Dobos Zoltán - Izsó Márton

Dobos Zoltán - Izsó Márton cikkei

Szubjektív „Valaki odatolta, és valamiért aláírta” – a járókelők véleménye Novák Katalin ügyéről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. február 17. 10:26
A pedofil intézetigazgatót fedező helyettesnek adott államfői kegyelem akkora vihart kavart, hogy az Novák Katalinnak a pozíciójába került. Az utca emberét arról kérdeztük, mit szól a köztársasági elnök távozásához, és kit látna szívesen a Sándor-palota új lakójaként. Videó.
Szubjektív Majd ha bocsánatot kérnek a svédek, csatlakozhatnak a NATO-hoz! – az utca embere az északi ország belépéséről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. február 3. 17:49
Bár a kormányzat azt ígérte, nem Magyarország fogja utolsóként jóváhagyni Svédország NATO-csatlakozását, mégis az történt, hogy már csak hazánk nem ratifikálta a skandináv állam belépését a katonai szövetségbe. Az utca emberét arról kérdeztük, helyeslik-e az ellenállást, és szerintük jár-e valami haszonnal Magyarországnak a késleltetés. Videó.
Szubjektív Valami win-win szituációt kellene kialakítani, amivel mindkét fél meg tud elégedni – fővárosiak véleménye a Budapest-bérlet körüli huzavonáról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. január 20. 10:37
Mivel december 31-ével lejárt a főváros és a MÁV–Volán-csoport közti szerződés, jelen pillanatban úgy tűnik, a BKK-bérletek hamarosan nem lesznek érvényesek a vonatok, Volánbusz-járatok és HÉV-ek Budapesten belüli szakaszaira sem. Ennek oka, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat még mindig nem egyezett meg a folytatás mikéntjéről. Az utca embere sorozatunkban az utazóközönséget arról kérdeztük, szerintük ki a felelős a kialakult helyzetért, és milyen megoldást látnának szívesen. Videó.
Szubjektív „Egy évvel ezelőtt feleannyit fizettünk mindenért” – a karácsonyi vendéglátás árairól kérdeztük az utca emberét 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. december 23. 10:52
Utca embere sorozatunkban most arról érdeklődtünk a piacról érkezőknél, mit sütnek-főznek karácsonykor, és mennyire tartják megfizethetőnek a hozzávalók árát. Videó.
Szubjektív Jóval több a kiadás, a bérek meg alacsonyabbak – az utca embere a karácsonyi családi büdzséről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. december 16. 10:56
A karácsony mindig jelentős kiadást jelent a háztartások pénztárcájában. Az utca embere sorozatunkban most arról érdeklődtünk az embereknél, az elmúlt évekhez képest mekkora anyagi teher az ünnep, az előkészületekre vagy ajándékokra költenek-e többet, illetve hozzá kell-e nyúlniuk megtakarításaikhoz. Videó.
Szubjektív „A mostani infláció mellett ez gyakorlatilag nulla” – a nyugdíj-kiegészítésről kérdeztük az érintetteket 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. november 11. 18:10
A nyugdíjasok számláin pénteken írták jóvá azt a nyugdíj-kiegészítést, ami az alacsonyabbra tervezett, ám ténylegesen magasabb infláció különbözete miatt járt számukra. Még a hét elején érintetteket kaptunk lencse- és mikrofonvégre, és arról érdeklődtünk, van-e már helye ennek az összegnek, illetve megfelelőnek tartják-e azt a rendszert, hogy az év közbeni áremelkedéseket csak az év utolsó előtti hónapjában kompenzálják számukra. Videó.
Szubjektív „Kevesebbet kapcsolgatom fel a villanyt” – járókelőknél érdeklődtünk, hogyan takarékoskodnak a rezsivel 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. október 29. 17:32
Noha az ősz eddig elég enyhe volt, ám hajnalonként már nehezen kúszott fel a hőmérő higanyszála, így elindult a fűtési szezon is. Az utca emberét rezsifogyasztási szokásaikról kérdeztük, és arról is érdeklődtünk, gondolkodnak-e megújuló energiát előállító beruházásokban. Videó.
Szubjektív „Emögött egy koncepcióhiány van” – autósokat és kerékpárosokat kérdeztünk a fővárosi közlekedésről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 30. 15:48
Az úttestről karóval leválasztott biciklisávok öntöttek olajat a tűzre az amúgy is tapasztalható kerékpáros–autós ellentétre. Az utca embere sorozatunkban ezen a héten két szembenálló csoport képviselőit kérdeztük erről az intézkedésről, közlekedési szokásaikról arról, a kerékpározás szerintük valóban hozzájárul-e a fenntarthatósághoz, a környezetvédelemhez. Videó.
Szubjektív „Rendkívül nagy megterhelés lenne az államnak” – járókelők a Budapest Airport visszavásárlásáról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 16. 11:43
A kormányzat bejelentette, visszavásárolnák a Budapest Airport 51 százalékos tulajdonrészét, sajtóhírek szerint a vételár 4,4 milliárd euró, azaz nagyságrendileg 1700 milliárd forint lenne. Ugyanakkor a tavalyi évben a repülőtér már nyereséget termelt, az akvizícióval a profitból a központi költségvetés is részesülne. Az utca emberét erről a dilemmáról kérdeztük.
Szubjektív Nem nagy segítség az előrehozott családi pótlék, mivel szeptemberben nincs ez az összeg – szülőket kérdeztünk az iskolakezdésről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 2. 10:21
Nyár végén és ősz elején a családok számára a legnagyobb kiadást az iskolakezdés jelenti. Az utca embere sorozatunkban a szülőket arról kérdeztük, az elmúlt évekhez képest nagyobb, kisebb vagy ugyanakkora anyagi terhet jelent-e a beiskolázás, mekkora segítség számukra az augusztus végén kifizetett szeptemberi családi pótlék, és hallottak-e az önsegélyező pénztári megtakarítás terhére megvásárolható iskolai eszközökről, ruházatról. Videó.
Szubjektív Nagyon sok ember most ismeri meg Magyarországot – szurkolókat kérdeztünk az atlétikai vb-ről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. augusztus 26. 14:19
Az atlétikai világbajnokság alatt a szurkolókat arról kérdeztük, a magyar csapattól milyen eredményekre számítanak, és szerintük megéri-e egy ekkora világversenyt Magyarországra hozni. Videó.
Szubjektív „Holnaptól drágább lesz, de gondolom, nem a duplájára fog felmenni” – vásárlói vélemények az ársapkák utolsó napján 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. augusztus 5. 10:31
A kabinet döntése értelmében augusztus elsejével eltörölték az egyes alapvető élelmiszerekre másfél éve bevezetett árstopokat. Az utca emberét, a vásárlókat július 31-én, az ársapkák utolsó napján kérdeztük arról, tapasztaltak-e áruhiányt ilyen termékből, illetve mire számítanak a továbbiakban.
Turizmus Magyarországon már szinte mindenki euróban kéri a fizetését – Az utca emberének véleménye a forintárfolyamról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. július 15. 13:41
A forint euróhoz viszonyított árfolyama elég hektikusan mozgott az elmúlt napokban-hetekben: július elején még 372 forintot, a múlt hét péntekén viszont már 388 forintot kértek az uniós pénz egy egységéért a bankközi devizapiacon. Lapunk július 10-én, hétfőn a déli órákban érdeklődött az embereknél a valutavásárlási szokásaikról.
Szubjektív Az idő pénz, de olcsóbb élelmiszerért megérné távolabbi boltba menni – az emberek véleménye az online árfigyelőről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. július 8. 09:42
Július 1-jével elindult az online árfigyelő a Gazdasági Versenyhivatal honlapján, ahol hipermarketláncok alapvető élelmiszerekre alkalmazott árait lehet összehasonlítani. Az utca emberét arról kérdeztük, hallottak-e erről a lehetőségről. Arra is kíváncsiak voltunk, felkeresnének-e egy messzebb levő üzletet, ha ott olcsóbban vásárolhatnak meg egy élelmiszert.
Szubjektív Majd megyünk külföldre vásárolni – járókelők az ársapka kivezetéséről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. július 1. 19:04
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt héten bejelentette, július 31-ével eltörlik az egyes alapvető élelmiszerekre 2021 őszén bevezetett árstopot. Az embereket arról kérdeztük, mi a véleményük az intézkedés kivezetéséről, és emiatt változnak-e vásárlási szokásaik.
Szubjektív „A hidat azért építették, hogy közlekedjenek rajta” – a Lánchídról kérdeztük a fővárosiakat 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. május 20. 11:39
Politikai viták kereszttüzébe került a Lánchíd autós forgalmának kérdése: radikálisan eltér egymástól a kormányzat és a főváros vezetésének álláspontja. Budapest különböző pontjain kérdeztük meg a fővárosiakat, ők visszaengednék-e a személyautókat a dunai átkelőre. Videó.
Szubjektív A pápai tévedhetetlenség nem mindenre terjed ki - honatyák a Szentatyáról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. május 6. 15:38
Ferenc pápa hétvégi apostoli útját követően a hazai pártok képviselőit kérdeztük, számukra a Szentatya melyik üzenete volt a legfontosabb, valamint hogyan vélekednek az egyházfő hazafele tartó repülőútján tartott sajtótájékoztatójának migrációval kapcsolatos kijelentéséről. Videó.
Makro / Külgazdaság „Oroszországnak óriási presztízsveszteség lenne úgy visszavonulni, hogy semmit nem ért el” – a tűzszünetről kérdeztünk képviselőket 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. április 16. 11:17
A parlamenti képviselőknél érdeklődtünk, szerintük hogyan képzelhető el a békekötés, és valós lehetőségnek tartják-e az Orbán Viktor által is szorgalmazott azonnali tűzszünetet. Videó.
Makro / Külgazdaság „Kisteherautóm van, nem tudom, miért ilyen mocsok drága a matrica a személyautóhoz képest” – autósok az útdíjemelésről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2022. december 29. 19:12
Január 1-jével ismét emelkednek az autópálya-matricák árai, ám az eddigi gyakorlattól eltérően nem egységesen. Személyautókra a tíznapos matrica 44, a havi matrica 71 százalékkal fog többe kerülni, mint idén. A D2-es kategória, azaz a kisteherautók esetében az éves matrica ára 49 százalékkal nő. Autósokat kérdeztünk arról, őket hogyan érinti az útdíjak emelkedése, illetve változtatnak-e matricavásárlási szokásaikon. Mint kiderült, van, aki eddig is éves matricát vásárolt, de olyan is akad, aki ezek után gondolkodik el az egész esztendőre érvényes jogosultság megvásárlásán.
Makro / Külgazdaság „Azzal sem értettem egyet, hogy bevezették” – tankoló autósokat kérdeztünk a hatósági ár eltörlését követő napon 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2022. december 8. 08:46
Az üzemanyagok hatósági árának eltörlése utáni napon, szerdán arra voltunk kíváncsiak, egyetértenek-e az autósok a kedd éjjel meghozott döntéssel, és a megemelkedett üzemanyagárak miatt változtatnak-e autóhasználati szokásaikon. Érdekes válaszokat kaptunk arra a kérdésünkre, hogy szerintük ki a felelős az elmúlt napokban beütött üzemanyaghiányért, és az is kiderül, az ismert szociológus mit gondol a kialakult helyzetről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG