4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az őszi-téli időszakban egyre gyakoribbak a megfázások, megbetegedések, így nem ritka, hogy akár 1-2 órát is kell várakoznunk a háziorvosnál. A helyzet még súlyosabb komolyabb vizsgálatok, műtétek esetében, ahol egyes esetekben hosszú várólistákra kell feliratkoznunk. Sokan nincsenek megelégedve az egészségügyi szolgáltatásokkal, ráadásul szakértők szerint háziorvos-válság előtt áll az ország. Egy jó egészségbiztosítással elkerülhetjük a sorban állást és a hálapénzt is.
MTI Fotó: Balázs Attila

Háziorvos-válság előtt az ország?

Magyarországon 6750 működő háziorvosi praxis van, ebből mintegy 300 tartósan betöltetlen. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint néhány éven belül 2200 praxis válhat betöltetlenné, 2025-ben már háromezer háziorvos hiányzik majd.

Mi az elfogadható alternatíva?

Aki szeretne biztosra menni, magánorvost választ: a fogászati és nőgyógyászati ellátásért vagyunk hajlandóak a legtöbbet fizetni. Az sem ritka, hogy komolyabb betegség esetén inkább magánúton végeztetünk el egy diagnosztikai vizsgálatot, főleg akkor, ha egyébként nagyon sokat kellene rá várni. Egy felmérés arra is rámutatott, hogy a magánegészségügy már nem csak a gazdagok luxusa, az alacsonyabb keresetűek is egyre gyakrabban élnek ezzel a lehetőséggel. A Központ Statisztikai hivatal tavaly közzétett adatai szerint az egészségügyi kiadások 35 százalékát a magánszektorban költjük el.

A GKI Gazdaságkutató felmérése szerint a 18 és 60 év közöttieknek csupán a negyede elégedett az állami egészségügyi ellátásokkal: a megkérdezettek mintegy fele kész lenne fizetni a magánellátásért. 27 százalékuk ezt a magánellátás jobb minőségével indokolja, míg 24 százalék úgy gondolja, abban az esetben ő döntheti el, mikor megy orvoshoz, és így elég idő jutna a kivizsgálásra is

Sokan választják az egészségbiztosítást is, amelynek köszönhetően hosszú várakozás helyett az orvos előre megbeszélt időpontban azonnal fogadja, és egy jól felszerelt magánrendelőben látja el a pácienst. Nem kell azzal bajlódnunk, hogy mikor és hova forduljunk panaszunkkal. Ha felmerül bármilyen egészségi probléma, jól felszerelt magánrendelőket érhetünk el: választ kapunk a kérdéseinkre, és előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül fogadnak mind a szakorvosi, mind a labor- és diagnosztikai vizsgálatokra. Mi dönthetjük el, hogy személy szerint milyen szolgáltatásokra van szükségünk, és a választott csomagtól függően ambuláns műtétek, egynapos sebészet vagy magasabb csomagok esetén onkológiai vizsgálatok igénybe vételére is lehetőségünk nyílik. A szűrővizsgálatok segítségével nemcsak könnyebben őrizhetjük meg az egészségünket, hanem a betegségek kialakulását is megelőzhetjük, nem beszélve arról, hogy a korai felismerés sok betegség gyógyulási esélyét megnöveli.

Ne csak akkor menjünk orvoshoz, ha már baj van!

A Generali Biztosító piackutatásaiból az derült ki, hogy az ügyfelek legnagyobb félelme a daganatos megbetegedés, illetve az, hogy kórházba kerülnek és műtétre kerül sor. Panasz esetén minél előbb szeretnének orvoshoz, diagnosztikai vizsgálathoz jutni, lehetőleg előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül. A hazai egészségügy jelenlegi állapota is közrejátszhat abban, hogy bár az emberek tudnak a szűrővizsgálatok fontosságáról, általában csak akkor mennek orvoshoz, ha már baj van.

A Generali biztosítása segít a megelőzésben: 24 órában elérhető egészségügyi tanácsadó, illetve betegútszervező vonaluk, a Generali Medi24 bármikor hívható, emellett csomagválasztástól függően az éves preventív szűrővizsgálat, az alap- és bővített ellátás, az egynapos sebészet is megtalálható a szolgáltatásfinanszírozási elemek között.

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás díját egyénenként határozzák meg a biztosítók, a számítás különösen a biztosított életkorának, egészségi állapotának, tevékenységének (foglalkozás, munka), Magyarországon érvényes társadalombiztosítási jogviszonya (érvényes TAJ szám) meglétének figyelembevételével történik. Az sem mindegy, milyen szolgáltatásokat tartalmaz a választott biztosítás - a Generalinál például négy szolgáltatási csomag érhető el, ezek közül választhatja ki mindenki a számára megfelelőt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Mi történik itt? Lakáshitelekben dúskál Magyarország
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 14:55
Hatalmas növekedést mutat a magyar lakáshitelpiac 2024 első felében. A Bankmonitor szakértőinek becslése szerint júniusban a szerződések volumene átlépte a 130 milliárd forintot és ezzel az első félévi lakáshitel volumen már közel 10 százalékkal meg is haladja a 2023. év egészében felvett lakáshitelek összegét.
Személyes pénzügyek Nem is gondolná, mennyivel olcsóbb lehetne a devizaváltás és -utalás!
Csabai Károly | 2024. július 14. 13:13
Mindössze el kéne fogadni a már hosszú évek óta Magyarországon is jelenlévő fintech cég, a Wise javaslatát, ami azt célozza, hogy a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók ügyfeleinek csak tavaly 30 milliárd euró értékben felszámított rejtett költségek eltűnjenek. Magali Van Bulckkal, a Wise EMEA régiójának szabályozásért és kommunikációs stratégiáért felelős igazgatójával a cég londoni központjában beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Még hogy pénzromlás! Van egy réteg, amely elégedetten dörzsölheti a tenyerét
Csabai Károly | 2024. július 11. 05:44
A legalább 20 millió forintjukat, de az esetek többségében ennek a többszörösét profikra bízó honfitársaink összvagyona közel 18 százalékos éves növekedés eredményeként átlépett egy lélektani határt, június végén már 10 ezer milliárd forint fölé került. Ez az összeg közel 60 ezer számlán fial, 5 százalékkal többön, mint egy évvel korábban, ami jelzi, hogy folyamatosan nő azok tábora, akik még a vad infláció közepette is képesek gyarapodni. Egyéb érdekességek is kiderülnek lapunk félévente elkészített friss felméréséből, a Privátbanki Körképből.
Személyes pénzügyek Belemászik a pénztárcákba az MI: hallgatna-e rá pénzkérdésekben?
Buksza blog | 2024. július 10. 15:02
A vagyonkezelés alapvetően egy tanácsadói üzletág, amelyben a szakértők javaslatokat tesznek a befektetési döntésekre azoknak, akik hallgatnak rájuk. Ezt a munkát elvileg az MI is elvégezhetné.
Személyes pénzügyek Egyre jobb buli önkéntes nyugdíjpénztári tagnak lenni
Privátbankár.hu | 2024. július 4. 10:53
Csökkentek a díjterhelési mutatók, a magas hozamok miatti sikerdíjak mellett is csak alig nőttek a költségek.
Személyes pénzügyek Nyugalmasabb időszak jön a babavárónál
Privátbankár.hu | 2024. június 29. 14:01
Véget érhet az elmúlt éveket jellemző nagy kilengések időszaka a babaváró hitelnél: 2024. első négy hónapjában havi kétezer szerződés környékén stabilizálódott a kereslet, és ha nem jön a képbe újabb jogszabályváltozás, nagyjából erre a szintre állhat be a piac. A támogatott konstrukció súlya viszont az előttünk álló években már csökkenhet a lakossági piacon.
Személyes pénzügyek Üzentek Matolcsy Györgyék a pórul járt Apple Pay-ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 16:19
Minden károsultnak visszajár a jóvá nem hagyott tranzakciók összege.
Személyes pénzügyek Ön Apple Pay-ügyfél? Akkor még mindig retteghet!
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 14:06
Szerda estétől a rendszer szabálytalan működése miatt számos ügyfél bankszámláiról százezrek tűntek el.
Személyes pénzügyek Strandlabdát az OTP-től? - a bank online piactere, a fizz.hu élesre vált
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 12:57
Az eddig tesztüzemben működő oldal a nagybank segítségével vezető szerepre törne. Magyar nyelvű ügyfélszolgálatot, és áruhitelt is kínálnak. Bíznak a banki háttér meggyőző erejében.
Személyes pénzügyek Kedvezményekkel és ajándékokkal csábítják a bankok a diákokat, nézze csak!
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 06:52
Pénteken kicsengetnek az iskolákból, a bankok azonban már a következő tanévre hangolnak. Jól tudják, hogy sok diáknak lesz szüksége szeptembertől vagy még addig is a nyári munkához saját bankszámlára, és ezért nem fukarkodnak a számlanyitási kedvezményekkel. Vannak olyan bankok, ahol több tízezer forintot is be lehet zsebelni a számlanyitás fejében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG