Egészségbiztosítás
Személyes pénzügyek 10. A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás 
Privátbankár.hu | 2021. január 8. 13:57
Az állam nyugdíjat fizet az időseknek és gondoskodik a lakosság egészségügyi ellátásáról is - mégis nagyon fontos, hogy ezeket az állami szolgáltatásokat a saját jövedelmünkből is kiegészítsük. Ráadásul erről érdemes azonnal gondoskodni, amint elkezdünk rendszeres bevételhez jutni: óriási előnye van azoknak, akik időben kezdenek el nyugdíjra vagy egészségügyi célokra megtakarítani. Nem véletlen, hogy az állam is igyekszik rávenni a hosszú távú öngondoskodásra az állampolgárokat.
Közérdekű Júliustól új tb-járulékot fizetünk 
Privátbankár.hu | 2019. december 11. 11:57
A parlament megszavazta a társadalombiztosítási ellátások összes rendelkezésének újraszabályozását. Az egységes, új járulék mellett az is eldőlt, hogy aki nem fizeti, az három hónap után nem veheti igénybe a térítésmentes egészségügyi szolgáltatást.
Személyes pénzügyek Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan? 
Privátbankár.hu | 2019. október 19. 17:44
Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.
Személyes pénzügyek Csődöt mond a közegészségügy, rengeteget költünk magánorvosokra 
Privátbankár.hu | 2019. június 16. 09:04
5 év alatt 20 százalékponttal nőtt a magánorvosi szolgáltatásokat igénybe vevő magyarok száma - most már többen vannak azok, akik maszekhoz (is) járnak, mint azok, akik beérik a közegészségüggyel. Évi 200 ezret költünk saját zsebből orvosokra, többet, mint a régió többi országának lakosai. Az egészségbiztosítók kaptak egy ütést, de így is hasítanak - a nőgyógyászati, bőrgyógyászati, gasztroenterológiai vizsgálatokat intézzük leggyakrabban privátban.
Vállalat Itt a válasz a munkaerő-megtartás kérdésére! 
Privátbankár.hu | 2018. december 13. 16:50
Nem, nem csak a pénz az, de már a csocsóasztal és a PlayStation sem elég. Az egészség viszont motivációt jelent.
Személyes pénzügyek Büntetőkamatok is sújtják a nyugdíjpénzeket 
Privátbankár.hu | 2018. július 30. 14:50
A negatív európai betéti alapkamat még olyan intézményekre is visszaüt, mint az állami nyugdíjbiztosító és egészségbiztosító Németországban, amelyek emiatt veszteségesen tudják csak elhelyezni pénzüket. Igaz, az állam közben óriási összegeket takarít meg a nullához közeli államkötvény-hozamok miatt.
Személyes pénzügyek Inkább fizetünk – ebből is látszik, hol tart a magyar egészségügy 
Privátbankár.hu | 2018. június 10. 15:30
Mind a munkavállalók, mind a munkáltatók körében egyre jobban felértékelődnek az egészségbiztosítások. Míg az előbbiek az egyre súlyosbodó munkaerőhiány mellett hatékony ösztönző eszközként tudnak alkalmazni egy ilyen juttatást, addig a munkavállalóknak a gyorsan dráguló egészségbiztosítási szolgáltatások elérésének gyakran egyetlen módja maradt a céges egészségbiztosítás.
Személyes pénzügyek Se várólista, se hálapénz: erre a megoldásra gondoltál már? 
Privátbankár.hu | 2018. március 30. 15:09
Magyarországon és az Európai Unióban is még mindig a keringési rendszer betegségei és a daganatos megbetegedések számítanak a vezető halálozási okoknak, a statisztikák szerint hazánkban az utóbbi miatt közel 33 ezer ember vesztette életét csak 2016-ban. Mindezek ellenére még mindig nagyon alacsony nálunk az egészségbiztosítások elterjedtsége, a szerződések száma alig haladja meg a 30 ezret.
Makro / Külgazdaság Csak megkapja Trump, amit akart, de ennek súlyos ára lesz 
Privátbankár.hu | 2018. február 27. 16:10
Az amerikai elnök kampányüzeneteinek és első rendeleteinek egyike volt az Obamacare program megszüntetése. Bár a felfüggesztését aláírta, az egészségbiztosítási rendszert azóta sem sikerült megreformálni, így a Barack Obama által életre hívott rendszer továbbra is érvényben van. Most azonban húsz szövetségi állam fogott össze ellene, ugyanis rájöttek: az adóreform miatt gyakorlatilag alkotmányellenessé vált. De hogy jutottunk idáig?
Személyes pénzügyek Elfelejthetjük a várólistákat és a hálapénzt? 
Privátbankár.hu | 2017. december 22. 15:02
Az őszi-téli időszakban egyre gyakoribbak a megfázások, megbetegedések, így nem ritka, hogy akár 1-2 órát is kell várakoznunk a háziorvosnál. A helyzet még súlyosabb komolyabb vizsgálatok, műtétek esetében, ahol egyes esetekben hosszú várólistákra kell feliratkoznunk. Sokan nincsenek megelégedve az egészségügyi szolgáltatásokkal, ráadásul szakértők szerint háziorvos-válság előtt áll az ország. Egy jó egészségbiztosítással elkerülhetjük a sorban állást és a hálapénzt is.
Személyes pénzügyek A rák miatti halálesetek 40 százaléka megelőzhető lenne  
Privátbankár.hu | 2017. december 21. 15:01
A magyarok egyik legnagyobb félelme a daganatos megbetegedés. Szinte nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk valamilyen daganatos megbetegedéssel kapcsolatos hírrel: ha nem a médiában, akkor a szomszédban, a családban, az ismerősi körben. A tendencia sajnos azt mutatja, sokan nincsenek tisztában a prevenció fontosságával, pedig a WHO adatai szerint a rákos megbetegedések miatt bekövetkezett halálozások 40%-a odafigyeléssel megelőzhető lenne.
Makro / Külgazdaság Összefogott Washington: nem hagyják kinyírni az Obamacare-t 
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 07:27
Kétpárti megegyezés született, megtartják az egészségügyi törvény sarokpontjait.
Személyes pénzügyek Kitalálod, kik voltak az európai nyugdíj élharcosai? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 06:06
A jobboldal nem feltétlenül kell(ene) ellensége legyen a szociális érzékenységnek. A történelemben több nagy szociális reformot is jobboldali pártok vezettek be, így az első európai nyugdíjat is. Igaz, baloldali nyomásra, a szocialisták ellen szocialista nyugdíjjal harcoltak.
Makro / Külgazdaság Nem nyugszik Trump: maradt még ötlet az Obamacare kinyírására 
Privátbankár.hu | 2017. július 29. 10:28
Bár az ellenállás valamelyest enyhül, továbbra sem sikerül keresztülnyomnia Donald Trumpnak az Obamacare eltörlését és az új egészségbiztosítási törvény elfogadtatását. A republikánusok ugyan már kevesebb számban maradnak ki a megszavazásból, az azonban egyre biztosabban látszik, hogy nem lesz egyszerű lerombolni az Obama-kormány utolsó bástyáját. Ha azonban nem megy huszárvágással, akkor majd belülről bomlasztanak – ez a 3 lehetőség ugyanis még mindig Trump rendelkezésére áll.
Makro / Külgazdaság Egyre égőbb, ami történik: Trump már megint felsült 
Privátbankár.hu | 2017. július 27. 07:57
Az amerikai szenátus tagjai ismét elutasították szerdán a republikánusoknak azt a javaslatát, amely az előző, demokrata kormányzat egészségbiztosítási törvénye, az Obamacare visszavonását célozta.
Makro / Külgazdaság Fiatalok, erősek, nem mennek orvoshoz – a bevándorlók stabilizálják a társadalombiztosítást 
Eidenpenz József | 2017. július 26. 16:45
Németországban az egészségbiztosításnak jelentős többlete van, ami az egyik lap szerint nemcsak a magas foglalkoztatásnak és a gazdasági növekedésnek, hanem az EU-ból jött bevándorlóknak is köszönhető. A külföldi járulékfizetők száma hét év alatt megkétszereződött. Nálunk viszont magas a deficit.
Makro / Külgazdaság Trump megint felsült - cserbenhagyták a republikánusok 
Privátbankár.hu | 2017. július 26. 08:33
Lassan már számolni sem tudjuk, hányszor tört bele az új elnök bicskája a legfontosabb kampányígéretének megvalósításába. Az Obamacare eltörlése ugyanis nehezebben megy, mint elsőre várták, az új egészségbiztosítási rendeletet többször módosítani kellett, és még így sem tudta megnyerni a párttársak szimpátiáját. Ez lehet Trump Moby Dickje?
Makro / Külgazdaság Súlyos beteg Trump egyik fontos embere 
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 08:56
Agydaganattal kezelik John McCain szenátort, egy darabig biztos nem kerül ki a kórházból.
Makro / Külgazdaság Trump őrjöng: megint elbukott az egészségügyi rendelet 
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 09:09
Visszatáncoltak a republikánus szenátorok, a harmadik változat is bukott.
Makro / Külgazdaság Minden összefogott Trump ellen - sosem döntik be az Obamacare-t? 
Privátbankár.hu | 2017. július 17. 08:30
Hiába bízik a korábbi egészségbiztosítási rendszert váltó Medicaid sikerében Trump, a sors valahogy mindig összefog a szavazás ellen. Amellett, hogy a republikánus szenátorok sem biztosak a dolgukban, John McCain szenátor lábadozása miatt már egészen biztos, hogy júliusban nem szavazzák meg az új törvényt.
Makro / Külgazdaság Obamacare helyett Trumpcare - 23 millió embert kidobnak az egészségbiztosításból 
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 08:32
Az amerikai Kongresszusi Költségvetési Bizottság közzétette számításait Donald Trump egészségbiztosítási terveivel kapcsolatban, s arra jutott, hogy 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.
Makro / Külgazdaság Végül csak kinyírják az Obamacare-t: mi jön utána? 
Privátbankár.hu | 2017. május 1. 17:07
Csak sikerül átnyomni Trump egészségbiztosítási törvényének újjászületett verzióját.
Makro / Külgazdaság Beletörhet Trump bicskája az Obamacare felszámolásába? 
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 11:58
Lehet démonizálni a korábbi vezető intézkedéseit, de megérezné a költségvetés, ha beszántaná az Obamacare-t.
Makro / Külgazdaság Itt az új javaslat – végérvényesen leütik az Obama-rendszer utolsó bástyáját? 
Privátbankár.hu | 2017. március 7. 07:40
Benyújtották az Obamacare-t váltó új egészségbiztosítási törvény javaslatát. De mit szólnak ehhez a szegények?
Makro / Külgazdaság Az amerikai elnök már megint ígérget: jön a Trumpcare? 
Privátbankár.hu | 2017. március 1. 07:21
Végül csak kinyírja a republikánus többségű szenátus Obama egészségbiztosítási rendszerét, valami lesz helyette.
Személyes pénzügyek Pénzt vagy egészséget? Nagyon ráfizethet, aki a biztosításon akar spórolni 
Privátbankár.hu | 2017. január 9. 13:17
A legtöbb embernek nem esik nehézségére listát felállítani a legnagyobb félelmeiről. A Generali kutatásából is az látszik, hogy aggódunk a testi épségünkért, a szeretteinkért, a vagyontárgyainkért, de úgy tűnik, a pénzünket még az egészségünknél is jobban féltjük.
Makro / Külgazdaság Obama utolsó nagy próbálkozása – elkésett vele? 
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 07:45
Mentené az egészségbiztosítási törvényt, csakhogy a szenátusban már határozatot is hoztak a visszavonásának első lépéseiről.
Vásárló Szereted a dolgozóidat? Ajándékozz nekik influenzaoltást! 
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 11:37
Idén és jövőre is adómentesen adhatnak védőoltást a dolgozóknak a munkaadók.
Személyes pénzügyek Vajon minek fizetünk tb-t? Rengeteget költünk egészségügyre 
Privátbankár.hu | 2016. június 30. 16:19
Az egészségügyi kiadásoknak csak kétharmadát fizeti az állam, ehhez a lakosság évi 958 milliárd forintot tesz hozzá - meg még néhány milliárd forintot betömködünk borítékban a fehér köpenyek zsebébe.
Makro / Külgazdaság Nagy üzlet a magánegészségügy – ennyit fizetnek érte a magyarok  
Privátbankár.hu | 2016. április 26. 13:39
Egy felmérés szerint egyre inkább elégedetlenek vagyunk az állami egészségüggyel.
Személyes pénzügyek Beteg lettél? Milliós kárt okozol a munkáltatódnak 
Privátbankár.hu | 2015. november 21. 10:15
Tizedére csökkenthető a munkából való kiesés időtartama, ha van egészségbiztosításunk.
Vásárló Nem akarsz betegen dolgozni? Győzd meg a főnököt! 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 8. 17:15
A gazdasági helyzet normalizálásával áttörés jöhet a vállalati egészségbiztosítások piacán - állítják az Uniqa Biztosító szakértői. Van hova bővülni: 160 munkaképes lakosból egynek van ilyen biztosítása.
Vásárló Vigyen mindent, csak a TAJ kártyámat ne! Mitől félnek a magyarok? 
Kollár Dóri | 2014. december 9. 18:10
A magyar felnőttek kétharmada számol azzal, hogy adatlopás áldozatává válhat - érdekes módon a Fellowes felmérése azt mutatja, hogy az átlagos magyar a személyijénél is jobban tart a TAJ-kártyája elvesztésétől. Mitől félünk? Kiben bízunk? Hogyan semmisítjük meg iratainkat?
Biztosítás Ellenség vagy segítség a fizető beteg? 
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 15:15
A magánbiztosítást igénybe vevő kétszer fizet ugyanazért a szolgáltatásért: a társadalombiztosítási befizetésen felül fizet a külön eljárásért. De ebből a pénzből lesz fenntarthatóbb a rendszer és az OEP-időben emiatt csökkennének a várólisták.
Személyes pénzügyek Napi 90 milliót csúsztatunk az orvosok zsebébe 
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 07:33
Egy felmérés szerint a magyarok zsebből fizetik az egészségügyi kiadások több mint negyedét.
KKV Írek szervezik az amerikaiak egészségbiztosítását 
Privátbankár.hu | 2014. január 12. 13:05
Biztosításokat kell kínálnia azoknak, akikkel betegségük miatt korábban senki sem szerződött. Volt erre amerikai cég is, de megbukott.
Vásárló Nem kell az autósoknak a casco 
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 08:31
2013-ban a korábbinál is kevesebb biztosítást kötöttek az emberek. Az ok egyszerű: egyre kevesebben vesznek új autót. Amíg ezen a területen nem lesz változás, addig fölösleges csodát várni a biztosítási piacon. Évet értékelt a Magyar Biztosítók Szövetsége.
Makro / Külgazdaság Meglepetések nélkül: elfogadták a jövő évi költségvetést 
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 13:44
A Költségvetési Tanács elnöke szerint lehetnek kockázatok.
Biztosítás Kilométer hosszú várólisták: itt még a hálapénz sem segít 
Privátbankár.hu | 2013. november 22. 08:18
Nem csak az egészségügyi ellátásra, hanem a diagnózisra is sokat kell várni, egy MR vizsgálatra akár 86 napot.
Személyes pénzügyek Nincs pénzük az embereknek, felélik a biztosításokban megtakarított pénzt 
Privátbankár.hu | 2013. október 9. 09:35
Az élet- és nyugdíjbiztosítás haldoklik, jó egészségbiztosítás viszont elkelne, de nincs a piacon.
Vásárló Nem sokat ér az Európai Egészségbiztosítási Kártya 
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 09:39
A kedvelt üdülőhelyek kórházai késve kapnak állami támogatást, emiatt kell zsebből fizetni.
Személyes pénzügyek Az átlag magyar 100 ezret költ az egészségére, és Ön? 
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 09:44
A magyarok átlagosan 100 ezer forintot fordítanak évente egészségmegőrző termékek vásárlására, de a lakosság kevesebb, mint fele tesz aktívan azért, hogy egészséges maradjon. A megelőzést szolgáló szűrővizsgálatokon csak az emberek 40 százaléka vesz részt.
Személyes pénzügyek Ha késve is, de a magyar úton Szlovákia 
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 15:15
Csúsznak a Szlovákiában 2014-re tervezett egy biztosítós egészségbiztosítási rendszer előkészületei az átalakítás részleteit szabályozó törvény jogharmonizációja miatt.
Személyes pénzügyek Pénztárszövetség: hálapénzzé válhat az adómentes kárkifizetés 
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 11:00
Januártól az egészségpénztárak a tagjaik részére betegségbiztosítást is vásárolhatnak, de ez az engedmény merőben ellentétes a pénztártörvény eddig sértetlen alapelveivel - közölte a Független Pénztárszövetség.
Adó Cafeteria jövőre: az adószabályok helyzetbe hozzák az egészséget 
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 15:43
Az adószabályok jövőre helyzetbe hozzák az egészségbiztosítást, a jó minőségű magánrendelésekre igény van, csak pénz nincs. Itt lehet a megoldás.
Biztosítás Egészségügy: egyre nagyobb teret enged az állam az üzleti biztosítóknak 
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 11:20
Miközben a cafeteria-juttatások terhei 2013-ban 30,9 százalékról 35,7 százalékra emelkednek, a munkáltatók jövőre is adómentes juttatásként, ráadásul felső limit nélkül adhatják dolgozóiknak a visszavásárlási értékkel nem rendelkező egészségbiztosítást.
Biztosítás Lantos Csaba cége a Signallal együtt lép a magánegészségügyi piacra  
Zsiborás Gergő | 2012. november 14. 12:19
A Lantos Csaba nevével fémjelzett Főnix-MED Zrt. összeáll a Signal Biztosítóval annak új üzletágának létrehozására, így a német biztosítóóriás magyarországi leánya is beszáll a magánegészségügyi szolgáltatások piacára - közölte Kálózdi Tamás, a biztosító első embere mai budapesti sajtótájékoztatóján.
Biztosítás Egészségbiztosítások: ingoványos talaj vagy bomba üzlet? 
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 06:50
Egy apró törvénymódosítás ágyazott meg tavaly decemberben annak, hogy az üzleti biztosítók beszálljanak az állami ellátórendszerbe. Ez ugyanakkor a szektor további fejlődése szempontjából kevés lehet. Jó üzlet-e az egészségbiztosítás vagy túl sok a politikai kockázat?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG