<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az ellenzéki képviselők hétfő délután az MTVA épületénél találkoztak, ezt követően pedig felkeresik az esztergomi Suzuki-gyárat.
Ellenzéki képviselők mai sajtótájékoztatója a Parlamentben. MTI/Koszticsák Szilárd

Arra próbálják majd rábeszélni a cég vezetőit, hogy ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításait, az úgynevezett rabszolgatörvényt. Az ellenzéki pártok ezt közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, miután kivonultak a parlament hétfői üléséről.

Az ellenzék azért is megy a Suzukihoz, mert a cég másfél héttel ezelőtt azonnali hatállyal elbocsátotta az üzemből azt a dolgozót, aki egy nappal korábban elvállalta a gyár területén működő Vasas szakszervezet alapszervezetének vezetését.

Nem lesz 400 órás túlórakeret

A cég ugyanakkor ma az MTI-vel azt tudatta, hogy nem tervezik az új törvény által biztosított 400 órás éves túlórakeret bevezetését. A jelenlegi rendelésállomány alapján még a 250 órás túlórakeretet sem használják ki.

A vállalat az elbocsátást nem kommentálta. Korábban annyit közölt, hogy az üzemi tanáccsal egyeztet a dolgozókat érintő kérdésekről, beleértve a munkakörülményeket és a bérezést.

Miért mentek a tévéhez?

A köztévé Kunigunda útján lévő épületéhez egyébként azért vonultak az ellenzéki képviselők, mert azt akarták megtudni, hogy a televízió beszámol-e az akciójukról – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a hvg.hu helyszíni tudósítása szerint.

Ezt azonban végül nem tudták meg, mivel nem tudtak olyan vezetővel találkozni, aki illetékes tartalmi kérdésekben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Hoppon maradhatnak a zsarolóvírust terjesztők
Privátbankár.hu | 2021. október 17. 12:56
A megtámadott gyártó és termelő cégeknek ugyanis csak kevesebb mint egyötöde hajlandó váltságdíjat fizetni. 
Vállalat 1500 milliárdos ajánlat érkezett a Budapest Airportért
Privátbankár.hu | 2021. október 16. 11:46
A magyar kormány vezette konzorcium újabb ajánlatot adott a budapesti repülőtérre.
Vállalat Eladta két ausztriai szállodáját a Hunguest Hotels
Privátbankár.hu | 2021. október 15. 19:14
Az Opus Global a tőzsde honlapján tette közzé az erről szóló tájékoztatást.  
Vállalat Két vállalat is túlszárnyalta a Teslát, persze hogy kínaiak
Király Béla | 2021. október 12. 18:57
Abban ma már mindenki egyetért, hogy az elektromos autók jelenti a jövőt. Az viszont nagy kérdés, hogy ezen a piacon mely cégek lesznek a legnagyobbak. A tőzsdei értékítélet szerint egyértelműen a Tesla a favorit, ám a tradicionális autógyártók is jönnek fel. Arról nem beszélve, hogy van két kínai vállalat is, amelyek igen látványosan nőnek, egyes elemzők őket tartják a Tesla legnagyobb riválisainak.
Vállalat Magyar-cseh banki szoftveres cég alakult
MTI | 2021. október 12. 17:20
Egyesült a magyar W.UP digitális banki fejlesztő cég és a cseh székhelyű Banking Software Company (BSC), a felek a szükséges hatósági jóváhagyások birtokában Finshape néven új cégcsoportot hoznak létre a nemzetközi terjeszkedés elősegítésére.
Vállalat Új üzemrészt avattak a Béres Zrt.-nél
MTI | 2021. október 12. 15:23
Új gyártó részleg kezdte meg működését a szolnoki Béres Gyógyszergyárban.
Vállalat A sikeres céges jövő záloga: kiberbiztonsági és ipar 4.0-s fórumot rendez a 4iG
PR | 2021. október 12. 15:05
A gyártás két aktuális slágertémája nem olyasvalami, amiről egy felelős vállalatvezető le akarna maradni. Együtt hatékonyabb termelést, megtakarításokat, fenntarthatóságot, biztonságot és kiszámíthatóságot garantálnak.
Vállalat Izraelben terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. október 12. 08:11
A Space-Communication nevű vállalat kerülhet az informatikai társaság és az Antenna Hungária Zrt. közös cégének a tulajdonába.
Vállalat Jócskán megnehezítette a vendéglátósok életét a kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 14:24
Szeptember elseje óta él az a rendelet, amely szakképesítéshez köt több konyhai munkát is.   
Vállalat Orbán Viktorék kimazsolázták a megszűnt állami trafikcég egyes feladatait
Csabai Károly | 2021. október 8. 05:38
A legfrissebb cégközlönyben megjelentek szerint az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tucatnyi tevékenysége közül hármat október 1-jén a Miniszterelnöki Kormányiroda vett át.
hírlevél
depositphotos