BUX
35 427.82
+0.92%
+324.00
OTP
10 340.00
+1.37%
+140.00
MOL
1 793.00
-0.06%
-1.00
RICHTER
7 055.00
+1.22%
+85.00
MTELEKOM
377.00
+1.75%
+6.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 16. 15:57

3 milliárd forintos befektetéssel nem csak újranyílt a Wáberer Medical Center, - benne a hazai privát piacon egyedülálló Walk-IN Center -, de a fejlesztéseknek köszönhetően májustól az Ortopédiai és Mozgásszervi Centrum, most júliustól pedig a Kardiológiai Centrum indult el tesztüzemmel.

Ez alkalomból Wáberer György, a magán egészségügyi szolgáltató alapító tulajdonosa azt mondta:

„Sajnos a magyar egészségügyre nem lehetünk büszkék, ezért vágtam bele 25 év logisztikában eltöltött idő után épp az egészségügybe”.

Az egyik legfontosabb célként azt jelölte meg, hogy a 21. század követelményeinek megfelelő, 2500 négyzetméteren működő klinikán a lehető legrövidebb idő alatt orvos elé kerüljön a páciens. Másik célja az, hogy a prevenciót és az egészségtudatosságot kialakítsa a fiatal generációban, melyet rájuk szabott szűrőprogramokkal szeretnének elérni. Legkorábbi szűrőprogramjukat 6 hetes kortól lehet igénybe venni.

Wáberer Medical Center: tesztüzemmel elindult a Kardiológiai Centrum. Fotó: WMC Wáberer Medical Center: tesztüzemmel elindult a Kardiológiai Centrum. Fotó: WMC

Hatalmas verseny, jelentős iparági befektetések és immár két számjegyű növekedés tapasztalható a magán egészségügyi szektorban. Egyes statisztikák szerint közel 1000 milliárd forintot költöttek tavaly a magyarok az állami gyógyintézményeken kívül.

A Wáberer egyre bővülő szolgáltatásaival attól szeretné megkímélni betegeit, hogy a tüneteik alapján, vagy a „Dr. Google” segítségével döntsék el, milyen szakorvosi segítségre van szükségük.

Dr. Sárosi Balázs sürgősségi főorvos, a járóbeteg-divízió és a Walk-IN Center vezetője szerint, - aki angliai évek után tért vissza -, a magyar állami kórházak nagy hiányossága, hogy a triázs-rendszere csak a legsúlyosabb eseteket látja el, pedig sok olyan probléma van, amit ugyanúgy sürgősen meg kell nézni, még ha nem is életveszélyes helyzetek. A Walk-IN Centerben erre nyílik lehetőség, ahol az ellátás időtartama 1-4 óra. Azaz a beteg egy órán belül orvos elé kerül, s a vizsgálatokkal együtt is maximum 4 órát tölt náluk.

„Itt középpontban az ügyfélélmény áll. Nálunk nem a páciens feladata, hogy a saját betegútját megtervezze” – teszi hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Wáberer György elmondta, hogy a 3 milliárd forintos befektetésre társaságot hoztak létre, melyben alapítóként ő maradt a meghatározó tulajdonos, s a saját tőkén kívül hitelre is szükség volt. A következő évek bevételeivel kapcsolatos tervekről kijelentette, hogy ez nem gyors megtérülésű iparág, ezért 10 évben gondolkodnak. Idén kb. 800 millió-1 milliárd forintos árbevétel terveik vannak, 2-3 éven belül 2,5-3 milliárd forinttal számolnak.  

Szintén a sajtó érdeklődésére elhangzott, hogy a 70 orvos tíz százaléka, tehát 10 olyan orvosuk van, aki a versenyképes bérezés miatt külföldről jött haza..

A 3 milliárd forintos beruházással kialakított WMC képalkotó diagnosztikai eszközparkjában többek között szív-MR készítésére is alkalmas 1,5 teslás MR-berendezés, koronária- és kardio-CT-vizsgálatra is használható 128 szeletes CT, 24 órás EKG, szívultrahang, illetve nőgyógyászati és urológiai ultrahang, 3D tomosztintézises mammográfia, valamint csontsűrűségmérésre alkalmas DEXA is található, sőt a saját laboratóriumi háttérnek köszönhetően a sürgős laborvizsgálatokat is a helyszínen végzik el. Az operációkhoz két teljesen felszerelt műtő áll rendelkezésre, melyek közül az egyik sugárvédett.

A hazai magánszolgáltatók közül elsőként a pacemakerrel élőket is várják: a pacemaker-ICD ambulancián a legtöbb itthon beültetett ingerületképző és -vezető eszköz rendszeres felülvizsgálata és programozása is elvégezhető.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság A nap képe: felkavaró fotóval emlékeztek Hirosima és Nagaszaki áldozataira
Wéber Balázs | 2020. augusztus 6. 16:51
Hirosimára 75 évvel ezelőtt dobott le atombombát az amerikai légierő.
Makro / Külgazdaság Erdogan újabb frontot nyit – Szijjártó darázsfészekben
Káncz Csaba | 2020. augusztus 6. 14:35
Ankara állandó katonai bázist hozna létre Azerbajdzsánban. Az azeri elnök a Baku és Jereván közötti katonai feszültséget belpolitikai leszámolásra használja ki. Szijjártó álláspontját csak az azeri sajtóból tudtuk meg. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Békejobbot nyújtott a régi-új lengyel elnök
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 6. 14:17
Andrzej Duda áthidalná a politikai megosztottságot, és együttműködne más irányultságú csoportokkal.
Makro / Külgazdaság Júniusban már erősödött az ipar, de tavalyhoz képest még mindig gyengélkedik
MTI | 2020. augusztus 6. 10:01
Derül ki a KSH statisztikájából.
Makro / Külgazdaság Vírus: több hónapos rekordok dőlnek meg Nyugat-és Dél-Európában
Wéber Balázs | 2020. augusztus 6. 09:33
Franciaországban és Spanyolországban több hónapos, Görögországban több hetes fertőzöttségi rekordokat jegyeztek fel, Romániában szintén jelentős növekedést mértek. 
Makro / Külgazdaság Brüsszel behódolt a pálinkaszabadság előtt
MTI | 2020. augusztus 6. 08:59
Irányelv lett a hungarikumból.
Makro / Külgazdaság Az üldözött keresztények megsegítésére létrehozott kasszából támogatjuk Bejrútot
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 6. 07:55
Egymillió eurót ad a kormány a bajba jutott libanoniaknak.
Makro / Külgazdaság Nem lesz könnyű hazajönni a besárgult Spanyolországból
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 6. 06:33
Rosszabb esetben karantén és tesztek várnak a nyaralásból érkezőkre.
Makro / Külgazdaság Kiszámolták: annyit ér most a nyugdíj, mint 2010-ben
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 5. 20:01
Az átlagfizetésből élők életszínvonala sokat javult az elmúlt 10 évben, ellenben a minimálbér vásárlóereje vajmi keveset változott, az inflációhoz kötött nyugdíjemelés pedig láthatóan csődöt mondott.
Makro / Külgazdaság Eldőlt: a lengyel gyerekek már visszatérhetnek az iskolákba
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 5. 16:43
És maszkot sem kell hordaniuk.  
hírlevél