<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
18p

A korábbi évekhez hasonlóan ismételten átböngésztük az országgyűlési képviselőnők vagyonnyilatkozatait, amelyek azt mutatják, hogy elég jó évet zártak az érintettek - van, aki akár 2-3 új ingatlant is vásárolt az évben, míg mások megtakarításaikat tudták szépen növelni. Vállalkozóként még mindig kevesen tevékenykednek. Jöjjön a lista! 

Bangóné Borbély Ildikó

Az MSZP-ből diplomabotránya után kizárt képviselő parlamenti mandátumát egyelőre megtartotta, így vagyonnyilatkozata is beérkezett az előírtak szerint. Bangóné Borbély Ildikó ingatlannal, és céges érdekeltséggel nem rendelkezik, a vagyonnyilatkozatában feltüntetett legnagyobb értéktárgy a 2017-ben vásárolt Toyota Avensis autója. Az előző évhez képest változás, hogy a képviselőnek a nyilatkozat készítésekor nem volt az értékhatárt meghaladó készpénze, míg 2020-ban még 3 millió forintot tüntetett fel.

Bartos Mónika

Az igen hangzatos „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős” miniszteri biztosi címmel büszkélkedő fideszes képviselő a kormany.hu oldalon elérhető információk szerint idén április végéig tölti be ezt a tisztséget – az ezért kapott havi bruttó 500 ezres juttatást vagyonnyilatkozatában is szerepeltette.

Részlet Bartos Mónika vagyonnyilatkozatábólRészlet Bartos Mónika vagyonnyilatkozatából

A képviselőnek, aki a honvédelmi és rendészeti, valamint a külügyi bizottság tagja, négy ingatlanja is van: a nyilatkozat alapján 1992-ben vásárolta XIX. kerületi 45 négyzetméteres lakását, míg 2010-ben örökölt egy XIV. kerületi 39 négyzetméteres lakást. Mindezek mellett még mindig megvan a szentendrei ajándékba kapott nyaralója is, valamint a 2000-ben vásárolt, szintén szentendrei 115 négyzetméteres telke is. Autója egy 2014-es évjáratú Chrysler PT. Ezeken túlmenően nagyobb értékű ingóságokat nem írt be nyilatkozatába, tartozása és egyéb megtakarítása nincs, viszont a korábbi évekkel szemben most beszámolt arról, hogy az értékhatárt meghaladó, 2 millió forintnyi készpénzzel rendelkezik.

Bartos Mónika továbbra is egyedüli tulajdonosa a 2011-ben alapított Bavamona Nonprofit Kft-nek. Az évek óta inaktívnak tűnő vállalkozás főtevékenysége a céginformációs adatbázis szerint „egyéb sporttevékenység”.  Fontos megjegyezni, hogy miniszteri biztosi feladatainak ellátásához hivatali autót és üzemanyagkártyát kapott.

Bősz Anett

A DK frakcióvezető-helyettese 2020-ban lett résztulajdonosa (1/5) egy 176 négyzetméteres családi háznak, nagy értékű ingóságként pedig 2019-ben vett Toyota Prius autóját tüntette fel. Megtakarításait tekintve úgy tűnik, hogy jól sáfárkodott 2021-ben, hiszen devizaszámláján idén már nagyjából 1500 eurót (kb. 535 ezer forint) tart, de emellett arról is beszámolt, hogy forintszámláján 280 ezer forint van. Készpénze is több volt, mint 2020-ban, az akkor 380 ezer forintos összeg 2021-re 520 ezerre nőtt. Megtakarításai közt a korábbi évekkel szemben feltüntetett nyugdíjbiztosítást és életbiztosítást is – ezekbe 285 ezer, illetve 270 ezer forintot be eddig.

Tartozásai közt is változás történt, diákhitelét visszafizette, azonban a Fundamentától kölcsönt vett fel 2,9 millió forint értékben.

Bősz Anett (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)Bősz Anett (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

Csöbör Katalin

Az európai ügyek bizottságának tagjaként dolgozó fideszes képviselőnő ingatlanjaiban az előző évhez képest változás történt: a 2020-ban még feltüntetett, alsózsolcai 1040 négyzetméteres telken álló 270 négyzetméteres lakóháza idén már nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Alsózsolcán ugyanakkor továbbra is megvan 2160 négyzetméteres gyümölcsöse is, míg egy 714 négyzetméteres telken álló 80 négyzetméteres ház tulajdonjogán is osztozik. Ingatlanjai közt szerepel még egy 2018-ban vásárolt miskolci ház is, a telek alapterülete 626 négyzetméter, míg az épületé 160 négyzetméter. Nagy értékű ingóságai közt 2015-ben vásárolt Skoda szerepel.

A képviselő pénzügyei közt szerepel egy 27 millió forintos „más szerződés alapján fennálló pénzkövetelés” is, azaz feltehetőleg valakinek nagy értékben adott kölcsön, míg egy 29 millió forintos banki hitele is van.

Czunyiné Bertalan Judit

Komárom és környéke fideszes országgyűlési képviselője, az igazságügyi bizottság alelnöke 2018-ban örökölt több mint 10 ingatlant Bokodon teljes- vagy társtulajdonosként - ezek főleg szántók, legelők, kertek és szőlők. Szintén 2018-ban örökölt bokodi családi háza idén már nem szerepel a vagyonnyilatkozatban, ehelyett 2021-ben egy szintén bokodi családi ház társtulajdonosa lett.

Nagy értékű ingóságok között egy 2020-ban lízingelt (ennek összege 12,4 millió forint) Mercedes GLC-t tüntetett fel. A politikusnő továbbra is rendelkezik egy 10 millió forint értékű előtakarékossági életbiztosítással és egy 8 millió forintos életbiztosítással, valamint két kiskorú gyereke javára összesen 5,8 millió forint értékű Fundamenta Lakáskasszával is. Bankszámláján a vagyonnyilatkozat készítésekor 10,7 millió forintot tartott.

Több hiteltartozása is van: egy 2017-es ingatlanvásárlási hitelben adóstárs, ennek visszafizetéséből még 6 millió forint van hátra, míg szintén 2017-ből származik egy szabad felhasználású folyószámla hitele is, ennek értéke 5 millió forint. Feltüntette hitelkártyájának keretét is: ez 1,5 millió forint.

Czunyiné Bertalan Judit, a város fideszes országgyűlési képviselője ünnepi beszédet mond az új épületrésszel bővült Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda átadó ünnepségén Komáromban 2021. szeptember 30-án. (MTI/Krizsán Csaba)Czunyiné Bertalan Judit, a város fideszes országgyűlési képviselője ünnepi beszédet mond az új épületrésszel bővült Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda átadó ünnepségén Komáromban 2021. szeptember 30-án. (MTI/Krizsán Csaba)

Demeter Márta

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának LMP-s alelnökének továbbra is megvan 2018-ban örökölt XIV. kerületi, 49 négyzetméteres társasházi lakása, amelynek egyedüli tulajdonosa. Autója és nagyobb értékű ingósága nincs, viszont takarékbetétben tartott megtakarítása szépen hízik: az előző évben még 3,8 millió forintos összeg 2021-ben már 5 millió forintra nőtt. Jócskán csökkent hiteltartozása is – a korábban még 20 millió forintos adósság mostanra 8,8 millió forintra apadt. A képviselőnő albérlője továbbra is megvan, hiszen lakáskiadásból ismételten havi 170 ezer forint extra bevételt tüntetett fel.

A juttatásokat három oldalon keresztül sorolja, köztük olyan tételeket, mint irodai bútorok, IKEA könyvespolc, 3 részes kanapé, hűtőszekrények, mikrók, laptopok, törvény szerint járó üzemanyagkártya, irodabérlet és személyi keret.

Dunai Mónika

Dunai Mónika az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának tagja, valamint a kulturális bizottsághoz tartozó „Női Méltóságért” albizottság fideszes elnöke. Ingatlanjai közt egy XVII. kerületi, 723 négyzetméteres telken álló 104 négyzetméteres családi ház szerepel, amelyhez egy 30 négyzetméteres télikert is tartozik majd, a vagyonnyilatkozat szerint ennek befejezése hamarosan megtörténik. Nagy értékű ingósága, megtakarítása nincs, lakásvásárlási kölcsönét viszont tovább törlesztette, a 2020-ban még 2,72 millió forintos tartozás 2021-re 2,4 millió forintra apadt.

Érdekesség, hogy nyilatkozatában emellett feltüntetette, hogy a XVII. kerületi Gregor József Általános Iskola tanára és igazgató-helyettese, civil foglalkozását azonban szünetelteti.

Dúró Dóra

A Mi Hazánk elnökhelyettese továbbra is a mentelmi bizottság tagja, ingatlanjai közt a már korábban is meglévő, 566 négyzetméteres telken fekvő, budaörsi 154 négyzetméteres alapterületű családi házat tüntetett fel, ezt 2012-ben vásárolták, Dúró Dóra azóta társtulajdonos. Van egy 2016-os évjáratú Citroen C4 Picassoja is, amelyet még 2016-ban vett.

Tartozása egyáltalán nincs, megtakarításai közt továbbra is szerepel a Magyar Állampapír Plusz-papírokban tartott 9 millió forint, míg az előző évekhez képest bankszámláján nem volt az értékhatárt meghaladó összeg. A politikusnő idén sem felejtette el feltüntetni, hogy van egy nagyjából kétezer kötetes könyvtára.

Gurmai Zita

A külügyi bizottság MSZP-s tagjának nevén négy ingatlan van:

 • egy 56 négyzetméteres budapesti lakás (ebben társtulajdonos), amelyet örökölt
 • egy 60 négyzetméteres VII. kerületi lakás, amelyet vásárolt
 • egy 103 négyzetméteres II. kerületi lakás, amelyet vásárolt
 • valamint egy 97 négyzetméteres brüsszeli lakás is, amelyet feltehetően még EP-képviselőként használt.

A 2020-as nyilatkozatában szereplő Opel Astrája már nincs meg, autója így a 2020-ban vásárolt Volkswagen T-Cross. Megtakarításai közt több befektetési alapban elhelyezett pénz szerepel.

Részlet Gurmai Zita vagyonnyilatkozatábólRészlet Gurmai Zita vagyonnyilatkozatából

Tartozása 11 241 euró (nagyjából 4 millió forint), ez feltehetőleg a brüsszeli lakás vásárlásához kötődik. A képviselőnő jól áll a hitel visszafizetésével, hiszen 2020-ban ugyanebből a hitelből még több mint 18 ezer euró volt hátra. Feltüntetett juttatásai közt szerepelnek SIM-kártyák, tabletek, mobiltelefonok, és két ózongenerátor is.

Hohn Krisztina

Az LMP-s politikus a költségvetési bizottság alelnöke is. Idei vagyonnyilatkozatában ismét feltűnik az 1000 négyzetméteres telken fekvő 170 négyzetméteres családi ház Mánfán, amelyet még 1984-ben vásárolt. Nagy értékű ingóságként 2018-ban vásárolt Skoda Octavia autóját tüntette fel, míg megtakarításként 1,2 millió forintot tüntetett fel lakástakarék-pénztárban.

Képviselői juttatásai közt szerepel egyebek mellett lakás- és irodahasználati jog, tevékenységet segítő személyzet, üzemanyagkártya, de feltüntetett két íróasztalt, két laptopot, két iratmegsemmisítőt, két Samsung telefont, több háztartási eszközt, sőt még két akkus fúró-csavarozót, egy Bosch márkájú ütvefúrót és két mikrofont.

Juhász Hajnalka

A KDNP-s politikus továbbra is a külügyi bizottságban alelnök, emellett az európai ügyek bizottságának tagja. A képviselő három ingatlanban érdekelt társtulajdonosként:

 • egy II. kerületi 111 négyzetméter alapterületű lakásban,
 • egy 68 négyzetméteres bükkszentkereszti üdülőben,
 • valamint egy tavaly vásárol XI. kerületi, 68 négyzetméteres lakóház fele is az övé lett.

Megtakarítása nincs, feltüntetett viszont egy 5,4 millió forintos tartozást a Fundamentával szemben, valamint egy 2 millió forintos OTP személyi kölcsönt is. Változás az előző évhez képest, hogy Juhász Hajnalka új feladatot kapott – a titulusa „Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnöksége prioritásaival összefüggő nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért felelős” miniszteri biztos, fizetése ezért havi bruttó 1,3 millió forint.

Részlet Juhász Hajnalka vagyonnyilatkozatábólRészlet Juhász Hajnalka vagyonnyilatkozatából

Kállai Mária

Kállai Mária a kulturális bizottság alelnöke. A politikusnőnek a 98 négyzetméteres szolnoki családi háza mellett Fonyódon van még egy 54 négyzetméteres lakása. Két autója van: egy 2004-ben vett Opel Corsa, és 2020-ban vásárolt Honda Civic.

Különböző állampapírokban több mint 20 millió forint megtakarítása van, míg takarékbetétben 1,5 millió forintot tart. Hiteltartozása 2,63 millió forintra csökkent – ez tavaly még 3,28 millió forint volt. A képviselő emellett egyetemi órákat is tart, ebből évente legfeljebb 200 ezer forint bevétele származik.

Koncz Zsófia

A fenntartható fejlődés bizottság éghajlatvédelmi albizottságának fideszes alelnöke 2015-ben vásárolt egy 76 négyzetméteres lakást a XI. kerületben, ez az egyetlen ingatlan érdekeltsége. Autója nincs, viszont 2020 novemberében egy Suzuki motort örökölt. Megtakarítása 10 millió forint értékű értékpapír, valamint bankszámláján 4 millió forintot tart – adóssága egyáltalán nincs.

Kunhalmi Ágnes

A kulturális bizottság MSZP-s alelnöke résztulajdonosa egy XIII. kerületi, 57 négyzetméteres lakásnak, és 2018-ban vásárolt Opel Astrája is megvan még. Az OTP lakástakarék számláján eddig 644 ezer forintot gyűjtött össze, havonta 20 ezer forintot beletéve. Adóstársával közös hitele 2,09 millió forintra csökkent, más kintlévősége vagy tartozása nincs. Juttatásai közt az alapvetések mellett a BKV-bérletet és a konyhai berendezéseket (pl. robotgép, szendvicssütő) érdemes megemlíteni.

Mátrai Márta

Az Országgyűlés fideszes háznagyának továbbra is megvan 230 négyzetméteres kaposvári családi háza, amelyet még 2003-ban vásárolt, emellett társtulajdonosa egy balatonfenyvesi üdülőnek, amelyet még 1974-ben vettek. Mátrai Márta továbbra is több megtakarítással rendelkezik: OTP Prémium befektetési jeggyel, Magyar Állampapír Plusszal több mint 26 millió forint értékben, ezeken kívül továbbra is megvan a 250 darab OTP részvénye. A lakossági folyószámláján tartott pénz valamennyivel csökkent, a korábban több mint 1 millió forintos összeg 914 ezer forintra apadt. A háznagy szolgálati autóként Volkswagen Passatot használ.

Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya. (MTI/Balogh Zoltán)Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya. (MTI/Balogh Zoltán)

Molnár Ágnes

A fideszes képviselőnő a népjóléti bizottság tagja még 1996-ban vett egy szegedi, 54 négyzetméteres lakást, 2019 óta pedig egy Mercedes-Benz GLC-t lízingel, ami miatt 8,1 millió forint tartozása áll fenn. Tulajdonosa még egy 2006-ban vásárolt Audi A4-es személygépkocsinak is, valamint 6 millió forint készpénzzel is rendelkezik.

Molnár Ágnes azon kevés képviselőnő közé tartozik, aki gazdasági társaságban is érdekelt: 50 százalékos tulajdona van az „éttermi, mozgó vendéglátás” főtevékenységű Regioturizmus Kft-ben. A céginformációs adatbázis szerint ez a cég több mint 10 éve lényegében inaktív, a beadott beszámolók évek óta nullás árbevételről és minimálisan mínuszos adózott eredményről számolnak be.

Novák Katalin

A köztársasági elnöki poszt legnagyobb várományosa jó eséllyel idén utoljára adott le vagyonnyilatkozatot képviselőként. A volt családokért felelős tárcanélküli miniszter több ingatlanban is érdekelt:

 • társtulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak és egy 90 négyzetméteres társasházi lakásnak Újbudán,
 • kizárólagos tulajdonosa egy 56 négyzetméteres lakásnak szintén a XI. kerületben,
 • Szegeden egy 67, egy 166 és egy 174 négyzetméteres társasházi lakása van, valamint egy garázs társtulajdonosa is,
 • emellett Balatonlellén egy 47 négyzetméteres üdülő is az övé.

Saját autója, céges érdekeltsége és nagyobb értékű ingósága nincs, és megtakarításokkal sem rendelkezik a bankszámláján tartott 29 millió forinton kívül. Miniszteri fizetése 1,979 millió forint volt, ezt egészítette ki a lakáskiadásból befolyó havi 225 ezer forint.

Részlet Novák Katalin vagyonnyilatkozatábólRészlet Novák Katalin vagyonnyilatkozatából

Potocskáné Kőrösi Anita

A Jobbik költségvetési és gazdasági bizottságban is érdekelt képviselőjének több ingatlanja is van:

 • résztulajdonosa egy 74 és egy 60 négyzetméteres siófoki társasházi lakásnak, utóbbit ajándékozás címén kapta még 2013-ban,
 • Kányán résztulajdonosa egy 2000 négyzetméteres szántónak és egy 4387 négyzetméteres területnek, amelyekhez szintén öröklés útján jutott,
 • Értényben egy 30 hektáros szántóban, míg Somogyegresen egy 1331 négyzetméteres kertben résztulajdonos öröklés után,
 • Siófokon egy 723 négyzetméteresen területen álló műhelyben érdekelt társtulajdonosként egy adásvétel után.

Az előző évi vagyonnyilatkozatához képest változás, hogy a 2016-ban örökölt 60 négyzetméteres ságvári családi ház idén már nem szerepel a dokumentumban, így feltehetőleg ezt eladta.

Autója egy 2006-os évjáratú Renault Scenic, megtakarítását egy 1,15 millió forintos életbiztosítás, és az OTP Lakáskasszában elhelyezett 2,516 millió forintos összeg jelenti – ezek értéke nőtt az előző évben feltüntetetthez képest. Bankszámláján 977 ezer forintot tart. Tartozása egy hitelintézettel szemben áll fent, egy 4,75 millió forintos lakáshitel formájában.

Schmuck Erzsébet

Az LMP frakcióvezető-helyettesének Szuhafőn van egy 9142 négyzetméteres telken álló 120 négyzetméteres családi háza és egy 57 négyzetméteres lakása Budapest IX. kerületében. A 2020-as vagyonnyilatkozatában még szerepelt 1441 négyzetméteres szuhafői kert is, ezen azonban a politikus azóta feltehetően továbbadott, hiszen idén már nincs feltüntetve. Ingóságait tekintve autóinak száma gyarapodott, 2019-ben vásárolt Kia Ceed autója mellett 2021-ben egy Toyota Corollát is beszerzett. Államkötvényben 8 millió forintot tart, ezen kívül más megtakarítást, tartozást nem tüntetett fel a bevallásban, és céges érdekeltsége sincs.

Selmeczi Gabriella

A Népjóléti bizottság fideszes alelnöke Törökbálinton továbbra is társtulajdonos egy 1347 négyzetméteres telken fekvő családi házban – ezt egyébként idén is meglehetősen részletesen feltüntette a nyilatkozatában. Eszerint a ház pincéje 126, garázsa 35, földszintje 221,9, míg emelete 63,7 négyzetméteres. Még 1993-ban megajándékozták egy 861 négyzetméteres budaörsi raktárral és üzlethelyiséggel, ennek továbbra is egyedüli tulajdonosa.

Az előző évhez képest jelentős változás, hogy a képviselő megszabadult abádszalóki érdekeltségeitől, az öt szántóföld, telek, és erdő már nem szerepel bevallásában. A korábbi évekhez hasonlóan idén sem szerepel egyéb nagy értékű ingóság, megtakarítás, tartozás a vagyonnyilatkozatában, és gazdasági társaságban sincs érdekeltsége. Pluszjövedelme 80 ezer forint, ezt ingatlan bérbeadásból szerzi.

Szabó Tímea

A Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője tulajdonosa egy III. kerületi, 72 négyzetméteres lakásnak, valamint társtulajdonosa szintén a kerületben egy 86 négyzetméteres ingatlannak. A képviselőnek nincsen nagyobb értékű ingósága. Megtakarítása nincs, viszont egy hitelintézettel szemben 6,4 millió forintos tartozása áll fent – ez az összeg csökkent az előző évhez képest.

Szabó Tünde

Az olimpiai érmes ex-úszó, sportért felelős államtitkár tulajdonában lévő ingatlanoknál nem történt változás a korábbi évekhez képest, a frissen leadott vagyonnyilatkozat szerint továbbra is kisebbségi tulajdonos egy 825 négyzetméteres telken fekvő 177 négyzetméter alapterületű családi házban, míg 2001 óta haszonélvezői joga van egy 52 négyzetméteres nyíregyházi lakásban. Az ügyvédi tevékenységét jelenleg egyébként szüneteltető államtitkár a tulajdonosa a Sávolt-Szabó Ügyvédi Irodának, amelynek a székhelye a vagyonnyilatkozatban szintén szereplő, II. kerületben található 44 négyzetméteres iroda.

Az államtitkárnak autója és nagyértékű ingósága nincs, bankszámláján 8,75 millió forintot tart. Tartozásai közt a férjével felvett hitel már nem szerepel, a 2020-ban még visszafizetendőként szereplő 4,5 millió forintnak már nincs nyoma a vagyonnyilatkozatban. Olimpiai érmesként életjáradékot kap, valamint sportért felelős államtitkárként is havi díjazásban részesül.

Szél Bernadett

A független képviselő jelenleg az európai ügyek bizottságának tagja. Vagyonnyilatkozatában az ingatlanügyeket tekintve nem történt változás, hiszen továbbra is résztulajdonos egy 150 négyzetméteres budakeszi házban, amely egy 1024 négyzetméteres telken áll, valamint tulajdonosa egy 1255 négyzetméteres telken álló, 170 négyzetméteres alapterületű pátyi családi háznak is, amelyet 2015-ben vásárolt meg.

Nagyobb értékű ingósága és tartozása nincs, megtakarítását két darab 1,3 millió forintos névértékű nyugdíjbiztosítás jelenti. A Budántúli Waldorf Alapítványnak továbbra is bérbe ad egy ingatlant, ebből havonta 100 ezer forint bevétele származik.

Vadai Ágnes

A DK frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának alelnöke továbbra is tulajdonosa a 2015-ben megvásárolt XIII. kerületi, 77 négyzetméteres lakásnak. Bár autója nincs, más, nagyobb értékű ingósága akad: 2006-ban festményeket és Herendi-porcelánkészletet kapott ajándékba, ezeket idén is feltüntette vagyonnyilatkozatában.

Pénzügyeit tekintve igen jól áll, hiszen 2020-ban még 16,54 millió forintot tartott bankszámláján, ez időközben több mint 27 millió forintra duzzadt. Továbbra is fennáll követelése magánemberként, az adós azonban úgy tűnik, hogy megfelelően fizet, hiszen a 2020-ban még 3,75 millió forint tartozás 2,6 millió forintra apadt.

Vadai Ágnes két nyugdíjpénztárban is megtakarít, ezek összértéke nagyjából 19,1 millió forint bevallása szerint. Készpénze 6,65 millió forint, emellett rendelkezik 1990 euróval és 69 dollárral is.

Demeter Márta, Vadai Ágnes és Varga-Damm Andrea az egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításáról szóló vitán az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 19-én. (MTI/Soós Lajos)Demeter Márta, Vadai Ágnes és Varga-Damm Andrea az egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításáról szóló vitán az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 19-én. (MTI/Soós Lajos)

Varga-Damm Andrea

A korábban a Jobbik színeiben dolgozó, majd függetlenné váló, legutóbb pedig pártot alapító (Reformerek) képviselő az igazságügyi bizottságban aktív. A képviselő ingatlanvagyona tovább hízott az elmúlt évben, míg 2020-ban nyolc, addig 2021-ben már összesen tizenkét ingatlant tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. 2021-ben vásárolt egy 1400 négyzetméteres szentendrei telket és egy XVII. kerületi 60 négyzetméteres lakóházat is, és ajándékba megkapta egy III. kerületi 240 négyzetméteres lakóingatlan társtulajdonosi jogát, valamint egy nagyradai családi ház résztulajdonosságával is megajándékozták.

Nagy értékű ingóságai között egy 2018-ban lízingelt, 10 éves Jaguár FX és egy 2020-ban lízingelt Suzuki S-Cross szerepel, míg megtakarítását egy 780 ezer forint értékű lakástakarék, és bankszámlán tartott 28 millió forint jelenti. Hitelintézettel szemben fennálló tartozása 1,8 millió forint, ez feltehetően azt jelenti, hogy jócskán sikerült törlesztenie az előző évben még 5 millió forintos lízingtartozásból. Egyéb bevétele nincs, ügyvédi tevékenységét jelenleg szünetelteti. A képviselői juttatások terén érdemes megjegyezni, hogy a képviselőnő munkáját nyolc asszisztens segíti, 2020-ban még „csak” hatan voltak.

Vitályos Eszter Zsuzsanna

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára viszonylag új érkező az Országgyűlésbe, hiszen 2021 augusztusának végén kapta meg azt a parlamenti mandátumot, amelyet a Nemzeti Múzeum igazgatójának kinevezett L. Simon László kénytelen volt visszaadni.

Az államatitkárnak a listán egyedüliként nincsen saját ingatlanja, nagy értékű ingóságként egy 2006-ban vásárolt Suzuki Wagon R+ autóját jelölte meg. Lakástakarékban 4,8 millió forintot gyűjtött össze, míg egy hitelintézettel szemben 5,16 millió forint tartozása áll fent.

Ilyet ritkán látni: Vitályos Eszternek nincsen ingatlanjaIlyet ritkán látni: Vitályos Eszternek nincsen ingatlanja

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Esik az amerikai földgáz ára, mert kevesebbet küldenek exportra
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 15:26
Az amerikai földgáz ára csökkenésnek indult, elsősorban azért, mert a Freeport LNG-exportőr leállása miatt több marad a helyi szolgáltatóknak. Ez azonban rossz hír Európának.
Makro / Külgazdaság NATO-csúcs: a madridi döntések biztosítják, hogy a szövetség tovább őrizze a békét
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 14:33
A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Makro / Külgazdaság Akinek gyenge a szíve, ne menjen vásárolni a következő hónapokban
Király Béla | 2022. június 30. 14:18
Az MNB csütörtökön mutatta be a friss Inflációs jelentést. Ebből kiderült, hogy a drágulás az ősz folyamán fog tetőzni addig fájdalmas tapasztalatokkal jár majd a vásárlás. Különösen az élelmiszerek esetén, hiszen ott továbbra is 20 százalék feletti lehet az áremelkedés.
Makro / Külgazdaság Oroszország elhagyta a Kígyó-szigetet – stratégiai győzelem Ukrajna számára
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 13:52
Az orosz erők csütörtökön elhagyták a Kígyó-sziget stratégiai jelentőségű fekete-tengeri előretolt helyőrséget, ami Ukrajna számára jelentős győzelmet jelent, és enyhítheti a gabonaexport orosz blokádját, amely a globális éhínség súlyosbodásával fenyegetett.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Világgazdaság – élt 53 évet
Wéber Balázs | 2022. június 30. 12:51
Újabb ikonikus laptól búcsúzunk.
Makro / Külgazdaság Az ukrán menekültek miatt ugrott meg a német munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:21
Németországban megugrott a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta júniusban az előző hónaphoz képest elsősorban amiatt, hogy az Ukrajnából menekülőket nagy számban regisztrálták a munkakereső szolgálatnál.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG