<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Emellett az igazgatóság 7 milliárd forintos tőkeemelésről is dönthet. Mindkét felhatalmazás két évre szólna és az informatikai cég további akvízicióit finanszírozná.

A KZF Vagyonkezelő Kft. mint a 4iG által kibocsátott részvények 54,46 százalékát tulajdonló részvényes kezdeményezte a 4iG igazgatóságánál, hogy a 2021. szeptember 30-ára összehívott rendkívüli közgyűlése napirendje két új ponttal egészüljön ki - tette közzé az informatikai cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A KZF Vagyonkezelő egyedüli tulajdonosa Jászai Gellért.

Jelentős akvizíciókra készül a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG. Fotó: MTI
Jelentős akvizíciókra készül a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG. Fotó: MTI

A két új napirendi pont azt indítványozza, hogy az igazgatóság 

  • felhatalmazást kapjon ahhoz, hogy a következő két évben, tehát 2023. szeptember 30-áig a társaság alaptőkéjét – bármely, a jogszabályok által engedélyezett alaptőke-emelési mód(ok) útján – összesen legfeljebb 7 milliárd forinttal felemelje,
  • emellett arra is felhatalmazást kapjon, hogy a következő két évben, tehát 2023. szeptember 30-áig összesen 400 milliárd forint összegben bocsásson ki a 4iG vállalati kötvényeket.

A potenciális forrásbevonásoknak azért ágyazna meg a cég, hogy abból finanszírozza a további akvizícióit. Jelenleg az igazgatóság legfeljebb 30 milliárd forint értékű kötvénykibocsátásról dönthet, ez emelkedne meg 400 milliárdra, ha arra a 4iG rendkívüli közgyűlése az áldását adja. A kötvénykibocsátásra mind nyilvánosan, mind zárt körben sor kerülhet.

A 4iG nemrég jelentette be, hogy szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy többségi részesedést szerez az Antenna Hungária Zrt.-ben.

 

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Újabb techóriás készül több ezer ember kirúgására
Privátbankár.hu | 2023. február 6. 13:42
Bajban van az egyik legjelentősebb gyártó.
Vállalat Van kiút a válságból - Helyezze stabil alapokra vállalkozását Dubaiban!
PR | 2023. február 6. 09:48
A Morgan and Stanley legfrissebb jelentése szerint 2023-ban az Európai Unió tagállamai valószínűleg recesszióba süllyednek. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a zsugorodó gazdaság, az elszabadult infláció és a továbbra is magas energiaárak miatt a mostaninál is mélyebb válságra készülhet Magyarország, amit a vállalkozások nagy része már nehezen vagy egyáltalán nem lesz képes túlélni. Azok a vállalkozók viszont, akik az előttünk álló szűk másfél hónapnál hosszabb távra terveznek, akár dönthetnek úgy is, hogy a válságot maguk mögött hagyva, egyenesen gyorsítósávra navigálják a vállalkozásukat egy virágzó, biztonságos és stabil gazdasági környezetben, Dubaiban.
Vállalat Úgy veszik a kínaiak a Ferrarikat, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:18
A Ferrari NV olasz sportautó-gyártó tavalyi adózott eredménye 939 millió euró lett, 13 százalékkal magasabb a 2021. évinél.
Vállalat Megnyílt a Mol első lengyelországi benzinkútja
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 13:56
A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
Vállalat Új vezetők érkeztek a Vodafone akvizíció után a 4iG-hez
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 12:32
A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.
Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
 A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
Vállalat Újabb kemény csörte bontakozik ki Amerika és Kína között
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 12:59
A Huawei elleni újabb amerikai intézkedések heves tiltakozást váltottak ki Peking részéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG