<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Magyarországon és az Európai Unióban is még mindig a keringési rendszer betegségei és a daganatos megbetegedések számítanak a vezető halálozási okoknak, a statisztikák szerint hazánkban az utóbbi miatt közel 33 ezer ember vesztette életét csak 2016-ban. Mindezek ellenére még mindig nagyon alacsony nálunk az egészségbiztosítások elterjedtsége, a szerződések száma alig haladja meg a 30 ezret.
(Fotó: 123rf.com)

A hosszú várólisták miatt a gyógyulási idő is elhúzódik, ráadásul vagy a várótermekben kell hosszasan időzni, vagy már eleve otthon, betegen kell kivárjuk a vizsgálathoz, beavatkozáshoz kapott időpontokat. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2016-ban 85,5 milliárd forint táppénzt fizettek ki az azt igénylőknek, a 4 millió táppénzre jogosultból pedig naponta közel 70 ezren vették igénybe ezt az ellátást.

Az elmúlt években már komoly műtétekre is sor került a magánorvosi szektorban, ezek a műtétek azonban jelentős anyagi ráfordítást igényelnek, hiszen várakozási idő nélkül, magas színvonalú egészségügyi intézményekben történik. Ilyen esetekre a megoldás egy olyan egészségbiztosítás lehet, amellyel rövid idő alatt, várólista nélkül megszervezik és térítik a műtéti beavatkozást az optimálisan felszerelt kórházak valamelyikében.

Időt spórolunk, és a gyermekeinkre is vigyázhatunk

Ha az egészségbiztosítás mellett döntünk, nem kell számolnunk a pénztárcánkat komolyabban megterhelő hálapénzzel sem, fentieken túl pedig nem kell időt áldozni a megfelelő orvos felkutatására, vagy ha a betegség konkrét feltárásához több vizsgálat is szükséges, akkor azokon akár egy nap alatt áteshetünk a különböző szakorvosok konzultációja mellett. Az OVB Magyarország véleménye szerint megnyugtató lehet az is, hogy a legtöbb egészségbiztosítás kiterjeszthető a gyermekünkre is, így biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő szakorvosi vizsgálatokkal ők is jó kezekben vannak.

A megelőzés is ugyanilyen fontos

Az egészségünk megőrzésében legalább ilyen fontos szerepet tölt be a prevenció, külön kiadás nélkül elmehetünk tüdőszűrésre, nőgyógyászati, prosztata, bőrgyógyászati vizsgálatokra, vagy akár elvégeztethetjük a teljes vérkép vizsgálatot is. Az OVB pénzügyi tanácsadó cég felhívja továbbá a figyelmet arra is, hogy a legtöbb egészségbiztosítás díja magában foglalja a második szakorvosi véleményt is, akár nemzetközi szinten, így biztosan zárhatunk ki bizonyos betegségeket, és mindezt úgy, hogy a teljes folyamatot magyar orvosok koordinálják.

Az egészségbiztosítások díja többek között az életkortól függ, minél fiatalabb valaki, annál kevesebb díjért veheti igénybe a színvonalas, gyors és biztosítás nélkül sokszor drága kezeléseket, ellátásokat. Habár az európai országokban tapasztalható egészségügyi kiadásokat nehéz összehasonlítani, mindenképpen sokatmondó adat, hogy amíg Magyarországon néhány tízezren rendelkeznek egészségbiztosítással, addig például Ausztriában 2,5 millió embernek van már ilyen szerződése.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Magyar Közlöny: a csok büntetőkamata nem lehet több 5 százaléknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:32
Legfeljebb 5 százalék lehet a büntetőkamat azoknak, akik nem teljesítik a csok felvételekor vállalt feltételeket. Az új rendeletre a jegybanki alapkamat drasztikus emelkedése miatt volt szükség. A büntetőkamat akár 65 százalékra is rúghatott volna.
Személyes pénzügyek Iszonyatos összegeket vesztünk az inflációval - tévút a készpénzes megtakarítás
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:57
Ezermilliárd forint olvadhat semmivé, de van jobb megoldás.
Személyes pénzügyek Megint érdemes gyorsan elmenni tankolni
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:27
Péntektől ugyanis újra emelkedik a benzin és a dízelolaj ára is.
Személyes pénzügyek Már a spórolós németek sem spórolnak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 13:15
A lakosság nagy része nem tud már pénzt félretenni a rendkívüli áremelkedés, például a megnövekedett rezsi miatt Németországban. A BVR bankszövetség becslése szerint a megtakarítási ráta 2014 óta először egyszámjegyűre csökkenhet az idén.
Személyes pénzügyek Rengeteg állás betöltetlen Ausztriában, augusztusban is rekord született
Eidenpenz József | 2022. szeptember 26. 05:14
Új rekord született augusztusban is, 115 622 magyar állampolgárságú munkavállaló dolgozott Ausztriában. Egy év és egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban. Lassan utolérjük a csúcstartó németeket. Az ukránok rohama valamiért leült. A szomszédunkban még mindig rengeteg álláshely betöltetlen.
Személyes pénzügyek A zsebpénzben is visszaköszönhet az infláció
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 10:25
Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg. A gyerekek kiadásai is emelkednek, ezért a szülőknek - ha megtehetik - magasabb zsebpénz-kiadással érdemes számolniuk az idei tanévben.
Személyes pénzügyek Pénteken változás jön az üzemanyagáraknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 11:38
Változik a gázolaj ára azoknak, akik nem tankolhatnak 480-ért.
Személyes pénzügyek Hiteleiknél a bankok azonnal érvényesítik az MNB-kamatemelést, nem úgy a betéteiknél
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 08:43
Ez derül ki a Bank360 legfrissebb körképéből.
Személyes pénzügyek Magas fizetése van annak, aki most lakáshitelt vesz fel
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 18. 12:31
Csökkent a tervezett lakásvásárlásukat részben hitelből finanszírozók átlagos életkora az idén. Az átlagos fizetésük pedig 16 százalékkal 563 ezer forintra emelkedett éves összevetésben - derül ki az ingatlan.com és a money.hu közös szolgáltatása, a Hitelintéző adataiból.
Személyes pénzügyek Meghal a bankkártya, megoldjuk okosba' a fizetést
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 08:46
Tarolnak a különböző új digitális eszközök.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG