<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az őszi-téli időszakban egyre gyakoribbak a megfázások, megbetegedések, így nem ritka, hogy akár 1-2 órát is kell várakoznunk a háziorvosnál. A helyzet még súlyosabb komolyabb vizsgálatok, műtétek esetében, ahol egyes esetekben hosszú várólistákra kell feliratkoznunk. Sokan nincsenek megelégedve az egészségügyi szolgáltatásokkal, ráadásul szakértők szerint háziorvos-válság előtt áll az ország. Egy jó egészségbiztosítással elkerülhetjük a sorban állást és a hálapénzt is.
MTI Fotó: Balázs Attila

Háziorvos-válság előtt az ország?

Magyarországon 6750 működő háziorvosi praxis van, ebből mintegy 300 tartósan betöltetlen. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint néhány éven belül 2200 praxis válhat betöltetlenné, 2025-ben már háromezer háziorvos hiányzik majd.

Mi az elfogadható alternatíva?

Aki szeretne biztosra menni, magánorvost választ: a fogászati és nőgyógyászati ellátásért vagyunk hajlandóak a legtöbbet fizetni. Az sem ritka, hogy komolyabb betegség esetén inkább magánúton végeztetünk el egy diagnosztikai vizsgálatot, főleg akkor, ha egyébként nagyon sokat kellene rá várni. Egy felmérés arra is rámutatott, hogy a magánegészségügy már nem csak a gazdagok luxusa, az alacsonyabb keresetűek is egyre gyakrabban élnek ezzel a lehetőséggel. A Központ Statisztikai hivatal tavaly közzétett adatai szerint az egészségügyi kiadások 35 százalékát a magánszektorban költjük el.

A GKI Gazdaságkutató felmérése szerint a 18 és 60 év közöttieknek csupán a negyede elégedett az állami egészségügyi ellátásokkal: a megkérdezettek mintegy fele kész lenne fizetni a magánellátásért. 27 százalékuk ezt a magánellátás jobb minőségével indokolja, míg 24 százalék úgy gondolja, abban az esetben ő döntheti el, mikor megy orvoshoz, és így elég idő jutna a kivizsgálásra is

Sokan választják az egészségbiztosítást is, amelynek köszönhetően hosszú várakozás helyett az orvos előre megbeszélt időpontban azonnal fogadja, és egy jól felszerelt magánrendelőben látja el a pácienst. Nem kell azzal bajlódnunk, hogy mikor és hova forduljunk panaszunkkal. Ha felmerül bármilyen egészségi probléma, jól felszerelt magánrendelőket érhetünk el: választ kapunk a kérdéseinkre, és előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül fogadnak mind a szakorvosi, mind a labor- és diagnosztikai vizsgálatokra. Mi dönthetjük el, hogy személy szerint milyen szolgáltatásokra van szükségünk, és a választott csomagtól függően ambuláns műtétek, egynapos sebészet vagy magasabb csomagok esetén onkológiai vizsgálatok igénybe vételére is lehetőségünk nyílik. A szűrővizsgálatok segítségével nemcsak könnyebben őrizhetjük meg az egészségünket, hanem a betegségek kialakulását is megelőzhetjük, nem beszélve arról, hogy a korai felismerés sok betegség gyógyulási esélyét megnöveli.

Ne csak akkor menjünk orvoshoz, ha már baj van!

A Generali Biztosító piackutatásaiból az derült ki, hogy az ügyfelek legnagyobb félelme a daganatos megbetegedés, illetve az, hogy kórházba kerülnek és műtétre kerül sor. Panasz esetén minél előbb szeretnének orvoshoz, diagnosztikai vizsgálathoz jutni, lehetőleg előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül. A hazai egészségügy jelenlegi állapota is közrejátszhat abban, hogy bár az emberek tudnak a szűrővizsgálatok fontosságáról, általában csak akkor mennek orvoshoz, ha már baj van.

A Generali biztosítása segít a megelőzésben: 24 órában elérhető egészségügyi tanácsadó, illetve betegútszervező vonaluk, a Generali Medi24 bármikor hívható, emellett csomagválasztástól függően az éves preventív szűrővizsgálat, az alap- és bővített ellátás, az egynapos sebészet is megtalálható a szolgáltatásfinanszírozási elemek között.

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás díját egyénenként határozzák meg a biztosítók, a számítás különösen a biztosított életkorának, egészségi állapotának, tevékenységének (foglalkozás, munka), Magyarországon érvényes társadalombiztosítási jogviszonya (érvényes TAJ szám) meglétének figyelembevételével történik. Az sem mindegy, milyen szolgáltatásokat tartalmaz a választott biztosítás - a Generalinál például négy szolgáltatási csomag érhető el, ezek közül választhatja ki mindenki a számára megfelelőt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Felvásárolta a MagNet Bank a Sopron Bankot
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 11:34
A tranzakcióra még a Magyar Nemzeti Banknak rá kell bólintani. 
Személyes pénzügyek A mobil mindent elbír: a biztosítások jövője már a zsebünkben van
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 13:33
A digitális offenzívában megjelenő újabb és újabb megoldások népszerűek és egyre inkább beépülnek a hétköznapjainkba, hiszen a mesterséges- és emberi intelligencia szoros együttműködésében van a jövő. A cél, hogy ahol lehetséges, ott teljesen képesek legyünk automatizálni a folyamatokat – derül ki a K&H előrejelzései alapján.  
Személyes pénzügyek Megtetszettek a magyaroknak a készpénzmentes megoldások
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 12:16
Vevő a lakosság az új, elektronikus - egyben készpénzmentes digitális megoldásokra - közölte Árva András a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője, egy csütörtöki, üzleti eseményen.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nagyobb kiegészítésről döntött az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 07:48
A kormány jócskán nagyobb mértékű kiegészítő nyugdíjemelésről döntött, mint amire a törvényi előírások alapján számítani lehetett. 
Személyes pénzügyek Több mint tíz banknál már biztosan igényelhetünk zöld lakáshitelt
Csabai Károly | 2021. október 5. 15:04
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy bár nem tudják megítélni, mennyi időre lehet elég a 200 milliárd forintos keret, ha az kimerül, akkor a Monetáris Tanács minden bizonnyal áldását adja a további források biztosítására.
Személyes pénzügyek Akár 2 százaléknál olcsóbban is hozzá lehet jutni ehhez a hitelhez (frissítve)
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 11:11
Október 4-től, vagyis mától indul a Zöld Otthon Program, ami akár 70 millió forint, a piaci hiteleknél jóval olcsóbb lakáshitelt is jelenthet azoknak, akik új építésű, energiatakarékos otthonban gondolkodnak.
Személyes pénzügyek Mennyi a törlesztőrészlete az őszi szezonban egy 10 millió forintos lakáshitelnek?
Privátbankár.hu | 2021. október 2. 19:52
Egy lakáshitel havi törlesztőrészletét nagyban meghatározza, hogy mekkora jövedelemmel és milyen távú kamatperiódus mellett veszik fel. A Bank 360 elemzői azt vizsgálták, hogy hogyan alakul a törlesztője egy 10 millió forintos lakáshitelnek két különböző fizetés és kamatperiódus mellett.
Személyes pénzügyek Egyre több bankban büntetik azokat, akik túl sok pénzt tartanak a számlán
MTI | 2021. szeptember 30. 12:02
Közel négyszázra emelkedett azon németországi bankok és takarékpénztárak száma, amelyek "büntetőkamatot" vetnek ki egy bizonyos összeg felett ügyfeleik betétjeire a Verivox összehasonlító portál kimutatása alapján.
Személyes pénzügyek Így segít az MNB az online csalókkal szemben
MTI | 2021. szeptember 27. 10:41
Egy év alatt mintegy 1,3 millió alkalommal jelentek meg a legnépszerűbb internetes keresőprogramon az MNB figyelmeztetései a jogosulatlan befektetési szolgáltatókkal kapcsolatban.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2021 - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 22:18
Regisztráció az október 20-i online találkozóra.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos