokon túlmutatónak tűnhet, hogy a jegybank alelnöke, Nagy Márton most publikált írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen további szempontokat érdemes a maastrichti kritériumrendszeren túl figyelembe venni a sikeres euróbevezetéshez.
Részvény / Deviza / Áru Nagy Márton nem nyúlna a MÁP Plusz kamatához
Csabai Károly | 2019. december 17. 17:07
Ekként foglalt állást a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az elmúlt hetekben felhevült vitában.
Makro / Külgazdaság Nem változott a 0,9 százalékos MNB-alapkamat
Csabai Károly | 2019. november 19. 14:00
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése megfelel a piaci várakozásoknak. Az indoklást a 15 órakor megjelenő közleményből tudhatjuk meg.
Makro / Külgazdaság 35 helyett 4-5 bank kéne csak az országba az MNB-alelnök szerint
Privátbankár.hu | 2019. október 31. 11:55
Nagy Márton az Eurázsia Fórum nevű budapesti konferencián adott elő, ahol azt is kifejtette, hogy szerinte a bankok szolgáltatásai drágák, és a pénzintézetek nem működnek hatékonyan.
Részvény / Deviza / Áru Brexit, jegybanki kamatdöntések, céges gyorsjelentések a heti befektetési menüben
Csabai Károly | 2019. október 21. 11:05
Mivel a brit kormánynak nem sikerült szavazásra bocsátania a Brexit-megállapodást szombaton a parlamentben, az e hét elejére eltolt szavazás befolyásolhatja döntően a hangulatot az európai tőzsdéken. Emellett a leköszönő Mario Draghi elnöksége utolsó EKB-ülésére, az MNB kamatdöntésére és a tőzsdei vállalati gyorsjelentésekre lesz még érdemes figyelni a héten.
Részvény / Deviza / Áru 333 forintos euróárfolyammal számolta ki inflációs célját az MNB
Csabai Károly | 2019. szeptember 24. 16:43
Hiába kell immár 336 forintnál is többet fizetni az euróért, a jegybank nem aggódik, mivel szerinte az nem rontja az inflációs kilátásokat.
Részvény / Deviza / Áru Heves erősödésbe váltott a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 3. 12:45
A tegnapi fordulat utáni forinterősödés ma folytatódik, 320 alatt az eurónkénti ár. A tőzsdék szárnyalnak viágszerte, a BÉT azonban ma nem mozdul, igaz, ezt örökös csúcsán teszi. Ugyancsak csúcson az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Féléves csúcson az olajár, örökös csúcson a BUX, fordult a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 2. 19:16
Hevesen emelkedtek az európai tőzsdék, a zárásban a BUX is belehúzott az OTP-nek és a Richternek köszönhetően. A forintot ma a jegybank alelnökének szavai is mozgathatták, délelőtti gyengülés után visszatért tegnapi szintjére. Az olajár csendesen kapaszkodik.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: az S&P felminősítése segíti a jegybank monetáris politikáját
Privátbankár.hu | 2019. február 16. 13:12
Segíti a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáját, hogy a Standard & Poor's felminősítette Magyarországot az MNB alelnöke szerint.
Részvény / Deviza / Áru Újabb történelmi OTP-rekord, tovább robog a forint is
Eidenpenz József | 2019. január 18. 18:46
Nagyon jó hangulatban voltak ma a tőzsdék az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokról érkező hírek hatására, a német index fontos szintet lépett, az amerikai mutatók is egy százalék feletti emelkedésben vannak. Itthon a BUX-ot végül visszahúzta az OTP megtorpanása, de a nap elején újabb csúcsot döntött a papír.
Makro / Külgazdaság Ilyet magyar jegybankár még nem mondott - azonnal kilőtt a forint
Gáspár András | 2019. január 16. 12:11
Nagy Márton, az MNB alelnöke a bécsi Euromoney konferencián azt mondta: ha az éves maginfláció eléri, illetve meghaladja a 3%-ot, az a jegybank számára elegendő bizonyíték lesz arra, hogy meg kell kezdeni a monetáris politika szigorítását. Ez minden várakozás szerint hamarosan bekövetkezik - azaz közelgünk az MNB ultralaza monetáris politikájának végéhez. Ez akár kamatemelést is jelenthet.
Pénzügyi szektor Sokat keresnek a magyar bankok, de nem jól
Privátbankár.hu | 2018. október 24. 13:19
A magyar bankrendszer magas költségszinttel és részben ezért drága pénzügyi szolgáltatásokkal, hitelekkel működik - mondja Nagy Márton, a jegybank alelnöke és Banai Ádám igazgató.
Részvény / Deviza / Áru Hárommilliárd euróval nőtt a külföldiek forint elleni spekulációja
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 18. 17:00
Az MNB nem lépett, csak olyan módosításokat csinált, hogy legközelebb majd léphessen – mondták el az MNB sajtótájékoztatóján a monetáris politika eszköztárának átalakítása kapcsán. Ah inflációs előrejelzés nem változott, így lépni sem indokolt. Az infláció a fontos, a forintról nem beszéltek. Egyszerűsödik minden, megszüntetnek eszközöket.
Pénzügyi szektor Óriási tévedés, hogy arany élete van a magyar bankoknak
Gáspár András | 2018. szeptember 7. 12:40
Bár látszólag arany éveket élnek a magyar bankok, a bankvezetők mégis aggódnak a jövedelmezőség miatt - vagy esetleg el is engednék a profitabilitás kérdését. A bankokat érintő magas állami terhek mellett a digitalizáció, az informatikai forradalom jelentette többletköltségek okoznak fejfájást a pénzintézeteknek. A hitelezés egyre jobban bővül, de számos kérdést felvet.
Makro / Külgazdaság Miért nem minősítik fel végre Magyarországot?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 6. 08:24
Megérett az újabb felminősítés, amire akár már a jövő héten is sor kerülhet - mondja Nagy Márton. Az MNB alelnöke szerint idén még mind a három kiemelt hitelminősítő intézet felülvizsgálhatja a hazai adósságbesorolást.
Makro / Külgazdaság Új fegyvert vetnek be Matolcsyék – mit szólnak ehhez a bankok?
Privátbankár.hu | 2017. november 21. 17:30
Elmondhatják véleményüket a most bejelentett két nemkonvencionális eszköz alkalmazásáról.
Makro / Külgazdaság Meddig nem nyúlnak a magyar alapkamathoz? Bemondtak egy új dátumot
Privátbankár.hu | 2017. október 13. 13:37
Még évekig 0,9 százalékon állhat.
Részvény / Deviza / Áru Elárulta a jegybank: ez kéne, hogy bevezessék az eurót
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 14:51
Egy sor vadiúj konvergencia kritérium áll köztünk és az euró között.
Pénzügyi szektor Tényleg hülyére keresik magukat a bankok Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 14:57
A bankvezetők is azt mondják, túl sok a bankfiók az országban.
Pénzügyi szektor Beigazolódott: mostantól ő a BÉT vezére
Privátbankár.hu | 2017. március 16. 11:07
Ahogy azt várni lehetett, valóban Végh Richárd tölti be ezentúl az elnöki posztot.
Makro / Külgazdaság Túl drágák a lakáshitelek – ezzel orvosolná az MNB
Privátbankár.hu | 2017. március 7. 15:20
Nagy Márton szerint nem elég szoros a verseny a bankok között, így nincs értelme kamatot csökkenteniük. Szólt a GDP-ről is.
Makro / Külgazdaság MNB: A szervezet megújul, a bizalom a régi
Privátbankár.hu | 2017. március 7. 13:42
Nagy Márton szerint nem rendült meg a jegybankelnök belé fektetett bizalma.
Személyes pénzügyek Miért ilyen drágák a lakáshitelek? A jegybanknak kezd elege lenni
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 07:50
Vannak örvendetes folyamatok a lakáshitelezésben, egészségesebb lesz a hitelpiac - a bankok azonban még mindig túl sokat kérnek az ügyfelektől, ezért az MNB közbe fog lépni.
Makro / Külgazdaság Tervez a jegybank: az idei év a versenyképességé lesz
Privátbankár.hu | 2017. január 26. 08:17
Az eddigi fiskális és monetáris fordulat után itt az ideje leelőzni Európát Nagy Márton szerint.
Pénzügyi szektor Megpiszkálná a lakáshiteleket az MNB
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 08:40
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint a lakáshitelek kamatfelára Magyarországon kétszer akkora, mint a régióban, amit csökkenteni kell.
Uniós pályázatok Mit csináljunk, ha nem jönnek az uniós pénzek?
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 15:07
Már most fel készíteni a vállalkozásokat az uniós támogatások 2020 utáni átalakulására, át kell terelni őket a piaci finanszírozás felé, amiben érdemes lenne felhasználni a növekedési hitelprogram (nhp) tapasztalatait - mondja Nagy Márton.
KKV Hamarosan leesik a magyar cégeknek: nem az a normális, ami most van
Gáspár András | 2016. november 10. 13:20
Bőven van hova fejlődnie a magyar tőkepiacnak ahhoz, hogy a cégek számára tömegesen jelenthessen finanszírozási forrást a tőzsde vagy egy tőkebefektetési alap. A változás azonban megkezdődött, az uniós források és az állami, jegybanki programok a háttérbe szorulására fel kell készíteni a magyar cégeket.
Pénzügyi szektor Az MNB figyelmeztet: ez vár a hazai bankokra
Privátbankár.hu | 2016. május 12. 11:08
A jegybank a lakásárakat is árgus szemekkel fogja figyelni.
Részvény / Deviza / Áru Új barátot talált a magyar tőzsde
Privátbankár.hu | 2016. április 13. 11:12
Együttműködésről tárgyalt a román és a magyar tőzsde vezetője.
Részvény / Deviza / Áru Nagy dobásra készül a magyar tőzsde - hogy lesz ebből több részvény és több befektető?
Privátbankár.hu | 2016. március 9. 11:20
Az uniós pénzek és a jegybanki források kifutása után, 2020-tól a piacról kell forrást szerezniük a magyar cégeknek - a Budapesti Értéktőzsde addigra komoly változásokkal szeretné fejleszteni a tőkepiacot. Több részvényt, több befektetőt és nagyobb likviditást akarnak, ehhez állami vállalatokat és külföldi befektetőket is szeretnének megnyerni.
Makro / Külgazdaság Tényleg jön a kamatcsökkentés? Újabb részletek derültek ki
Privátbankár.hu | 2016. február 24. 09:44
Nem tartja kizártnak az alapkamat csökkentését a jegybank alelnöke, de szerinte korai arról beszélni, hogy ez tavasszal lenne.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék Kínában vannak - miről és kivel tárgyalnak?
Privátbankár.hu | 2016. január 15. 13:03
Matolcsy György jegybankelnök vezetésével folytat tárgyalásokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) delegációja Kínában, a küldöttség részt vett a magyar jegybank és a Kínai Nemzeti Bank (PBOC) közös szervezésében első alkalommal megrendezett Kínai-magyar pénzügyi fórumon is - közölte az MNB.
Állampapír / Kötvény Forintgyengítő hatású MNB-lépés? – még több állampapírt kell venniük a bankoknak
Eidenpenz József | 2016. január 12. 16:00
Nem konvencionálisnak nevezett eszközökkel ismét belenyúl a bankrendszer működésébe az MNB, a két hetes betét eltörlésével és kedvezőbb kamatcsere-ügyletekkel ösztönzi őket arra, hogy hosszú állampapírokat vásároljanak. Egyre inkább a magyar bankrendszer finanszírozza a magyar államadósságot.
Pénzügyi szektor Újabb részletek derültek ki az MKB eladásáról - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. december 18. 13:54
Az értékesítés nem kötelező ajánlattételi szakasza lezárult, 2016 január elején indul a kötelező ajánlattételi időszak.
Karrier Kiszivárgott, ki lesz a tőzsde új elnöke
Privátbankár.hu | 2015. november 26. 09:28
Nagy Márton lesz a budapesti tőzsde elnöke, Végh Richárd pedig a vezérigazgató.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon várják a kisebb cégeket is a tőzsdére
Privátbankár.hu | 2015. november 25. 09:58
A már most jegyzett nagy cégek mellett az ennél kisebb - főként közepes - vállalatokat is szeretnék ösztönözni a tőzsdére lépésre - mondta Nagy Márton.
Makro / Külgazdaság Ezért gyengül a forint - mire készül a jegybank?
Privátbankár.hu | 2015. november 4. 10:46
Muszáj lesz szokatlan eszközökhöz nyúlnia a jegybanknak, hogyha enyhíteni akar.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos