Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az őszi-téli időszakban egyre gyakoribbak a megfázások, megbetegedések, így nem ritka, hogy akár 1-2 órát is kell várakoznunk a háziorvosnál. A helyzet még súlyosabb komolyabb vizsgálatok, műtétek esetében, ahol egyes esetekben hosszú várólistákra kell feliratkoznunk. Sokan nincsenek megelégedve az egészségügyi szolgáltatásokkal, ráadásul szakértők szerint háziorvos-válság előtt áll az ország. Egy jó egészségbiztosítással elkerülhetjük a sorban állást és a hálapénzt is.
MTI Fotó: Balázs Attila

Háziorvos-válság előtt az ország?

Magyarországon 6750 működő háziorvosi praxis van, ebből mintegy 300 tartósan betöltetlen. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint néhány éven belül 2200 praxis válhat betöltetlenné, 2025-ben már háromezer háziorvos hiányzik majd.

Mi az elfogadható alternatíva?

Aki szeretne biztosra menni, magánorvost választ: a fogászati és nőgyógyászati ellátásért vagyunk hajlandóak a legtöbbet fizetni. Az sem ritka, hogy komolyabb betegség esetén inkább magánúton végeztetünk el egy diagnosztikai vizsgálatot, főleg akkor, ha egyébként nagyon sokat kellene rá várni. Egy felmérés arra is rámutatott, hogy a magánegészségügy már nem csak a gazdagok luxusa, az alacsonyabb keresetűek is egyre gyakrabban élnek ezzel a lehetőséggel. A Központ Statisztikai hivatal tavaly közzétett adatai szerint az egészségügyi kiadások 35 százalékát a magánszektorban költjük el.

A GKI Gazdaságkutató felmérése szerint a 18 és 60 év közöttieknek csupán a negyede elégedett az állami egészségügyi ellátásokkal: a megkérdezettek mintegy fele kész lenne fizetni a magánellátásért. 27 százalékuk ezt a magánellátás jobb minőségével indokolja, míg 24 százalék úgy gondolja, abban az esetben ő döntheti el, mikor megy orvoshoz, és így elég idő jutna a kivizsgálásra is

Sokan választják az egészségbiztosítást is, amelynek köszönhetően hosszú várakozás helyett az orvos előre megbeszélt időpontban azonnal fogadja, és egy jól felszerelt magánrendelőben látja el a pácienst. Nem kell azzal bajlódnunk, hogy mikor és hova forduljunk panaszunkkal. Ha felmerül bármilyen egészségi probléma, jól felszerelt magánrendelőket érhetünk el: választ kapunk a kérdéseinkre, és előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül fogadnak mind a szakorvosi, mind a labor- és diagnosztikai vizsgálatokra. Mi dönthetjük el, hogy személy szerint milyen szolgáltatásokra van szükségünk, és a választott csomagtól függően ambuláns műtétek, egynapos sebészet vagy magasabb csomagok esetén onkológiai vizsgálatok igénybe vételére is lehetőségünk nyílik. A szűrővizsgálatok segítségével nemcsak könnyebben őrizhetjük meg az egészségünket, hanem a betegségek kialakulását is megelőzhetjük, nem beszélve arról, hogy a korai felismerés sok betegség gyógyulási esélyét megnöveli.

Ne csak akkor menjünk orvoshoz, ha már baj van!

A Generali Biztosító piackutatásaiból az derült ki, hogy az ügyfelek legnagyobb félelme a daganatos megbetegedés, illetve az, hogy kórházba kerülnek és műtétre kerül sor. Panasz esetén minél előbb szeretnének orvoshoz, diagnosztikai vizsgálathoz jutni, lehetőleg előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül. A hazai egészségügy jelenlegi állapota is közrejátszhat abban, hogy bár az emberek tudnak a szűrővizsgálatok fontosságáról, általában csak akkor mennek orvoshoz, ha már baj van.

A Generali biztosítása segít a megelőzésben: 24 órában elérhető egészségügyi tanácsadó, illetve betegútszervező vonaluk, a Generali Medi24 bármikor hívható, emellett csomagválasztástól függően az éves preventív szűrővizsgálat, az alap- és bővített ellátás, az egynapos sebészet is megtalálható a szolgáltatásfinanszírozási elemek között.

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás díját egyénenként határozzák meg a biztosítók, a számítás különösen a biztosított életkorának, egészségi állapotának, tevékenységének (foglalkozás, munka), Magyarországon érvényes társadalombiztosítási jogviszonya (érvényes TAJ szám) meglétének figyelembevételével történik. Az sem mindegy, milyen szolgáltatásokat tartalmaz a választott biztosítás - a Generalinál például négy szolgáltatási csomag érhető el, ezek közül választhatja ki mindenki a számára megfelelőt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Hét kattintással lehet már babaváró hitelt igényelni (frissítve)
Privátbankár.hu | 2021. március 1. 11:05
Egyelőre csak a Gránit Banknál, miután már a szerződést is meg lehet kötni videóbankon keresztül.
Személyes pénzügyek A járvány alatt sem lankadt a nyugdíjas évekre való takarékoskodás
Privátbankár.hu | 2021. február 27. 09:44
A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a váratlan kiadások fedezése a legtöbbek által említett megtakarítási cél. A megkérdezettek 57 százaléka kiemelten fontosnak tartja a rendkívüli helyzetekre való takarékoskodást – derült ki az OTP Bank 2020-ban mért megtakarítási szokásokat vizsgáló kutatása alapján.
Személyes pénzügyek Csapdahelyzetet is teremtett az idei minimálbér-emelés
Valkai Nikoletta | 2021. február 26. 18:34
Miután a 2021-es minimálbér elfogadásának folyamata a korábbi évektől eltérően zajlott, csak jövő héten érkeznek a megemelt fizetések. A kötelezően adandó legkisebb bérek meghatározásának csúszása persze hatással vannak az egyes ágazatok béregyeztetéseire is. A tárgyalásokat a romló munkaügyi kapcsolatok is megnehezítik.
Személyes pénzügyek A továbbtanulás a legjobb befektetés?
Privátbankár.hu | 2021. február 25. 15:37
A diploma megszerzésének egyik előnye, hogy az általunk vágyott szakmában dolgozhatunk. A másik, hogy a diplomások jóval többet keresnek. Így nagyon érdemes megtalálni a megoldást a tanulmányok finanszírozására és befejezésére.
Személyes pénzügyek Lakás? Autó? Havi 126 ezer forint egy fiatal átlagos személyes jövedelme
Privátbankár.hu | 2021. február 25. 11:54
A K&H ifjúsági indexe szerint a 19-29 éves korosztály több mint negyede egyáltalán nem tesz félre, igaz, a megkérdezettek több mint felének egyáltalán nincs megtakarítása és jövedelem nélkül a fiatalok 41 százaléka maximum egy hónapig tudna megélni.
Személyes pénzügyek Egy nagyon várt hír: már a nyugdíjasok számára is elérhető a CSOK
Privátbankár.hu | 2021. február 23. 17:09
Január 1-jétől a nyugdíjasok számára is elérhető a gyermekek után igényelhető CSOK támogatás, és a kedvezményes lakáshitelt is ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe, mint a fiatalabb igénylők. A feltételekről, szabályokról és a szükséges iratokról a Bank360.hu készített összeállítást.
Személyes pénzügyek Megkapják az utolsó figyelmeztetést azok, akik nem fizették rendesen a tb-t
MTI | 2021. február 20. 08:55
Azért, hogy minél többen tudják időben rendezni járuléktartozásukat, újabb felhívást küld az érintetteknek az adóhivatal.
Személyes pénzügyek Csak nem akar bővülni a hazai gazdagok szűk köre
Privátbankár.hu | 2021. február 19. 16:39
Magyarországon nagyjából 3500 magyar család birtokolja a teljes lakossági bankszámla- és értékpapír-megtakarítások csaknem 10 százalékát. Ráadásul minél gazdagabb valaki, az utóbbi évek tanúsága szerint annál gyorsabban nőttek a megtakarításai. Rendkívül nagyok a különbségek a 30 és 60 éves vagyonosok, illetve a nők és a férfiak pénzügyi viselkedése, preferenciái között - derült ki a Blochamps Capital legfrissebb kutatásából.
Személyes pénzügyek Plasztik helyett fémből készült bankkártyával is lehet már fizetni
Privátbankár.hu | 2021. február 19. 15:15
Több hazai hitelintézet után a Takarékbank is elérhetővé tette kiemelt ügyfelei részére az exkluzív, Mastercard World Elite betéti kártyát, azzal a különbséggel, hogy az övé már nem plasztik, hanem fém.
Személyes pénzügyek 1. Hol élünk? Hogyan élünk? Árak, bérek, más alapismeretek az élethez
Privátbankár.hu | 2021. február 17. 17:40
Milyen funkciói vannak a pénznek? Mekkora jövedelemből gazdálkodik az átlagos magyar háztartás? Hogyan néznek ki a kiadásai? Felkészítünk az életre a legfontosabb pénzügyi alapismeretekkel, nem csak középiskolásoknak. Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum 1. rész.
Friss
hírlevél