4p

Nem véletlen, hogy a konferenciaszervezésre egész üzletág épül: ez egy olyan összetett terület, amely rengeteg szakértelmet és rutint igényel. Ha mégis önállóan vágnánk bele, akkor készüljünk fel! Nem lesz egyszerű egy olyan eseményt létrehozni, ami nemcsak profi, de érdekes és izgalmas is.

A következőkben lépésről lépésre mutatjuk be a szervezés legfontosabb lépéseit egy igazán emlékezetes rendezvényért!

Tervezzünk előre!

Ahhoz, hogy az összes többi pontot kipipálhassuk, először is jó előre kell gondolkodnunk és terveznünk. Ellenkező esetben a meghívott vendégeknek betelik a naptára, csakúgy, mint az előadóknak, ráadásul kisebb eséllyel találunk megfelelő helyszínt is. Sőt: az esemény köré épített marketingkampányt is nehezebb levezényelni, ha mindennel időhiányban szenvedünk.

Válasszunk megkapó helyszínt!

Manapság számos konferenciaközpont közül választhatunk, és nagyon nem mindegy, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat. Sokan azt élvezik a konferenciákban, hogy egy kicsit elszakadhatnak a hétköznapok szürkeségéből, a megszokott irodai környezetből. Éppen ezért jó ötlet egy ettől merőben eltérő helyszínt választani, ami közben illeszkedik az eseményünk témájához is. Egy technológiai tematikájú rendezvény például remekül mutat egy ultramodern, minimalista létesítményben, míg egy régészeti konferenciát inkább egy történelmi időket idéző helyre szervezzünk meg!

Találjunk egy érdekes témát!

Ha már szóba került a téma: kerüljük az elcsépelt, sablonos, „biztonságos” témákat, és találjunk egy olyat, ami valóban felkelti az emberek érdeklődését! Ez ideális esetben valamilyen aktuális kérdés, ami világszinten megmozgatja a szakmánk apraját-nagyját. Külön előny, ha a mi brandünk igazán otthon van az adott kérdéskörben, sőt akár megoldást is kínál az ezzel kapcsolatban felmerülő problémákra.

 

Keltsünk hírverést!

Mint már említettük, ha időben kezdjük el a konferenciaszervezést, arra is lesz elég időnk, hogy kellően promotálhassuk az eseményünket. Tény, hogy a résztvevőknek tudniuk kell, hogy miről szól a konferencia, hiszen ez alapján döntik el, hogy számukra releváns-e. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne hagyhatnánk meg néhány meglepetéselemet! Ezeket aztán teaserek, „sneak peakek”  formájában megoszthatjuk, például hírlevelekben vagy közösségimédia-posztokban. Ez felépíti a résztvevőkben az izgalmat, így már lesz egy szuper megalapozott hangulat, amikor megérkeznek a nagy napon a rendezvényünkre.

Hívjunk megnyerő előadókat!

Egy konferencián előadó szakembernek számtalan kritériumnak meg kell felelnie. Alapvető, hogy tájékozottnak kell lennie az adott témában, alapos tudással kell rendelkeznie – az pedig még jobb, ha hírneve is van. Emellett elengedhetetlen, hogy megnyerő és ösztönző legyen, valamint hogy érdekesen adjon elő. Alaposan fontoljuk meg tehát, hogy kik mellett döntünk!

Legyen interaktív!

Ne hagyjuk, hogy a hangulat leüljön, hogy a vendégek unatkozni kezdjenek! Ne legyenek üresjáratok, és alakítsuk interaktívvá a rendezvényt! Ezt nemcsak az előadások során tehetjük meg, hanem plusz programokkal, kiegészítő workshopokkal is. Fontos, hogy ezek szakmailag értékelhetőek, hasznosak legyenek, közben pedig izgalmasak is.

Készüljünk ajándékcsomaggal!

Az apró meglepetéseknek mindenki örül, nem véletlen, hogy igen nagy népszerűségnek örvendenek a különböző „goodie bagek”. Érdemes egy ilyet összeállítani, hogy a konferencia végeztével a látogatók elvihessék magukkal. Lehetnek benne olyan kisebb tárgyak, amelyek hasznosak, illetve az iparágunk kapcsán relevánsak. Ha a zacskón, illetve a reklámajándékokon feltüntetjük a logónkat is, akkor biztosak lehetünk abban, hogy még sokáig emlegetni fogják a konferenciánkat – különösen akkor, ha a fenti lépéseknek is maradéktalanul eleget tettünk!

 

 

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Az egész világon hasít az egyik nagy skandináv bútorcég
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:20
A JYSK dán kiskereskedelmi lánc globális forgalma a 2022/23-as pénzügyi évben 6,3 százalékkal nőtt, elérve a 38,5 milliárd dán koronát (5,2 milliárd euró), míg az adózás előtti eredménye (EBIT) 3,96 milliárd dán korona (531 millió euró) lett.
Vállalat Startup-ökoszisztéma: kik lesznek idén a legek?
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 11:10
A díjat a legeredményesebb magyar startup alapítója adja át december 7-én.
Vállalat A szaúdik bevásárolják magukat a brit gazdaság artériájába
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:36
A legismertebb repülőtér 10 százalékát veszi meg egy szaúd-arábiai alap. Az ország tovább növeli ezzel üzleti érdekeltségeit a nyugati világban. A belépő egy globálisan is irgalmatlan pénzet kezelő átláthatatlan befektetési alap.
Vállalat Durván jól hasított az easyJet 2023-ban
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 13:56
A brit fapados légitársaság, az easyJet Plc szeptember végével záródott pénzügyi évében elért adózás előtti nyeresége némileg felülmúlta az elemzői várakozásokat, részben a bevételek 42 százalékos növekedésének, valamint az üzleti év második felében elért rekordmagas adózás előtti nyereségnek köszönhetően.
Vállalat Csődben a legnagyobb ukrán légitársaság
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 11:55
Nincs már repülőgépe és nem fizeti a pilótákat sem az Ukraine International Airlines.
Vállalat Csúnyán összerúgta a port a Tesla a svédekkel
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:54
A sztrájkoló dolgozók miatt perel az amerikai vállalat.
Vállalat A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek
PR | 2023. november 24. 09:52
Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt. A pénzügyi és a kommunikációs szektorban ez az összeg az 580 millió forintot is elérheti – derül ki egy nemrég készült magyar tanulmányból.1 Az egészséggazdasági elemzés szerint azonban ez a veszteség elkerülhető, de legalábbis jelentősen enyhíthető lehet, ha a cégek költséghatékony intézkedésekkel bővítik a járványügyi ajánlások szerinti foglalkozás-egészségügyi tevékenységüket.1
Vállalat Súlyos milliárdokra perelik a PlayStation gyártóját
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 14:33
A Sony jócskán a zsebébe nyúlhat majd, ha elbukja a pert. 
Vállalat Megtudtuk, mire készül a 4iG és a Rheinmetall
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 18:46
Ez a német cég által rendezett befektetői napon hangzott el.
Vállalat Perre kell mennie a mesterséges intelligenciának
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 17:01
A ChatGPT-t készítő OpenAI néhány befektetője jogi lépéseket fontolgat a vállalat igazgatótanácsa ellen - mondták az ügyet ismerő források
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG