<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Emellett az igazgatóság 7 milliárd forintos tőkeemelésről is dönthet. Mindkét felhatalmazás két évre szólna és az informatikai cég további akvízicióit finanszírozná.

A KZF Vagyonkezelő Kft. mint a 4iG által kibocsátott részvények 54,46 százalékát tulajdonló részvényes kezdeményezte a 4iG igazgatóságánál, hogy a 2021. szeptember 30-ára összehívott rendkívüli közgyűlése napirendje két új ponttal egészüljön ki - tette közzé az informatikai cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A KZF Vagyonkezelő egyedüli tulajdonosa Jászai Gellért.

Jelentős akvizíciókra készül a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG. Fotó: MTIJelentős akvizíciókra készül a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG. Fotó: MTI

A két új napirendi pont azt indítványozza, hogy az igazgatóság 

  • felhatalmazást kapjon ahhoz, hogy a következő két évben, tehát 2023. szeptember 30-áig a társaság alaptőkéjét – bármely, a jogszabályok által engedélyezett alaptőke-emelési mód(ok) útján – összesen legfeljebb 7 milliárd forinttal felemelje,
  • emellett arra is felhatalmazást kapjon, hogy a következő két évben, tehát 2023. szeptember 30-áig összesen 400 milliárd forint összegben bocsásson ki a 4iG vállalati kötvényeket.

A potenciális forrásbevonásoknak azért ágyazna meg a cég, hogy abból finanszírozza a további akvizícióit. Jelenleg az igazgatóság legfeljebb 30 milliárd forint értékű kötvénykibocsátásról dönthet, ez emelkedne meg 400 milliárdra, ha arra a 4iG rendkívüli közgyűlése az áldását adja. A kötvénykibocsátásra mind nyilvánosan, mind zárt körben sor kerülhet.

A 4iG nemrég jelentette be, hogy szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy többségi részesedést szerez az Antenna Hungária Zrt.-ben.

 

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Vállalat Eldőlt, az AutoWallis lesz a Renault és a Dacia hazai importőre
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:51
Jóváhagyták a felvásárlást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG