Magán egészségügy
Makro / Külgazdaság Jönnek a szuperkórházak Magyarországon? - interjú egy vezető építész tervezővel
Mester Nándor | 2021. március 7. 18:53
Igazi élő fák, robotok és nem fáradt, kedves és felkészült orvosok és ápolók. Éttermek, üzletek, fitnesz és hotelminőség. Európában van, ahol már nem álom ez, mert működik. És nem feltétlenül csak a magán egészségügyben. Magyarország is efelé halad, bár nem ilyen tempóban. Az egészségplázákat tervező irodák tudják ezt a legjobban. Az egyik építésziroda szakértője most elmondta, mire figyelnek az ilyen központok megalkotásánál. Nem győztünk csodálkozni.
Makro / Külgazdaság Lantos Csaba eladta a Telki Magánkórházat
Privátbankár.hu | 2021. február 23. 11:33
Az Istenhegyi Magánklinika megvásárolja a Telki Kórház Kft. 100 százalékát. A Lantos Csaba érdekeltségi körébe tartozó Telki Kórház Kft. működtetése 2021. március 1-jén kerül át a Dr. Kollár Mihály vezette, Dr. Rudas László érdekeltségébe tartozó Istenhegyi Magánklinika Zrt. hatáskörébe.  
Makro / Külgazdaság "Találgatunk és aggódunk" - interjú Leitner Györggyel, a magán egészségügyi szolgáltatók egyesületének elnökével
Kormos Olga | 2020. november 10. 12:40
Az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény megszavazása után, még október elején kerekasztal-tárgyalásokat sürgetett a 12 magán egészségügyi szolgáltatót tömörítő Primus Egyesület, amely szerint a törvény egyes részletei időzített bombát jelenthetnek a közellátásban és a magánszolgáltatóknál egyaránt. Leitner György elnököt, az Affidea Magyarország vezérigazgatóját kérdeztük, hogy kaptak-e visszajelzést a kormánytól.
Makro / Külgazdaság 3 milliárd forintos beruházás után újranyílt a Wáberer Medical Center
Kormos Olga | 2020. július 16. 15:57
3 milliárd forintos befektetéssel nem csak újranyílt a Wáberer Medical Center, - benne a hazai privát piacon egyedülálló Walk-IN Center -, de a fejlesztéseknek köszönhetően májustól az Ortopédiai és Mozgásszervi Centrum, most júliustól pedig a Kardiológiai Centrum indult el tesztüzemmel.
Makro / Külgazdaság Lesz-e drágulás a járvány miatt a magán egészségügyi klinikákon?
Kormos Olga | 2020. június 12. 06:03
Nemcsak a közegészségügynek volt övön alul mért ütés a koronavírus-járvány, de a magánszférát sem érintette jól a bevételek kiesése. A járvány utáni helyzetről tettünk fel körkérdést magán egészségügyi szolgáltatóknak, mindenekelőtt azt, hogy kell-e árat emelniük az újraindulás után?
Makro / Külgazdaság Mennyi pénzt hagynak a magyarok a magánegészségügyben?
Privátbankár.hu | 2020. április 19. 15:36
Magyarországon a teljes egészségügyi kiadás a GDP 6,6 százalékára rúgott 2018-ban az OECD-statisztika szerint. Ez huszonkét éve nem látott mélypont. Az OECD-adatokból az is kiderült, hogy az egészségügyi kiadásokon belül a közvetlen lakossági kifizetések aránya megközelíti a 30 százalékot.
Makro / Külgazdaság Budapesten már nem lehet magánlaborban koronavírus-tesztet végeztetni
Kormos Olga | 2020. március 15. 12:53
Csütörtökön megírtuk, hogy immár van arra mód, hogy bárki, aki szeretné, magán úton csináltathat koronavírus-tesztet. Azóta az egyik helyszín kérte, hogy vegyük ki cikkünkből a nevüket, mert megszűntek vérvételi helyszínként működni, amit egyébként többen is jelezték felénk, hogy nem érik el őket. 
Makro / Külgazdaság Még mindig csak vágyálom a magán koronavírus-teszt
Kormos Olga | 2020. március 12. 06:07
A koronavírussal kapcsolatban az Operatív Törzs hét eleji tájékoztatóján felmerült, hogy a közeljövőben talán elérhetővé válik a magán egészségügyi szolgáltatóknál a teszt elvégzése. Az általunk megkérdezett magánszolgáltatók nem erősítették meg ezt a hírt.
hírlevél
depositphotos