Magán egészségügy
Makro / Külgazdaság "Találgatunk és aggódunk" - interjú Leitner Györggyel, a magán egészségügyi szolgáltatók egyesületének elnökével
Kormos Olga | 2020. november 10. 12:40
Az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény megszavazása után, még október elején kerekasztal-tárgyalásokat sürgetett a 12 magán egészségügyi szolgáltatót tömörítő Primus Egyesület, amely szerint a törvény egyes részletei időzített bombát jelenthetnek a közellátásban és a magánszolgáltatóknál egyaránt. Leitner György elnököt, az Affidea Magyarország vezérigazgatóját kérdeztük, hogy kaptak-e visszajelzést a kormánytól.
Makro / Külgazdaság 3 milliárd forintos beruházás után újranyílt a Wáberer Medical Center
Kormos Olga | 2020. július 16. 15:57
3 milliárd forintos befektetéssel nem csak újranyílt a Wáberer Medical Center, - benne a hazai privát piacon egyedülálló Walk-IN Center -, de a fejlesztéseknek köszönhetően májustól az Ortopédiai és Mozgásszervi Centrum, most júliustól pedig a Kardiológiai Centrum indult el tesztüzemmel.
Makro / Külgazdaság Lesz-e drágulás a járvány miatt a magán egészségügyi klinikákon?
Kormos Olga | 2020. június 12. 06:03
Nemcsak a közegészségügynek volt övön alul mért ütés a koronavírus-járvány, de a magánszférát sem érintette jól a bevételek kiesése. A járvány utáni helyzetről tettünk fel körkérdést magán egészségügyi szolgáltatóknak, mindenekelőtt azt, hogy kell-e árat emelniük az újraindulás után?
Makro / Külgazdaság Mennyi pénzt hagynak a magyarok a magánegészségügyben?
Privátbankár.hu | 2020. április 19. 15:36
Magyarországon a teljes egészségügyi kiadás a GDP 6,6 százalékára rúgott 2018-ban az OECD-statisztika szerint. Ez huszonkét éve nem látott mélypont. Az OECD-adatokból az is kiderült, hogy az egészségügyi kiadásokon belül a közvetlen lakossági kifizetések aránya megközelíti a 30 százalékot.
Makro / Külgazdaság Budapesten már nem lehet magánlaborban koronavírus-tesztet végeztetni
Kormos Olga | 2020. március 15. 12:53
Csütörtökön megírtuk, hogy immár van arra mód, hogy bárki, aki szeretné, magán úton csináltathat koronavírus-tesztet. Azóta az egyik helyszín kérte, hogy vegyük ki cikkünkből a nevüket, mert megszűntek vérvételi helyszínként működni, amit egyébként többen is jelezték felénk, hogy nem érik el őket. 
Makro / Külgazdaság Még mindig csak vágyálom a magán koronavírus-teszt
Kormos Olga | 2020. március 12. 06:07
A koronavírussal kapcsolatban az Operatív Törzs hét eleji tájékoztatóján felmerült, hogy a közeljövőben talán elérhetővé válik a magán egészségügyi szolgáltatóknál a teszt elvégzése. Az általunk megkérdezett magánszolgáltatók nem erősítették meg ezt a hírt.
Friss
hírlevél